Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στις 15.00

Συλλαλητήριο

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Συλλαλητήριο, Σάββατο 2 Δεκέμβρη,

Σύνταγμα 3μμ

Καλούν: Αφρικανικό δίκτυο στην Ελλάδα,

Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, African

House, cosmos of culture,

ΚΕΕΡΦΑ, φορείς, συλλογικότητες

Οχι ξανά σκλάβοι στην Αφρική!

Oχι στη βαρβαρότητα των στρατοπέδων στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Κω

Ανοίξτε τα σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση, οχι άλλα Χριστούγεννα στα στρατόπεδα

Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης παντού

Καταργήστε τις συμφωνίες της ντροπής ΕΕ με Λιβύη και Τουρκία

Άσυλο για τους πρόσφυγες

Όχι εκπαίδευση των δολοφόνων της λιβυκής Ακτοφυλακής

Είμαστε οργισμένοι για το παζάρι δούλων

που στήθηκε στη Λιβύη με τους

Αφρικανούς μετανάστες που

προσπαθούν να περάσουν στη Ευρώπη

για να ξεφύγουν από το θάνατο.

Είμαστε οργισμένοι γιατί μικρά παιδιά με τις μανάδες τους πνίγονται ξανά στα ανοικτά της Λέσβου την ώρα που

το στρατόπεδο της Μόρια θυμίζει Γκουαντάναμο.

Αυτές είναι οι συνέπειες των ρατσιστικών συμφωνιών της ΕΕ με την Τουρκία και τη Λιβύη. Είναι ώρα να τις

καταργήσουμε! Είναι οι πολιτικές που έστρωσαν το δρόμο στη άκρα δεξιά και τους φασίστες σε όλη την

Ευρώπη.

Οι φρικιαστικές εικόνες αγοραπωλησίας αφρικανών μεταναστών στη Λιβύη που μετέδωσε το CNN σόκαραν εκατομμύρια. Από το 2015, όταν η ΕΕ προχώρησε στη συμφωνία με την Τουρκία για να σφραγιστεί ο βαλκανικός διάδρομος και να κλείσει το θαλάσσιο πέρασμα από το Αιγαίο, χιλιάδες κατατρεγμένοι από την Αφρική σπρώχτηκαν στο πιο επικίνδυνο πέρασμα στην Ευρώπη, από το Λιβυκό πέλαγος στην Ιταλία. Και στα νησιά του Αιγαίου κλείστηκαν σε κέντρα κράτησης χιλιάδες πρόσφυγες ενω εμποδίζεται η ελεύθερη μετακίνηση στην ενδοχώρα.

Το 2016, 5000 πρόσφυγες πνίγηκαν και μέχρι τώρα άλλες 3000. Είναι ο βαρύς φόρος αίματος στο βωμό των κλειστών συνόρων που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις της ΕΕ.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μαζί με την ΕΕ έχουν βάψει τα χέρια τους στο αίμα, πολύ πριν φτάσουν με τις συμφωνίες τους με την Λιβύη και την Τουρκία να οδηγούν χιλιάδες σε μαζικούς πνιγμούς, όταν με τις επεμβάσεις τους και τη στήριξη των δικτατόρων διέλυσαν τις ζωές εκατομμυρίων για χάρη της κυριαρχίας μιας χούφτας πολυεθνικών που καταληστεύουν τον πλούτο των χωρών τους.

Όμως, η εικόνα των 20.000 εγκλωβισμένων στη Λιβύη σε συνθήκες απόλυτης βαρβαρότητας, με ανθρώπους να πουλιούνται ως σκλάβοι για 400 ευρώ θύμισε την αθλιότητα των πρώτων χρόνων της εξαγωγής δούλων στην Αμερική για να δουλέψουν στις φυτείες. Οι μαζικοί βιασμοί, ο χωρισμός παιδιών από τους γονείς, τα βασανιστήρια είναι η πραγματική συνέπεια της εφαρμογής της ρατσιστικής συμφωνίας του αίσχους. Η ΕΕ στηρίζει συμφωνίες με ένοπλες συμμορίες που παριστάνουν την κυβέρνηση της Λιβύης.

Η κυβέρνηση με μπροστάρη τον Μουζάλα συμβιβάστηκε απροκάλυπτα με τις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούρειο, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των κλειστών συνόρων για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους με την κατάργηση του δικαιώματος στο άσυλο και την ελεύθερη μετακίνηση. Έτσι άνοιξαν ξανά την πόρτα στην Δεξιά και ακροδεξιά να προκαλούν με ρατσιστικές κινητοποιήσεις σαν κι αυτή του Δημάρχου Λέσβου.

Είναι απαράδεκτο η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίζει να εκπαιδεύει στη βάση της Σούδας την Ακτοφυλακή της Λιβύης που ευθύνεται για τους μαζικούς πνιγμούς.

Είναι απαράδεκτο να τους κρατάει σε φυλακή και εξορία στα νησιά όταν έρχεται ένας χειμώνας που θα θερίσει ζωές όπως πέρυσι.

Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε για να βάλουμε τέλος στην απανθρωπιά των κυβερνήσεων, των πολιτικών του ρατσισμού που έφεραν ξανά τα σκλαβοπάζαρα στην Αφρική και τα Γκουαντάναμο στα νησιά του Αιγαίου.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...