Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στις 17.00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών & κατασχέσεων

Κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής (ΣΥΣΑ), σε δράσεις κατά ηλεκτρονικών πλειστηριασμών & κατασχέσεων 21 - 22/11

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

ΣΤΕΓΗ - ΡΕΥΜΑ - ΝΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ!

Ο εργαζόμενος λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα, σχεδιασμένη επιδρομή στο όνομα μιας ακόμη αξιολόγησης από ΕΕ - ΔΝΤ και λοιπούς «θεσμούς» - της 3ης, για την εφαρμογή του μνημονίου. Το μνημόνιο και οι αξιολογήσεις του έχουν φέρει για τον εργαζόμενο λαό την εκτίναξη της ανεργίας και το καθεστώς μισοανεργίας - μισοαπασχόλησης, το τσάκισμα μισθών και συντάξεων, την απλήρωτη εργασία, την ανελέητη ληστεία των άμεσων και έμμεσων φόρων, το λουκέτο σε χιλιάδες μαγαζιά και βιοτεχνίες με τις απολύσεις που φέρνει, την ακρίβεια στα πιο βασικά αγαθά, τη συνεχή υποβάθμιση στους τομείς υγείας και παιδείας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την ιδιωτικοποίηση βασικών αγαθών όπως η ενέργεια, το νερό και οι συγκοινωνίες. Οι φτωχοί έχουμε γίνει φτωχότεροι, ενώ όλο και περισσότεροι φτωχοποιούμαστε. Ξεπερνάμε τα 4,5 εκατομμύρια όσοι αντιμετωπίζουμε κίνδυνο φτώχειας. 230.000 παιδιά μας, ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Πάνω από 1 εκ. είμαστε οι άνεργοι. Στους νέους το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 40%. Ένας στους 2, έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία που αυξήθηκαν κι άλλο το Σεπτέμβρη 2017. Το 41% όσων έχουμε πάρει στεγαστικά δάνεια δεν μπορούμε πλέον να πληρώνουμε κανονικά τις δόσεις, ενώ το 2008 ήταν μόνο στο 4,6%. Από αυτήν την κοινωνική πλειοψηφία επιδιώκουν να αφαιρέσουν και το δικαίωμα στη στέγη, με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από τράπεζες και κράτος για τα χρέη που έχουν δημιουργήσει στα λαϊκά νοικοκυριά οι βάρβαρες, αντιλαϊκές πολιτικές σημερινής και προηγούμενων κυβερνήσεων, Ε.Ε., ΔΝΤ και κεφαλαίου.

Καταιγισμός από δελτία τύπου, δηλώσεις και δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες για την "αναγκαιότητα έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 του Νοέμβρη". Σε όλα κυριαρχεί η απειλή για την "αποτυχία της αξιολόγησης" και "το χάσιμο των θυσιών του λαού" λόγω των «στρατηγικών κακοπληρωτών». Οι γκαιμπελίσκοι κυβέρνησης, Ε.Ε. και τραπεζών «παίζουν όλα τους τα χαρτιά» για να ξεγελάσουν την κοινωνική πλειοψηφία και με τις λιγότερες δυνατές κοινωνικές αντιδράσεις ν' αρπάξουν ότι απέμεινε στα λαϊκά στρώματα: το σπίτι, το μαγαζάκι ή το χωράφι του φτωχού αγρότη.

Ψεύδονται ασύστολα υποστηρίζοντας ότι οι προγραμματισμένοι μέχρι σήμερα πλειστηριασμοί που ματαιώνονται από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών αφορούν σε μεγάλες περιουσίες, καθώς είναι γνωστό ότι το 80% περίπου αυτών έχει ως αντικείμενο μικρά σπίτια, επαγγελματικούς χώρους και χωράφια.

Ψεύδονται ασύστολα όταν μιλούν για νομοθετική προστασία της κατοικίας καθώς είναι γνωστό ότι αυτή η κυβέρνηση κατάργησε το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και τροποποίησε επί το δυσμενέστερον τις όποιες ευεργετικές για τη λαϊκή κατοικία και περιουσία διατάξεις, ακόμη και αυτού του ν. "Κατσέλη".

Ψεύδονται ασύστολα όταν αναφέρονται σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που θα αφορούν ακίνητα αξίας άνω των 300 χιλιάδων ευρώ. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών τους διαψεύδει αναφερόμενος στην πιθανότητα εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου μόνο κατά το πρώτο διάστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών «για να καμφθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις». Οι «θεσμοί» δηλώνουν, επίσης, ότι δεν αποδέχονται τέτοιου τύπου μέτρα. Κυρίως ο ίδιος ο υπουργός Κοντωνής μιλά για «συμφωνία κυρίων» με τις τράπεζες και δεν τολμά να το νομοθετήσει.

Οι τράπεζες, που ανακεφαλοποιήθηκαν επανειλημμένα, με τα βάρη της διάσωσής τους να τα φορτώνεται ο εργαζόμενος λαός, όπως κυνικά αναγνώρισε πρόσφατα ο Ντάινσεμπλουμ, έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους και με την υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας του μόχθου μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Το κράτος και οι μηχανισμοί της ΑΑΔΕ ασκούν οικονομική βία με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Στα 4,2 εκατομμύρια φτάνει ο αριθμός όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και σε 991.392 ανέρχονται οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις από λογαριασμούς στο τέλος Σεπτεμβρίου 2017, ενώ προχωρούν πρώτοι σε κατασχέσεις όποιου στοιχείου απέμεινε στα φτωχοποιημένα νοικοκυριά και τους κατεστραμμένους επαγγελματίες, ακόμη και της κύριας και μοναδικής στέγης, για να συνεχίσουν σε πλειστηριασμούς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντί οποιουδήποτε μέτρου προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τα κοράκια των τραπεζών, όπως επανειλημμένα "δεσμεύτηκαν" πρωθυπουργός και υπουργοί, ετοιμάζεται να νομοθετήσει αστυνομικά μέτρα καταστολής και διώξεων του κινήματος, όπως απαιτούν δανειστές, τράπεζες και οι με το αζημίωτο μεγαλοσυμβολαιογράφοι. Πνιγμένοι μέσα στο ίδιο τους το ψέμα, αναζητούν στο κίνημα "εγκληματίες" για την «καταστροφή της χώρας» από το σταμάτημα των πλειστηριασμών και ψάχνουν εναγωνίως νόμους της εμφυλιοπολεμικής περιόδου για να τιμωρήσουν τους αγωνιστές του και τελικά να το σταματήσουν. Την ίδια στιγμή δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συναγελάζονται με μεγαλοσυμβολαιογράφους, όπως ο υπόδικος για το παραδικαστικό κύκλωμα με τα ακίνητα πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Αθήνας Γ. Ρούσκας ή η κατηγορούμενη για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος από πλειστηριασμούς, πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης Ι. Μπιλίση-Χρουσαλά.

Εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαία, στη δουλειά και στη γειτονιά, βάζουμε τον πήχη στο ύψος της υπεράσπισης των βασικών μας δικαιωμάτων, όπως αυτά στη ΣΤΕΓΗ - το ΝΕΡΟ - το ΡΕΥΜΑ.Το λαϊκό κίνημα έχει εμπειρία. Δεκάδες συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα παρεμβαίνουμε μαχητικά στα Ειρηνοδικεία, συγκροτούμε Πανελλαδικό Δίκτυο ενημέρωσης και κοινής δράσης κατά των πλειστηριασμών, αντικρούουμε την "ΤΙΝΑ των ηλεκτρονικών".

Με στόχο να κερδίσουμε εμείς αξιοβίωτη ζωή, τα δημόσια αγαθά, το δημόσιο χώρο, βάζοντας στο επίκεντρο τον συλλογικό αγώνα, την αντίσταση και την αλληλεγγύη στις νέες συνθήκες, να δώσουμε και να κερδίσουμε μάχες.

Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε:• Θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με μέτρα όπως το ακατάσχετο της μιας ιδιόκτητης κατοικίας, τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, εφορία, ταμεία και δήμους, τη νομοθετική απαγόρευση πώλησης των δανείων τους σε funds.

  • Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που περιορίζουν τα δικαιώματα του οφειλέτη και δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, άμεσων και έμμεσων. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Να πληρώσει το κεφάλαιο για την περιουσία και τα κέρδη του.
  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις στους λογαριασμούς των λαϊκών στρωμάτων.
  • Επιδότηση ενοικίου, παραχώρηση κενών κατοικιών (από τα χιλιάδες άδεια ακίνητα δήμων, εκκλησίας, φορέων του δημοσίου). Λειτουργία στεγαστικής πίστης σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες και επαναλειτουργία του Ο.Ε.Κ. Η στέγη δικαίωμα όλων όσων ζουν σ' αυτήν τη χώρα!
  • Νερό, Ενέργεια, Συγκοινωνίες είναι κοινωνικά αγαθά για όλους - Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος, νερού και αερίου - Μειώσεις στα τιμολόγια των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για τα λαϊκά νοικοκυριά - Σε άνεργους και φτωχούς δωρεάν παροχή ρεύματος και νερού. - Να μην εφαρμοστεί το "ηλεκτρονικό εισιτήριο" στα ΜΜΜ. Να χρηματοδοτηθεί η άμεση βελτίωση των συγκοινωνιών. - Στο δημόσιο και όχι σε ιδιώτες αυτές οι υπηρεσίες.

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Καλούμε:

Τρίτη 21/11, ώρα 12 μεσ. στην ΑΑΔΕ, Καρ. Σερβίας 6, Συνταγμα, σε διαμαρτυρία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λογαριασμών από το κράτος.

Τετάρτη 22/11, ώρα 5.00 μμ, συγκέντρωση έξω από το Κεντρικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, Αιόλου 86, πλ. Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), όπου θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΕΤΕ και Δ.Σ. της Τράπεζας. Ενάντια στην αρπακτική τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών και τους πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

πηγή : http://ydragogeio.gr/sysa-draseis-21-22/