Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στις 12.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο και διαδήλωση στο Πέραμα

Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο και Διαδήλωση στο Πέραμα στις 16 Δεκέμβρη 2017 στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ηρώων

Έξω οι φασίστες από το Πέραμα, την Ζώνη, τον Πειραιά και τις συνοικίες του

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και άλλα νεοφασιστικά μορφώματα επανεμφανίζονται στο προσκήνιο, σχεδιάζουν, οργανώνουν και επιχειρούν επιθέσεις, κατά κανόνα μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, ενάντια σε πρωτοπόρα τμήματα του εργατικού αντιφασιστικού κινήματος αλλά κυρίως σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Πλήθος τέτοιων περιστατικών έρχονται να αποδείξουν και να επιβεβαιώσουν αυτόν μας τον ισχυρισμό. Η επίθεση σε αφισοκολλητές μέλη της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά, η κοινή επίθεση Χρυσαυγιτών με την αστυνομία σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Πέραμα τον περασμένο Σεπτέμβρη, η ανάλογη επίθεση στα Σεπόλια με αφορμή την συμμετοχή των παιδιών των προσφύγων - μεταναστών σε σχολείο της περιοχής, οι οργανωμένες επιθέσεις φασιστικών στοιχείων στον Ασπρόπυργο, η απρόκλητη επίθεση σε γυναίκα δικηγόρο της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης έξω από το Εφετείο της Αθήνας, η επίθεση στο Ικόνιο των Χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον Λαγό στο σχολείο ενάντια στα προσφυγόπουλα, αλλά και η πρόσφατη εγκληματική επίθεση με σιδηρογροθιά σε Πακιστανό εργάτη έξω από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποτελούν γεγονότα που καταδεικνύουν ότι τα τάγματα εφόδου και η νεοναζιστική συμμορία συνεχίζουν ανενόχλητοι τις επιθέσεις τους έχοντας και την πλήρη κάλυψη των αστυνομικών και ευρύτερα των διωκτικών αρχών.

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα με την μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησε την ημέρα που οργάνωνε φιέστα η συμμορία Μιχαλολιάκου για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της στον Πειραιά, απέδειξε ότι έχει την δύναμη να απομονώσει πολιτικά και ιδεολογικά τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, να περιορίσει και να συντρίψει την παρακρατική δράση της, να συμβάλλει με τον αγώνα του να προχωρήσει η δίκη και η καταδίκη των φασιστών και να οδηγηθούν στη φυλακή για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα οργανώνει, συντονίζει και επεκτείνει την πάλη του στον Πειραιά και τις λαϊκές συνοικίες του, αναπτύσσει την αγωνιστική αντιφασιστική - αντιρατσιστική δράση του, παλεύει αποφασιστικά ενάντια στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών αντιφασιστικών πρωτοβουλιών του αποφάσισε ομόφωνα να συνδιοργανώσει μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Πέραμα το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.

Ταυτόχρονα γίνεται φανερό ότι η Χρυσαυγίτικη Νεοναζιστική οργάνωση στον τελευταίο χρόνο διέρχεται σοβαρή κρίση. Οι απανωτές αποχωρήσεις στελεχών με αλληλομαχαιρώματα και καταγγελίες για διαφθορά και σχέσεις με πολιτικά τζάκια και επιχειρηματίες μαζί με τα κλεισίματα γραφείων και πυρήνων πανελλαδικά φέρνουν στην επιφάνεια τον πραγματικό τους ρόλο , ως μπράβοι αφεντικών και πολιτικών τζακιών με χέρια λερωμένα από αίμα και μαύρο χρήμα. Οι φασίστες παραμένουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος και του κεφαλαίου, ο εφεδρικός στρατός επιχειρηματικών και εφοπλιστικών ομίλων, το μακρύ χέρι του κράτους που κάνει όλη την βρομοδουλειά .

Παρά τις φιλολαϊκές κορόνες, στην πράξη παραμένουν πιο μνημονιακοί των μνημονιακών.

8 χρόνια κρίσης με τους μισούς εργαζόμενους άνεργους και σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας, οι φασίστες συνειδητά επέλεγαν πάντα την μεριά των ισχυρών , των ιδιωτικοποιήσεων , των επιχειρηματιών και εφοπλιστών , ενώ τα έβαζαν είτε με τους πιο φτωχούς των φτωχών είτε με όσους σήκωναν κεφάλι ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Άλλωστε ήταν οι πρώτοι που έφεραν από μόνοι τους μνημονιακούς μισθούς από την πίσω πόρτα με τα δουλεμπόρια που στήνανε από δώ και από εκεί για 18 ευρώ μεροκάματο. Αποπροσανατολίζουν τον λαό ότι για την φτώχεια του φταίει ο ακόμα πιο φτωχός, για την ανεργία του ο διπλανός εργαζόμενος, για το πετσόκομμα συμβάσεων και μισθών η τεμπελιά και οι "υψηλές" απαιτήσεις των εργαζομένων, για τις ιδιωτικοποιήσεις το κακό δημόσιο, για την κατάντια του συνδικαλισμού το μόνο συνεπές αγωνιζόμενο κομμάτι του όλα αυτά τα χρόνια, τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα και όχι ο σάπιος εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ κλπ.

Οι φασίστες θέλουν εμφύλιο των φτωχών γιατί είναι τα τσιράκια των εφοπλιστών

Ειδικά στο Πέραμα προσπαθούν χρόνια να στήσουν έναν νέο Άγιο Παντελεήμονα άλλα δεν τους βγαίνει. Η στοχοποίηση συνδικάτων, συνδικαλιστών και αγωνιστών ως υπευθύνων για την τεράστια ανεργία ήταν άλλη μια εντεταλμένη υπηρεσία , και καλοπληρωμένη από εφοπλιστές για να τσακίσουν τα μεροκάματα, όπως αποκαλύφθηκε στην δίκη. Διασπούσαν τους εργαζόμενους και το κοινό τους συμφέρον όσο εκείνοι έκαναν μπίζνες με την COSCO, έταζαν δουλειές με τις πιο άγριες μνημονιακές συνθήκες και προστάτευαν σαν μαντρόσκυλα τα κάθε λογής αφεντικά, εργολάβους και εφοπλιστές, απέναντι στην οργή και την αγανάκτηση απλήρωτων και κακοπληρωμένων εργαζομένων.

Ο κύκλος του αίματος και του ψέματος πρέπει να κλείσει κάπου εδώ. Δεν χωράνε άλλες δικαιολογίες και αυταπάτες. Ο φασισμός και η ιδεολογία του ως το πιο βρώμικο και επιθετικό κομμάτι ενάντια στον λαό, θέλει να τον διχάσει, να τσακίσει κάθε εργατικό δικαίωμα, να βγάλει λάδι τους πραγματικούς υπεύθυνους και να στηρίξει σαν πέμπτη φάλαγγα το σύστημα του κεφαλαίου και των αγορών.

Οι μνημονιακές πολιτικές Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που μαστίζουν τις εργατογειτονιές του Περάματος και της ευρύτερης περιοχής είναι οι ίδιες που έστρωσαν και στρώνουν το χαλί στον φασισμό και τον ρατσισμό στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά. Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες και στο φασιστικό δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Οφείλουμε να απομονώσουμε τις φασιστικές ιαχές πολέμου ενάντια στους πιο φτωχούς , πιο εξαθλιωμένους και να σηκώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στους ίδιους τους θήτες και όχι τα θύματα. Θήτες είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έφεραν και στήριξαν όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, τσάκισαν εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα , ξεπούλησαν τον δημόσιο πλούτο και υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών μας.

  • Έξω οι φασίστες από το Πέραμα, την Ζώνη, τον Πειραιά και από κάθε λαϊκή συνοικία και γειτονιά.
  • Να κλείσουν τα γραφεία τους που αποτελούν ορμητήρια εγκληματικών επιθέσεων.
  • Να προχωρήσει ταχύτατα η δίκη και η καταδίκη τους.
  • Όχι στην ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας, καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική των απελάσεων και των επαναπροωθήσεων μεταναστών - προσφύγων.
  • Να εξασφαλιστούν και να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα όλων των προσφύγων - μεταναστών στην παιδεία, υγεία, εργασία κλπ., να κλείσουν τα καμπ και να εξασφαλισθεί η μετακίνηση και η ένταξή τους στις πόλεις
  • Να ικανοποιηθεί το δίκαιο και ανθρωπιστικό αίτημα για την επανένωση των οικογενειών.
  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας.

Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα - Πειραιά

Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΕΑΣ - ΕΘΕΛ)

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό (ΚΑΡ)

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ)

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων των εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΤΑΝΠΥ)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ

Συντονισμός Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων

για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ)

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας - Άγιου Ιωάννου Ρέντη

Σωματείο Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά

πηγή : https://www.facebook.com/ORMA-482978925180070…


1 2 3 4 5

Στη Σαλαμίνα και στο Πέραμα φασίστας δε θα μείνει! Πολιτική εκδήλωση στη Σαλαμίνα 11/12 και Αντιφασιστική διαδήλωση στο Πέραμα 16/12

Στο άλλοτε "μαύρο νησί της Σαλαμίνας" που η Χρυσή Αυγή είχε έντονη παρουσία, πλέον το ταξικό αντιφασιστικό κίνημα, όχι μόνο έχει καταφέρει να κατοχυρώσει την παρουσία του, αλλά έχει αντιστρέψει τους όρους της ταξικής πάλης.

Η αφετηρία αυτής της αλλαγής ορίστηκε με τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τον βασανισμό του Αιγύπτιου εργάτη Τάλεμπ Ουαλίντ το 2013. Τότε, οι εργοδότες του στο φούρνο "Σταρ" στη Σαλαμίνα, αντιλαμβανόμενοι το χρηματικό ποσό που είχαν αναθέσει στον άτυχο μετανάστη οι συμπατριώτες του, για τη μεταφορά του στους συγγενείς τους στην Αίγυπτο, λήστεψαν και στη συνέχεια προσπαθώντας να τον εκβιάσουν, τον φυλάκισαν σε έναν στάβλο για ώρες και τον βασάνισαν.

Το θάρρος του Ουαλίντ που τον οδήγησε να δραπετεύσει και να καταγγείλει το εγκληματικό σκηνικό εις βάρος του οδήγησε σε ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός που στιγμάτισε την ελληνική κοινωνία τόσο αρνητικά, μιας και χαρακτηρίστηκε από τους χειρότερους βασανισμούς ανθρώπου που πραγματοποιήθηκε στη μεταπολίτευση στην ελληνική κοινωνία, όσο και θετικά με τη μετέπειτα εξέλιξη του.

Το αντιφασιστικό κίνημα με μπροστάρη τον μαχητικό αντιφασισμό ανέτρεψε το 2015 την προσπάθεια των βασανιστών να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στον Ουαλίντ, μέσα στα δικαστήρια, απειλώντας και τραμπουκίζοντας τον σε κάθε διαδικασία, επέστρεψε σε εκείνους ένα ελάχιστο ποσοστό βίας που είχαν ήδη ασκήσει και κατάφεραν με την κατάλληλη πολιτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν να ορίσουν την τελική έκβαση της δίκης που ήταν καταδικαστική.

Οι αντιφασιστικές παρεμβάσεις στη γειτονιά της Σαλαμίνας, η πρώτη αντιφασιστική πορεία στο νησί και η ισχυρή παρουσία των αντιφασιστών στη δίκη κατάφεραν να καταδικάσουν για πρώτη φορά υπόθεση καταγγελίας μετανάστη εις βάρος του εργοδότη του ([1], [2]). Ο Γιώργος Σγούρδας, ο Γιώργος Ζαχαριάδης και ο Φρεντερίκ Ζότο κατέληξαν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, ενώ ο Μάνης Σγούρδας "απολαμβάνει" το αφιλόξενο, πλέον, περιβάλλον του νησιού με καταδίκη με αναστολή στις πλάτες. Όλοι κρίθηκαν ένοχοι για κακουργήματα της αρπαγής, της ληστείας και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.

Το επόμενο γεγονός που έδωσε την ευκαιρία να αναβαθμιστεί περαιτέρω το αντιφασιστικό κίνημα στη Σαλαμίνα συνέβη τον προηγούμενο Σεπτέμβρη με την επίθεση του Μιχάλη Παπαδημητρίου (α' ξάδερφος του συνονόματου πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο νησί), φασίστα επιστάτη του ΕΠΑΛ σε αντιφασίστες αφισοκολλητές λίγες μέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Εκτός από την κοινωνική καταδίκη του νεοναζί και την αντιφασιστική παρέμβαση στο ΕΠΑΛ, στην οποία του στάλθηκε σαφές πολιτικό μήνυμα και απαιτήθηκε από τη διευθύντρια την απόλυσή του, μαζεύτηκαν υπογραφές από πολίτες της Σαλαμίνας που έθεσαν το ζήτημα απόλυσής του και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η υπόθεση δεν έχει λήξει και μετάθεση του στο 1ο-2ο ΓΕΛ Σαλαμίνας δε μπορεί να τον προστατεύσει.

Ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής Σαλαμίνας μετά από αγώνες 2,5 περίπου ετών, υπολειτουργεί πλήρως φτάνοντας σε σημείο να δυσκολεύεται να συγκεντρώσει πάνω από 10 υπολείμματα, νοσταλγών της Χούντας, προχωρημένης ηλικίας, στις συνελεύσεις του. Οι τοίχοι του νησιού γεμίζουν κατά καιρούς με αφίσες αντιφασιστικού περιεχομένου ενώ ταυτόχρονα τους κοσμούν τα αντιφασιστικά συνθήματα. Ο κόσμος του νησιού αναταραγμένος από τα γεγονότα και υιοθετώντας το ευρύτερο πολιτικό κλίμα της αλληλεγγύης και της αδερφοσύνης στην παρούσα πολιτική περίοδο απομονώνει τους νοσταλγούς του Χίτλερ πλαισιώνοντας όλο και περισσότερο τις γραμμές του μαχητικού αντιφασισμού.

Αυτή τη συνθήκη ισχυροποιούν και οι εξελίξεις στις υπόλοιπες γειτονιές της Β' και Α' Πειραιά στις οποίες ο μαχητικός αντιφασισμός έχει εξαφανίσει τα τσιράκια των εφοπλιστών από τις κινηματικές διαδικασίες αναγκαζόντας τους να δρουν είτε κρυφά, στο σκοτάδι της νύχτας είτε με τις ευλογίες του κράτους και των ισχυρών δυνάμεων καταστολής.

Η επίθεση του βουλευτή Λαγού με τους μπράβους του σε καθηγητές και αλληλέγγυους στο δημοτικό σχολείο του Ν.Ικονίου στις 17/01 το 2017 και η συντονισμένη επίθεση Χρυσαυγιτών και Ελληνικής Αστυνομίας τον περασμένο Σεπτέμβρη, στις 20, σε αντιφασιστική κινητοποίηση μαρτυρούν το έντονο ενδιαφέρον των φασιστών για την ευρύτερη περιοχή. Κατάσταση παρόμοιας με εκείνης των γραφείων της Σαλαμίνας αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες γιάφκες των φασιστών στην Αττική. Με ένα μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα να έχει εξαφανίσει τους Χρυσαυγίτες από τις κινηματικές διαδικασίες, η υπολειτουργία τους και τα λουκέτα που μπαίνουν σε αυτά είναι καθημερινά φαινόμενα.

Ο πανικός έχει καταβάλλει το αντίπαλο στρατοπεδο σε σημείο που προσπαθεί με συμμορίτικες πρωτοβουλίες να δημιουργήσει ακροδεξιό κλίμα απολαμβάνοντας παράλληλα το άσυλο που τους προσφέρει το κράτος. Η αποτυχημένη προσπάθεια να στήσουν "αγανακτισμένους γονείς" στα Σεπόλια, η νυχτερινή επίθεση στο σπίτι του Αφγανού, μαθητή Αμίρ στη Δάφνη τα ξημερώματα της 3ης Νοεμβρίου και η επίθεση στο Εφετείο, την 1η Νοεμβρίου, στη δικηγόρο της πολιτικής αγωγής Ευγενίας Κουνιάκης και η επίθεση σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ τα ξημερώματα της 11ης Οκτωβρίου φανερώνουν την απελπισία που κυριαρχεί στο νεοναζιστικό μόρφωμα που τους επιστρέφει σε πολιτικό επίπεδο που βρισκόντουσαν πριν το 2009.

Αυτό έχει αναγκάσει τη Χρυσή Αυγή να στρέψει τις εναπομείναντες δυνάμεις της στην περιοχή του Περάματος προκειμένου να διατηρήσει τις ελάχιστες ελπίδες ανασυγκρότησης που τις απομένουν, περιμένοντας και επενδύοντας το διεθνές πολιτικό κλίμα που φέρνει την ακροδεξιά και τα φαντάσματα του παρελθόντος να έχουν επικίνδυνες και ρεαλιστικές διαθέσεις για την εξουσία.

Η περιοχή του Περάματος συμπυκνώνει την πολιτική στρατηγική της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα το καθάρισμα της γειτονιάς από την παρουσία τους και το κλείσιμο των γραφείων τους εκεί να βάλει οριστική ταφόπλακα σε αυτή.

Η Ελλάδα έχει πλούσιο παρελθόν στις εξεγέρσεις και αποτελεί σπάνιο παράδειγμα του λεγόμενου δυτικού κόσμου που οι πολιτικοί τριγμοί έχουν αλλάξει συνθήκες στην κοινωνία και έχουν προσφέρει πλούσια παρακαταθήκη στους τωρινούς αγωνιστές και του Κομμουνισμού οραματιστές.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 9 χρόνια από την εξέγερση που έλαβε χώρα με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 από σφαίρα μπάτσου. Μία εξεγερσιακή φλόγα που τρόμαξε αστούς και φασίστες, αναγκάζοντας τους δεύτερους να ακυρώσουν για πρώτη φορά από μόνοι τους τη μεγαλύτερη φασιστική φιέστα που στηνόταν μέχρι και πρόσφατα στην επέτειο των Ιμίων.

Η πρωτοφανής έκρηξη εκείνων των ημερών των πολιτικών υποκειμένων που κατάφεραν να εμπνεύσουν και να συνδεθούν με την αγανάκτηση που κυριαρχούσε στην ελληνική κοινωνία, τα μεγάλα επιτεύγματά τους, η μαχητική αντίληψη που τους χαρακτήρισε αλλά και τα λάθη και τα μειονεκτήματα που καθόρισαν την αρνητική κατάληψη εκείνων των αγώνων και έφεραν την φασιστική αντεπανάσταση της περιόδου 2009-2012, προσφέρουν πλούσια τροφή για μελέτη, παραδειγματισμό και συζήτηση.

Είναι καθήκον μας να διδαχθούμε, ώστε η εξέγερση της γενιάς μας να είναι και θα είναι η νικηφόρα.

Πολιτική Εκδήλωση 11/2, 7μμ, στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας με οργανωμένη συμμετοχή της δημοτικής κίνησης Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α και από συνδικαλιστές.

Αντιφασιστική Διαδήλωση στο Πέραμα, 16/12, 12 το μεσημέρι, Πλ. Ηρώων.

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/


1 2 3 4 5

Η ΛΑΕ Σαλαμίνας καταδικάζει την προκλητική χρυσαυγίτικη επίθεση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας

Η ΛΑΕ Σαλαμίνας καταδικάζει την προκλητική χρυσαυγίτικη επίθεση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας

Δελτίο Τύπου

Η ΛΑΕ Σαλαμίνας καταδικάζει την προκλητική χρυσαυγίτικη επίθεση που έγινε παρουσία αστυνομικών οργάνων, στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, προκειμένου να διαλύσει την αντιφασιστική εκδήλωση που οργάνωσε στις 11/12/2017 η ΟΡ.Μ.Α. σε συνεργασία με την κίνηση πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α και την ΠΕΝΕΝ.

Για άλλη μια φορά οι νεοφασίστες χρυσαυγίτες δρουν ανεμπόδιστα και επιχειρούν επιθέσεις σε αντιφασιστικά, εργατικά κινήματα, κινήματα πολιτών, μεταναστών-προσφύγων.

Για άλλη μια φορά η ελληνική αστυνομία έδειξε την προκλητική ανοχή της απέναντι στους φασίστες τους οποίους προστάτευε με δυο διμοιρίες ΜΑΤ από την αρχή της αντιφασιστικής εκδήλωσης, και δυστυχώς δεν έκανε τίποτε για να αποτρέψει την τραμπούκικη επίθεση των χρυσαυγιτών, παρά τις καθυστερημένες προσαγωγές που έκανε για το θεαθήναι.

Η ΛΑΕ Σαλαμίνας καλεί τον λαό της Σαλαμίνας να συμμετέχει στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 16/12 στο Πέραμα στην πλατεία Ηρώων στις 12 το μεσημέρι για να μη μείνει κανένας φασίστας σε καμιά γειτονιά.

Το γραφείο τύπου

ΛΑΕ Σαλαμίνας

πηγή : http://laiki-enotita.gr/2017/12/12/η-λαε-σαλα


1 2 3 4 5

Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Το ΕΕΚ στηρίζει την αντιφασιστική συγκέντρωση που καλείται από την ΠΕΝΕΝ και αντιφασιστικές συλλογικότητες και συντονισμούς.

Σάββατο 16/12 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.

EEK

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail…


1 2 3 4 5

Aντιφασιστικό συλλαλητήριο Σάββατο 16/12-12.00, Πλατεία Ηρώων, Πέραμα

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ-ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Παρά τη μακρά διαδικασία της δίκης που καθυστερεί να καταδικάσει τους ναζί της Χρυσής Αυγής, η εγκληματική τους δράση έχει πλέον αποκαλυφθεί χωρίς να επιδέχεται αμφισβήτηση. Το τελευταίο διάστημα όμως φαίνεται ότι οι φασίστες επιχειρούν να ξανακερδίσουν έδαφος, μέσα από νέους κύκλους επιθέσεων. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, επιθέσεις σε αγωνιστές και συνδικαλιστές στο Πέραμα, άγριους ξυλοδαρμούς μεταναστών-εργατών γης καταγεγραμμένους σε όλη την Αττική, συνεχίζουν με επιθέσεις σε ναυτεργάτες-μέλη της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά και σε μετανάστες σε Ασπρόπυργο και Νέα Ιωνία.

Η υπόδικη εγκληματική οργάνωση προσπαθεί να αναστήσει το κλίμα τρομοκρατίας των προηγούμενων χρόνων. Αυτοπροβάλλονται ως ασυμβίβαστοι και πολέμιοι του συστήματος, όμως δρουν στο σκοτάδι και δε διστάζουν να χτυπήσουν εξαθλιωμένους, να επιτεθούν σε αγωνιστές γιατί αυτοί τους εμποδίζουν να στήνουν δουλεμπόρια εργαζομένων στο Πέραμα και ευρύτερα στις περιοχές του Πειραιά κάνοντας πλάτες στα αφεντικά.

Διαχρονικά αυτός είναι ο ρόλος των φασιστών. Σε αγαστή συνεργασία με το σύστημα που δήθεν μάχονται, λειτουργούν ως ο καλύτερος εγγυητής της συνέχισης της εξαθλίωσης. Εκμεταλλέυονται το χώρο που τους παραχωρούν οι πολιτικές των μνημονίων, της ΕΕ και της κυβέρνησης και που οδηγούν το λαό στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη σε περαιτέρω φτωχοποίηση. Επενδύουν πάνω στην απελπισία που φέρνει η ανεργία και η κρίση για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Ειδικά για τις γειτονιές μας, η παρουσία και η δράση της Χρυσής Αυγής είναι πρόκληση. Οι εργατολαικές γειτονιές του Πειραιά, ξέρουν από δυστυχία και προσφυγιά και σ' αυτές δεν χωράνε οι φασίστες, όπως δεν χωρούσανε κι οι πολιτικοί τους πρόγονοι, οι χίτες, οι δωσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες. Ξέρουμε ότι πάντα η θέση μας θα είναι μαζί με τους καταπιεσμένους, τους φτωχούς, τους αποκλεισμένους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι γιατί είμαστε στην ίδια πλευρά, μαζί με όσους πλήττονται. Απένταντι σε αυτούς που δημιουργούν τους πολέμους και τους ξεριζωμούς. Οι γειτονιές μας και τα σχολεία μας είναι ανοιχτά, όπως αποδείξαμε, για να φιλοξενήσουν όποιον έχει ανάγκη. Το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα μπορεί να ξαναστείλει το φασισμό εκεί που ανήκει, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, στις πιο μαύρες σελίδες του παρελθόντος.

Εργατικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές συντονίζονται ενάντια στο φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία. Η μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο κέντρο του Πειραιά που ματαίωσε τη φιέστα της συμμορίας του Μιχαλολιάκου για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ήταν μόνο η αρχή. Θα σταθούμε εμπόδιο με πείσμα και μαχητικότητα ενάντια στη φασιστική βία και τρομοκρατία.

Ο Πειραιάς δεν έχει χώρο για τον κοινωνικό κανιβαλισμό των ναζί

Κλιμακώνουμε την πάλη με αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 12μ στην Πλατεία Ηρώων στο Πέραμα

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας

πηγή : https://ergatikilesxi-kd.blogspot.gr/2017/12/…