Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στις 11.00

Δενδροφύτευση & συλλογική κουζίνα

Κυριακή 10/12

στις 11:00 Δεντροφύτευση - Συγκεντρωνόμαστε στο χώρο της κατάληψης του Αγρού

στις 14:00 Συλλογική κουζίνα - Μαγειρεύουμε και τρώμε συλλογικά. Φροντίζουμε όλες/οι μαζί το χώρο

Παρεμβαίνουμε στο πάρκο αυτοοργανωμένα, συλλογικά και από τα κάτω, προσλαμβάνοντας τους δημόσιους χώρους ως αυτό που θα έπρεπε να είναι: χώροι ελεύθεροι, απαλλαγμένοι από περιφράξεις, εμπορεύματα και καταστροφικές αναπτυξιακές αντιλήψεις.

Στεκόμαστε αμετακίνητα εχθρικά απέναντι στις οικοευαισθησίες τύπου ΣΚΑΙ, τις ψηφοθηρικές φιέστες των τοπικών εξουσιών αλλά και τα θεαματικοποιημένα πανηγυράκια διάφορων φορέων και «πράσινων» ΜΚΟ. Όλων αυτών δηλαδή που από τη μία προκαλούν ή συναινούν στη λεηλασία της φύσης και από την άλλη πουλάνε -στην κυριολεξία- ευαισθησία, αποκρύπτοντας τη συμμετοχή τους σε αυτή την καταστροφή.Όλη η προπαγάνδα για την κατασκευή της «πράσινης συνείδησης» δεν έχει άλλο σκοπό από το να μας καθηλώσει ως θεατές-καταναλωτές, να διαμορφώσει ελεγχόμενες και αφομοιώσιμες συμπεριφορές και εντέλει να επιβάλει διαχωρισμούς και ρόλους ανάμεσα σε ειδικούς και μη, σε γνώστες και μη, σε ανώτερους και κατώτερους.

Σε αυτή την δεντροφύτευση αποφασίσαμε να φυτευτούν οπωροφόρα δέντρα, προτάσσοντας, μέσα από τη διαδικασία της συλλογικής φροντίδας και ευθύνης τους, το να παράγουμε μόνοι/ες μας και την τροφή μας, χωρίς μεσολαβητές και οποιοδήποτε είδος αντίτιμου.

Το πάρκο τρίτση, όπως και όλοι οι ελεύθεροι χώροι, παραμένουν ζωντανοί όσο εμείς αναλαμβάνουμε τη φροντίδα τους.

Όταν οργανώνουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας χωρίς ειδικούς, αντίτιμα, εμπορεύματα.

Όταν δημιουργούμε έναν πολιτισμό όπου η σχέση μας με τη γη και τους οργανισμούς της δεν είναι χρηστική, αλλά αλληλεπιδρούμε μ΄αυτήν ως κομμάτι της.

Το κείμενο της κατάληψης Αγρός για τη δεντροφύτευση σε μορφή pdf

πηγή : http://agros.espivblogs.net/2017/12/07/%cf%86...