Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 στις 12.00

Πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στην περιοχή των Εξαρχείων , μια σφαίρα από το όπλο του ειδικού φρουρού της αστυνομίας, του μπάτσου Επαμεινώνδα Κορκονέα , θα οδηγήσει στον θάνατο τον νεαρό Αλέξη Γρηγορόπουλο , χτυπώντας τον στην καρδιά.
Αμέσως μετά απο το κρούσμα βίας της αστυνομικής εξουσίας ,τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπάθησαν να κουκουλώσουν το ζήτημα προβάλλοντας την δολοφονία ως αντίδραση των μπάτσων,λέγοντας ότι το θύμα επιτέθηκε με μολότοφ.
Πρόκειται για ένα ακόμα, που διαπράχτηκε από χέρια μπάτσου, έγκλημα.
Είναι πλέον αμέτρητα τα γεγονότα που αποδεικνύουν την εξαθλίωση αυτού του ποταπού συστήματος , όπου αποσκοπούν στο να τρομοκρατήσουν και να εξαπολύσουν τον φόβο.
Ο Αλέξης είναι θύμα της κρατικής καταστολής η οποία χτυπάει τυφλά τον αγωνιζόμενο ενεργό πληθυσμό , με σκοπό να χτυπήσουν έναν για να τρομάξουν χιλιάδες.
Είτε άμεσα είτε έμμεσα η εξουσία δεν παύει να σκοτώνει και να δολοφονεί.
Φυσικά δεν θα κάνουμε πίσω , ούτε θα τρομοκρατηθούμε από τις ομάδες καταστολής που εξαπολύει το κράτος για να μας "συμμορφώσει".
Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει μια τεράστια εξέγερση με αντιμπατσικό χαρακτήρα.
Ο Δεκέμβρης του 2008 είναι βαρυσήμαντη παρακαταθήκη για το ελευθεριακό κίνημα ,αφου μας δείχνει πως οι εξεγέρσεις είναι εφικτές,πως το κίνημα δεν ηττήθηκε ποτέ από την κρατική καταστολή αλλά υποχώρησε εξαιτίας της δικής του ανεπάρκειας στην διαχείριση της εξέγερσης.
Η ημέρα αυτή , είναι μια ημέρα μνήμης,μια μέρα εξέγερσης ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και την τρομοκρατία του κράτους.
Συνεχίζουμε κοιτώντας μπροστά και αξιολογώντας γεγονότα που δεν έχουν αφεθεί στον πάτο της λήθης μας.
Ο Αλέξης ήταν ένας από εμάς.
Θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς στη θέση του.

Οι μαθητές των σχολείων της Κορίνθου απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε πορεία μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλου αύριο Τετάρτη την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος με τη συλλογικότητα μας, 12 πμ, περιβολάκια Κόρινθος.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ


ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

πηγή : https://m.facebook.com/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%...