Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στις 18.00

Βιβλιοπαρουσίαση: Ο ήλιος της Αναρχίας Ανέτειλε

"Ο Ήλιος της Αναρχίας ανέτειλε" - Για μια ιστορία του αναρχικού κινήματος του "ελλαδικού" χώρου

Μετά από πολύχρονη έρευνα, φιλόπονη εργασία, αλλά και μεγάλη προσμονή, κυκλοφόρησε από τις ελευθεριακές εκδόσεις Κουρσάλ το βιβλίο του Δημήτρη Τρωαδίτη "Ο Ήλιος της Αναρχίας ανέτειλε" - Για μια ιστορία του αναρχικού κινήματος του "ελλαδικού" χώρου.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πρώτη απόπειρα καταγραφής και παρουσίασης όσο το δυνατόν περισσότερων στοιχείων που συνθέτουν τον πολύχρωμο γαλαξία των πρώτων αναρχικών ή αναρχιζόντων σχημάτων, αλλά και των προσπαθειών συγκρότησης ενός αντίστοιχου κινήματος στον "ελλαδικό" χώρο κατά τη διάρκεια του τελευταίου τέταρτου του 19ου και των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα.

Μέσα από πληθώρα ιστορικών πληροφοριών για τη ζωή και τη δράση συγκεκριμένων ατόμων όσο και συλλογικών σχημάτων, αλλά και την επιμελή παράθεση πρωτότυπων κειμένων και άλλων ντοκουμέντων, ο στόχος αυτού του έργου είναι διττός: α) να καλύψει το κενό που υπήρχε στο χώρο της αναρχικής ιστοριογραφίας, και β) να δώσει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα και σχετική μελέτη.

Επειδή η ενδελεχής έρευνα, τεκμηρίωση και ανάδειξη της επαναστατικής ιστορίας μπορεί -και οφείλει- να αποτελέσει έργο του παρόντος και του μελλοντικού αναρχικού κινήματος. Επειδή ο αγώνας ενάντια στη λήθη αποτελεί απαραίτητο συστατικό παράγοντα για την ανάπτυξη δυναμικού και καταλυτικού αναρχικού λόγου και δράσης, για τον αγώνα ενάντια στην εξουσία.

πηγή : http://antiviosi.espivblogs.net/2017/11/24/%C...
πηγή : email που λάβαμε στις 27 Νοέμβριος 18h