τι; :

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

Κατάληψη ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Ενημέρωση από την κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Ούτε βήμα πίσω μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες μας!

Τη Δευτέρα, 06/11/2017, επιλέξαμε να καταλάβουμε εκ νέου το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ως απάντηση στην καπιταλιστική επίθεση εναντίον των βασικών μας αναγκών, μια επίθεση διόλου τυχαία και μεμονωμένη καθώς αποτελεί κομμάτι μιας γενικότερης πολιτικής της εξαθλίωσης και της υποτίμησης των ζωών μας. Ακόμη κι αν η διοίκηση του ιδρύματος και οι έμμεσες, απρόσωπες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας μας διαβεβαιώνουν για τη μακροπρόθεσμη επίλυση των προβλημάτων, αντιλαμβανόμαστε πως στέκεται απέναντί μας, στα πλαίσια των αντικρουόμενων ταξικών συμφερόντων. Αναγνωρίζουμε, πως το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ως κρατικός φορέας, στοχεύει στην επιβολή των πολιτικών του κεφαλαίου και σκόπιμα παρατείνει την ανυπόφορη κατάσταση στις φοιτητικές εστίες. Γι' αυτό και δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω και διεκδικούμε έμπρακτα όλα όσα χρειαζόμαστε.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος της ΦΕΕΜΠ αποφάσισε και απαιτεί την άμεση παροχή νερού σε όλα τα δωμάτια, την ανακαίνιση ακατάλληλων δωματίων, επαγγελματικά πλυντήρια, εξοπλισμό στο αναγνωστήριο, λειτουργία του μαγειρείου, φαγητό για όλους/ες, δημόσιο-μόνιμο και επαρκές προσωπικό κόντρα στις εργολαβίες, βασικό εξοπλισμό για τους κοινόχρηστους χώρους, ούτε μια ώρα χωρίς πετρέλαιο (ζεστό νερό - θέρμανση), άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα μαγειρεία, ανέγερση νέων εστιών, συντήρηση όλων των εστιών πανελλαδικά και να μην κλείσει κανένα εστιατόριο πανελλαδικά.

Ο Σύλλογος της ΦΕΠΑ αποφάσισε τα εξής: ανοιχτά εστιατόρια σε όλες τις εστίες πανελλαδικά, συντήρηση όλων των φοιτητικών εστιών, ανακαίνιση εστιών και ανέγερση νέων, να μην απολυθεί κανένας/καμία εργαζόμενος/η.

Ως καταπιεσμένες/οι στεκόμαστε στο πλευρό του αγώνα των εργαζομένων των εστιών, απαιτούμε την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

Δεν κάνουμε καμία υποχώρηση στον αγώνα μας έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Όσο οι ταξικές αντιθέσεις μεγαλώνουν, εμείς ως εστιακοί/ες, φοιτήτριες/ες, εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι, προτάσσουμε την αντίσταση στις πολιτικές του κεφαλαίου.

Δεν ζητάμε πολλά, τα θέλουμε όλα!

Καλούμε τον κόσμο να πλαισιώσει τον αγώνα μας.

Συντονιστικό κατάληψης στο κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις 19:30.

Αθήνα, 07/11/2017

Οικότροφοι Εστιών & Αλληλέγγυες/οι

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1579695/