Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 στις 18.00

Συγκέντρωση-πορεία 17 Νοέμβρη

Συγκέντρωση Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 18:00 στο πανεπιστήμιο Κορίνθου

Η 17 Νοέμβρη είναι μια μέρα μνήμης για τους αγωνιζόμενους και τους εξεγερμένους ανθρώπους κι η μέρα αυτή τους ανήκει, είναι μια εξεγερσιακή μέρα ενάντια στη λήθη.

Το Πολυτεχνείο λοιπόν εκτός απ την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών και το μετέπειτα πέρασμα στο δημοκρατικό καθεστώς είναι συνδεδεμένο, κι αυτό είναι που δεν πρέπει να ξεχνάμε όπως επιχειρούν οι έκτοτε εξουσιαστές, με μια εξέγερση που ξεπέρασε τα όρια της πτώσης του δικτακτορικού καθεστώτος ανοίγοντας νέους δρόμους κι αϕήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, καθώς κάποιοι από αυτούς που πήραν μέρος στην εξέγερση στις 17 Νοεμβρίου του 1973 αγωνίστηκαν για κάτι πολύ μεγαλύτερο, αγωνίστηκαν για την καταστροϕή του κράτους και τις εξουσίας, αγωνίστηκαν για την πραγματική ελευθερία του ανθρώπου.

Αυτό ϕανερώνεται κι από τα συνθήματα στους τοίχους μέσα κι έξω από το πολυτεχνείο, όπως και στα τρόλευ που περνούσαν εκείνη την ημέρα από την Πατησίων. Συνθήματα όπως:

"ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ", "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ", "ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ", "ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ", "ΚΑΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ", "ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ", :ΚΑΤΩ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ", "ΜΑΗΣ 1968", "ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ", "ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ", "ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ" κ.α.

Γι αυτό οι μετέπειτα διαχειρηστές του δημοκρατικού καθεστώτος εσκεμένα και ανάλογα με τα συμϕέροντα τους αποσιώπηαν και τοποθέτησαν στα χρονοντούλαπα της ιστορίας τα κυριότερα στοιχεία της εξέγερσης, πλασάροντας το γεγονός στον κόσμο σαν κάτι που πέτυχε τον στόχο του και που στην προκειμένη περίπτωση ήταν η πτώση της δικτακτορίας.

Όσο και να προσπαθούν, λοιπόν, οι παραχαράκτες της ιστορίας να αποπροσανατολίσουν, εμείς δεν ξεχνάμε, η 17 Νοέμβρη είναι μια μέρα εξεγερσιακή με κοινωνική επαναστατική προοπτική. Αυτό αναδεικνύεται ακόμα κι από την αντίθεση των τυπικών επετειακών εθνικών εορτών σε σχέση με τις γεμάτες ένταση επετείους του Πολυτεχνείου σαν μια μέρα μνήμης και δράσης ενάντια στους εξουσιαστές και τους καταπιεστές του λαού.

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

επικοινωνία : https://m.facebook.com/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%...

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Νοέμβριος 18h