Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στις 10.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση συμπαράστασης στη Nuriye και τον Semih

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ / ΟΛΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 1 Δεκεμβρίου 2017, ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ NURİYE KAI ΤΟΥ SEMIH, 268η ημέρα απεργίας πείνας.

10.30 π.μ. ΕΩΣ 12.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Βασ. Γεωργίου & Ρηγίλλης)

ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ NURİYE KAI ΤΟΝ SEMİH

Την 27η Νοεμβρίου 2017, 5η μετ' αναβολή δικάσιμος, ξεκίνησε η δίκη κατά των Nuriye και Semih. Η Nuriye δεν φέρθηκε στη δίκη και πάλι δεν αποφυλακίστηκε. Το βάρος της έχει μειωθεί στα 33 κιλά και συνδέθηκε στο δικαστήριο μέσω βιντεοσκοπικής επικοινωνίας επειδή κρατείται από το κράτος στο νοσοκομείο κρατούμενη. Η Nuriye δεν κατέθεσε αλλά έκανε δηλώσεις. Διότι δήλωσαν ότι θέλει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο και να απαντήσει στις κατηγορίες που είναι εναντίον της. Ο εισαγγελέας απαίτησε την απελευθέρωση της Nuriye αλλά το δικαστήριο απέρριψε αυτό το αίτημα. Αυτό έγινε για πρώτη φορά στην Τουρκία. Και αυτή είναι η παρέμβαση του κράτους στο δικαστήριο. Η εξουσία θέλει να πάρει εκδίκηση από τη Nuriye κα τον Semih, διότι η Nuriye και ο Semih είναι σύμβολα του αγώνα κατά της κατάσστασης έκτακτης ανάγκης και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Η έδρα, τις τελευταίες μέρες, βρήκε ακόμη μία ψευδή δικαιολογία, βασιζόμενη σε ασαφείς πληροφορίες, ότι δηλαδή σύμφωνα με έναν προδότη, μετά το θάνατο του 14χρονου Berkin Elvan, κάποιοι ετοίμασαν μολότοφ στο σπίτι της. Όλα αυτά είναι κλασικά και γνωστά παιχνίδια της εξουσίας. Τώρα, για να μπορέσει να καταδικάσει αυτό τον αγώνα, επέλεξε αυτό το παιχνίδι. Μετά απ' αυτό, δεκάδες διανοούμενοι, καλλιτέχνες, βουλευτές, δημοσιογράφοι και νομικοί ανακοίνωσαν και πάλι τη συμπαράστασή τους. Ο υπουργός εσωτερικών ανακοίνωσε ότι περιμένουν να χάσει τη συνείδησή της για να προβούν σε υποχρεωτική σίτιση.

Στις 1 Δέκεμβρη, θα είναι η 268η μέρα απεργίας πείνας. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των γιατρών η κατάσταση της υγείας τους είναι κρίσιμη. Παίρνουν μόνο ζάχαρη, αλάτι, νερό, τσάι και βιταμίνη Β1. Εξαιτίας αυτής της βιταμίνης δεν έχουν απώλεια υγρών και εμετούς και αντέχουν.

Σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης ο αγώνας τους αφορά όλους τους απολυμένους, όλους τους καταπιεσμένους απ' την εξουσία του Erdoğan, γι' αυτό και η συμπαράσταση είναι μεγάλη. Η εξουσία έχει εφαρμόσει όλες τις μορφές των καταπιέσεων, αλλά δεν μπόρεσε να τους σταματήσει.

Καθημερινές προσαγωγές, απειλές, βασανιστήρια, χρηματικές ποινές, ηλεκτρονικά βραχιόλια, περιορισμοί κατ' οίκον και τελικά προφυλακίσεις. Εδώ και ένα χρόνο δεν μπόρεσαν να σκηνοθετήσουν κατηγορίες και τώρα στην προσπάθειά τους να τους καταδικάσουν και να σταματήσουν την απεργία πείνας, προσθέτουν στα σενάρια τους ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες.

Ο αγώνας αυτός, κατά των συνθηκών έκτακτης ανάγκης και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, είναι δίκαιος.

Απεργίες συμπαράστασης κάνουν: Η Esra Özakça, σύζυγος του Semih, 187η μέρα, ο 67χρονος Feridun Osmanağaoğlu, μέλος του Συλλόγου των γονιών των πολιτικών κρατουμένων (TAYAD), 105η μέρα και ο 72χρονος Mehmet Güvel, μέλος του ιδίου Συλλόγου, 148η μέρα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.

πηγή : http://oagonas.blogspot.gr/2017/11/1-2017-nur…


Συγκέντρωση στην πρεσβεία της τουρκίας Παρασκευή 1/12 10:30 - Νίκη στον αγώνα της NURİYE και του SEMİH

Συγκέντρωση στην πρεσβεία της τουρκίας Παρασκευή 1/12 10:30

Στηρίζουμε το κάλεσμα των αγωνιστών πολιτικών προσφύγων από την τουρκία

Νίκη στον αγώνα της NURİYE και του SEMİH

Κατάληψη Gare