Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στις 19.00

Συγκέντρωση ειδών για τους πληγέντες στη Μάνδρα και Ν. Πέραμο

Την τελευταία εβδομάδα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας τεράστιας καταστροφής σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Στις περιοχές της Ν. Περάμου και Μάνδρας οι κάτοικοι δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πλημμύρες. Το τραγικό γεγονός της απώλειας 21 συνανθρώπων μας από μια δυνατή βροχή είναι αδιανόητο πόσο μάλλον εν έτη 2017. Από την άλλη δεκάδες είναι τα σπίτια τα οποία είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς είτε υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Τα μπαζωμένα ρέματα και τα φραγμένα αποχετευτικά δίκτυα αποτέλεσμα μιας άναρχης δόμησης, ο άθλιος σχεδιασμός των εμπορευματικών και ιδιωτικών μεγάλων δρόμων, τα αποψιλωμένα δάση, σε συνδυασμό με τις περικοπές στα κονδύλια για έργα υλικοτεχνικής υποδομής και σε προσωπικό, τις πολιτικές των μνημονίων κ της τρόικας, και τη χρόνια κυβερνητική και κρατική αδιαφορία για τη Δυτική αλλά και όλη την Αττική, φανερώνουν τις τεράστιες ελλείψεις σ την εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης, προστασίας και ασφάλειας για το λαό.

Ακόμα όμως και τώρα οι κάτοικοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι αποδείχθηκαν περισσότερο έτοιμοι από το ίδιο το κράτος το οποίο άφησε την αντιμετώπιση σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης ανάμεσα στους

Ως Εργατική λέσχη Ν Ιωνίας, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλη την τοπική κοινωνία να συνδράμει υλικά και φυσικά τους πληγέντες. Συγκεντρώνουμε στον χώρο της λέσχης είδη πρώτης ανάγκης. Η φυσική παρουσία στην πληγείσα περιοχή είναι επίσης επιβεβλημένη.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, θα ανακοινώσουμε μέρα επίσκεψης στην περιοχή, μαζί με λέσχες, σωματεία και συλλογικότητες.

Συγκεντρώνουμε

καθημερινά 7μμ-9μμ

και

Σάββατο 10πμ-1μμ

· Φτυάρια, γάντια, συρμάτινες σκούπες, σφουγγαρίστρες, κουβάδες, καθαριστικά

· Γαλότσες και αδιάβροχα

· Εμφιαλωμένο νερό, γάλα (εβαπορέ), ξηρά τροφή και τροφή για ζώα

· Μαξιλάρια, κουβέρτες, sleeping bags

πηγή : http://ydragogeio.gr/sygentrosi-eidwn-mandra-...