Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις 20.00

Προβολή ντοκιμαντέρ: "Healing homes" του Daniel Mackler

Προβολή ντοκιμαντέρ: "Healing homes" του Daniel Mackler

Το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στον Χώρο της Ψυχικής Υγείας προβάλλει ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει τη δουλειά της Οργάνωσης "Οικογενειακή Φροντίδα" στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας - ένα πρόγραμμα, το οποίο στην εποχή των φαρμακευτικών κοκτέιλ και των ψυχιατρικών διαγνώσεων διά βίου, βοηθά τους ανθρώπους να θεραπευτούν από την ψύχωση χωρίς φάρμακα.

Η Οργάνωση Οικογενειακή Φροντίδα αποφεύγει να χρησιμοποιεί διαγνώσεις, διαθέτει μια δομή που βοηθά τους ανθρώπους να διακόψουν τα ψυχοφάρμακα με ασφαλή τρόπο και προσφέρει τις υπηρεσίες της δωρεάν στο πλαίσιο της Σουηδικής κοινωνικής ιατρικής.Παράλληλα αποτελεί μια αποκαλυπτική κριτική του ιατρικού μοντέλου της ψυχιατρικής.

Τί είναι το Παρατηρητήριο:

Το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας είναι μια συλλογικότητα με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων ατόμων που εμπλέκονται στο σύστημα υπηρεσιών ψυχικής υγείας και την προώθηση εναλλακτικών μη-ψυχιατρικών τρόπων αντιμετώπισης του ψυχικού πόνου. Λειτουργεί με τη μορφή ενός δικτύου προσώπων που εμπλέκονται στο σύστημα της ψυχικής υγείας, δηλαδή χρηστών ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών, συγγενών τους και επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

πηγή : https://www.facebook.com/events/1861189324193...
πηγή : email που λάβαμε στις 10 Δεκέμβριος 21h