Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 στις 18.00

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πορεία ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν & την άδικη σύλληψη 9 αγωνιστών

  1. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στη Βουλή

    Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017 στις 6 μ.μ.

    Ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν κι ενάντια στην άδικη σύλληψη και προσαγωγή 9 αγωνιστών από την Τουρκία

    ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

    Σε σύσκεψη που έγινε στο Πολυτεχνείο, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ύστερα από κάλεσμα της "Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν", με συμμετοχή πολλών ελληνικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, αποφασίσαμε να καλέσουμε όλο το λαό την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017, στις 6 μ.μ., σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία στη βουλή. Καταγγέλλουμε την επίσκεψη του Ερντογάν και, επίσης, τις συλλήψεις 9 Τούρκων αγωνιστών πολιτικών προσφύγων, που οι ελληνικές αρχές δίνουν "πεσκέσι" στον Eρντογάν.



    Η Ελληνική κυβέρνηση, πριν από την επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, σε ένδειξη καλής θέλησης προς τον Ερντογάν, συνέλαβε 9 αγωνιστές από την Τουρκία που βρίσκονται στην Ελλάδα με την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα.

    Στις 28 Νοέμβρη 2017, έγινε έφοδος σε 3 σπίτια και συνελήφθησαν με τη βία 9 αγωνιστές. Kατά την διάρκεια των συλλήψεων και προσαγωγών, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν βάρβαρα από την αστυνομία με αποτέλεσμα ορισμένοι να δυσκολεύονται ακόμη και να περπατήσουν.

    Δεν είναι η πρώτη επίθεση του ελληνικού κράτους στους αγωνιστές από την Τουρκία. Και παλιότερα είχαν οργανωθεί επιθέσεις ενάντια στους αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν από την κυβέρνηση Σαμαρά, σε στενή συνεργασία και πάλι με τον τούρκικο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

    Φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί τις μεθοδεύσεις που εφάρμοζε η κυβέρνηση Σαμαρά.

    Με πρόσχημα την τρομοκρατία, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τους αγωνιστές που διώκονται από το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας.

    Αυτές οι συλλήψεις και το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται τεχνητά, έχει σκοπό να λυγίσει τους αγωνιστές από την Τουρκία και να αποθαρρύνει την αλληλεγγύη των Ελλήνων και Τούρκων εργαζόμενων στον κοινό αγώνα ενάντια στους δυνάστες.

    Οι Τούρκοι αγωνιστές, όμως, γνωρίζουμε ότι ο ελληνικός λαός που έχει αντισταθεί στο φασισμό και έχει πληρώσει βαρύ τίμημα, είναι ένας λαός που έχει τιμημένη, αγωνιστική ιστορία και θα είναι δίπλα μας στον αγώνα για πολιτικές ελευθερίες και σοσιαλισμό στην Τουρκία. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Ελληνικός λαός είναι ενάντια στις φασιστικές μεθοδεύσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση Ερντογάν.

    Οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Αντίθετα, οι ελληνικές αρχές, αστυνομία και κυβέρνηση, διαπράττουν έγκλημα με τις αναίτιες συλλήψεις. Με παράνομες επιχειρήσεις και συλλήψεις, με βασανιστήρια και έκθεση αγωνιστών στους διώκτες τους με τη δημοσίευση φωτογραφιών τους.

    Καλούμε τον λαό της Ελλάδας να υπερασπιστεί τους αγωνιστές από την Τουρκία και να εκφράσει την διεθνιστική αλληλεγγύη του απέναντι στις διώξεις των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους γιατί ο αγώνας των καταπιεσμένων λαών είναι κοινός.

    Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να διακόψει την συνεργασία της με τον τούρκικο φασισμό και να αφήσει άμεσα ελεύθερους τους 9 αγωνιστές που προσήγαγε με βασανιστήρια!
    • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
    • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
    • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΕ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
    • ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους

    στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

    Email: epitexropi-allexileggis@exyandex.cexom

    4-12-2017

    Το στην κινητοποίηση στηρίζουν επίσης οι πολιτικές οργανώσεις, τα εργατικά σχήματα και οι συλλογικότητες με αλφαβητική σειρά:
    1. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α |Αριστερή Συσπείρωση, Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα
    2. Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση - Δίκτυο Σπάρτακος
    3. Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας
    4. ΔΕΑ | Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
    5. ΕEK |Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
    6. ΕΚΚΕ | Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας
    7. ΚΕΔ | Avantgarde
    8. Κομμουνιστική Ανανέωση
    9. ΛΑΕ (Λαϊκή Ενότητα)
    10. Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα
    11. Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας
    12. ΝΑΡ |Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
    13. ΟΚΔΕ | Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας


    1. ΣΕΚ | Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

πηγή : http://oagonas.blogspot.gr/2017/12/blog-post_…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

EΞΩ O EPNTOΓAN - ΛEYTEPIA ΣTOYΣ 9 TOYPKOYΣ AΓΩNIΣTEΣ

που ο Tσίπρας έδωσε πεσκέσι στον Eρντογάν

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠOPEIA

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ: Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017, 6 μ.μ.

Προκήρυξη ΕΕΚ: εδώ

ΕΕΚ

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Τοπ.συντ.Αθήνας-Α.Π.Ο|Ο.Σ.| Διαδήλωση 7/12:Ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Η πρόσκληση του Τούρκου προέδρου από το ελληνικό κράτος στις 7 και 8 Δεκέμβρη αποτελεί μία ακόμα νομιμοποίηση και αναγνώριση του απολυταρχικού καθεστώτος του Ερντογάν, ο οποίος, μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα, συγκέντρωσε ακόμα περισσότερες εξουσίες στο πρόσωπό του, ενώ σε μια προσπάθεια να εδραιώσει την εξουσία του εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων και επιβάλλει ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Η κατασταλτική εκστρατεία του τουρκικού κράτους εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια με πολεμικές επιχειρήσεις στις κουρδικές περιοχές, μαζικές διώξεις και φυλακίσεις, δολοφονικές επιθέσεις σε κινήματα αντίστασης και επαναστατικές οργανώσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση, αναρχικοί, κομμουνιστές, συνδικαλιστές, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και όσοι αμφισβητούν με οποιοδήποτε τρόπο την παντοδυναμία του καθεστώτος βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις, βασανιστήρια και φυλακίσεις. Ακόμα, στο ίδιο κλίμα, καταλύονται στοιχειώδη δικαιώματα, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις, αναστέλλεται η λειτουργία εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, εφαρμόζεται λογοκρισία και αποκλεισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο, κόμματα και οργανώσεις χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές ομάδες, γίνονται εισβολές σε σπίτια αγωνιστών και πραγματοποιούνται επιθέσεις σε πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους. Το σιδερένιο πλέγμα ελέγχου και καταστολής που εξαπλώνεται σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής στο εσωτερικό συμπληρώνεται από την πολιτική του τουρκικού κράτους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής η οποία περιλαμβάνει επιχειρήσεις εξόντωσης των κουρδικών κοινοτήτων, στρατιωτικές επεμβάσεις του τούρκικου στρατού στη βόρεια Συρία και σε άλλες περιοχές, τυχοδιωκτικές συνεργασίες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά ακόμα και με το ίδιο το ISIS.

Η σημερινή πολιτική διαχείριση του Σύριζα, στο πλαίσιο των κατασταλτικών και "αντι"τρομοκρατικών συμφωνιών των δύο κρατών, συνεχίζει απρόσκοπτα τη στενή συνεργασία με τις τουρκικές υπηρεσίες για την καταστολή και εξόντωση των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών. Σε αυτό το πλαίσιο την Τρίτη 28 Νοέμβρη, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Ερντογάν, το ελληνικό κράτος συλλαμβάνει, ξυλοκοπεί, βασανίζει και φυλακίζει εννέα αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία.

Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, μόνη ελπίδα των καταπιεσμένων είναι η σύνδεσή τους έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν την κοινή επίθεση που δέχονται. Μόνο μέσα από την φλόγα των αγώνων και των διεθνών αντιστάσεων υπάρχει η δυνατότητα να δικαιωθούν οι πραγματικές κοινωνικές ανάγκες για μια ελεύθερη και δίκαιη κοινωνία.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Διαδήλωση: Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, Προπύλαια, 6μ.μ.

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας -
Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : https://apo.squathost.com/διαδήλωση-7-12ενάντ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν. Διαδήλωση 7/12, 18:00, Προπύλαια

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα, αφορά μια πληθώρα ζητημάτων που ανακύπτουν και σχετίζονται με την επαναδιαπραγμάτευση των συνόρων εκμετάλλευσης της Ανατολικής Μεσογείου. Η ανακήρυξη της ΑΟΖ και η ξιφούλκηση για την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, που εγείρουν εκατέρωθεν ζητήματα κυριαρχίας στα παραθαλάσσια σύνορα των κρατών, δεν αποτελούν τίποτε άλλο πάρα την επικαιροποιημένη εκδοχή μιας πάγιας σύγκρουσης συμφερόντων στην περιοχή. Η διαχρονική ανταγωνιστικότητα τμημάτων της Ελληνικής και της Τουρκικής αστικής τάξης, ως έκφραση των εκατέρωθεν βλέψεων για αναβάθμιση του ρόλου τους στη περιοχή, δεν αφορούσε καταρχάς τον όποιο πλούτο που μπορεί να εξαχθεί, αλλά τον καθαυτό έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου. Αφορούσε τη θέση των δύο κρατών στην μεταφορά και όχι στην παραγωγή των ενεργειακών κοιτασμάτων προς την Ευρώπη.

Η Ανατολική Μεσόγειος ως φυσικό σύνορο δύο ηπείρων, ως κόμβος μεταφοράς ενέργειας και ως παρατηρητήριο της Μέσης Ανατολής, αποτελεί διαχρονικά ένα καθοριστικό γεωγραφικό σημείο για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, και ως τέτοιο γίνεται (και πάλι) πεδίο οξυμένων ανταγωνισμών. Η Ελλάδα και η Τουρκία, ως περιφερειακές δυνάμεις δεν μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην χάραξη των νορμών της παγκόσμιας οικονομίας, γι' αυτό και ενσωματώνονται στα κυρίαρχα ιμπεριαλιστικά μπλοκ και στις γεωπολιτικές επιδιώξεις τους. Έτσι και σήμερα, που η Ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται και πάλι στον στρόβιλο των παγκόσμιων ανακατατάξεων και στο ξαναμοίρασμα των αγορών, παίρνουν θέση μάχης επιχειρώντας να αποκομίσουν τα μέγιστα κέρδη από τους νέους συσχετισμούς που θα δημιουργηθούν.

Μέσα σε μια τόσο τεταμένη και ρευστή συνθήκη, όπως σκιαγραφείται το εμπόλεμο πεδίο της Μέσης Ανατολής αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως η Ελλάδα και η Τουρκία, αν και σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ, βρίσκονται σε αντίπαλο ιμπεριαλιστικό μπλοκ. Η Ελλάδα στηρίζει και βαθαίνει τη σχέση της με το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνικους σχεδιασμούς, ενώ η Τουρκία με μια επαμφοτερίζουσα στάση φαίνεται να ακολουθεί τον Ρωσοκίνητο άξονα που επιδιώκει την ηγεμονία στην Μέση Ανατολή.

Έτσι, με δεδομένους τους τριγμούς που έχουν προκληθεί ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ, με αφορμή την αμερικανοκίνητη απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016 από τη μία, και την αλλαγή πλεύσης του Τούρκικου κράτους όσο αναφορά το Συριακό ζήτημα από την άλλη, η πρόσκληση του Τούρκου προέδρου ερμηνεύεται και ως διπλωματική μεσολάβηση της Ελλάδας στις τεταμένες σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όντας ο πλέον πιστός και πρόθυμος συνεργάτης των Αμερικάνων στην περιοχή, αναλαμβάνει ως "αντιπρόσωπος" την διπλωματική προσέγγιση της Τουρκίας και την διαμήνυση των Αμερικάνικων σχεδιασμών. Με την στήριξη των ΗΠΑ κυρίως σε στρατιωτικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θέσει ατζέντα συνεργασίας και ήπιας προσαρμογής των Τούρκων στα ειλημμένα σχέδια των Αμερικάνων, αλλά και να διεκδικήσει τα συμφέροντα του Ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή.

Με αυτά τα δεδομένα, η επίσκεψη Ερντογάν, δεν αποτελεί μια ουδέτερη διαπραγμάτευση μεταξύ δύο ανεξάρτητων κρατών, αλλά τον δια αντιπροσώπων διπλωματικό πόλεμο φθοράς. Η συνάντηση αυτή, πέρα της αυτοτέλειας του επιμέρους ανταγωνισμού μεταξύ του Τουρκικού και του Ελληνικού κεφαλαίου, συμπυκνώνει τον χαρακτήρα της σύγχρονης ιμπεριαλιστικής πολιτικής και τους οξυμένους ανταγωνισμούς που την χαρακτηρίζουν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξ αρχής ευθυγραμμιστεί με τις γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Τόσο στο ζήτημα της "Ευρωπαϊκής κρίσης", με σημείο αναφοράς την διελκυστίνδα ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Γερμανία για την "διευθέτηση" της χρεοκοπίας του Ελληνικού κράτους, όσο κυρίως στην εξωτερική πολιτική, με την πρόθυμη συστράτευση μετους πολεμικούς σχεδιασμούς των Αμερικανών, με συμμετοχή σε αντιδραστικές πολεμοχαρείς συμμαχίες (Ελλάδα - Ισραήλ - Αίγυπτος), με παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων στο ΝΑΤΟ, με γενικότερη αναβάθμιση του ρόλου της ως προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως όψιμος διαχειριστής του χρεοκοπημένου Ελληνικού κράτους, διαπραγματεύεται και προωθεί ένα σκοτεινό σχέδιο για τη "σωτηρία" της οικονομίας, που εκπονείται και υπαγορεύεται από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία και αφορά την παραχώρηση της χώρας ως φτηνό πεδίο επενδύσεων, αλλά και ως αναβαθμισμένη στρατιωτική ζώνη. Έτσι, ο δημόσιος πλούτος και ο κοινωνικός χαρακτήρας των βασικών αγαθών (στέγαση, εργασία, ύδρευση, συγκοινωνία, υγεία, ρεύμα) γίνονται βορά στα νύχια του διεθνούς ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, και την ίδια στιγμή η χώρα μετατρέπεται σε οδόστρωμα παρέλασης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων.

Η απόλυτη εναρμόνιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ως εχέγγυο στήριξης και αναβάθμισης του Ελληνικού κεφαλαίου, σημαίνει την σταδιακή στρατιωτικοποίηση της οικονομίας και την άμεση εμπλοκή της χώρας στις επερχόμενες πολεμικές συρράξεις. Η επικινδυνότητα αυτής της εμπλοκής, που μεταφράζεται σε μετατροπή του εργαζόμενου λαού σε αναλώσιμο στρατιωτικό και εργατικό δυναμικό, αποκρυσταλλώνεται στην ιστορικά εξακριβωμένη δίοδο για την έξοδο από την κρίση, στην αναπόφευκτη γενικευμένη πολεμική σύρραξη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το κεφάλαιο, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Ο δομικός χαρακτήρας της κρίσης και η φυσιογνωμία της σύγχρονης διεθνοποιημένης οικονομίας, έφεραν και πάλι στο προσκήνιο την νομοτελειακή όξυνση των διεθνών ανταγωνισμών, ως φυσικό παράγωγο της ανισόμετρης οικονομίας και της βιολογικής ανάγκης των ιμπεριαλιστικών κρατών να ενισχύσουν τα μονοπώλια τους στο τερέν των υπό διαμόρφωση νέων αγορών. Μέσα σε αυτό το τερέν, αυτή τη στιγμή συγκροτούνται οι συμμαχίες, καθορίζονται τα μέτωπα και στήνονται τα πεδία της γενικευμένης μάχης.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, βαθαίνει τον εργαλειακό ρόλο της Ελλάδας στο κυρίαρχο ιμπεριαλιστικό μπλοκ, στο οποίο ηγεμονεύουν και καθοδηγούν οι ΗΠΑ. Στο πλάι των ισχυρών, το ελληνικό κράτος όντας εξαρτημένο και παραγωγικά ανύπαρκτο, διαβλέπει τυχοδιωκτικά και για άλλη μια φορά στην Ιστορία, την ενίσχυση της θέσης του μέσα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Μέσα από την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική σύμπραξη στο αιματοκύλισμα των λαών της Μέσης Ανατολής και της απόλυτης σύμπλευσης στους ενεργειακούς σχεδιασμούς για την πρωτοκαθεδρία των Αμερικάνικων μονοπωλίων.

Αυτή η υποταγή και η πίστη στους Αμερικάνικους σχεδιασμούς, είναι και αυτή που αναβαθμίζει την Ελλάδα, ως εγγυητή και επίσημο συνομιλητή με έναν άσπονδο φίλο των Αμερικάνων, τον Ερντογάν. Η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ σκιαγραφεί σαφώς τον ολοένα και εμπλεκόμενο ρόλο της Ελλάδας στους διεθνείς ανταγωνισμούς, την ενδοτικό χαρακτήρα της εξωτερικής της πολιτικής και την φιλοπόλεμο προσανατολισμό της. Γι' αυτό, ένα διεθνιστικό επαναστατικό κίνημα έχει πρωτεύον καθήκον αρχικά να στηλιτεύσει και στην συνέχεια να επιχειρήσει να ανατρέψει τις πολεμικές επιδιώξεις στο εσωτερικό της χώρας του. Όμως, ένα πραγματικά διεθνιστικό κίνημα έχει τη υποχρέωση να συνδεθεί, να στηρίξει και να πολεμήσει μαζί με τους προλετάριους των άλλων χωρών. Η επιτομή της αντιμπεριαλιστικής πάλης και του προλεταριακού διεθνισμού, που αποτελούν τον πυρήνα επαναστατικού ιδεώδους για την κοινό αγώνα ''της γης των κολασμένων'', είναι η υιοθέτηση του προβλήματος των άλλων λαών, ως δικό μας πρόβλημα. Ως κοινή μας Υπόθεση.

Η επίσκεψη Ερντογάν , αποτελεί ένα αυτούσιο πολιτικό γεγονός. Και αυτό γιατί, στην Τουρκία σήμερα η δημοκρατία καταλύεται, η ελεύθερη φωνή φιμώνεται και η αριστερά εξοντώνεται. Από την απόπειρα πραξικοπήματος και ύστερα, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε, σήμανε μια συνθήκη μαζικών "εσωτερικών εκκαθαρίσεων". Με πρόσχημα την υποτιθέμενη στήριξη ή συνεργασία με τον Γκιουλέν, καθηγητές, δικαστικοί στρατιωτικοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι αλλά κυρίως δημοκράτες και αριστεροί, απολύονται φυλακίζονται, βασανίζονται και εκτελούνται. Η κρατική τρομοκρατία ταυτόχρονα με την συνταγματική αναθεώρηση που συγκεντρώνει προσωποκεντρικά τις εξουσίες, με προκάλυμμα την "άμυνα απέναντι στον εσωτερικό εχθρό", αποτελεί το επιστέγασμα της επιχειρούμενης παντοκρατορίας του Ερντογάν στην εσωτερική ζωή της χώρας.

Το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, αξιώνοντας την αναβάθμιση του ρόλου του στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ελίσσεται μέσα στα ρευστά πλαίσια των διεθνών συμμαχιών (ΝΑΤΟ- Ρωσία), διεκδικώντας ηγεμονικό ρόλο στην επαναχάραξη του χάρτη της Μέσης Ανατολής που αυτή τη στιγμή συμβαίνει. Με κεντρικό πεδίο έκφρασης των διεθνών ανταγωνισμών να αποτελεί η Συρία, ο Ερντογάν (φαινομενικά) εγκατέλειψε το συμμαχικό μπλοκ ΗΠΑ-ΕΕ που επεδίωκε την πτώση του καθεστώτος Ασαντ, χρηματοδοτώντας και εξοπλίζοντας την λεγόμενη "αντιπολίτευση". Η παταγώδης αποτυχία των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για την Συρία, άρα και της Τουρκίας που αποτελούσε τη γεωγραφική βάση εκπαίδευσης και εφόρμησης των "τζιχαντιστών" τόσο απέναντι στον Άσαντ όσο και στους Κούρδους, επέφερε την σταδιακή μεταστροφή της εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν, που ενσωματώθηκε στο νέο status της περιοχής. Η στρατιωτική νίκη του άξονα Ρωσίας- Ιράν -Χεζμπολάχ, σημαίνει μια ενδεχόμενη αλλαγή των παγίων συσχετισμών δύναμης στην Μέση Ανατολή, άρα και την αλλαγή χεριών στην εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της περιοχής. Γι' αυτό και ο ρόλος της Τουρκίας, στους υπό διαμόρφωση νέους οδικούς άξονες μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, δεν μπορεί παρά να αποτελεί και το απόλυτο κριτήριο του Τουρκικού κεφαλαίου για τη θέση του μέσα στις εξελίξεις.

Η μετατόπιση του Ερντογάν και η (συγκυριακή) συμμαχία του με τον άξονα Ρωσίας - Ιράν, ταυτόχρονα με την στρατιωτική και πολιτική κηδεμονία των ΗΠΑ πάνω στον αγώνα των Κούρδων, κάτι που αντικρούει στην πάγια φασιστική πολιτική του Τουρκικού κράτους απέναντι στον υπό αφανισμό Κουρδικό λαό , δημιούργησε πεδία αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ. Η απόπειρα πραξικοπήματος, η στήριξη των Κούρδων, η αξιοποίηση τους ως μοχλό για την προώθηση των Αμερικάνικων συμφερόντων στην περιοχή, η μεταφορά της ΝΑΤΟικής βάσης του Ιντσιρλίκ αλλά και οι πρόσφατες "αποκαλύψεις" για μυστική άρση του εμπάργκο προς το Ιράν, αποτελούν κάποια από τα σημεία της συγκυριακής διαπάλης των συμφερόντων ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ. Σημεία που αναδεικνύουν την ρευστότητα των συμμαχιών, την ένταση των ανταγωνισμών και την απόπειρα των κρατών να εδραιώσουν τα συμφέροντά τους. Εν τέλει σημεία, που τοποθετούν την Μέση Ανατολή ως πεδίο γενικευμένης πρόβας πολέμου.

Μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό πόλωσης, το Ελληνικό κράτος βλέπει τα συμφέροντά του να εξυπηρετούνται μέσω της αναμόχλευσης των πολεμικών ιαχών. Οι διαχρονικές εθνικιστικές υστερίες που εφορμούν από τους πλέον αντιδραστικούς και πολεμοκάπηλους κύκλους τους εγχώριου κεφαλαίου, για άλλη μια φορά μπαίνουν ως προμετωπίδα στον δημόσιο λόγο. Το Κυπριακό, οι μειονότητες, οι πρόσφυγες, ο "ζωτικός χώρος" της ΑΟΖ. Όμως, αυτή τη φορά δεν αφορούν μια περιθωριοποιημένη επίκληση εθνικής ενότητας, αλλά τον κυρίαρχο πολιτικό προσανατολισμό του Ελληνικού κράτους. Περιγράφουν τον βασικό κορμό, τον κεντρικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του ελληνικού κεφαλαίου και την σύμφυτη θέση του ως εξάρτημα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Μια περιφερειακή πολεμική σύρραξη, ένα "ατύχημα" με απροσδιόριστες προεκτάσεις και επιπτώσεις είναι ανά πάσα στιγμή πιθανά, όταν ολοένα και περισσότερο οι ένοπλες δυνάμεις αναλαμβάνουν ως πολιορκητικός κριός την εδραίωση των βλέψεων της εγχώριας και διεθνούς αστικής τάξης.

Απέναντι σε μια τέτοια συνθήκη, απέναντι στο πιθανό ενδεχόμενο ο πόλεμος να αποτελέσει (για άλλη μια φορά στην Ιστορία) την πιο ασφαλή "επένδυση" του κεφαλαίου, τα κινήματα βρίσκονται μπροστά σε πολύ επείγοντα καθήκοντα. Πρέπει να αναλύσουμε τον χαρακτήρα της κρίσης σε συνάρτηση με τα δεδομένα της διεθνοποιημένης οικονομίας, την κατάταξη των κρατών και τον εκάστοτε χαρακτήρα των περιφερειακών συρράξεων, την ιμπεριαλιστική πολιτική και τους συσχετισμούς δύναμης που διαμορφώνονται μέσα από τα αντικρουόμενα μπλοκ και τη θέση της χώρας μας στον επικείμενο πόλεμο. Από αυτήν απαραίτητη επεξεργασία θα συναχθούν τα συμπεράσματα της τρέχουσας ταξικής πάλης, άρα και των πρακτικών απαντήσεων απέναντι στον πόλεμο. Η ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού - αντιμπεριαλιστικού κινήματος, ο προλεταριακός διεθνισμός και η πάλη στην ίδια μας τη χώρα, απέναντι στις σύγχρονες καρικατούρες του ρεφορμισμού και του κοσμοπολιτισμού, αποτελούν την προϋπόθεση για να μην οδηγηθεί η τάξη μας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία, για να μετατρέψουμε τον πόλεμο σε εμφύλιο επαναστατικό αγώνα.

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου διαδηλώνουμε ενάντια στον τύραννο του Τουρκικού λαού, ενάντια στο φασιστικό καθεστώς και την παγκόσμια σιωπή που το καλύπτει. Διαδηλώνουμε ως προλετάριοι διεθνιστές και στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις δημοκρατικές και αριστερές δυνάμεις της Τουρκίας, στους συντρόφους μας από το Λαϊκό Μέτωπο και στους αντάρτες του DHKP-C που χύνουν ανυστερόβουλα το αίμα τους στην υπηρεσία του λαού, στους Κουρδικό λαό και τους ηρωικούς μαχητές του που αντιστέκονται στην σφαγή από τους φασίστες, σε ολόκληρο τον Τουρκικό λαό που στενάζει κάτω από την μπότα του Ερντογάν και των υπηρετών του. Διαδηλώνουμε, όμως, ενάντια και στην κυβέρνηση και την εγχώρια αστική τάξη, ενάντια στην υποταγή και την ευθυγράμμιση με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Διαδηλώνουμε ενάντια στον φασισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 18:ΟΟ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/arc…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Διαδηλώνουμε ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν - Στεκόμαστε Στο πλευρό των λαών της Τουρκίας

Στο όνομα της «Ευρώπης των ανθρώπινων δικαιωμάτων» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕλ υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες τον Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας μια ακόμα πράξη πολιτικού κυνισμού στον πλούσιο πλέον σχετικό ιστορικό της. Της επίσκεψης είχε προηγηθεί η επιχείρηση εκφόβησης με τη σύλληψη των εννιά Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών.

Ο Ερντογάν φτάνει στην Αθήνα την ώρα που:

  • συνεχίζει την εθνοκάθαρση των Κούρδων,
  • έχει εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου προγκρόμ εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων ή οποιουδήποτε αγωνίζεται για τη δημοκρατία στην Τουρκία,
  • δυναμιτίζει την ειρήνευση στη Συρία καθώς και την προοπτική της δημοκρατικής πολυεθνικής ομοσπονδίας,
  • παίζει κεντρικό ρόλο (μαζί με την ελληνική κυβέρνηση) στη βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Ο Ερντογάν ηγείται μιας δικτατορίας, αλλά μιας δικτατορίας χρήσιμης για την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση.

Την Πέμπτη στις 7:00μμ συμμετέχουμε στη διαδήλωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια. Λέμε ηχηρό «Όχι» στην Ερντογάν. Στεκόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των λαών της Τουρκίας, κόντρα στον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό.

Αθήνα 6/12/2017

Ανασύνθεση-ΟΝΡΑ

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά

πηγή : http://diktio.org/node/1341


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα σε πορεία με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6:00 μ.μ.

Η επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα: μια κίνηση στο έδαφος των αντιθέσεων και επιδιώξεων των αρχουσών τάξεων Τουρκίας-Ελλάδας, με φόντο τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή.

Στις 7 και 8 του Δεκέμβρη έρχεται στην Ελλάδα ο Ταγίπ Ερντογάν, που την πρώτη μέρα θα επισκεφτεί την Αθήνα και τη δεύτερη, τη Θράκη. Είχε προηγηθεί και η πρόσφατη επίσκεψη του αντιπροέδρου Τσαβούσογλου, που οι δηλώσεις τους στην Κομοτηνή προκάλεσαν ελληνοτουρκικές «αναταράξεις». Η επίσημα ανακοινωμένη «ατζέντα θεμάτων» της επίσκεψης Ερντογάν, περιλαμβάνει «τις εξελίξεις και τα ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή, το μεταναστευτικό, τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας καθώς και οικονομικές συμφωνίες».

Για να αξιολογηθεί η κίνηση της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα και οι σκοπιμότητες της θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι εξελίξεις που σημειώνονται στην περιοχή μας από την επεμβατική δραστηριότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, η πορεία των σχέσεων Τουρκίας και Ελλάδας με τις ΗΠΑ αλλά και την ΕΕ, οι εξελίξεις και οι αντιπαραθέσεις που λαμβάνουν χώρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η επίσκεψη Ερντογάν πραγματοποιείται μέσα σε ένα πλαίσιο όπου, από τη μια, έχουν παρουσιαστεί έντονες τριβές ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ, καθώς οι τελευταίες με τους επεμβατικούς σχεδιασμούς της στη Συρία και τη Μέση Ανατολή και τη στάση της απέναντι στους Κούρδους (ένα μόνιμο «αγκάθι» για την Τουρκία, το οποίο χρησιμοποιείται και αξιοποιείται ποικιλοτρόπως απ' τις ΗΠΑ) προβάλουν εμπόδια και δυσκολίες στις επιδιώξεις που έχει η Τουρκία ως περιφερειακή- πλην όμως εξαρτημένη επίσης- δύναμη στην περιοχή. Από την άλλη, έχει προηγηθεί το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ, η συνάντηση του με τον Τραμπ, οι συμφωνίες για τις παλιές και νέες βάσεις και τα F-16, που αντιμετωπίζεται από την εγχώρια μεγαλοαστική τάξη ως «ευκαιρία» για το κέρδισμα πόντων έναντι της ανταγωνίστριας τουρκικής κυρίαρχης τάξης.

Η επίσκεψη Ερντογάν πραγματοποιείται, επίσης, ενώ έχουν προηγηθεί και συνεχίζονται μια σειρά δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας (δηλώσεις για την συνθήκη της Λοζάνης, για την μειονότητα στη Θράκη κλπ.) που τροφοδοτούν την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ενώ στην Κύπρο συνεχίζεται η τουρκική κατοχή, οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και οι «εγγυήτριες» ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις παραμένουν στο νησί και το Κυπριακό ζήτημα οδεύει σε δρόμους «να μη μπορεί να λυθεί», καθώς, πάλι, ως «επίλυση» του προωθείται ένα νέο διχοτομικό σχέδιο

Η επίσκεψη , τέλος, πραγματοποιείται ενώ και οι ενεργειακές εκμεταλλεύσεις και που συμπεριλαμβάνονται στο χώρο Ελλάδας-Τουρκίας -Κύπρου και για τις οποίες συγκρούονται μεγάλα συμφέροντα και εκδηλώνονται ανταγωνισμοί και άμεσες παρεμβάσεις μονοπωλιακών δυνάμεων των ιμπεριαλιστικών χωρών έχουν γίνει ένα νέο σημείο αντιπαράθεσης.

Κι όλα αυτά, μέσα σ΄ ένα, ολοένα και πιο σύνθετο, πολεμικό πλαίσιο που έχουν υφάνει οι ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) στη Συρία, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στη Μεσόγειο, στον κόσμο ολόκληρο. Με νέα μέτωπα αντιπαράθεσης να γεννιόνται (Λίβανος - Σαουδική Αραβία), και με νέα πολεμικά μέτωπα να προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα. Με την άρχουσα τάξη της Ελλάδας να προχωρά τις «συμμαχικές» της κινήσεις (Made in USA) με Ισραήλ - Κύπρο - Αίγυπτο, κινήσεις που φτάνουν να θεωρούνται έως και εχθρικές απ΄ την Τουρκία. Και με την Τουρκία να επεμβαίνει στρατιωτικά στη Συρία, να «κλείνει το μάτι» στη Ρωσία («μπλέκοντας» και με τους S-400) και στο Ιράν, και να προβάλλει αξιώσεις.

Το σίγουρο είναι πως η επίσκεψη Ερντογκάν αυτή δεν έχει να κάνει με την προώθηση της «επίλυσης των προβλημάτων» ανάμεσα στις δύο χώρες και με τη «φιλία και τη συνεργασία των λαών», όπως παρουσιάζεται. Το αντίθετο μάλιστα!

Κινείται στο πλαίσιο που καθορίζουν για την υποτιθέμενη επίλυση στους οι ιμπεριαλιστές «προστάτες» και φονιάδες των λαών, οι οποίοι εκτός των άλλων αξιοποιούν τις ελληνοτουρκικές διαφορές και τις εκδηλούμενες αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς και δημιουργούν νέους κινδύνους σε βάρος των λαών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, που χαρακτηρίζεται από την όξυνση των ανταγωνισμών και των επεμβατικών δραστηριοτήτων ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, οι πολεμικοί κίνδυνοι δυναμώνουν και η μεγάλη πληγή του προσφυγικού και μεταναστευτικού ξεριζωμού θα εξακολουθήσει να μένει ανοικτή με κίνδυνο και να διευρυνθεί.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία της Ελλάδας και της Τουρκίας πρέπει να εναντιωθούν στην πολιτική των κυβερνήσεων και των κυρίαρχων τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Να αντιταχθούν στον εθνικισμό και στην πολιτική υποτέλειας στον ιμπεριαλισμό. Να εναντιωθούν σε σχέδια αλλαγής συνόρων και αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Να εναντιωθούν στους πολέμους και στις ξένες επεμβάσεις. Να δουλέψουν για τη δημιουργία ενός αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού μετώπου των λαών.

Πρέπει να καταγγείλουν και την φασίζουσα πολιτική της καταστολής, της κρατικής τρομοκρατίας, των διώξεων, των φυλακίσεων και των δολοφονιών που ασκεί το καθεστώς Ερντογάν ενάντια στον Τούρκικο και Κουρδικό λαό, στους αγωνιστές, στους δημοκράτες, στους επαναστάτες και στους κομμουνιστές.

Να καταδείξουν και την υποκριτική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία δήθεν κόπτεται για τα δημοκρατικά δικαιώματα και την καταγγελία του φασισμού στην Τουρκία. Την ίδια στιγμή που συλλαμβάνει και κακομεταχειρίζεται Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, πολιτικούς πρόσφυγες στη χώρα μας, κάνοντας κι ένα «δωράκι» στον Ερντογάν. Να απομονώσει τις εθνικιστικές κραυγές, τις φασιστικές και νεοναζιστικές εκφράσεις τύπου «Χρυσής Αυγής», που υπηρετούν τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά αφεντικά την ίδια στιγμή που υποδαυλίζουν το μίσος ανάμεσα στους λαούς.

Με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα, απέναντι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών «προστατών» και στην πολιτική των αρχουσών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας να προβάλουμε:

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ!

ΦΙΛΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΧΟΤΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ - ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΑΠ΄ΤΟ ΝΗΣΙ!

ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΪΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ - ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ!

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

https://la-aas.blogspot.gr/2017/12/blog-post_...
πηγή : email που λάβαμε στις 6 Δεκέμβριος 20h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο φασίστας Ερντογάν

Ο αστικός Τύπος ασχολείται με τη γνωστή φιλολογία, στην οποία κυριαρχούν παραπολιτικά στοιχεία: «Ο Ερντογάν έρχεται στην Ελλάδα για να σπάσει την απομόνωση στην οποία τον έχουν καταδικάσει οι ευρωπαϊκές χώρες» - «Υπάρχει συμφωνία να μη γίνει καμιά συγκέντρωση κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στη Θράκη» κτλ. κτλ. Υπάρχουν οι γνωστοί ακραίοι εθνικιστές, που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους την «τουρκοφαγία». Υπάρχουν και οι αστοί πραγματιστές, που θεωρούν ότι πρέπει «να τα έχουμε καλά» με τον Ερντογάν, για να παραμείνει ζωντανή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και να συγκρατηθούν οι μεταναστευτικές ροές στα σημερινά «ελεγχόμενα» επίπεδα.

Στο πρόσωπο του Ερντογάν, όμως, δεν πρέπει να δούμε απλά τον αστό επικεφαλής του καθεστώτος μιας γειτονικής χώρας, με την οποία η Ελλάδα πρέπει να έχει καλές διπλωματικές σχέσεις, αλλά τον μακελάρη των λαών της Τουρκίας. Γι' αυτό και τον θεωρούμε ανεπιθύμητο στη χώρα μας. Θεωρώντας ανεπιθύμητο τον Ερντογάν και διαδηλώνοντας ενάντια στην παρουσία του, διατρανώνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, που στενάζουν κάτω από τη μπότα του καθεστώτος που διαχειρίζεται ο Ερντογάν. Διατρανώνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και προς τους πρόσφυγες και μετανάστες που συνωστίζονται στα τουρκικά παράλια και γίνονται έρμαια των κάθε είδους κυκλωμάτων διακίνησης, ιδιαίτερα μετά τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Διατρανώνουμε την αλληλεγγύη μας στους εννιά τούρκους και κούρδους αγωνιστές που συνέλαβε η ελληνική κυβέρνηση, για να παρουσιάσει τη σύλληψή τους ως πεσκέσι στον «σουλτάνο» Ερντογάν.

Μετά τις συλλήψεις και τις κρυφές απελάσεις τούρκων πολιτών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, όταν ο Ερντογάν -με πρόσχημα το οπερετικό πραξικόπημα- εξαπέλυσε ένα πρωτοφανές πογκρόμ με στόχο να «καθαρίσει» τον κρατικό μηχανισμό από τον «εσωτερικό εχθρό», απελάσεις που έγιναν με τον ίδιο τρόπο που είχε κάνει παρόμοιες ενέργειες η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, η κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων έκανε ένα βήμα παραπέρα, συλλαμβάνοντας εννέα αγωνιστές που διαμένουν στην Ελλάδα με καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα. Ακόμα και στις λίγες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν φάνηκε καθαρά ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν βάναυσα από τους μπάτσους με αποτέλεσμα ορισμένοι να δυσκολεύονται ακόμα και να περπατήσουν.

Οι συλλήψεις αυτές συνοδεύτηκαν από μια λυσσασμένη ασφαλίτικη προπαγάνδα, χωρίς καμιά απόδειξη, για «τρομοκρατικά χτυπήματα» στην Ελλάδα, που δήθεν σχεδίαζαν οι συλληφθέντες, για «μηχανισμούς», «αυτοσχέδια μπαζούκας» και ό,τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί μια τρομοϋστερία ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία, που εξακολουθούν να αγωνίζονται ενάντια σ' ένα «μαύρο» καθεστώς.

Ακολούθησαν οι καθαρά εκδικητικές μεταγωγές τους. Εννέα κρατούμενοι (οχτώ άνδρες και ένα κορίτσι) μεταφέρθηκαν σε οχτώ διαφορετικές φυλακές, στις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας (Γρεβενά, Λάρισα, Τρίκαλα, Αμφισσα, Ελαιώνας, Μαλανδρίνο, Κορυδαλλός, Ναύπλιο), για να μην έχουν καμιά επαφή μεταξύ τους και καμιά δυνατότητα συνεργασίας με τους συνηγόρους τους!

Αύριο, Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 6μμ (Προπύλαια), διαδηλώνουμε:

  • Ενάντια στην παρουσία του φασίστα Ερντογάν.
  • Για την άμεση απελευθέρωση των εννέα συλληφθέντων τούρκων και κούρδων αγωνιστών.
  • Για τη διεθνιστική αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας.
  • Για την απελευθέρωση των τούρκων και κούρδων πολιτικών κρατούμενων στα μπουντρούμια της Τουρκίας και για την επαναπρόσληψη των χιλιάδων εργαζόμενων που έδιωξε από τις δουλειές τους το καθεστώς Ερντογάν.
  • Για την κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες.


ΚΟΝΤΡΑ

πηγή : http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/29782.ΑΝ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Καλούμε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση-πορεία ενάντια στο καθεστώς του φασίστα Ερντογάν

Προπύλαια Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 18:00


Αλληλεγγύη στους 9
συλληφθέντες Κούρδους και Τούρκους αγωνιστές!

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/72213/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα στην πορεία ενάντια στον Erdogan

Σήμερα και αύριο, 7 και 8 Δεκέμβρη, ο τούρκος πρόεδρος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του ελληνικού κράτους. Αυτή η πρόσκληση αποτελεί άλλη μια πράξη νομιμοποίησης και αποδοχής του απολυταρχικού καθεστώτος του Erdogan. Ενός καθεστώτος που χαρακτηρίζεται από μαζικούς βασανισμούς και φυλακίσεις αναρχικών, κομμουνιστών και γενικότερα όσων αγωνίζονται, από τη συνεχή στρατιωτική κατοχή των κουρδικών περιοχών της Τουρκίας, από στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία. Ένα καθεστώς που ανάλογα με τα συμφέροντα του κάθε φορά διαλέγει και με ποιόν θα ταχθεί. Με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, άλλες φορές με την Ρωσία και άλλες φορές και με το ΙSIS.

Αλλά για να καταλάβουμε καλύτερα την κατάσταση πρέπει να κοιτάξουμε προσεκτικότερα την γεωπολιτική σκακιέρα και να δούμε τα πιόνια που στήνονται από την κάθε πλευρά και πως εμπλέκεται σε αυτά η χώρα μας. Στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου δημιουργείται τα τελευταία χρόνια ένας άξονας συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου (και ίσως σύντομα δούμε σε αυτόν και την Σ. Αραβία). Αυτός ο άξονας δείχνει όμως να μην μένει μόνο στην συνεργασία για την εκμετάλλευση του πετρελαίου, αλλά έχει και σαφή πολεμικά χαρακτηριστικά (βλ. καθιερωμένες πλέον κοινές στρατιωτικές ασκήσεις). Αφεντικό αυτού του άξονα είναι φυσικά ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. Από την άλλη πλευρά Ρωσία, Ιράν και κατά περιόδους Τουρκία σχηματίζουν τον αντίπαλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Και η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά σε αυτή την υπόθεση. Η αναβάθμιση της Σούδας σε κεντρική βάση για τα χτυπήματα των ΗΠΑ στην περιοχή, οι πωλήσεις πυρομαχικών στην Σ. Αραβία (η οποία ανενόχλητη πνίγει στο αίμα την γείτονα Υεμένη), η προετοιμασία της βάσης στον Άραξο (Πάτρα) για να αποθηκεύσει πυρηνικά, η συνεχής αγορές πανάκριβου στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ είναι σημάδια που καταδεικνύουν όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω. Ταυτόχρονα στα βαλκάνια παίζονται ακριβώς τα ίδια παιχνίδια με ακριβώς τα ίδια συμφέροντα. Τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν όλο και πιο δυνατά.

Και το ζήτημα με όλα αυτά δεν είναι να διαλέξουμε τον σωστό ιμπεριαλιστικό άξονα, ούτε μια ανάλυση θεωρητικού τύπου για «να 'χουμε να κουβεντιάζουμε». Το ζήτημα είναι να αντιληφθούμε το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν οι κυρίαρχες τάξεις και την θέση μάχης που πρέπει να πάρουμε. Πριν λίγες μέρες το ελληνικό κράτος και οι μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν 9 τούρκους και κούρδους αγωνιστές. Τα σημάδια του βασανισμού τους στη ΓΑΔΑ ήταν εμφανή και οι μπάτσοι συνέχιζαν να τους ξυλοκοπούν παρότι ήταν δεμένοι πισθάγκωνα καθ' όλη την διάρκεια της ανάκρισης και των μεταγωγών τους. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά. Το ελληνικό κράτος εδώ και καιρό απάγει τούρκους και κούρδους αγωνιστές και τους επαναπροωθεί στην Τουρκία, ως ένδειξη καλής θέλησης και συνεργασίας με το κράτος εκτάκτου ανάγκης του Erdogan.

Η δικιά μας θέση λοιπόν είναι θέση μάχης ενάντια σε όποια άρχουσα τάξη και όποιο ιμπεριαλιστικό παιχνίδι και πόλεμο στήνουν στις πλάτες μας. Και σε αυτές τις άσχημες περιόδους, που θα χειροτερεύουν όλο και περισσότερο, χρειαζόμαστε οργάνωση και ετοιμότητα. Οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου, οι εργάτες, οι φτωχοί, όσοι πληρώνουν πάντα τα σπασμένα των αστικών τάξεων πρέπει να ετοιμαστούν.

Η σκακιέρα έχει στηθεί. Να την αναποδογυρίσουμε

Να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν εδώ και τώρα

Όλοι στην πορεία ενάντια στον Erdogan

7/12 18:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1581118/