Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στις 12.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Αντιφασιστική πορεία για τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν το 2013

Διήμερο αντίστασης στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει και μνήμης για τον δολοφονημένο από φασίστες Σαχτζάτ Λουκμάν.

Μέσα σε μία συνθήκη που ορίζουν τα μνημόνια, οι πόλεμοι των κυρίαρχων, η επίταση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, η απογοήτευση και η μιζέρια, οι από τα πάνω καταδεικνύουν τον «διπλανό» μας ως υπαίτιο για τα δεινά μας και μας υποδεικνύουν ως μοναδική διέξοδο τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Οι φασίστες μετά από μία περίοδο παροπλισμού ξαναεμφανίζονται ως μια ακόμα συστημική εφεδρεία και επιτίθενται σε καταλήψεις προσφύγων-μεταναστών, σε κοινωνικούς χώρους, σε αγωνιζόμενους/ες, σε μετανάστες/ριες.

Κάθε επίθεση ενάντια σε εργαζόμενο/η ή άνεργο/η, ντόπιο/ια ή μετανάστη/ρια, σε κάθε έναν/μια που μοχθεί για να ζήσει είναι επίθεση ενάντια σε όλους/ες μας. Με κοινή δράση των από κάτω, να συντρίψουμε τους φασίστες, το ρατσιστικό μίσος και τις φασιστικές αντιλήψεις. Και κανένας φασίστας να μην τολμάει να πλησιάσει τις γειτονιές μας και πουθενά.

Είναι αδύνατο να κερδίσουμε τη ζωή μας αν δεν σχεδιάσουμε από κοινού την απάντησή μας. Παλεύουμε συλλογικά ενάντια στο φασισμό, το κράτος, το κεφάλαιο. Αυτή η πάλη δεν μπορεί παρά να είναι ταξική, αντιθεσμική, ανατρεπτική. Δεν μπορεί παρά να διεξάγεται στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές, τους δρόμους.

Αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, 7μμ

Προβολή «ο αντιφασιστικός αγώνας στις γειτονιές μας»

Συζήτηση «από τις παρακρατικές επιθέσεις μέχρι τα κοινοβουλευτικά έδρανα και από τις φασίζουσες πολιτικές ως τις θεσμικές λύσεις, γνωρίζουμε ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δίνεται στους δρόμους και τις γειτονιές ενάντια πάντα στο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει»

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 πλ. Μερκούρη, 12µµ

Πορεία αντίστασης και μνήμης, για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν στη Τριών Ιεραρχών από τους φασίστες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο στις 17 Γενάρη του 2013.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα - askpthk.espivblogs.net

πηγή : http://askpthk.espivblogs.net/2017/12/31/διήμ…


1 2 3 4 5 6 7 8

Πορεία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, πλ. Μερκούρη, 12µµ

Αντιφασιστικός αγώνας σημαίνει και αγώνας ενάντια στη λήθη

Σαχτζάτ Λουκμάν ένας από εμάς

Είναι αλήθεια ότι όταν η πίεση στη δουλειά και η καθημερινότητα γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικές, όταν η ανεργία αποτυπώνεται σε όλο και πιο πολλά πρόσωπα γύρω σου, όταν η εξαθλίωση οδηγεί όλο και περισσότερους-ες στην εξερεύνηση των κάδων απορριμμάτων, όταν η οποιαδήποτε αντίδραση στους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις σπιτιών, στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και στους αποκλεισμούς ποινικοποιείται, όταν οι βόμβες και οι σφαίρες των κυρίαρχων ισοπεδώνουν πόλεις και ερημώνουν χώρες, είναι εύκολο να πεις ότι φταίει ο διπλανός/ή σου, ο/η πιο κάτω από σένα, αυτός/ή που δεν ταιριάζει στις νόρμες της κανονικότητας, αυτός/ή με άλλο χρώμα, αυτός/ή που αντιδράει και φωνάζει… είναι δύσκολο να υψώσεις το ανάστημά σου, να πιάσεις το χέρι του/ης διπλανού/ής σου, να αντικρίσεις την πραγματικότητα κατάματα και να παραδεχτείς ότι ο εχθρός σου δεν βρίσκεται στην διπλανή πόρτα, αλλά στις πόρτες των υπουργείων, των τραπεζών, των πλούσιων, των δικαστικών και των αστυνομικών μεγάρων.

Είναι δύσκολο να κλείσεις τα αυτιά σου στα φασιστικά και εθνικιστικά εμβατήρια που σε προστάζουν να επιτεθείς σε όσους/ες αγωνίζονται, στους μετανάστες και τις μετανάστριες, τις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους αγώνα, που ουρλιάζουν σε όλη την Ευρώπη ενάντια στην δήθεν ισλαμοποίηση, για μια ανύπαρκτη άρια φυλή και σε προτρέπουν σε έναν εμφύλιο των φτωχών. Είναι οι φασίστες που μετά τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν και να λουφάξουν, από την δράση του αντιφασιστικού κινήματος. Είναι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που εκτός από τα βουλευτικά έδρανα επιχειρούν σήμερα να ξαναεμφανιστούν και να διεκδικήσουν κοινωνικό χώρο ξερνώντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο, υπερασπίζοντας επιχειρηματίες και εφοπλιστές και επιτιθέμενοι σε απεργούς, συνδικαλιστές/ριες, αντιφασίστες/ριες, αναρχικούς/ές και σε αυτοοργανωμένους χώρους. Είναι οι φασιστικές εφεδρείες του συστήματος που μετά τις θεσμικές συμβουλές του δημοκρατικού τόξου κατανόησαν ότι ο ρόλος τους δεν είναι, προς το παρόν, η ανάληψη κυβερνητικής εξουσίας, αλλά η διατήρηση του παρακρατικού τους ρόλου ως μαντρόσκυλα του κράτους και του κεφαλαίου.

Πέντε χρόνια, λοιπόν, μετά τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σ. Λουκμάν στις 17 Γενάρη 2013 στην Τριών Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα από τους φασίστες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, η δίκη της ΧΑ και οι αντιφασιστικές κορώνες των κρατικών αξιωματούχων μας υπενθυμίζουν ότι ο αντιφασιστικός αγώνας διεξάγεται στους δρόμους, στις γειτονιές, τα σχολεία, τα γήπεδα, τα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας από τους από τα κάτω. Πέντε χρόνια μετά καταλαβαίνουμε ότι τα διάφορα φασιστικά μορφώματα βρίσκονται κρυμμένα στις τρύπες τους, πίσω από τις πλάτες της αστυνομίας, γιατί ο κόσμος του αγώνα έχει σταθεί απέναντι τους και έχει πετύχει μικρές και μεγάλες νίκες εναντίον τους.

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα οι δεκάδες τραυματισμένοι/ες από τα μαχαίρια των φασιστών, οι εμπρησμοί καταληψιών στέγης μεταναστών και χώρων του κινήματος και οι εκκενώσεις που ακολούθησαν, η αγαστή συνεργασία φασιστών και αστυνομίας εναντίον του κόσμου του αγώνα μας υπενθυμίζουν ότι ο αντιφασιστικός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι αντιθεσμικός, ταξικός και ανατρεπτικός πάντα σε πείσμα και ενάντια σε κάθε εξουσία. Αυτά τα πέντε χρόνια μας υπενθυμίζουν ότι ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας ενάντια στο κράτος και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, κομμάτι του αγώνα για την ανατροπή του κόσμου της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, κομμάτι του αγώνα για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, πλ. Μερκούρη, 12µµ

πορεία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

vogliamotutto.espivblogs.net

πηγή : http://vogliamotutto.espivblogs.net/2018/01/0…


1 2 3 4 5 6 7 8

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 20/1,12.00, ΠΛ.ΜΕΡΚΟΥΡΗ-5ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ'ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Σ.ΛΟΥΚΜΑΝ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Πληθαίνουν τα χτυπήματα
Πληθαίνουν κι απώλειες
Η τελειωτική συντριβή όμως θα 'ρθει αν αφήσουμε την απογοήτευση να μας κατακυριεύσει
Μα αν σηκώσουμε το βλέμμα θα δούμε κι άλλα μάτια. Και τότε η οργή θα μπορεί να μετουσιωθεί σε αντίσταση.
Με το να χέρι θα κρατιόμαστε μαζί, με το άλλο θα γκρεμίζουμε τα τείχη
και θα ανοίγουμε τους δρόμους προς την Ελευθερία

Πριν 5 χρόνια ο Σαχτζάτ Λουκμάν, μετανάστης εργαζόμενος σε φούρνους και λαϊκές αγορές στην Αθήνα, δολοφονείται με μαχαίρια στις 3 τα ξημερώματα, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του, από τους νεοναζί Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο. Στην Τριών Ιεραρχών 67 οι γειτονιές μας ήρθαν ξανά αντιμέτωπες με τη βιαιότητα του φασισμού και του ρατσισμού. Από τότε η 17η Ιανουαρίου είναι ημέρα μνήμης, οργής και αντίστασης. Μιας μνήμης που παραμένει ζωντανή γιατί ο κόσμος του αγώνα δεν αφήνει να ξεχαστεί. Μίας οργής γιατί χάθηκε ακόμα ένας από εμάς. Μίας αντίστασης που εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή συλλογικά από αναρχικούς, αντιφασίστες, αριστερούς, αγωνιζόμενους κατοίκους τόσο στις γειτονιές μας αλλά και ευρύτερα που ανέδειξαν πως η δολοφονία του Σ. Λουκμάν δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός. Οι επιθέσεις σε σπίτια, σε χώρους εργασίας, στους δρόμους, τα μαχαιρώματα, οι ξυλοδαρμοί και ο διαρκής φόβος είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλοί μετανάστες. Από τις γειτονιές του Ρέντη και του Ασπροπύργου, μέχρι το Μενίδι και τη Νέα Ιωνία, από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη μέχρι τη Μεσόγειο και τα σύνορα, πρόσφυγες και μετανάστες βιώνουν καθημερινά τη βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου.

Έχοντας την αντίληψη ως αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια πως δεν αφήνουμε σπιθαμή γης στους φασίστες, δεν αφήνουμε κανένα πεδίο να κινούνται ανενόχλητοι -ούτε τις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης- επιλέξαμε εξ αρχής να καλούμε σταθερά τον κόσμο του αγώνα να παρευρίσκεται στη δίκη των φασιστών του Σ. Λουκμάν. Η δυναμική παρουσία δεκάδων αγωνιστών/στριών στα δικαστήρια από το 2014 και η έκφραση της δίκαιης οργής τους απέναντι στους δύο φασίστες ανάγκασε την αστική δικαιοσύνη να αναγνωρίσει πρωτόδικα το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονίας και να τους καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη. Ενώ στις 4 Οκτώβρη του 2017, που ήταν η έναρξη του εφετείου των δολοφόνων, με βάση την ίδια αντίληψη και απολογίζοντας θετικά την παρουσία μας στα δικαστήρια τα προηγούμενα χρόνια, καλέσαμε εκ νέου σε αντιφασιστική συγκέντρωση. Οι φασίστες δεν ήρθαν να δικαστούν, όμως οι 50 σύντροφοι/σσες που ήμασταν εκεί βρήκαμε απέναντί μας, παραταγμένες μπροστά στην είσοδο του Εφετείου, πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σταλεί από τον "αντί"-φασίστα ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως σε αυτό συνέβαλαν και οι μαχητικές συγκρούσεις αναρχικών, αντιφασιστών, κομμουνιστών με τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου στη δίκη της Χ.Α. τις ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης του στεκιού, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά πως και στη συνέχεια το κράτος θα είναι εκεί ώστε να προστατεύσει τους πραιτωριανούς του. Η δίκη των δύο δολοφόνων πήρε αναβολή για τις 16 Απρίλη του 2018.

Η δολοφονία του Σ. Λουκμάν έγινε σε μία περίοδο όπου η δράση των φασιστών είχε πριμοδοτήθεί μέχρις εσχάτων από το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα προκειμένου να χτυπηθούν οι αγωνιστές, να τρομοκρατηθούν τα καταπιεσμένα και εκμεταλλευόμενα κομμάτια της κοινωνίας, να μπει φραγμός με κάθε τρόπο στο κύμα οργής και αμφισβήτησης που πλημμύριζε τους δρόμους τα προηγούμενα χρόνια. Η δολοφονική τους δράση εκείνη την περίοδο κορυφώθηκε με τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά και το τάγμα εφόδου της Νίκαιας τον Σεπτέμβρη του 2013. Η τότε διαχείριση που επιλέχθηκε από κράτος και κυβέρνηση ήταν ο καθεστωτικός «αντί»φασισμός, προκειμένου να αναχαιτίσουν την αναπτυσσόμενη κοινωνική οργή και να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία απ' το ότι κράτος και κεφάλαιο γεννούν τον φασισμό. Τότε στοιχειοθετήθηκε η δικογραφία Χ.Α.- Εγκληματική Οργάνωση, όπου μέσα στις υποθέσεις είναι η δολοφονία του Π. Φύσσα και του Σαχτζάτ Λουκμάν, καθώς και επιθέσεις σε αναρχικά στέκια, αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και απέναντι σε αγωνιστές. Ενώ η δίκη που εξελίσσεται ακόμα, έχει φανεί πως πρόκειται για μία δίκη παρωδία όπου επιχειρείται το ξέπλυμα τόσο της Χ.Α., όσο και των ίδιων των θεσμών που στόχο έχουν την επιβολή της "δημοκρατικής ομαλότητας" και την εδραίωση της θεωρίας των δύο άκρων.

Η περίοδος όμως που ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τις διώξεις της Χ.Α. , όπου οι παρακρατικοί μηχανισμοί του συστήματος είχαν μπει σε αναμονή, έφτασε στο τέλος της. Αυτή τη φορά είναι η αριστερο-δεξιά πολιτική διαχείριση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επανενεργοποιεί τον αντεπαναστατικό βραχίονά της, αφού αυτή είναι τώρα αντιμέτωπη με την κοινωνική δυσαρέσκεια που ολοένα αναπτύσσεται και με τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Ορισμένα μόνο πρόσφατα και ενδεικτικά περιστατικά αποτελούν οι επιθέσεις στα χωράφια αλλά και στα σπίτια τους σε μετανάστες εργάτες-γης στον Ασπρόπυργο, ο ξυλοδαρμός μετανάστη στη Λαμπρινή, η επίθεση σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά, η επίθεση στον 11χρονο Αφγανό Αμίρ στο σπίτι του στη Δάφνη, η εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη Σινιάλο, οι επιθέσεις φασιστομπράβων ενάντια στους απεργούς της εταιρίας Καρυπίδη, έξω από τα Market IN στα Ιωάννινα. Ενώ η παραπάνω συνθήκη δεν αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα. Σε παγκόσμια κλίμακα τα φασιστικά μορφώματα πριμοδοτούνται (π.χ Γερμανία, Αυστρία) και πληθαίνουν οι επιθέσεις από φασίστες σε αγωνιστές/στριες όπως συνέβη και με τη δολοφονία της Heather Κ. στο Charlotville των Η.Π.Α από μέλος της φασιστικής οργάνωσης Κ.Κ.Κ.

Γιατί η μόνη απάντηση που έχει να δώσει το χρεοκοπημένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα είναι ο πόλεμος και ο φασισμός. Οι φασίστες, επανέρχονται στο προσκήνιο με τις ευλογίες και τη νομιμοποίηση του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος καθώς αδυνατεί να κερδίσει τη συναίνεση των καταπιεσμένων. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκεται να αναχαιτιστούν οι αγώνες που αναπτύσσονται, να διαρραγεί και να υπονομευτεί το μέτωπο των από τα κάτω αφυπνίζοντας τα συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας και συστρατεύοντάς τα με τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς των από τα πάνω. Αυτός ήταν και είναι ο ρόλος των φασιστών. Ξερνούν το δηλητήριο του ρατσισμού και του μίσους, επιτελώντας βασικό ρόλο στη διάχυση του κοινωνικού κανιβαλισμού στους από τα κάτω. Στρέφοντας την αγανάκτηση και την απελπισία εναντίων των πιο περιθωριοποιημένων και αποκλεισμένων κομματιών, όπως είναι οι μετανάστες, χτυπώντας αγωνιστές και χώρους αγώνα, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των αφεντικών όποτε αυτά θίγονται από τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εκμεταλλευόμενων.

Όσο όμως αδιάρρηκτη είναι η σχέση του κρατικού - καπιταλιστικού συστήματος με τον φασισμό, άλλο τόσο αναπόφευκτο είναι και το γέννημα των αντιστάσεων στην βαρβαρότητα της εξουσίας…Από την Ευρώπη ως την Αμερική, από τη Σόφια, τη Βοστόνη μέχρι το Ωραιόκαστρο. Από τους δρόμους της Αθήνας και το Εφετείο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, η σύγκρουση με τους φασίστες είναι διαρκής.

Από την πλευρά μας, ως αναρχικοί /ές αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό ως κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Η δίκαιη αντιβία προς τους φασίστες πρέπει να συνδέεται με το συνολικότερο αγώνα ενάντια στο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει, με το όραμα για την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας. Φτιάχνουμε κοινότητες αγώνα στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, στους δρόμους! Συνεχίζουμε τον μαχητικό και από τα κάτω αγώνα σε κάθε πεδίο εκμετάλλευσης και καταπίεσης, για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, προτάσσοντας την συλλογικοποίηση των αντιστάσεων και την οργάνωση του αγώνα μας. Για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας και την οικοδόμηση μια κοινωνίας βάσει των αρχών της αλληλοβοήθειας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ-ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΙ- ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: 20 ΓΕΝΑΡΗ, 12.00, ΠΛ.ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια
Αριστοβούλου & Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα stekiantipnoia.espivblogs.net

πηγή : http://stekiantipnoia.espivblogs.net/2018/01/…


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση-πορεία για τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν τον Γενάρη του 2013

Με αφορμή την ολοκλήρωση 5 χρόνων από την δολοφονία του μεταναστη Σαχζατ Λουκμαν (Ιανουαριος 2013) απο τα φασιστικα σκουπιδια της Χρυσης Αυγης, στηριζουμε και ενισχυουμε το καλεσμα της αντιφασιστικης πορειας το σαββατο 20/1/2018 12:00 στην πλατεια Μερκουρη (Πετραλωνα) στο μπλοκ της Ανοιχτης Συνελευσης Κατοικων Πετραλωνων,Θησειου,Κουκακιου.


ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΑΜ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ


ΓΙΑ ΛΟΥΚΜΑΝ ΚΑΙ ΦΥΣΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ


Κοινοτητα Καταληψεων Κουκακιου

https://athens.indymedia.org/event/72527/

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1582475/


1 2 3 4 5 6 7 8

Πορεία μνήμης για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν

Πορεία μνήμης για τα 5 χρόνια από τη ρατσιστική δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν

Συγκέντρωση Σάββατο 20/1/2018, στις 12.00, πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα

Πρωτοβουλία Αναρχικών κομμουνιστών Πετραλώνων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1582541/


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα στην Αντιφασιστική Πορεία Μνήμης για τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν

Στις 17 Ιανουαρίου του 2013, ο μετανάστης Σαχτζάτ Λουκμάν πέφτει στην άσφαλτο νεκρός από τις μαχαιριές των ναζιστών Χρήστου Στεργιόπουλου και Διονύση Λιακόπουλου. Οι δύο δολοφόνοι που είχαν μόλις εντοπίσει τον Πακιστανό εργάτη πάνω στο ποδήλατό του, ξημερώματα, καθώς πήγαινε στη λαϊκή να δουλέψει, τον στρίμωξαν και τον σκότωσαν εν ψυχρώ με «επαγγελματικές» κινήσεις. Λίγο αργότερα, όταν η ΕΛ.ΑΣ. αναγκάστηκε να τους συλλάβει κατόπιν καταγγελιών από αυτόπτες μάρτυρες, οι νεοναζί κρατούσαν ακόμη το ματωμένο μαχαίρι, θεωρώντας ότι δεν επρόκειτο να συλληφθούν ποτέ - δικαίως ίσως, καθώς έτσι έχει συμβεί σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις σύγχρονων ναζιστικών εγκλημάτων που έγιναν με τη συγκάλυψη των μπάτσων.

Η δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ύστερα από δύο δεκαετίες βρώμικης, δολοφονικής, ρατσιστικής δράσης στο περιθώριο και στην αφάνεια, η Χρυσή Αυγή απολάμβανε για πρώτη φορά την ωμή, απροκάλυπτη προώθηση από τα ΜΜΕ, το στρατό, τους μπάτσους, την εκκλησία - ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό στην ουσία, που μόλις χρειάστηκε επιστράτευσε τον φασισμό ως άσο απ'το μανίκι για να συντηρήσει τη νοσηρή του εξουσία. Φόρεσε κουστούμια και γραβάτες στους μαχαιροβγάλτες, τους έβαλε στη Βουλή και τους στόλισε με γιρλάντες από γκλάμουρ για να γίνουν πιο ευκολόπεπτοι από την κοινωνία. Ήταν οι ίδιοι αυτοί μηχανισμοί άλλωστε που προσπάθησαν να αναπαράξουν την γελοία εξήγηση που έδωσαν οι δολοφόνοι στον ανακριτή, ότι ο Λουκμάν «τους έκλεισε το αμάξι με το ποδήλατο και τους προκάλεσε», για να δικαιολογήσουν το έγκλημα που είχαν υποκινήσει. Το ίδιο φυσικά προσπάθησαν να κάνουν και λίγους μήνες αργότερα, όταν το ναζιστικό μαχαίρι έριξε νεκρό τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι και τα ΜΜΕ μετέδιδαν ότι «τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο».

Όμως η συντονισμένη προσπάθειά τους να μας ταΐσουν τον ναζισμό αμάσητο, δεν θα μπορούσε να πετύχει. Τόσο η ιστορική μνήμη, όσο και το αίσθημα ευθύνης για το σήμερα και το αύριο, πυροδότησαν μια άνευ προηγουμένου αντίδραση από το αντιφασιστικό κίνημα, με αποφασιστικότητα, οργάνωση και πυγμή. Δύσκολοι και επικίνδυνοι αγώνες δόθηκαν απέναντι στους φασίστες και το κράτος που με συνέπεια φυλάει τα νώτα τους, και θα δοθούν πολλοί ακόμα, ώσπου να πατηθούν όλοι κάτω.

Τώρα που η Χρυσή Αυγή ως κόμμα παραπαίει και τα μέλη της εγκαταλείπουν ένα ένα το καράβι εν' όψει της έκβασης της δίκης, οι φασίστες επιστρέφουν στις γνώριμες τους τακτικές κάνοντας επιθέσεις σε αυτοοργανωμένους χώρους και στέκια με σκοπό να πλήξουν τον κόσμο του αγώνα. Ας τους υπενθυμίσουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε και πως θα μας βρίσκουν μπροστά τους κάθε φορά που επιχειρούν να ξεμυτίσουν από τις τρύπες τους.

Για να κάνουμε τη συλλογική μνήμη όπλο

Για να συντρίψουμε τον τρόμο

Για να μη αφήσουμε ούτε σπιθαμή από τους δρόμους μας που να χωρά το φασισμό…

Καλούμε στην Αντιφασιστική Πορεία Μνήμης για τη δολοφονία του

Σαχτζάτ Λουκμάν, το Σάββατο 20/1, στις 12:00 μ.μ.

στην πλατεία Μερκούρη, στα Άνω Πετράλωνα

COMMON GROUNDS

Δερβενίων 56

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1582717/


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα στη διαδήλωση για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ

ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ - ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ στον πόλεμο, στον ξεριζωμό, στην εξαθλίωση,

στο φόβο, στο ρατσισμό και στην καταστολή

Αντίσταση και Αγώνας για μια κοινωνία

ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας

Καλούμε στη συγκέντρωση για τα 5 χρόνια

από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

Σάββατο 20 Γενάρη, 12 μ., Πλ. Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα

και στην πορεία που θα ακολουθήσει συμμετέχουμε

στο μπλοκ του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού στεκιού Αντίπνοια

Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, ΑΝ.Α.Σ.Α

πηγή : http://antifasp.espivblogs.net/2018/01/18/κάλ…


1 2 3 4 5 6 7 8

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗΣ- ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 20/1, ΠΛ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ, 12:00 | Σ.Α.Κ.Τ.Χ

Στις 17 Ιανουαρίου 2013 δολοφονείται ο μετανάστης εργάτης Σαχζαντ Λουκμάν στην περιοχή των Ανω Πετραλώνων απο τους φασίστες Χρηστο Στεργίοπουλο και Διονύση Λιακόπουλο. Η ημέρα αυτή, ημέρα μνήμης και αντίστασης, έρχεται μέσα σε μία περίοδο όπου η πολιτική και οικονομική ελίτ οξύνει τον πόλεμο που έχει κηρύξει στους από τα κάτω. Ο πόλεμος στην καπιταλιστική περιφέρεια και οι καταστροφικές συνέπειές του εξαπλώνονται συνεχώς, οι δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης φρούριο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό τους, την απομόνωσή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις απελάσεις, συνθέτουν την πολιτική του ελληνικού κράτους.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω, ξεπερνά την ανάθεση, τη θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό «αντιφασισμό» και τις κρατικές αυταπάτες. Η δίκη παρωδία της Χρυσής Αυγής είναι άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι ο αντιφασισμός δεν διεξάγεται στις δικαστικές αίθουσες από τους θεσμούς και τους μηχανισμούς της αστικής δημοκρατίας, οι οποίοι αναγνωρίζουν ως κομμάτι του πολιτικού συστήματος τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, τα καλύπτουν και τα προστατεύουν από τη δίκαιη κοινωνική οργή ενώ την ίδια στιγμή χτυπούν το αντιφασιστικό κίνημα -ένα από τα πολλά παραδείγματα που αναδείχθηκε το γεγονός αυτό, με τον πιο έκδηλο τρόπο, είναι η αντιφασιστική και αντικρατική κινητοποίηση στο Εφετείο τον Φλεβάρη του 2017 κατά τη διάρκεια εξέτασης της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης ναζιστών στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια.
Ο αντιφασισμός διεξάγεται ανειρήνευτα από το αυτοοργανωμένο, οριζόντιο, μαχητικό κίνημα παντού. Στις δικαστικές αίθουσες, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές…

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Στηρίζουμε την διαδήλωση για τα 5 χρόνια από την Δολοφονία του μετανάστη- εργάτη Σ.Λουκμάν και συμμετέχουμε στο μπλοκ του στεκιού αντίπνοια

Σαββατο 20/1 στις 12:00 Πλ. Μερκούρη (Άνω Πετράλωνα)

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/72787/