Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 στις 14.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση ενάντια στον Ερντογάν

Δεν δεχόμαστε την επίσκεψη του Δικτάτορα Ερντογαν στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν και το κόμμα του το AKP είναι αυτοί που έχουν κάνει σφαγές στην Τουρκία και στην Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στον Κουρδικο Λαό. Ειναι αυτός που εδώ και χρόνια κάνει σφαγές στο Κουρδιστάν, η επισκεψή του στην Ελλαδα που είναι η γενετειρα της Δημοκρατίας ειναι απαραδεκτη.

Υπο την ηγεσία του πολλές κουρδικές πόλεις όπως Cizre, Sur, Nusaybin, Idil, Yüksekova, Șirnak, Hakkari βομβαρδίστικαν και καταστράφηκαν.

Για να γίνει ηγέτης έσφαξε χιλιάδες αμμαχους, συνέλλαβε τους συμπροέδρους του φιλοκουρδικού κόμματος Selahattin Demirtas και Figen Yuksekdag καθώς επίσης και άλλους βουλευτές, Δημαρχους, κουρδους πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Επισης ειναι αυτός και το κομμα του που βοηθησαν και συμπαρασταθηκαν το Isis στο πολεμο της Συρίας εναντίον των Κουρδων.

Πάνω από ένα χρόνο απαγορευται στους δικηγορους και στην Οικογενεια του να επισκεπτούν τον ηγετη των κουρδων Abdullah Ocalan στο νησί Ιμραλί.

Η ελληνική Κυβερνηση με το να δεχεται επισημα στην Ελλαδα εναν δολοφονο και δικτατορα κανει μεγάλο λαθος. Ενας δικατορας δεν εχει καμια θεση στην Ευρωπη.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε όλους τους δημοκρατικούς στη συγκέντρωση που προγραματίζουμε την Πεμπτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 στην Πλατεία της Ομόνοιας.

Πολιτιστικό Κεντρο Κουρδιστάν

πηγή : https://www.facebook.com/Kourdikos.agwnas/


Κάλεσμα ενάντια στον Ερντογάν

Στις 7 και 8 Δεκέμβρη ο πρόεδρος της Τουρκίας και ηγέτης του φασιστικού κόμματος ΑΚΡ, Ρετζέπ Ταϋπ Ερντογάν, έρχεται στην Ελλάδα να συναντήσει μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό-μαριονέττα της Ε.Ε, Α. Τσίπρα. Σκοπός αυτής της επίσκεψης, όπως τα ελληνικά μίντια μαρτυρούν, είναι η ''συσφιξη'' των ελληνοτουρικών σχέσεων και η αντιμετώπιση κοινών ζητημάτων, όπως η οριοθέτηση των προσφυγικών ροών και η ''καταπολέμηση της τρομοκρατίας''.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, ο Ερντογάν θα επιχειρήσει να εδραιώσει τον ρόλο του ως καθοριστή των πολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, με σκοπό το τουρκικό κράτος να αναγνωριστεί ως η ισχυρότερη δύναμη της ευρύτερης περιοχής.

Στις 2 αυτές ημέρες η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΑΝ.ΕΛ, ως εντολοδόχος και ευνoούμενη του υπερεθνικού κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ευρωπαικής Ένωσης και των Η.Π.Α, θα επιχειρήσει να ευθυγραμμίσει την πολιτική ατζέντα της με το AKP, εντός του διεθνους συστήματος διακρατικής ασφάλειας και συμμόρφωσης στο νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα.

Σε Τουρκία και Μπακούρ, η κρατική τρομοκρατία του AKP είναι υπεύθυνη για τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, τις εκτελέσεις και του διωγμούς χιλιάδων αγωνίστών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και άλλων αριστερών επαναστατικών οργανώσεων στην Τουρκία. Το καπιταλιστικό σύστημα και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των Η.Π.Α, των κρατών-μελών της Ε.Ε καταστέλουν κάθε προσπάθεια για κοινοτικό συνομοσπονδισμό που επιχειρείται στις περιοχές του Μπακούρ/Κουρδιστάν και στην ευρύτερη περιοχή. Οι προ 2ετίας εξεγέρσεις για αυτονομία σε δεκάδες πόλεις του Μπακούρ, πνίγηκαν στο αίμα απο τον τουρκικό στρατό. Εκείνο το διάστημα, ο Ερντογάν ήταν πρόεδρος της Τουρκίας και επικεφαλής αυτών των επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, οι φασίστες της οργάνωσης <<Ισλαμικό Κράτος>> είχαν πολύτιμη υποστήριξη σε μαζικό οπλισμό, όπως και άλλες ισλαμικές παραστρατιωτικές ομάδες. Η υποστήριξη τους απο το AKP ήταν ανοιχτή και απροκάλυπτη. Τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών και πολεμική τεχνολογία ανταλλάσσονταν με πετρελαίο του Ι.Κ. Δεν μπορεί να ξεχαστεί, κυρίως για εμάς, η στάση που κράτησε απέναντι στο YPG/YPJ κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Κομπάνε από το Ισλαμικό Κράτος, όταν βομβάρδιζε από αέρος όσο το οι συμμορίτες επιτίθεντο με άρματα. Δεν μπορούν να ξεχαστούν οι αναριθμητοι νεκροί απο τις βομβιστικές επιθέσεις σε Άγκυρα και Σουρούτς απο το Ι.Κ. Δεν μπορεί να μην αναφερθεί η ιμπεριαλιστική τύπου επέμβαση του τουρκικού κράτους στη Ροζάβα, ανάμεσα στα καντόνια του Άφριν και του Κομπάνε.

Ο Ερντογάν είναι υπεύθυνος για χιλιάδες θανάτους Κούρδων μαχητών και αμάχων στο Μπακούρ και συνυπεύθυνος για την προσφυγικοποίηση μεγάλης μάζας του λαού της Συρίας συνολικότερα. Μάλιστα, απειλεί να χρησιμποιήσει τους ανθρώπους αυτούς ως όπλο κατά της Ε.Ε και να τους <<αμολύσει>> στις γειτονικές χώρες, εάν οι τελευταίοι δε συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του. Χρησημοποιεί το λεγόμενο <<προσφυγικό ζήτημα>>, δηλαδή την αύξηση του αριθμού των προσφύγων στις δυτικές μητροπόλεις, που μεταφράζεται γι' αυτές σε αποσταθεροποίηση σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, μεταξύ άλλων, λόγω της ενδυνάμωσης των αντιδραστικών-φασιστικών κινημάτων στο εσωτερικό τους.

Εμείς ως αναρχικοί και κομμουνιστές ερχόμενοι απο τον ελλαδικό χώρο στη Ροζάβα/Κουρδιστάν, χαιρετίζουμε την κάθε αγωνιστική εκδήλωση απέναντι στην παρουσία του φασίστα Ερντογάν στην Ελλάδα. Πλάι στους συντρόφους από το Κουρδιστάν και την Τουρκία, να χτίσουμε την έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη για τους κοινούς μας αγώνες.

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ, 14:00

Αγωνιστές από την Ελλάδα στην Ροζάβα-Κουρδιστάν

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1581134/