τι; : συγκέντρωση θεματική : αλληλεγγύη από : Α

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 στις 11.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 7 συλληφθέντες της 6/12/17

Μία αρχική ενημέρωση για τη σημερινή πορεία στο Ηράκλειο:

Το αναρχικό μπλοκ στην πορεία αριθμούσε γύρω στα 300 άτομα. Κατά τη διάρκεια της πορείας υπήρχε δυνατός παλμός ενώ όταν έφτασε στην Πλατεία Ελευθερίας, ακολούθησε διαφορετική διαδρομή από την καθιερωμένη.

Σε αντίθεση με τα μπλοκ των αριστερών που διαλύθηκαν εκεί, το αναρχικό μπλοκ συνέχισε με πορεία στη λεωφόρο Δημοκρατίας μέχρι το ύψος του εργατικού κέντρου όπου σπάστηκε η είσοδος, ενώ στήθηκαν οδοφράγματα γύρω από αυτό. Μετά από αλλεπάλληλες επιθέσεις των μπάτσων, το σώμα της πορείας κατευθύνθηκε προς την καινούρια πόρτα και έπειτα στην οδό Έβανς μέχρι και τα δικαστήρια, ενώ κατά τη διάρκεια στήνονταν συνέχεια οδοφράγματα με σκοπό να απωθηθούν οι επιθέσεις. Μετά τα δικαστήρια όπου το σώμα δέχτηκε ξανά επίθεση και από τις δύο μεριές, συνέχισε μέχρι πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στην κατάληψη Ευαγγελισμού.

Να σημειώσουμε ότι οι μπάτσοι είχαν έντονα επιθετικό χαρακτήρα με ξύλο και πολλά χημικά σε όλη την πόλη.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο τέλος έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου εκτοξεύοντας δακρυγόνο πάνω του (το οποίο και βρέθηκε μετά μέσα στο αμάξι).

Μετά από συγκέντρωση αλληλεγγύης που έγινε τη νύχτα στη ΓΑΔΗ, ενημερωθήκαμε ότι έγιναν 16 προσαγωγές εκ των οποίων οι 7 έγιναν συλλήψεις με πλημμελήματα.

ΑΥΡΙΟ 11 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Ακολουθούν φωτογραφίες από καθεστωτικά ΜΜΕ και το κείμενο που καλούσε στην πορεία: https://athens.indymedia.org/event/72156/

πηγή:https://athens.indymedia.org/post/1581127/