Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 στις 9.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 6/12/14

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση, εξετάστηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης. Η δίκη διεκόπη για την Τρίτη 21/11 στις 9:00, θα ξεκινήσει στην ώρα της.

Στις 6/12/14 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από τον ένστολο Επαμεινώνδα Κορκονέα, σε συνδυασμό με τη στήριξη του αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού για ικανοποίηση του αιτήματός του.

Το κράτος και οι δικαστικοί μηχανισμοί, ξεδιπλώνοντας για άλλη μια φορά την αυταρχικότητα τους, στερούσαν από τον Ν. Ρωμανό τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνταν σύμφωνα με τους νόμους τους. Έτσι στις 10/11/14 ξεκινάει απεργία πείνας διεκδικώντας μια ανάσα ελευθερίας. Στις 6/12/14, διανύοντας την 27η πλέον μέρα της απεργίας του και ενώ το ελληνικό κράτος δοκίμαζε την αντοχή της υγείας και της ζωής του, βρεθήκαμε συνειδητά στη πορεία και την πλαισιώσαμε πολιτικά. Εκεί οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της εξουσίας επιτέθηκαν στην πορεία όπου και συλληφθήκαμε.

Κατά τη διάρκεια της πορείας αλλά και μετά τη διάλυση της συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα. Από αυτούς οι 11 έχουν δικαστεί με κάποιους/ες να αθωώνονται και με τους/τις περισσότερους/ες να καταδικάζονται σε ποινές με αναστολή. Οι υπόλοιποι/ες έχουμε περιοριστικούς όρους και δικαζόμαστε σε μεικτό ορκωτό στις 21/11/17. Ανάμεσα μας υπάρχει άτομο το οποίο συνελήφθη 2 μήνες μετά την πορεία, σε άλλη πόλη, και αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα ενώ είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα σε Α.Τ, έχει απαγόρευση εξόδου από την χώρα και στις 6/12 κάθε χρόνου είναι υποχρεωμένος να κρατείται για 15 ώρες στο τμήμα. Η ταυτοποίηση του έγινε με ενοχοποιητικό στοιχείο οπτικό υλικό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΜΟΝΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Κάποιοι/ες εκ των συλληφθέντων/είσων.

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Νοέμβριος 21h


1 2 3 4 5

(Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η δίκη στην οποία θα απολογηθούν οι συλληφθέντες)

Noέμβριος 2014: Η πρυτανεία του ΑΠΘ τελεί υπό κατάληψη από το συντονιστικό καλών τεχνών (Η σχολή καλών τεχνών ήταν ήδη κατειλημμένη για εβδομάδες με σκοπό να μπλοκάρει τον νόμο Διαμαντοπούλου). Το κατειλημμένο Κτίριο Διοίκησης μετά από ανοιχτό κάλεσμα γίνεται ο χώρος για να συναντηθούν φοιτήτριες από όλο το ΑΠΘ και να στήσουν ένα κέντρο αγώνα με σκοπό:

  • Να μπλοκάρουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και το τελευταίο νομοθετικό της διάταγμα, τις διαγραφές και τις απολύσεις, τη μετακύληση του κόστους φοίτησης σε εμάς (μείωση των θέσεων στις εστίες, αποκλεισμοί στη λέσχη, ελάττωση των παρεχόμενων συγγραμμάτων, κατάργηση των δωρεάν μετακινήσεων φοιτητών σε σχολές και εργαστήρια εκτός πανεπιστημιούπολης, ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές ).
  • Να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα του απεργού πείνας Ν.Ρωμανού που διεκδικoύσε τις άδειες του ως μικρές ανάσες ελευθερίας στο καθεστώς εγκλεισμού που του είχε επιβληθεί.
  • Να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους Σύριους απεργούς πείνας του Συντάγματος που ζητούσαν πολιτικό άσυλο.

Για όλα τα παραπάνω, για να δοκιμάσουμε τις σχέσεις μας στο δρόμο, για να αρθρώσουμε τις αντιστάσεις μας και να σπάσουμε τις λογικές της αδράνειας και του φόβου αποφασίσαμε μέσω του συντονιστικού της κατάληψης να κατέβουμε στην πορεία της 6/12 με οργανωμένο μπλόκ.

Ακολουθεί η επίθεση των ΜΑΤ και το σπάσιμο της πορείας με δακρυγόνα και κρότου λάμψης, συλλήψεις και προσαγωγές. Ο κόσμος της πορείας ανασυγκροτείται και πραγματοποιεί κατάληψη του εργατικού κέντρου η οποία με την σειρά της απαντάται από την αστυνομία…με λίγο ακόμα ξύλο συλλήψεις και προσαγωγές.

3 χρόνια μετά...

Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και η συνολικότερη υποτίμηση των ζωών μας συνεχίζει ακάθεκτη.. με την συνεχή εντατικοποίηση των φοιτητών, δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, την κατάργηση της διδακτικής επάρκειας, τις απλήρωτες πρακτικές, με πρόστιμα από τον ΟΑΣΘ που επιλέγουμε συλλογικά να διαγράφουμε, με την είσοδο της λέσχης να έχει ακόμα φύλακες και η ελεύθερη πρόσβαση να μην είναι δεδομένη για όλες. Εντωμεταξύ το σωφρονιστικό σύστημα..συνεχίζει να αυταρχικοποιείται μέσω περικοπών στις άδειες των κρατουμένων, αστυνομική καταστολή, περιορισμό επισκεπτηρίων, αποσκοπώντας στον παραδειγματισμό όσων αγωνίζονται μέσα και έξω από τις φυλακές.

Όσο για τους μετανάστες..άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης βρίσκονται μετέωροι, βιώνοντας το ρατσισμό, ζώντας σε άθλιες συνθήκες, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε hot spot και σε άλλες δομές εγκλεισμού που το κράτος έχει επιλέξει για να τους περιθωριοποιήσει και να τους φιμώσει και τελικά να τους διαχειριστεί σαν αριθμούς, με τον φόβο της απέλασης να είναι διαρκής. Παρόλ΄αυτά, οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να αγωνίζονται για τις ζωές τους και να διεκδικούν τα αυτονόητα.

…δεν άλλαξαν πολλά.

Και μέχρι τα πράγματα να αλλάξουν, μέχρι η ζυγαριά να γύρει προς το μέρος μας, μέχρι ο κλοιός να σταματήσει να στενεύει , μέχρι να χωράμε όλο και περισσότερο στις σχέσεις που μας ορίζουν, στα σώματα μας, στις ζωές μας, μέχρι κανένας άνθρωπος να μην θεωρείται παράνομος, μέχρι ο εγκλεισμός να δώσει τη θέση του στην ελευθερία, μέχρι τότε..

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στους δρόμους, να διαδηλώνουμε, να δρούμε, αντιστεκόμενες έμπρακτα στην αναδιάρθρωση που επελαύνει στις ζωές μας, εμπλεκόμενοι σε αγώνες μέσα και έξω από τους συλλόγους, μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο.

Δεν μας τρομοκρατεί η καταστολή στους δρόμους, οι συλλήψεις, οι δικαστικές αίθουσες και οι κατηγορίες. Δεν θα μας επιβάλλουν την νομιμότητα τους. Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη που μας αναλογεί και δηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες.

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της 6|12|14

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Τρίτη 21/11/17 στις 9 πμ

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού

http://autonomofysiko.espivblogs.net/

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Νοέμβριος 23h


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη 2014

* Ανανέωση του καλέσματος στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 6ης/12/2014 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκη στις 09.00 μετά την αναβολή που πήρε η εκδίκαση για τις 21 Νοέμβρη 2017.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 6/12/14

Στις 6 Δεκέμβρη του 2014, μέρα αγώνα και μνήμης του δολοφονημένου από την Ελληνική Αστυνομία, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, χιλιάδες διαδηλωτών κατεβαίνουν στους δρόμους για να υποστηρίξουν τη δικαίωση των αιτημάτων του απεργού πείνας, τότε, Νίκου Ρωμανού, βασικό εκ των οποίων η διεκδίκηση εκπαιδευτικών αδειών.
Τα αναρχικά και αντιεξουσιαστικά μπλόκ είναι πολύ μαζικά, η ΕΛ.ΑΣ. επιτίθεται με λύσσα στη διαδήλωση πνίγει τον κόσμο στα χημικά, χτυπάει και κακοποιεί διαδηλωτές και συλλαμβάνει 7 άτομα. Το κράτος υπερασπίζεται τα εγκλήματά του, τη θανατοπολιτική του. Ως απάντηση στη βίαιη καταστολή της διαδήλωσης καταλαμβάνεται το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το οποίο μετατρέπεται σε κέντρο αγώνα. Νέα επίθεση των ΜΑΤ στην πόρτα του κτηρίου με δακρυγόνα και μάχες σώμα με σώμα με την περιφρούρηση. Η επίθεση των μπάτσων προσκρούει στην αντίσταση των συντρόφων. Οι μπάτσοι ξεσπάνε σε όσους δεν πρόλαβαν να μπουν μέσα στο κτήριο. Νέες συλλήψεις και ξυλοδαρμοί στους παρακείμενους δρόμους.
Η διαδήλωση, τα περιεχόμενά της και η καταστολή της από το κράτος συμπληρώνει ένα παζλ διαφορετικών περιόδων με τα ίδια όμως συστατικά. Από την μια της περιόδου που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αναρριχηθεί στην εξουσία, καπηλευόμενος τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και της περιόδου που η κυβέρνηση, πλέον, της αριστεράς προσπαθεί να επιβάλει την κυριαρχία της πάνω στα πληβειακά στρώματα. Ένα παζλ που μας υπενθυμίζει για ακόμα μια φορά πως το κράτος έχει συνέχεια, η εξουσία έχει συνέχεια, αλλά συνέχεια έχουν και οι απαντήσεις των καταπιεσμένων.
Το συμπέρασμα που έχει προκύψει από την διαχρονική πείρα του επαναστατικού κινήματος, επανέρχεται ακόμη πιο ξεκάθαρο: καμία διαφορετική διαχείριση του συστήματος δεν μπορεί να υπάρξει, καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί πέρα από την κοινωνική επανάσταση.
Σε μια περίοδο που το βάθεμα της κρίσης οδηγεί τους καταπιεσμένους και τους πληβείους στην όλο και εντονότερη φτώχεια και εξαθλίωση, η κυβέρνηση της αριστεράς εκκενώνει μέσα σε μισό χρόνο 5 καταλήψεις εκ των οποίων οι 3 καταλήψεις στέγης μεταναστών και προσφύγων, δομές αγώνα, ελευθερίας και σύνδεσης ντόπιων και μεταναστών στην βάση της από κοινού συμπόρευσης και αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια και βάζει μπρος τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας. Επιπλέον τα αφεντικά συνεχίζουν να δολοφονούν εργάτες από τα ΜIKEL, το ΜΕΤΡΟ ως την SPEEDEX, κυβερνητικοί εκπρόσωποι συναγελάζονται με τους φασίστες της Χ.Α την ίδια στιγμή που συλλαμβάνουν αντιφασίστες, μετανάστες οδηγούνται στην αορατότητα, την εξαθλίωση και μιλώντας με συγκεκριμένα γεγονότα στην αυτοκτονία και την αυτοπυρπόληση και για ακόμα μια φορά πολιτικοί κρατούμενοι βιώνουν το καθεστώς εξαίρεσης που το κράτος τους επιβάλλει εκδικητικά. Οι εξεγέρσεις στα γκέτο των μεταναστών καταστέλλονται άγρια, νέοι εγκλεισμοί, διευρυμένες ποινές. Ενώ οι φασίστες επιχειρούν να ξαναπατήσουν πόδι στο πεζοδρόμιο επιτιθέμενοι σε παιδιά.
Το νήμα που ενώνει την 6/12/14 με το σήμερα είναι η μνήμη, η θέληση και το δίκαιο του αγώνα από τη μια πλευρά -από την δική μας πλευρά- την πλευρά των από τα κάτω, του ανθρώπου και η εκμετάλλευση, το καθεστώς εξαίρεσης και εκτάκτου ανάγκης και η κατασκευή του εσωτερικού εχθρού από την πλευρά της εξουσίας, των φασιστών, των αφεντικών, του κράτους και του κεφαλαίου. Τέλος είναι οι ίδιοι οι συλληφθέντες. Κανένα κίνημα δεν μπορεί να συγκροτηθεί και να νικήσει εάν αφήνει πίσω τους διωκόμενους.
ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 6/12/14
Συγκέντρωση 21 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 9.00, δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο», μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ-

πηγή : https://el-gr.facebook.com/sulMavrokokkino/po…


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 6/12/2014

Στις 6/12/2014 πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6/12/2008. Η πορεία αυτή αποκτά και επιπρόσθετο ειδικό βάρος, καθώς παράλληλα δίνει ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού που διένυε τότε την 27η μέρα της απεργίας πείνας, αιτούμενος τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Έχει προηγηθεί μία σειρά δράσεων, πορειών και η κατάληψη του θεάτρου "Ολύμπιον", με το κύμα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας να μεγαλώνει.

Η πορεία χτυπήθηκε βίαια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες πραγματοποίησαν και πολλές συλλήψεις. Η ανταπάντηση του α/α χώρου στην κρατική καταστολή έρχεται με την κατάληψη του Εργατικού Κέντρου, στο τέλος της πορείας. Οι μπάτσοι επιτίθενται εκ νέου, αυτήν τη φορά στην κατάληψη. Η περιφρούρηση της κατάληψης απέκρουσε την επίθεση, αλλά οι μπάτσοι έκαναν συλλήψεις και προσαγωγές αλληλέγγυων που βρίσκονταν περιμετρικά του Εργατικού Κέντρου και δε μπορούσαν να μπουν στην κατάληψη λόγω του ισχυρού αστυνομικού κλοιού.

Γνωρίζουμε εξ αρχής πως το να ταχθεί κανείς με την πλευρά των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων στον μαινόμενο κοινωνικό και ταξικό πόλεμο συνεπάγεται πως μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή αντιμέτωπος με τις δυνάμεις καταστολής που αναλαμβάνουν να περιφρουρήσουν τη διαιώνιση της κυριαρχίας και να επιτεθούν σε όσους αντιστέκονται. Όμως, οι κατασταλτικές επιθέσεις του κράτους δε μας τρομάζουν. Όσα χτυπήματα και να δεχτούμε, εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την πανανθρώπινη χειραφέτηση, για την αποδέσμευση των από τα κάτω από τα δεσμά που μας επιβάλλουν κράτος και κεφάλαιο.

Η αλληλεγγύη είναι ο συνεκτικός δεσμός που αναπτύσσει στους κόλπους της η κοινωνική βάση τόσο για να ανταπαντήσει στις επιθέσεις της κυριαρχίας όσο και για να τσακίσει τον κόσμο της γενικευμένης αδικίας.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6/12/2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΡΙΤΗ 21/11
09:00


Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2017/11…


1 2 3 4 5

Κάλεσμα στα δικαστήρια για τους συλληφθέντες της 6/12/14

Στις 6/12/14 πραγματοποιήθηκε πορεία μνήμης του συντρόφου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε συνδυασμό με την στήριξη του αγώνα του συντρόφου Νίκου Ρωμανού που βρισκόταν στην 27η ημέρα απεργίας πείνας για την ικανοποίηση του αιτήματός του.

Στην πορεία αυτή συνελήφθησαν 17 άτομα και ένα ακόμη δύο μήνες μετά μέσω της ταυτοποίησής του από οπτικό υλικό. Οι 11 έχουν ήδη δικαστεί και οι υπόλοιποι 7 δικάζονται σε μικτό ορκωτό στις 16/11/17.

Αναγνωρίζουμε τις συγκρούσεις και τις επιθετικές ενέργειες στο δρόμο ως μέσα του συνολικότερου αναρχικού αγώνα καθώς αποτελούν σημαντικό παράγοντα στη διάχυση της εξεγερτικής δράσης. Ως τέτοιες λοιπόν τις στηρίζουμε ανεπιφύλακτα. Την ίδια στιγμή, ανεξάρτητα από τις νομικές κατηγορίες που προσάπτει το δικαστικό σύστημα στους συλληφθέντες, εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι με αυτούς, είτε προέβησαν σε αυτές, είτε όχι.

Καλούμε στα δικαστήρια την Τρίτη 21/11, στις 09.00

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6/12/14

Κατάληψη 111