Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στις 20.00

Εκδήλωση του Δικτύου σποροφύλαξης Αττικής

Γνωρίζοντας τον Σπόρο

Με πολύ κέφι και χαρά σας προσκαλούμε στην πρώτη, για τον φετινό χειμώνα, εκδήλωση του Δικτύου Σποροφύλαξης Αττικής (Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα "Τα Σπόρια", Αστικός Αγρός Χαλανδρίου, Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης, Δια.Σπορ.Α., Δρυάδες, Ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα, Πελίτι Αθήνας, Περιβόλι της Νίκαιας), που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1/12/2017, ώρα 20.00 στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Άλσος Αγίας Τριάδας - Λαμπηδόνα).

Θα προβληθούν σε 1η πανελλήνια προβολή το ντοκιμαντέρ «Seed Act. Mέρος Α΄: Γνωριμία με τον σπόρο» (20 λεπτά) και η ταινία μικρού μήκους «Εκεί που έπεσε ο σπόρος» (8 λεπτά). Θα ακολουθήσει συζήτηση, μοίρασμα σπόρων και μουσικό γλέντι με τη Λ.Ο.ΛΑ. (Λαϊκή Ορχήστρα Λαμπηδόνας). Φέρνουμε το φαγητό μας και διασκεδάζουμε παρέα!

Λίγα λόγια για τις προβολές: Το ντοκιμαντέρ SEED ACT δείχνει με ποιους τρόπους, άνθρωποι και οργανώσεις, δρουν για την ελευθερία των σπόρων και την προστασία της ζωής, της βιοποικιλότητας και της παραγωγής παραδοσιακών σπόρων. Κι όλα αυτά σε έναν κόσμο που, όλο και περισσότερο, ρυθμίζεται και ασφυκτιά από νομοθεσίες που περιορίζουν αυτό που ήταν πάντα γενεσιουργό δικαίωμα της ανθρωπότητας: να σπέρνει, να καλλιεργεί, να συγκομίζει, να καταναλώνει και να ανταλλάσει σπόρους. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή της ομάδας Liquen Collective (Πορτογαλία) σε σκηνοθεσία της Sara Baga. Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από έξι ενότητες και στην εκδήλωση θα προβληθεί η πρώτη από αυτές.

Η ταινία «Εκεί που έπεσε ο σπόρος», σε στυλ παλιού, βωβού, ασπρόμαυρου κινηματογράφου, δημιουργήθηκε από την Γ΄ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης ως απάντηση στις ερωτήσεις: Άραγε τι εννοούμε όταν λέμε «γεωργική παραγωγή»; Ποιοι είναι οι παραδοσιακοί σπόροι; Τι είναι οι μεταλλαγμένοι σπόροι; Από ποιους παράγοντες επηρεάζεται η παραγωγή; Τι σημαίνει για μια επιχείρηση ή ένα άνθρωπο η έκφραση «παίρνω δάνειο»; Τι σημαίνει πληρώνω τόκους στην τράπεζα; Πώς κερδίζουν δηλαδή οι τράπεζες; Πώς πτωχεύει μια επιχείρηση ή ένα νοικοκυριό; Τι σημαίνει εγκατάλειψη της παραγωγικής γης; Και πώς μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας και τη χώρα μας ακόμη πιο παραγωγικούς;

Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής: http://sporoistinpoli.wordpress.com

Email: sporexoistinpoexli_info@exprotonmaexil.com

Facebook: Σπόροι στην πόλη Facebook event: Γνωρίζοντας τον Σπόρο

Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα: http://politistikokentrovirona.blogspot.gr/ Χάρτης: http://bit.ly/2mRo7G2

Οδηγίες πρόσβασης: http://bit.ly/2zmDewR

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2...