τι; : προβολή θεματική : ψυχαγωγία

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 στις 21.30

Προβολή ταινίας: Diaz - Don't clean up this blood (2012)

Ένας μήνας ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, καταστολής, καταπίεσης.

Ένας μήνας για την αλληλεγγύη, την ελευθερία και τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας στις ζωές μας!

Η Κ.Ο.Π.ΑΝΑ (Κινηματογραφική Ομάδα Παιδαγωγών ΑΝΑτρεπτικών) προβάλλει:

  • Πέμπτη 07/12/2017

Diaz - Don't clean up this blood (2012) - 2h 7min

Η ταινία επικεντρώνεται στην έφοδο της αστυνομίας στο σχολείο Diaz, στη Γένοβα, μετά την διεθνή σύνοδο κορυφής του 2001.

Μέσα στο κτίριο υπήρχαν διαδηλωτές κατά της συνόδου κορυφής το βράδυ μεταξύ 21 και 22 Ιουλίου του 2001.

Η αστυνομία ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση δεν δίστασε να ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου όλους όσους μέσα βρισκόταν στο σχολείο. Η ταινία προβλήθηκε στο «Berlin International Film Festival» αποσπώντας καλές κριτικές ενώ «θάφτηκε» επιμελώς από τα αστικά Μ.Μ.Ε καθώς θεωρήθηκε ενοχλητική και προκλητική η προβολή των αληθινών γεγονότων που δείχνουν πως τα μέσα καταστολής του συστήματος δρουν κατά των διαδηλώσεων και της πάλης για ένα καλύτερο αύριο!

* https://www.youtube.com/watch?v=KVysTs75mBI

  • Πέμπτη 14/12/2017

15 (2013) - 15min

Το ντοκιμαντέρ "15" αποτελεί την πρώτη εργασία της Κολεκτίβας Οπτικοακουστικών Μέσων "Άλφα" και αφορά τη σύλληψη και τα βασανιστήρια που υπέστησαν στη ΓΑΔΑ οι 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας.

Burning from the inside (2015) - 1h 4min

Ένα αντιφασιστικό ντοκιμαντέρ που διαδραματίζεται στο Βερολίνο και στην Αθήνα. Χρησιμοποιώντας ως άξονα την άνοδο της Χρυσής Αυγής, παρουσιάζει τον εκφασισμό και την αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας όπως την βιώνουν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, που αγωνίζονται από μακριά. Με αφετηρία τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τον αντίκτυπό της σε Ελλάδα και Γερμανία, η ταινία αμφισβητεί τη λειτουργία των πολιτικών και κοινωνικών δομών, καθώς και τη λειτουργικότητα του καπιταλισμού και της δημοκρατίας. Αντιπαραθέτοντας τις εξελίξεις στην Ελλάδα με τον αντίκτυπό τους στη Γερμανία, δίνει παγκόσμια διάσταση στο πρόβλημα του ναζισμού, θέτει ερωτήματα για τη θέση της Γερμανίας στην Ευρώπη, παρουσιάζει τη δύναμη του λαού όταν αυτός είναι ενωμένος και αναδεικνύει τους λόγους που έκαναν την Ελλάδα μια χώρα «φλεγόμενη εκ των έσω».

* https://www.youtube.com/watch?v=M6prjrLeUmk

  • Πέμπτη 21/12/2017

People without faces (2013) - 59min

Το παραπάνω ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο κίνημα των Ζαπατίστας για την Εθνική Απελευθέρωση.

To 1994, στο Μεξικό συγκροτήθηκε μια ένοπλη ομάδα ανταρτών (11 χρόνια μετά την ίδρυση του EZLN), οι οποίοι/-ες εξεγέρθηκαν εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης του τοπικού ιθαγενούς πληθυσμού. Παρ' όλο που η ένοπλη σύγκρουση κράτησε μόνο λίγες μέρες, ο αγώνας για την αυτονομία και την ελευθερία συνεχίστηκε, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί.

Είκοσι χρόνια μετά την ένοπλη εξέγερση, χιλιάδες αυτόχθονες συμμετέχουν στο Ζαπατιστικό κίνημα, το οποίο αντιτίθεται σε όλες τις υπάρχουσες κυβερνήσεις. Στο πιο απομακρυσμένο μέρος του Μεξικού χτίζουν έναν "άλλο κόσμο" -αυτόνομη εναλλακτική κοινωνία, αυτόνομη και ανεξάρτητη από τους παραδοσιακούς θεσμούς. Ένα πράγμα είναι προφανές: την εξουσία απειλούν πολύ λιγότερο τα όπλα από το χτίσιμο μιας ζωής που δεν υποτάσσεται, δεν παραδίδεται, δεν ξεπουλιέται.

"Ο κόσμος είναι στρογγυλός, γυρίζει, αλλάζει, Αλλά στον κόσμο που έχουν επιβάλλει οι αποπάνω, ανεξάρτητα από το πόσες φορές γυρίζει, εμείς πάντοτε μένουμε αποκάτω. Ο κόσμος που θέλουμε εμείς είναι κι αυτός στρογγυλός, και γυρίζει, και αλλάζει, αλλά κανείς δεν είναι αποπάνω."

"Από οποιαδήποτε γωνιά, σε οποιονδήποτε κόσμο."(~Marcos Subcomandante)

επικοινωνία : https://www.facebook.com/events/1346765972385...

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Δεκέμβριος 19h