Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 στις 18.00

Συνδιοργάνωση δράσης εν όψει του έκτακτου αναπτυξιακού συνεδρίου στην Ελευσίνα

Στις 16 και 17 Δεκέμβρη η κυβέρνηση του σύριζα διοργανώνει αναπτυξιακό συνέδριο στην Ελευσίνα με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών καθώς και του ίδιου του πρωθυπουργού. Όταν οι εξουσιαστές μιλάνε για συνολική αναβάθμιση και αναπτυξιακά σχέδια για οποιαδήποτε περιοχή πόσο μάλλον της δυτικής αττικής, εμείς το μεταφράζουμε σαν περαιτέρω επίθεση στο περιβάλλον και στις ίδιες τις ζωές μας. Μπορεί η παραπάνω θέση σε μια πρώτη ανάγνωση να φαίνεται υπερβολική, αλλά αναλογιζόμενοι την «ανάπτυξη» που λαμβάνει χώρα πάνω από μισό αιώνα στην δυτική αττική δεν είναι. Είναι η ανάπτυξη του καυσαερίου, της τσιμεντοποίησης , του καρκίνου και του θανάτου. Είναι το ίδιο πλάνο ανάπτυξης που θέλει τις καταλήψεις εκκενωμένες, τους δρόμους, τις πλατείες και γενικά τον δημόσιο χώρο πλήρως αποπολιτικοποιημένο και παραδομένο στο κεφάλαιο. Ένα αναπτυξιακό πλάνο που μαζί με τα παραπάνω περιλαμβάνει καταστολή, διώξεις σε όσους αντιστέκονται, σωφρονιστικούς κώδικες και ειδικές συνθήκες κράτησης.

Τώρα ο πρωθυπουργός μαζί με τον κοινοβουλευτικό του θίασο, τους ντόπιους γλείφτες και αφεντικά έρχονται για μια αναπτυξιακή φιέστα στην Ελευσίνα. Για ακόμα μια φορά το κράτος έρχεται να πουλήσει θάνατο σε τιμή ευκαιρίας. Οι θαμμένες στην λάσπη από τις πλημμύρες κοινωνίες ας κάνουν την υπέρβαση και να βγουν από τον βούρκο.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε την Τρίτη 12 Δεκέμβρη, συντρόφους συντρόφισσες, ομάδες και συνελεύσης από τον αναρχικό αντιεξουσιαστικό χώρο σε ανοιχτή συνέλευση στο πολυτεχνίο (κτήριο Γκίνη) προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε και να συνδιοργανώσουμε δράση ενάντια σε αυτή την κυβερνητική φιέστα.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/72280/