Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση Θέλουν να κάνουν την απεργία παράνομη

Θέλουν να κάνουν την απεργία παράνομη. Όλοι στην στάση εργασίας και στην συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος- Κοραή στις 12.00!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ φέρνει άρον άρον τροπολογία ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία. Η αλητεία της κυβέρνησης είναι τέτοια που η τροπολογία θα συζητηθεί σε μία και μόνο συνεδρίαση την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 12.00 μμ.
Η τροπολογία αφορά στα πρωτοβάθμια σωματεία και ορίζει ότι για την κήρυξη απεργίας απαιτείται το 50% των οικονομικά ενεργών μελών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ΣΕΒ και οι δανειστές βάζουν στο στόχαστρο τα πρωτοβάθμια σωματεία γιατί ξέρουν καλά πως μόνο από την βάση των εργαζόμενων μπορούν να ξεσπάσουν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες. Γι αυτό και η τροπολογία αφήνει στο απυρόβλητο τον γραφειοκρατικό υποταγμένο συνδικαλισμό.
Φοβούνται τους «σεισμούς που μέλλονται για να 'ρθουν». Την οργή και την αγανάκτηση που προκαλεί η εφαρμογή των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης πάνω στα συσσωρευμένα αντιλαϊκά μέτρα μιας εφταετίας μνημονίων.
Τεράστιες οι ευθύνες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που επέλεξαν για μια ακόμα φορά θέση αναμονής και ήττας κι όχι μάχης. Χωρίς καμία προετοιμασία και κήρυξη αγώνα για όλα τα ζητήματα που θέτει η γ' αξιολόγηση, έδωσαν το περιθώριο στην κυβέρνηση να κάνει ότι θέλει, αφήνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο και στους δανειστές… Περίμεναν πότε θα κατατεθούν τα μέτρα για να καλέσουν σε κινητοποίηση και όρισαν απεργία κατόπιν εορτής. Είναι μια χιλιοπαιγμένη τακτική που οδηγεί το συνδικαλιστικό κίνημα στην ήττα και στον εκφυλισμό.
Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας! Για μια νικηφόρα αναμέτρηση που θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες, τα δικαιώματα και την αγωνία του κόσμου της δουλειάς.
Κάτω τα χέρια από την απεργία!
Συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά
ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
Την Τρίτη 5/12 στις 12.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος- Κοραή και στην στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ.

πηγή : http://lantzaepet.blogspot.com/2017/12/blog-p...


Η κυβέρνηση καταργεί την απεργία «με ένα νόμο με ένα άρθρο»: Να την εμποδίσουμε - Όλοι/ες στις 12 σήμερα στην πλ. Κλαυθμώνος

Όπως είχε δεσμευτεί, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα αλλάζει όλα στη χώρα «με ένα νόμο με ένα άρθρο». Όσοι δυσπιστούσαμε εξαρχής απέναντι στην υπόσχεσή της, οφείλουμε να ανακαλέσουμε. Με μόνη διαφορά ότι αντί να «καταργήσει τα μνημόνια», καταργεί την απεργία.

Με μια τροπολογία την οποία κατέθεσε στο πρώτο διαθέσιμο άσχετο νομοσχέδιο και μετά την απέσυρε για να την ξαναφέρει σε λίγες μέρες μετά από «κοινοβουλευτική διαβούλευση» (sic), περιστέλει το δικαίωμα στην απεργία, αλλάζοντας τα όρια της «απαρτίας» για τα πρωτοβάθμια σωματεία στο «50%+1» των οικονομικά ενεργών μελών.

Είναι προφανές ότι το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η «τρόικα», αφού διέλυσαν κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα και φόρτωσαν όλο το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους, επιχειρούν τώρα να δυσκολέψουν όσο πιο πολύ μπορούν τις δυνατότητες του εργατικού κινήματος να ανασυγκροτηθεί σε αγωνιστική κατεύθυνση .

Οφείλουμε να τους εμποδίσουμε.

Οι απαρτίες των συνελεύσεων, η οργάνωση των απεργιών, η επιλογή των μεθόδων πάλης τους εργατικού κινήματος, είναι ζήτημα αποκλειστικά των συνδικαλιστικών του οργανώσεων και όχι του Κράτους και της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι/ες θα απεργούμε όταν το επιλέγουμε εμείς και όχι όταν το επιτρέπει ο νόμος.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί όλους/ες τους/τις εργαζόμενες σε αντίσταση σε αυτή τη νέα πραξικοματική επέμβαση του Κράτους στη ζωή των συνδικάτων, ξεκινώντας από τη σημερινή συγκέντρωση στις 12 στην πλ. Κλαθμώνος.

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
-ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ