Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 στις 10.30 πμ

22 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21

Γενική απεργία (Μουσείο)

Όλοι, όλες στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη - 10.30πμ στο Μουσείο

Κάτω τα χέρια από την απεργία - Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης- Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού, προς όφελος του ΣΕΒ, των δανειστών και της ΕΕ. Την ίδια ώρα που κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως δεν θα απαιτηθούν καινούρια μέτρα και ότι δήθεν βγαίνουμε από τα μνημόνια, η κυβέρνηση προσπαθεί με δόλιο τρόπο να ψηφίσει αυτά που ήδη έχει συμφωνήσει.

Η προσπάθεια μέσα από άσχετο νομοσχέδιο να περάσει τροπολογία για το τσεκούρωμα του απεργιακού δικαιώματος των πρωτοβάθμιων σωματείων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του κανιβαλισμού της κυβέρνησης. Μπορεί βέβαια από την άμεση αντίδραση των εργαζομένων να απέσυραν στο παραπέντε την απεργοσπαστική τροπολογία, όμως σχεδιάζουν να την ξαναφέρουν σε λίγες μέρες για ψήφιση! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ΣΕΒ και οι δανειστές βάζουν στο στόχαστρο τα πρωτοβάθμια σωματεία γιατί ξέρουν καλά πως μόνο από την βάση των εργαζόμενων μπορούν να ξεσπάσουν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες. Φοβούνται την οργή και την αγανάκτηση που προκαλεί η εφαρμογή των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης πάνω στα συσσωρευμένα αντιλαϊκά μέτρα μιας εφταετίας μνημονίων.

Παράλληλα οι φορομπήχτες κυβερνητικοί απατεώνες σε συμφωνία με τους "θεσμούς", έχουν συμφωνήσει και προωθούν προς ψήφιση στο όνομα της 3ης μνημονιακής αξιολόγησης νέα αντιδραστικά μέτρα.

Νέες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα και στις συντάξεις μέχρι και 40%. Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τελευταίο λάφυρο τη ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας για να κερδοσκοπήσει το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο από τις λαϊκές ανάγκες.

Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των δαπανών για την κοινωνική πρόνοια, το ΕΚΑΣ, την παιδεία την υγεία και τις συγκοινωνίες. Αύξηση προβλέπει μόνο για τους τραπεζίτες: Το 2018 θα δοθούν 6 δισεκατομμύρια για τόκους για το ΧΡΕΟΣ στους διεθνείς τοκογλύφους!

Το φαγοπότι για τους βιομήχανους συμπληρώνεται με την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, την επέκταση της προσωρινής και επισφαλούς εργασίας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Όλα αυτά την ίδια ώρα που ο ΣΕΒ προτείνει συμβάσεις "μηδενικών ωρών" και μισθούς σε κουπόνια.

Η θλιβερή κυβέρνηση των ναιναίκων πέρασε από το "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη" στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Νομίζει πως έτσι θα σταματήσει το κίνημα που σαρώνει τα Ειρηνοδικεία της χώρας παρά την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ και τις απειλές για διώξεις όπως προαναγγέλθηκε από τον υπουργό της «αστικής Δικαιοσύνης».

Κι ενώ τσακίζουν εργατικά δικαιώματα, οδηγώντας τον λαό σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση, ξεδιάντροπα κλείνουν οπλικές συμφωνίες με τους Αμερικάνους αξίας δις ευρώ, μετατρέποντας ταυτόχρονα την χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Ξέρουμε ότι μόνο οι αποφασιστικοί αγώνες και η σύγκρουση με την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου -ΕΕ-ΔΝΤ μπορεί να ανακόψει την επίθεση, να φέρει νίκες. Πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά του Χρέους, της ΕΕ και του κεφαλαίου για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι, τα αγωνιστικά - ταξικά σωματεία και συλλογικότητες, η νεολαία και ο λαός μόνο με αγωνιστική ταξική ενότητα μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την σκληρή συνεχιζόμενη επίθεση.

Γυρίζουμε την πλάτη στις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Επέλεξαν για ακόμα φορά θέση αναμονής και ήττας κι όχι μάχης. Χωρίς καμία προετοιμασία και κήρυξη αγώνα για όλα τα ζητήματα που θέτει η γ' αξιολόγηση, έδωσαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο και στους δανειστές… Είναι μια χιλιοπαιγμένη τακτική που οδηγεί το συνδικαλιστικό κίνημα στην ήττα και στον εκφυλισμό.

Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας! Να οργανώσουμε την αποφασιστική απάντηση του εργατικού κινήματος ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο με την 3η αξιολόγηση. Να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Να μην περάσουν τα μέτρα λαιμητόμος - Δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας

  • Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία! Το αίμα των εργατών που χύθηκε για αυτό το δικαίωμα στοιχειώνει κάθε γωνιά αυτού του τόπου και εμπνέει τους αγώνες μας. Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, ελεύθερος μαζικός συνδικαλισμός, κανένας περιορισμός στα συνδικάτα και τις συνελεύσεις των εργαζομένων.
  • Όχι στη εργασιακή ζούγκλα, δουλειά με δικαιώματα! Αυξήσεις στις αποδοχές (μισθούς-συντάξεις, κ.α.) τώρα, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια! Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και πλήρη επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας. Να σταματήσει το αίσχος της απληρωσιάς του κόπου και του ιδρώτα μας.
  • Ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο, που πυρήνας τους είναι το προχώρημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Τα κοινωνικά αγαθά δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο του κέρδους. Ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό, υποδομές στα χέρια της κοινωνίας, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα κοινωνικά αγαθά-υπηρεσίες.
  • Αγώνας για το δικαίωμα στη στέγαση, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έξω το κράτος, οι τράπεζες και τα funds από τα σπίτια των εργαζόμενων και των ανέργων.
  • Κατάργηση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας. Όχι στην «μαθητεία», τα voucher και τα προγράμματα τσάμπα και ευέλικτου εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Όχι σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, επεμβάσεις και εξοπλιστικά προγράμματα. Ούτε δεκάρα για τα αεροπλάνα τους και τα όπλα τους, ούτε σπιθαμή για βάσεις και πυρηνικά στη χώρα μας και τη γειτονιά μας. Έξω το ΝΑΤΟ και οι Βάσεις, καμία εμπλοκή στις επιδιώξεις και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών.

Η γραμματεία της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/%CE%93%CE%B5%CE%B3%CE...


Όλοι στην πανεργατική απεργία στις 14/12

Να σηκώσουμε το κεφάλι για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου και αυτών που την εφαρμόζουν

Με συντονισμό από τα κάτω κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό

Να κλιμακώσουμε τη σύγκρουση και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει

Όλοι στα ανεξάρτητα συλλαλητήρια των πρωτοβάθμιων σωματείων

Αθήνα στο Μουσείο, 10.30πμ - Θεσσαλονίκη στην Καμάρα 10.30πμ

H κατάσταση που διαμορφώνεται κατά τον 8ο χρόνο υλοποίησης των μνημονιακών πολιτικών, που ακόμη πιο επιθετικά ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε πλήρη συμφωνία με ΕΕ, ΔΝΤ και το κεφάλαιο, είναι δραματική για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Η κυβέρνηση «έχει πάρει στην πλάτη της» την πλήρη εφαρμογή του αντιδραστικού σχεδίου και την επιβολή όλων των μέτρων των Μνημονίων, καθώς και των συνολικών σχεδίων του ελληνικού κεφαλαίου, αλλά και της ΕΕ και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Νέα σκληρή επίθεση σε δικαιώματα, αποδοχές, δημόσια αγαθά

Η κυβέρνηση εντείνει τα μέτρα των σκληρών περικοπών στα πλαίσια της εφαρμογής του 3ου Μνημονίου, του νέου προϋπολογισμού και των 113 λεγόμενων προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης:

  • Φέρνει νέες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα (3τεκνοι και πολύτεκνοι) και μέχρι και 40% στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, καθώς σύμφωνα με το Ν.4387/2016 (ν. Κατρούγκαλου) γίνεται επανυπολογισμός και από 1/1/2019 καταργείται η προσωπική διαφορά των παλιών συνταξιούχων.
  • Μειώνει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια κατά 8% (από τα 21 δισ. του 2017 στα 19,4 δισ το 2018), για τα νοσοκομεία κατά 28% (από τα 1,3 δισ ευρώ το 2017 κόβει τα 360 εκατ.), για τις συγκοινωνίες κατά 32% (από 265 εκατ. το 2017 στα 179 εκατ. το 2018). Το ΕΚΑΣ από τα 320 εκατ. το 2017 θα φτάσει μόλις τα 80 εκατ. το 2018, ενώ σύμφωνα με τη μνημονιακή δέσμευση θα καταργηθεί εντελώς το 2019!
  • Συνεχίζει και εντείνει τη φοροεπιδρομή στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, προβλέποντας να εισπράξει 950 εκατ. επιπλέον από φόρους το 2018.
  • Εντατικοποιεί το ρυθμό εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου (ΔΕΗ - ενέργεια, νερό, επενδυτικά σχέδια λεηλασίας του δημόσιου πλούτου).
  • Εντείνει την επίθεση στη λαϊκή κατοικία, γενικεύοντας τους πλειστηριασμούς (ηλεκτρονικούς και μη), για να μεταφερθεί τεράστιος πλούτος σε τράπεζες και ξένα FUNDS.
  • Προωθεί τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, επιβολή σχεδιασμών ΟΟΣΑ-ΕΕ).
  • Προετοιμάζει μαζικές απολύσεις συμβασιούχων και ανακύκλωση της ανεργίας.
  • Προωθεί το μικρό ευέλικτο κράτος που θα λειτουργεί σε όφελος του κεφαλαίου.
  • Εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στερεί το λαό από 2,5 δισ για εξοπλισμούς

Αυταρχισμός και καταστολή

Κυβέρνηση και «Θεσμοί» γνωρίζουν καλά πως η επιβολή των μέτρων αυτών θα συναντήσει την οργή και την αντίσταση των εργαζόμενων και του λαού! Γι' αυτό μέσα στα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης μπήκε και ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία. Γι' αυτό η αποτυχημένη προσπάθεια αιφνιδιασμού με την κατάπτυστη τροπολογία «το βράδυ για να την ψηφίσει το πρωί» που στοχεύει στην παρεμπόδιση της προκήρυξης απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία, θέτοντας ως προϋπόθεση τη συμμετοχή 50% + 1 των μελών στη ΓΣ.

Η υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία που κατακτήθηκε με αίμα, οι λαμαρίνες στις εισόδους του Υπ. Παιδείας που το μετατρέπουν σε φρούριο, πάνε πακέτο με την επανεμφάνιση των ΜΑΤ στους πλειστηριασμούς, στους απεργούς στον Καρυπίδη, στους φοιτητές, στους διαδηλωτές ενάντια στην κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο.

Μνημόνια και σκληρά αντιλαϊκά μέτρα επιβάλλονται με σκληρή καταστολή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί τον αυταρχισμό όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, γιατί εφαρμόζει με συνέπεια το 3ο Μνημόνιο, που ψήφισε είτε στηρίζει μαζί με τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Παράταξη (ΠΑΣΟΚ), το ΠΟΤΑΜΙ, την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, με άλλο τρόπο τη φασιστική Χρ. Αυγή και προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2023 και 2% μέχρι το 2060! δηλαδή επιτροπεία και Μνημόνια χωρίς τέλος.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια απαράδεκτη επικοινωνιακή εκστρατεία πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας, με τα περίφημα πλεονάσματα και το κοινωνικό μέρισμα, τη δήθεν δίκαιη ανάπτυξη, τη σταθερότητα, τα «βγαίνουμε από τα μνημόνια»!

Να περάσουμε στην αντεπίθεση!

Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να αντιτάξουμε και να διεκδικήσουμε επιθετικά την κάλυψη των αναγκών και δικαιωμάτων απαιτώντας τον κλεμμένο πλούτο και τα όσα άρπαξαν από τους εργαζομένους και το λαό στα χρόνια των μνημονίων.

Να διεκδικήσουμε:

  • Το «ξεπάγωμα» του μισθολογίου, την επαναφορά των «δώρων», ως πρώτο βήμα αναπλήρωσης των μισθολογικών απωλειών (απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων, ενσωμάτωση προσωπικής διαφοράς στο βασικό μισθό) -καμία νέα περικοπή. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε αυξήσεις, να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.
  • Την ανατροπή όλων των αντιασφαλιστικών/αντισυνταξιοδοτικών νόμων και τις νέες περικοπές στο όνομα των ελλειμμάτων των ταμείων.
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στο δημόσιο. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και μείωση του εργάσιμου χρόνου με αύξηση των αποδοχών. Λιγότερη δουλειά - δουλειά για όλους.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση - Όχι στους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς και μη. Κάτω τα χέρια από τη δημόσια και τη λαϊκή περιουσία.
  • Όχι στη συρρίκνωση και τις περικοπές - Δημόσια και δωρεάν Παιδεία και υγεία για όλους.
  • Όχι στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης. Δε θέλουμε καμία δόση και νέο χρέος. Να σπάσει η συμφωνία, ο κύκλος των μνημονίων, της διαπραγμάτευσης, της υποταγής σε ΕΕ, ΔΝΤ, Κεφάλαιο.

Στην κατεύθυνση αυτού του πλαισίου διεκδικήσεων και αιτημάτων, στη βάση των αναγκών και δικαιωμάτων των εργαζομένων συνεχίζουμε :

  • Τον αγώνα κατά της αξιολόγησης με την απεργία-αποχή. Καταγγέλλουμε και θα ρίξουμε στο κενό με το συλλογικό μας αγώνα την προσπάθεια της κυβέρνησης για σύνδεση της «αξιολόγησης» με το μισθολόγιο - βαθμολόγιο και με «ποινές» (προϋπόθεση για κατάληψη θέσης ευθύνης, συμμετοχή στην κινητικότητα), την αξιολόγηση του 2018.
  • Να προωθούμε τις διεκδικήσεις του κινήματος για τη διαγραφή - μη πληρωμή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, για έξοδο από την ΟΝΕ, το Ευρώ και την ΕΕ, για την κατάργηση των μνημονιών, των εφαρμοστικών νόμων και των προαπαιτούμενων.

Να πάμε αλλιώς, με ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας!

Τεράστιες είναι οι ευθύνες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που για άλλη μια φορά ακολούθησαν γραμμή ήττας και υποταγής, αναμένοντας τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αντί να καλέσουν τους εργαζόμενους σε μάχη, συντονίζοντας τον αγώνα για την ανατροπή.

Να κλιμακώσουμε τη σύγκρουση από τη μεριά των εργαζόμενων. Αποδείχτηκε ότι η επίθεση που δεχόμαστε δεν έχει τέλος και δεν πρόκειται ούτε να ανακοπεί ούτε να σταματήσει, αν οι εργαζόμενοι δεν ξαναβγούν αποφασιστικά στο δρόμο. Οι Παρεμβάσεις είχαμε προτείνει σχέδιο αποφασιστικής αναμέτρησης ξεκινώντας με απεργιακό βήμα τον Οκτώβρη και νέα βήματα μπροστά με συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, νέες κινητοποιήσεις με τον ιδιωτικό τομέα και κυρίως με την ελαστική εργασία που χτυπά ειδικά τη νεολαία, ώστε προχωρήσουμε σε απεργιακή κλιμάκωση, για να μη μπορεί η κυβέρνηση να αιφνιδιάζει με την προπαγάνδα, τον αυταρχισμό και την απογοήτευση που σπέρνει. Σε αυτό το δρόμο να βαδίσουμε για να οργανώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της σημερινής δραματικής κατάστασης των εργαζομένων και την αποτροπή των νέων μέτρων, να κλιμακώσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις με στόχο να μην φτάσουν για ψήφιση τα μέτρα.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα των γενικών συνελεύσεων και των αγωνιστικών αποφάσεων. Το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα να συμβάλει σε μια νέα ανάταση των εργατικών αγώνων που θα πάρουν πανεργατικά και παλλαϊκά χαρακτηριστικά γιατί μόνο έτσι, όπως αποδείχτηκε και στο παρελθόν, εμποδίστηκαν, ανακόπηκαν και ανατράπηκαν μέτρα και πλευρές της Μνημονιακής επίθεσης κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ και κεφαλαίου σε βάρος των εργαζόμενων.

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις στο δημόσιο

πηγή : http://paremvaseisde.gr/?p=7709


ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -ΚΕΦΑΛΑΙΟ-Ε.Ε

Η 3η μνημονιακή αξιολόγηση φέρνει νέο κύκλο αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού . Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ακολουθώντας τις εντολές του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα , τη δημόσια περιουσία ,σε δικαιώματα και κατακτήσεις , σε ότι έχει αποκτηθεί με τους αγώνες , το μόχθο και των ιδρώτα του λαού και των εργαζομένων. Η σημερινή κυβέρνηση ,όπως και οι προηγούμενες , λειτουργούν διαχρονικά ως το μακρύ χέρι του ΣΕΒ , του ΣΕΤΕ και όλων των υπόλοιπων εργοδοτικών αρπαχτικών αποτελώντας τον πολυτιμότερο σύμμαχο στην υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που εξακολουθεί να κερφοδορεί σε βάρος των εργαζομένων .

Επιβάλουν νέες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα και στις συντάξεις μέχρι και 40%. ,επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις και το γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τελευταίο λάφυρο τη ΔΕΗ .

Μειώνουν τις δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια, το ΕΚΑΣ, την παιδεία την υγεία και τις συγκοινωνίες ενώ μοιράζουν λεφτά μόνο στους τραπεζίτες προβλέποντας 6 δισεκατομμύρια σε τόκους για το «ΧΡΕΟΣ» στους διεθνείς τοκογλύφους .

Νομοθετούν για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, την επέκταση της προσωρινής και επισφαλούς εργασίας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας προωθώντας τις επιδιώξεις που προτείνει ο ΣΕΒ για συμβάσεις "μηδενικών ωρών" και μισθούς σε κουπόνια.

Από το "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη" που έλεγαν ως αντιπολίτευση έφτασαν σήμερα να επιβάλουν ,σύμφωνα με τις εντολές των δανειστών , τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καταστέλλοντας με βία και χημικά τα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς που δίνουν αγώνα ενάντια στα σχέδια ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας σε ντόπια και ξένα κοράκια .

Κεφάλαιο και δανειστές βάζουν στο στόχαστρο τους το πιο ταξικό και πρωτοπόρο κομμάτι της εργατιάς , αυτό που αναπτύσσει δράση σε πρωτοβάθμια και επιχειρησιακά σωματεία ,εκεί βλέπουν το κίνδυνο για αυτό έδωσαν εντολή στη κυβέρνηση να επιβάλει με νόμο το περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία .

Στο κλάδο μας το «θαύμα» του Τουρισμού που θα αντιστρέψει τη κατάσταση , θα κάνει την οικονομία να ανακάμψει και θα δώσει δουλειές είναι ένα μεγάλο ψέμα , η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται αφορά μόνο το μεγάλο τουριστικό κεφαλαίο πίσω από το οποίο κρύβεται το σύνολο των εκμεταλλευτών μας , τράπεζες , εφοπλιστές ,μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, ξένα funds κτλ. Για εμάς τους εργαζόμενους αυτό το θαύμα μεταφράζεται σε μια σκληρή καθημερινή εκμετάλλευση για την οποία όμως κανείς δε μιλάει μήπως και χαλάσει η εικόνα των χλιδάτων ξενοδοχείων και εστιατορίων και φανούν τα κάτεργα που κρύβονται από πίσω. Την ώρα που αυτοί θησαυρίζουν από τον πλούτο που παράγουμε , εμείς βιώνουμε έναν απέραντο εργασιακό μεσαίωνα που περιλαμβάνει ακραία εντατικοποίηση , απλήρωτους μισθούς και μεροκάματα , ανασφάλιστη εργασία , εργοδοτική τρομοκρατία , άθλιες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής , υποκατώτους μισθούς , ελαστική εργασία .

Οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις υποταγμένες ηγεσίες της Ομοσπονδίας ( ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) και των ομογάλακτων τους στη ΓΣΕΕ που διαχρονικά έχουν βάλει πλάτη για να περάσουν ανεμπόδιστα όλες οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις και τα μέτρα εξαθλίωσης . Το χιλιοπαιγμένο σενάριο της αναμονής και του αγωνιστικού λήθαργου που εφαρμόζουν εξυπηρετεί μόνο τα αφεντικά και έχει κοστίσει ακριβά σε κάθε εργαζόμενο. Η αγριότητα της επίθεσης του κεφαλαίου στα συμφέροντα της εργατικής τάξης δεν αντιμετωπίζεται ούτε με χαρτοπόλεμο ούτε με εθιμοτυπικές απεργίες για να βγει η υποχρέωση έχει αποδειχτεί ότι αυτή είναι μια συνταγή ήττας . Αυτό που χρειάζεται είναι συντονισμένη προσπάθεια και οργάνωση από τα κάτω, επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι τη νίκη , κοινός σχεδιασμός με ένα ταξικό ,ανατρεπτικό , εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που θα μπορεί να δρα και να παρεμβαίνει σε όλους τους χώρους δουλειάς . Τέρμα πια με τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες και τα τσιράκια τους που θέλουν να μας πείσουν ότι «υπάρχουν και καλά αφεντικά» , ότι πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τη φτώχια μας , τους γυρνάμε τη πλάτη γιατί μπορούμε και χωρίς αυτούς .

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΕΕ-ΥΤΕ . ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΔΙΑΣΩΣΗΣ» ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ

Η Ε.Ε , ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ -ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Δουλειά με δικαιώματα , Κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό με 7ωρο-5ήμερο-35ωρο , κατάργηση με νόμο των μισθών πείνας των 586 και 511 ευρώ .

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και της υποχρεωτικότητας στην εφαρμογή τους όπως ίσχυε πριν το 2011

Κάτω τα χέρια από τις απεργίες -,Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, ελεύθερος μαζικός συνδικαλισμός, κανένας περιορισμός στα συνδικάτα και τις συνελεύσεις των εργαζομένων.

Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους χωρίς διακρίσεις , Κατάργηση κάθε μορφής επισφαλούς και ελαστικής εργασίας , κατάργηση του αίσχους των δουλεμπορικών. Όχι στα κάθε λογής προγράμματα προσφοράς «τζάμπα» εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία (μαθητείες, πρακτικές, «εργασιακής εμπειρίας»)

Επαναφορά των Βαρέων και ανθυγιεινών σε όλες τις ειδικότητες που καταργήθηκαν με τη προσθήκη και άλλων.

Επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία και επέκταση του σε όλο το κλάδο

Επίδομα ανεργίας μέχρι την επαναπρόσληψη που θα αντιστοιχεί στο 80% της ΚΣΣΕ με το χρόνο ανεργίας να υπολογίζεται σαν κανονικός χρόνος για τη συνταξιοδότηση

Μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγιεινή σε όλους τους χώρους εργασίας και υποχρέωση των εργοδοτών στην παροχή μέτρων ατομικής προστασίας και οχήματος για όσους εργάζονται ως διανομείς

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 10.30 π.μ. ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Λάντζα

πηγή : http://lantzaepet.blogspot.com/2017/12/blog-p...


Μνημόνια για ματωμένα πλεονάσματα, συνεχείς περικοπές στις συντάξεις και στις κοινωνικές δαπάνες, δώρα στους τραπεζίτες. Ελαστικές σχέσεις εργασίας πετσοκομμένοι μισθοί δώρα στα αφεντικά. Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, δώρο στο μεγάλο κεφάλαιο. Τα σπίτια πλειστηριάζονται και οικογένειες θα πεταχτούν στον δρόμο για να σωθούν οι τράπεζες. Το δικαίωμα στην απεργία μπαίνει σε περιορισμό με τον νέο αντεργατικό νόμο, προάγγελος νέων σκληρών μέτρων.

Η κυβέρνηση από τους συμβιβασμούς και την υποταγή έχει περάσει στο ανοικτό κτύπημα κάθε κατάκτησης και δικαιώματος για να μαζέψει και το τελευταίο ίχνος «λίπους» από την εργατική τάξη πασάροντας ένα απελπισμένο success story με μπόλικη δημιουργική λογιστική θλιβερών νούμερων μπας και καταφέρει να τακτοποιήσει την κρίση που σέρνεται παγκόσμια.

Οι μάχες όμως δίνονται. Από την απεργία των συμβασιούχων στους δήμους τον Ιούνιο έως την απεργία για το δικαίωμα στην απεργία πριν λίγες μέρες, μία σειρά αγώνων δίνονται ασταμάτητα. Στο καμίνι της ταξικής πάλης οι μάχες συνεχίζονται, χρειάζεται όμως μία ξεκάθαρη κομμουνιστική προλεταριακή στρατηγική για να ξεμπερδεύουμε και με τα μνημόνια και με τα αφεντικά.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη | Για μία ανατρεπτική αντικαπιταλιστική προοπτική

Όλοι και όλες στην 24ώρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 10:30 στο Μουσείο (Πολυτεχνείο)

ΟΡΜΑ

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/12/11/14...


Σχόλιο Για Την Πανεργατική Απεργία Στις 14/12

Μπροστά στην 3η αξιολόγηση, στα νέα αντεργατικά μέτρα, το πετσόκομα του δικαιώματος στην απεργία, η ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη απεργία στις 16/12. Μια απεργία που η συνδικαλιστική γραφειοκρατία υποταγμένη στις επιλογές του κεφαλαίου και του κράτους, εθιμοτυπικά καλεί σε μια νέα ντουφεκιά....

Οι εργαζόμενοι και τα πλατία λαικά στρώματα που έδωσαν ηρωικές μάχες στα πρώτα χρόνια των μνημονίων ξέρουν καλά ότι δεν περιμένουν τίποτα από μια απεργία χωρίς νικηφόρα κατάληξη, ανατρεπτικό περιεχόμενο, σχέδιο και προοπτική...

Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την υποχώρηση των απαιτούμενων αγώνων της τάξης μας, είναι ευκαιρία για να αποτελέσει η απεργία έναυσμα για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και των αγώνων...

Ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στο Μουσείο (14/12 - 10.30 π.μ) και καλούμε όλους/ες τους εργαζόμενους να απεργήσουν με στόχο την καταδίκη της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου, το μέτωπο της εργατικής τάξης απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, για ένα εργατικό κίνημα νικηφόρο και ανατρεπτικό...

  • ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΚΑ - ΜΑΧΗΤΙΚΑ.
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ.
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΪΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

(Π.Ε.Ε.Δ.)

πηγή : http://pgteed.blogspot.gr/2017/12/1612.html


Σ.Α.Κ.Τ.Χ.|ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ/ΜΟΥΣΕΙΟ 11π.μ. 14/12: ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Επτά χρόνια μετά την υπαγωγή του κράτους σε καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να συντονίζει την ολομέτωπη επίθεση κράτους και αφεντικών σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας να προωθεί τις διαδικασίες κρατικής και καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, αφού πρώτα επιχείρησε να αφομοιώσει και να απονοηματοδοτήσει τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου, σήμερα οξύνει ολοένα και περισσότερο την καταστολή των ακηδεμόνευτων και αυτοοργανωμένων κοινωνικών και ταξικών αγώνων που συνεχίζουν να αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, οι απολύσεις και οι συλλήψεις εργαζομένων έξω από το Market in στα Ιωάννινα, η επίθεση των ΜΑΤ στο υπ. Παιδείας σε φοιτητές που διεκδικούν την κάλυψη των βασικών αναγκών τους, οι πλειστηριασμοί α' κατοικίας, η εργοδοτική αυθαιρεσία, οι εκδικητικές απολύσεις, οι συνεχώς αυξανόμενες δολοφονίες εργατών/τριών στα κάτεργα της εκμετάλλευσης, η εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ. που επιτάσσει τον έλεγχο, την εμπορευματοποίηση και τον αποκλεισμό, η στοχοποίηση δομών του κοινωνικού και ταξικού αγώνα, οι άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με κορυφαία τα παραδείγματα των κολαστηρίων της Πέτρου Ράλλη και της Μόριας και η παραδειγματικά άγρια τιμωρία όσων αγωνίζονται, η εγκληματοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι διώξεις περί «εκβιασμού» και «κίνδυνου για το πολίτευμα» εναντίον μελών του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων), η επί της ουσίας κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που όχι μόνο εντείνουν σε ακραίο βαθμό την εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων, αλλά σε συνδυασμό με τον διαρκή εκβιασμό της ανεργίας, δημιουργούν οριακές συνθήκες επιβίωσης και καθυποτάσσουν τους εργαζόμενους σε ένα μοντέλο ευέλικτης και πειθαρχημένης εργασίας αποτελούν κομμάτια του ευρύτερου επιθετικού σχεδιασμού του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στην κοινωνία.

Στην ίδια κατεύθυνση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας να διαμορφώνει τους όρους μέσα από τους οποίους εκφράζεται η άγρια κρατική και καπιταλιστική επίθεση στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας, επιχειρεί σήμερα να τροποποιήσει τις διατάξεις σχετικά με το δικαίωμα κήρυξης απεργίας, το οποίο ουσιαστικά καταργείται καθώς θα απαιτείται το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, αλλά και να τροποποιήσει τις διατάξεις σχετικά με τα εργατικά ατυχήματα, όπου ξεκάθαρα πλέον ο εργοδότης δεν φέρει την ευθύνη αυτών, καταργώντας στην πραγματικότητα οποιαδήποτε νομική κατοχύρωση των εργατικών ατυχημάτων.

Ενάντια στη διαρκή υποτίμηση της ίδιας μας της ζωής, στις ασφυκτικές συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, υποταγής και ανέχειας που επιβάλλονται από κράτος και κεφάλαιο, είναι απαραίτητο το ξεπέρασμα κάθε απογοήτευσης, αδράνειας και ηττοπάθειας.

Ντόπιοι, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι να αγωνιστούμε αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα και αντιιεραρχικά ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, να οργανώσουμε την από τα κάτω κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, να δυναμώσουμε τον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, τη μόνη ρεαλιστική προοπτική των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων όλου του κόσμου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ

στους χώρους εκμετάλλευσης, στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

κοινωνική, ταξική, διεθνιστική

ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

των αγώνων μας, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:

ΜΟΥΣΕΙΟ, 11 Π.Μ. (ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΤΟΣΙΤΣΑ)

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

saktx.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1581370/


Όλοι, όλες στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη - 11 πμ στο Μουσείο

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-υδραγωγείο, συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη. Ξεκινάμε από τη Νέα Ιωνία, στις 10 πμ από ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων Σωματείων 11 πμ στο Μουσείο.

Να σηκώσουμε το κεφάλι για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου και αυτών που την εφαρμόζουν

Με συντονισμό από τα κάτω κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό

Να κλιμακώσουμε τη σύγκρουση και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει

Όλοι στα ανεξάρτητα συλλαλητήρια των πρωτοβάθμιων σωματείων

Μετά το τέλος των απεργιακών κινητοποιήσεων, ερχόμαστε στη λέσχη όπου θα λειτουργεί απεργιακό καφενείο!

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-υδραγωγείο

πηγή : http://ydragogeio.gr/apergia-14-12-lesxi/


Γενική Απεργία 14/12/2017: Να μη μείνουμε άλλο θεατές στο έργο της ταξικής μας εξόντωσης. Να αντεπιτεθούμε

Γενική Απεργία 14/12/2017: Να μη μείνουμε άλλο θεατές στο έργο της ταξικής μας εξόντωσης. Να αντεπιτεθούμε

Η ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης στο Eurogroup της 4ης Δεκέμβρη προμηνύει την επικείμενη κατάθεση ενός νέου πολυνομοσχεδίου που θα εντείνει περαιτέρω την ταξική αφαίμαξη, επιδεινώνοντας και διευρύνοντας τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των από τα κάτω. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διατείνεται ότι το καλοκαίρι του 2018 ετοιμάζεται να «σκίσει» τα μνημόνια, ενώ οι μνημονιακές δεσμεύσεις υπαγορεύουν διεθνή οικονομική επιτροπεία μέχρι το 2060. Με λίγα λόγια μας κοροϊδεύουν απροκάλυπτα.
Οι αντιστάσεις της εργατικής τάξης βρίσκονται ενώπιον μίας τεράστιας απειλής καθώς με σχετική τροπολογία, ως προϋπόθεση για την κήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια σωματεία τίθεται πλέον η έγκριση από το 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών, αντί της ισχύουσας εξασφάλισης της πλειοψηφίας των μελών που παρίστανται στη γενική συνέλευση του σωματείου. Ουσιαστικά αυτή η ρύθμιση καθιστά τυπικά αδύνατη την κήρυξη απεργιών, προσφέροντας απλόχερα στα αφεντικά το «δώρο» της ανεμπόδιστης -από τις κινητοποιήσεις των εργατών- άντλησης υπεραξίας. Αυτό σημαίνει πως μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις εντατικοποιημένες και ελαστικές σχέσεις εργασίας, αλλά και μπροστά στην όξυνση της οικονομικής εκμετάλλευσης, η μαχητική συνδικαλιστική απάντηση θα έχει χάσει ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία της: την απεργία.
Ταυτόχρονα, επανέρχεται η νομιμοποίηση της ανταπεργίας (lock-out) που είχε απαγορευτεί από το 1982. Δηλαδή, όταν προκηρύσσεται απεργία, το αφεντικό έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει απεργοσπάστες, είτε βάζοντας τους εργαζόμενους που δε συμμετέχουν στην απεργία να δουλέψουν είτε… αντικαθιστώντας όσους απεργούν, ενώ μπορεί ακόμα και να περάσει λουκέτο στην επιχείρηση, μη καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα προς τους εργαζόμενους και δίνοντας τους μειωμένη αποζημίωση. Επιπλέον, σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος απαιτείται πλέον η απόδειξη περί ύπαρξης δόλου από το αφεντικό, ώστε να καταβληθεί η αποζημίωση. Η προσφυγή στα αστικά δικαστήρια έχει σκοπό να ξελασπώσει το αφεντικό, μετατοπίζοντας την ευθύνη στο «χαρακτήρα» του κι όχι στις συνθήκες εκμετάλλευσης που το ίδιο επιβάλλει. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων χωρίς να απαιτείται εκ των προτέρων έγκριση, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις εφεδρείες των ανέργων, αυτών που θα κληθούν, όποτε τους χρειαστούν τα αφεντικά, να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προωθείται η μείωση και η κατάργηση διάφορων επιδομάτων. Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΣ περικόπτεται κατά 240 εκατομμύρια (από 320 εκατομμύρια το 2017 σε 80 εκατομμύρια το 2018), με την προοπτική να καταργηθεί εντελώς το 2019 και το επίδομα θέρμανσης μειώνεται κατά 50% μέσα στο 2018. Το ΔΝΤ ζητά επανεξέταση των παροχών αναπηρίας μέσω της εμπλοκής ιδιωτικών κέντρων στη διαδικασία πιστοποίησης της, αξιολογώντας και καταγράφοντας εκ νέου τα ποσοστά της, με διαφαινόμενο σκοπό τον αποκλεισμό αρκετών από τους μέχρι πρότινος δικαιούχους του αντίστοιχου επιδόματος. Τα επιδόματα φτώχειας, απροστάτευτων τέκνων, φυσικών καταστροφών και ανεργίας νεοεισερχομένων από τον ΟΑΕΔ καταργούνται οριστικά. Όσον αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, προβλέπονται μειώσεις σε συνδυασμό με την ανάδυση του κοινωνικού κανιβαλισμού δια της πλαγίας οδού. Ειδικότερα, μειώνονται τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών για να αναδιανεμηθούν τα αποσπώμενα ψίχουλα στις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά. Η καταβολή του στεγαστικού-φοιτητικού επιδόματος θα έχει ακόμα λιγότερους αποδέκτες, αφού οι δανειστές επιμένουν στη μείωση του εισοδηματικού ορίου των 30.000 ευρώ που ισχύει μέχρι στιγμής. Εξαίρεση δικαιούχων πρόκειται να εφαρμοστεί και για τη λήψη του επιδόματος στέγασης με πρόσχημα την αδυναμία κατοχύρωσης των πλεονασματικών στόχων για το 2018.
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που ξεκίνησαν ήδη από τις 29/11, σύμφωνα με θεσμική εξαγγελία πρόκειται να ενταθούν το επόμενο διάστημα, ώστε να φτάσουν τους 18.000 τους επόμενους μήνες. Οι πλειστηριασμοί θα επεκταθούν και σε οφειλές προς το δημόσιο, ενώ με αλλαγές του πτωχευτικού δικαίου, ανοίγει ο δρόμος για την παράδοση των κόκκινων δανείων στα κερδοσκοπικά funds και αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι τράπεζες μάλιστα πρόκειται να ανακεφαλαιοποιηθούν με ενισχύσεις ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η μεταβίβαση πλούτου από τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας προς την κορυφή γίνεται με τον πλέον ειδεχθή (και προ πολλού απροκάλυπτο) τρόπο. Η ηλεκτρονική διενέργεια των πλειστηριασμών αποτελεί την έσχατη λύση ή καλύτερα την παράκαμψη των κοινωνικών αντιστάσεων που πανελλαδικά έχουν μπλοκάρει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο τη ληστρική μεταβίβαση της πρώτης κατοικίας στα κερδοσκοπικά funds και στους θεματοφύλακές τους, δηλαδή στα ντόπια και διεθνή τραπεζικά ιδρύματα. Οι πλειστηριασμοί πρέπει να γίνουν πάση θυσία κατά απαίτηση των δανειστών, για αυτό και η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να ψηφίσει νόμο για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρεμποδίζουν την τέλεσή τους.
Ένα ακόμα κομμάτι του συνολικότερου ξεπουλήματος αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις με επίκεντρο την ηλεκτρική ενέργεια, τις μεταφορές, το νερό, τις τηλεπικοινωνίες και τον φυσικό πλούτο. Η ΔΕΗ θα πρέπει να εισφέρει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) σε εταιρείες συμμετοχών και το 40% της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ θα πρέπει να εκποιηθεί. Δύο λιγνιτικές μονάδες στη Μεγαλόπολη και μία στη Μελίτη πρόκειται να πωληθούν. Στις 17/11 το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σε διεθνή δημόσιο διαγωνισμό, με σκοπό την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της. Νέα διόδια πρόκειται να προστεθούν, παράλληλα με ανακατατάξεις στα τιμολόγιά τους. Στο «σφυρί» βγαίνει και ο ΔΕΣΦΑ(Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), το 66% του οποίου πρόκειται να αποκρατικοποιηθεί μέσα από διαγωνισμό που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ και από τη συνακόλουθη αποχώρηση του ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) από τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη. Η ΕΥΔΑΠ ιδιωτικοποιείται κατά +0,17%, ενώ η ΕΥΑΘ κατά +2,17%. Το νερό από αναφαίρετο κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται λόγω της κερδοσκοπικής αδηφαγίας σε εμπόρευμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες φθίνουν ποιοτικά, τα κοστολόγια ανεβαίνουν, οι αποδοχές των εργαζομένων συμπιέζονται προς τα κάτω, οι συνθήκες εργασίας «σκληραίνουν» και οι απολύσεις είναι ένα από τα πρώτα στρατηγικά βήματα των καινούριων διαχειριστών. Προς ιδιωτικοποίηση τίθεται και το Μετρό, ενώ το ξεπούλημα του αεροδρομίου του Ελληνικού αντιμετωπίζει κάποια ενοχλητικά κωλύματα μέχρι στιγμής, όπως το ξερίζωμα δασικών εκτάσεων και την εύρεση αρχαιοτήτων, ενώ τον Ιούνιο απομακρύνθηκαν περίπου 150 μετανάστες που είχαν βρει καταφύγιο στα κτήρια του παλιού αεροδρομίου. Το επενδυτικό «όνειρο» της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, ώστε κατόπιν να ξεκινήσει η ανέγερση ενός σύγχρονου καπιταλιστικού παραδείσου, με την ανέγερση τουριστικού συγκροτήματος στο οποίο θα στεγάζεται και καζίνο. Μπροστά στην απρόσκοπτη κερδοφορία των καπιταλιστών η γη καθίσταται «φιλέτο» προς πώληση.
Ο προνοιακός προϋπολογισμός πρόκειται να «κουρευτεί» κατά 1,6 δις για το 2018, ενώ η φοροληστεία θα διογκωθεί συνολικά κατά 900 εκατομμύρια ευρώ. Η κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων θα περιοριστεί κατά 363 εκατομμύρια ευρώ και από τον ΕΟΠΠΥ θα περικοπούν 214 εκατομμύρια ευρώ. Το ήδη ασθμαίνον δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει όλο και περισσότερο. Τα ψηφισμένα μέτρα για την κατάργηση της έκπτωσης 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες και την άρση της έκπτωσης φόρου της τάξεως του 1,5% κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων, πρόκειται πλέον να τεθούν σε εφαρμογή με στόχο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ (3,82% προβλέπει βέβαια ο προϋπολογισμός). Από την πρώτη μέρα που μια οφειλή προς το δημόσιο κρίνεται ληξιπρόθεσμη θα χάνεται πλέον η δυνατότητα της ρύθμισης των 100 δόσεων. Επιπρόσθετα, οι συντάξεις θα επαναϋπολογιστούν για να μην ισχύει πια το πλαφόν του 30% για τη μείωσή τους σε περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης, ώστε ο περιορισμός της σύνταξης να είναι μεγαλύτερος. Το 2019 θα περικοπεί και η λεγόμενη προσωπική διαφορά στις συντάξεις. Η νέα μείωση των εισοδημάτων που έχει οριστεί να ξεκινήσει από 1/1/2019, ενδέχεται να εφαρμοστεί από το 2018 αν το απαιτήσουν τα στενά περιθώρια της δημοσιονομικής αναπροσαρμογής. Επιπλέον, στα μέτρα της 3ης αξιολόγησης συγκαταλέγονται η αξιολόγηση και η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, υποβαθμίζοντας περαιτέρω τις ήδη διαλυμένες δημόσιες υπηρεσίες σε συνδυασμό φυσικά με απολύσεις και αρνητική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις. Στον χώρο της εκπαίδευσης θα αξιολογηθούν καθηγητές και σχολικές μονάδες, το ωράριο των καθηγητών θα φτάσει τις 30 εργάσιμες ώρες την εβδομάδα, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη.
Στις 22/1/2018 πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία της 4ης αξιολόγησης, που θα επιφέρει νέο μπαράζ αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων. Αυτή είναι η ωμότητα της μνημονιακής πραγματικότητας. Η καταλήστευση της κοινωνικής πλειοψηφίας θα συνεχίζεται και θα εντείνεται επί μακρόν. Όταν η ίδια μας η επιβίωση αμφισβητείται με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο και οι ζωές μας παζαρεύονται σε διακρατικές πιστωτικές συμβάσεις για την ανακύκλωση του χρέους, ώστε να διασωθούν και να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι καπιταλιστές, όλοι εμείς, οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι δε γίνεται να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Οι κυρίαρχοι μας λένε να κάνουμε υπομονή και μας τάζουν ότι οι θυσίες μας θα επιβραβευτούν όταν «έρθει η ανάπτυξη». Αν δεν καταλάβουμε πως με όλους αυτούς βρισκόμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα, λόγω της θέσης που κατέχουμε στην παραγωγική διαδικασία και κατ' αντιστοιχία στην κοινωνική πυραμίδα, η εξαθλίωσή μας δε θα έχει τελειωμό. Η διαταξική ειρήνη και η εθνική ενότητα είναι πράξεις ταξικής «αυτοκτονίας» για τους/ις προλετάριους/ες. Με αυτούς που ζουν από την εργασία μας, με αυτούς που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε, με αυτούς που αποφασίζουν φαινομενικά «για λογαριασμό του λαού» στα πλαίσια της εκλόγιμης ολιγαρχίας και του κρατισμού, αλλά αποτελούν το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, δεν έχουμε τίποτα απολύτως κοινό! Τα συμφέροντά μας είναι εκ της υλικής πραγματικότητας αντίθετα.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανελίχθηκε στην εξουσία εξαγοράζοντας με κάλπικο τρόπο τις ελπίδες των καταπιεσμένων, υποσχόμενος έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, απονεκρώνοντας τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, ενσωματώνοντας και αφομοιώνοντας μάλιστα μεγάλο τμήμα τους. Στην εποχή των βίαιων αναδιαρθρώσεων που επιζητεί το κεφάλαιο για να ξεπεράσει τη δομική κρίση υπερσυσσώρευσης που γεννούν οι ίδιες οι εσωτερικές αντιφάσεις του καπιταλισμού, η σοσιαλδημοκρατία αποτελεί ξεπερασμένη και ασύμφορη συνταγή για το κεφάλαιο. Η ενδεικτική λύση για τους καπιταλιστές είναι η λεηλασία των πληβειακών στρωμάτων μέσα από νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Αν εμφανιστούν βέβαια εκρηκτικές κοινωνικές αντιστάσεις που απειλούν την ίδια τη βιωσιμότητα του συστήματος, ο φασισμός επιστρατεύεται ως η τελευταία και πιο βάρβαρη εφεδρεία του κεφαλαίου, με το σενάριο, βέβαια, ενός γενικευμένου πολέμου εκτεταμένης ως και παγκόσμιας κλίμακας για την καταστροφή έμψυχων και άψυχων τμημάτων της παραγωγής και την επέκταση των αγορών να είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι.
Όσο αποφεύγουμε τον αγώνα τόσο θα βιώνουμε την ήττα. Τα κεκτημένα που κερδήθηκαν με μακρόχρονους αγώνες, που δε μας χαρίστηκαν επ' ουδενί, «γίνονται καπνός» σε κάθε επόμενο γύρο της μνημονιακής αξιολόγησης. Η θηλιά στενεύει ακόμα περισσότερο στο λαιμό μας. Για να μη ζήσουμε σαν δούλοι και να μη γεράσουμε επαίτες οφείλουμε να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεσή μας ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Να οργανωθούμε σε σωματεία βάσης, τη στιγμή που ο γραφειοκρατικός-καθεστωτικός συνδικαλισμός αποτελεί τροχοπέδη για τους εργατικούς αγώνες, διότι αποτελεί έναν πόλο διαταξικής ειρήνης και συναίνεσης στις πολιτικές κοινωνικής και εργατικής εξόντωσης, ενώ την ίδια στιγμή συντηρούνται παρασιτικά «επαγγελματίες συνδικαλιστές» και χτίζονται πολιτικές καριέρες από επίδοξους αριβιστές πάνω στις πλάτες των εργατών. Να κάνουμε λοιπόν τον συνδικαλισμό αδιάλλακτο και μαχητικό, επικίνδυνο για τα αφεντικά, τις γενικές απεργίες, διαρκείας και όχι θεαματικές τουφεκιές στον αέρα για να ολοκληρωθεί η συνδικαλιστική υποχρέωση.

Απέναντι στη βαρβαρότητα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, μέσα από την ακηδεμόνευτη κοινωνική και ταξική οργάνωση και αντεπίθεση από τη βάση, χωρίς ηγέτες και αντιπροσώπους, ο μετασχηματισμός των υπαρχουσών παραγωγικών και κοινωνικών σχέσεων, διέρχεται μέσα από την καταστροφή του κράτους και του καπιταλισμού δια της κοινωνικής επανάστασης. Για να φτιάξουμε έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους. Έναν κόσμο όπου ο καθένας θα παράγει ανάλογα με τις δυνατότητές του και θα λαμβάνει σύμφωνα με τις ανάγκες του. Έναν κόσμο όπου θα παύσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, φύσης από άνθρωπο και η εξουσία ανθρώπου πάνω σε άνθρωπο. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία πανανθρώπινης χειραφέτησης, ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης, όπου οι ομοσπονδίες των αυτοδιευθυνόμενων κομμούνων και των ελεύθερων ενώσεων των παραγωγών θα συγκροτήσουν μια παγκόσμια συνομοσπονδία, που θα υπερβεί το βάρβαρο οργανωτικό μοντέλο κοινωνικής διάρθρωσης που συγκροτούν το κράτος και ο καπιταλισμός, με σκοπό την ολόπλευρη ανάπτυξη και ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών της ανθρώπινης προσωπικότητας.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ 3ης ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΘΗΝΑ:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ: 11.00 ΜΟΥΣΕΙΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
ΠΟΡΕΙΑ
10:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ:
ΠΟΡΕΙΑ
10:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
συμμετέχουμε στο κοινό αναρχικό μπλοκ

Αναρχική Ομοσπονδία

πηγή : http://anarchist-federation.gr/archives/1645


Όλες και όλοι στην απεργία - Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, 11:00 στο Μουσείο

Καλούμε όλες/ους τις/τους συναδέλφισσες/ους που εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη.

  • Ενάντια στις προσπάθειες κράτους και εργοδοτών που προσπαθούν να βγάλουν τους εργατικούς αγώνες στην παρανομία μέσω του νόμου του υπουργείου εργασίας σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής στη λήψη απόφαση για την κήρυξη απεργιών.
  • Ενάντια στις συνεχιζόμενες περικοπές στις ασφαλιστικές παροχές για την υγεία και στις δαπάνες για τα νοσοκομεία, τις μειώσεις στις συντάξεις των εργαζομένων, καθώς και τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως αυτές προωθούνται μέσω του προϋπολογισμού για το 2018.
  • Ενάντια στους εργατοπατέρες των συνδικάτων.

Με την αυτοοργάνωση στους χώρους δουλειάς να παλέψουμε ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση

πηγή : https://erganidekp.wordpress.com/2017/12/12/a…


14 Δεκέμβρη: Όλοι/ες στην απεργία ενάντια στον νέο συνδικαλιστικό νόμο και τη μεγαλύτερη υποτίμηση της ζωής μας.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : https://el-gr.facebook.com/Αναρχοσυνδικαλιστι…


ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ για τη Γενική Απεργία της Πέμπτης 14 Δεκέμβρη

Να συμμετέχουμε όλοι και όλες
στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017
καθώς και στο σύνολο των μαχών που έχουμε μπροστά μας

Στα νέα μέτρα που είναι προαπαιτούμενα για την 3η αξιολόγηση, υπάρχουν, ανάμεσα στα πολλά άλλα αντιδραστικά, και 2 άμεσα ζητήματα που ξεχωρίζουν, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους:

Το πρώτο αφορά την άρση της υποχρεωτικής αποζημίωσης των εργοδοτών προς τους εργαζόμενους σε περίπτωση εργατικών ατυχημάτων. Η διάταξη που συζητά η κυβέρνηση με τους θεσμούς βάζει μια σειρά προϋποθέσεις και όρους, που κάνουν πολύ δύσκολη την υπόθεση ένας εργαζόμενος να αποζημιωθεί από την εργοδοσία για κάποιο ατύχημα στην εργασία του. Ο σκοπός εύκολα κατανοητός: απαλλάσσουν τα αφεντικά από μία ακόμα υποχρέωση, αφαιρούν από τους εργαζόμενους ένα ακόμα δικαίωμα! Γιατί; Μα για κέρδη, για να μην πληρώνουν οι εργοδότες, όπως και όλα τα μνημονιακά μέτρα που πάρθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το αντεργατικό ρεσιτάλ των κυβερνητικών μέτρων όμως δεν έχει τελειωμό. Με τροπολογία που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αποσύρθηκε ταχύτατα με σκοπό να ξαναέρθει ως νομοσχέδιο άμεσα, περιστέλλουν το δικαίωμα των εργατικών σωματείων να κηρύσσουν απεργίες! Το βασικό δικαίωμα και σημαντικό όπλο των εργαζόμενων για να αντισταθούν, το δικαίωμα να αγωνίζονται στο χώρο δουλειάς τους, μπαίνει στο γύψο. Το μέτρο αφορά τα Πρωτοβάθμια Σωματεία (και όχι τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις), πράγμα που δείχνει ότι εργοδότες-ΕΕ-κυβερνήσεις θέλουν πρώτα απ' όλα να καταστείλουν την κίνηση των εργαζόμενων στη βάση, να αφοπλίσουν τα σωματεία των επιχειρήσεων και των κλάδων. Θέλουν να υπονομεύσουν την δυνατότητα να γίνονται αγώνες σε χώρους δουλειάς και κλάδους, να οργανώνονται εργατικές κινητοποιήσεις από τα κάτω. Το σχεδιαζόμενο αυτό μέτρο για παράδειγμα, για ένα κλαδικό σωματείο σαν το δικό μας, δυσχεραίνει σημαντικά τη δυνατότητα κήρυξης μιας κλαδικής απεργίας για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο ή κήρυξης απεργίας μια Κυριακή ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Όλα θα πρέπει να περνάνε από τις Ομοσπονδίες ή τη ΓΣΕΕ…

Γι' αυτό δεν μας εκπλήσσει καθόλου η στάση του υποταγμένου και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, που ούτε καν αντέδρασε την προηγούμενη εβδομάδα όταν κατατέθηκε η τροπολογία, ενώ και πάλι δεν οργανώνει κανέναν ουσιαστικό αγώνα, αλλά μένουν στη γνωστή 24ωρη απεργία που γίνεται κάθε μέσα Δεκέμβρη…

Η αντιπαράθεση με τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης και ιδιαίτερα με το θέμα της αποζημίωσης των εργατικών ατυχημάτων και το αίσχος της περιστολής του δικαιώματος της Απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων και όλων των ταξικών αγωνιστικών σωματείων.

Συνεχίζουμε να οργανώνουμε τη συλλογική αντίστασή μας στα νέα αντεργατικά μέτρα. Με αγώνες να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να κατακτήσουμε και ακόμα περισσότερα, να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία, να υπερασπιστούμε τα εργατικά δικαιώματα και συμφέροντα, τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας. Απέναντι σε όσους κατεργάζονται την αποδυνάμωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, απαντάμε με τη συσπείρωση στο Σύλλογό μας. Συμμετέχουμε μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη και κλιμακώνουμε τη δράση μας με παρεμβάσεις μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς μας.

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας.
Αυξήσεις στους μισθούς! Λιγότερη δουλειά!

Κάτω τα χέρια από τις απεργίες, τις αργίες και τις ζωές μας!

Όλοι και όλες στην Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία
Πέμπτη 14/12, 11.00 πμ, Πολυτεχνείο (Πατησίων)

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους αγώνες μας
με επόμενο σταθμό την απεργία στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 17/12

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2017/12/13/a...


ΚATΩ TA XEPIA AΠO TO ΔIKAIΩMA THΣ AΠEPΓIAΣ. ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης του κεφαλαίου και της ΕΕ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 14/12, 10:30ΠΜ, ΜΟΥΣΕΙΟ

ΚATΩ TA XEPIA AΠO TO ΔIKAIΩMA THΣ AΠEPΓIAΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης του κεφαλαίου και της ΕΕ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μια ύστατη επίδειξη συμμόρφωσης προς τους τοκογλύφους δανειστές και φόβου για την επερχόμενη κοινωνική έκρηξη, προχωρά στην περιστολή του δικαιώματος στην απεργία, υποχρεώνοντας τα πρωτοβάθμια σωματεία να παίρνουν απεργιακές αποφάσεις με το μισό και πλέον των εγγεγραμμένων μελών τους. Στις αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες τα κόμματα του κεφαλαίου νομιμοποιούνται να σχηματίζουν κυβερνήσεις με εκλογική συμμετοχή κάτω από το 50% του εκλογικού σώματος, αλλά στα συνδικάτα δεν αναγνωρίζουν τα κατοχυρωμένα καταστατικά τους δικαιώματα.

Μια κυβέρνηση απονομιμοποιημένη από την πλειοψηφία των εργαζόμενων, των άνεργων και εκατομμυρίων νέων για την κοινωνική κόλαση που με συνέπεια εφαρμόζει, προχωρά σε ωμή παρέμβαση στο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα, θυμίζοντας πρακτικές που θα ζήλευαν και ακραίοι δεξιοί.

Ταυτόχρονα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας έχουν ήδη ξεκινήσει, εξέλιξη που θα ξεδιπλωθεί βίαια από τις αρχές του 2018. Μαζί με αυτά, δυσβάσταχτη φορολογία, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, νέες αλλαγές και αξιολογήσεις στο δημόσιο τομέα.

Η κυβέρνηση έκλεισε γρήγορα την αξιολόγηση με τους δανειστές, αποδεχόμενη για άλλη μια φορά το βαρύ πυροβολικό των αντικοινωνικών τους προτάσεων. Οι δανειστές από τη μεριά τους προχώρησαν άρον άρον σε συμφωνία, γιατί το καταρρέον ευρωπαϊκό τους οικοδόμημα, με μια Γερμανία να ψάχνει ακόμα για κυβέρνηση, και μια Γαλλία με σημαντικές απεργιακές κινητοποιήσεις μόλις πριν λίγες εβδομάδες, δε θέλουν να επιβαρυνθεί με μια νέα τραπεζική και ευρύτερη οικονομική κατάρρευση.

Η απεργία της 14 Δεκέμβρη, συντονίζεται χρονικά με όλα τα πολιτικά προβλήματα στην παρακμασμένη Ε.Ε. και με το κάλεσμα για τρίτη Ιντιφάντα στα παλαιστινιακά εδάφη ενάντια στην απόφαση Tραμπ για αναγνώριση της Iερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του σιωνιστικού κράτους. Σε όλο τον κόσμο δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη!

Σε αυτήν την κατάσταση, η ξεφτιλισμένη ΓΣΕΕ, απαξιωμένη από τους εργαζόμενους, καλεί σε μια επετειακή απεργία. Η κυβέρνηση έμμεσα επιχειρεί να δώσει ένα σωσίβιο σωτηρίας στην αστικοποιημένη και γραφειοκρατική ΓΣΕΕ, δίνοντάς της τη δυνατότητα να προκηρύσσει απεργίες. Δεν είναι όμως τόσο η κυβέρνηση που "ρίχνει σωσίβιο" στη ΓΣΕΕ, όσο η ΓΣΕΕ που λειτουργεί σαν σωσίβιο της κυβέρνησης, σαν μηχανισμός διάσωσης των μνημονιακών κυβερνήσεων πριν και τώρα. Θέλουν μια ψευτοαπεργία-ταφόπλακα.

Ας παλέψουμε για μια κινητοποίηση που θα ανοίξει τον δρόμο σε μια πραγματική ανατρεπτική Γενική Απεργία. Στις κοινωνικές εκρήξεις που έρχονται, το κεφάλαιο και το αστικό πολιτικό σύστημα ψάχνει να βρει συμμαχίες στα πλέον απαξιωμένα και εχθρικά τμήματα του οργανωμένου συνδικαλισμού απέναντι στο εργατικό κίνημα. Πού αλλού να ψάξει άλλωστε; Σε ένα πολιτικό σύστημα χωρίς εφεδρείες, στην κανιβαλική αντιπολίτευση Μητσοτάκη ή στα απομεινάρια της χρεοκοπημένης κεντροαριστεράς;

Το EEK καλεί η 14 Δεκέμβρη να γίνει η δική μας μέρα. Απεργούμε για να διώξουμε την κυβέρνηση, που κηλίδωσε και βρώμισε την αριστερά και την έννοια του αγώνα. Που έχει κάνει το βίο αβίωτο σε εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα. Για να υπερασπίσουμε τα όπλα αγώνα, την απεργία, τη διαδήλωση και τη συγκέντρωση, που με μεγάλη ευκολία τελευταία απαγορεύουν.

Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε ενάντια στον κίτρινο συνδικαλισμό της ΓΣEE και τον συνδικαλισμό της γραφειοκρατικής ανάθεσης του ΠAME για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα πρωτοβάθμιων σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων μάχης. Για έναν εργατικό συνδικαλισμό στα χέρια των εργαζομένων, με σωματεία ανοιχτά και δημοκρατικά. Με διεκδικήσεις και πρόγραμμα για την έξοδο από τη φρίκη της καπιταλιστικής κρίσης και παρακμής, και όχι για μια ανεδαφική επιστροφή σε κάποιο καλύτερο παρελθόν προ κρίσης. Να είναι η 14 Δεκέμβρη η αφετηρία για την οργάνωση μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας!

Να πάρουμε στα χέρια μας τον αναγκαίο αγώνα για δουλειά, παιδεία, υγεία, τροφή και στέγαση για ντόπιους και μετανάστες. Ο πόλεμος που κηρύσσει η κυβέρνηση ενάντια σε κάθε όρο ζωής, πρέπει να απαντηθεί με το δικό μας πόλεμο και τα δικά μας όπλα. Για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των βασικών τομέων της οικονομίας και ιδίως του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των τραπεζών. Για να οργανώσουμε την παραγωγή και την κοινωνία με βάση τα συμφέροντά μας. Για την εργατική εξουσία και τη σοσιαλιστική έξοδο από την κρίση, την ανεργία και τη φτώχεια.

12/12/2017

ΕΕΚ

πηγή : http://eek.gr/index.php/announcements/5324-ka…


Αγώνας παντού - Να μην περάσουν τα νέα μέτρα: Όλοι στη Γενική Απεργία - Πέμπτη 14/12, 10:30, Πολυτεχνείο

Αγώνας παντού - Να μην περάσουν τα νέα μέτρα

-

Όλοι στη Γενική Απεργία - Πέμπτη 14/12

Αθήνα: 10:30 στο Πολυτεχνείο

-

Η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού μετέτρεψε το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ΝΑΙ, προχώρησε στην ψήφιση απανωτών μνημονιακών μέτρων βυθίζοντας τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στα τάρταρα. Αυτή την στιγμή, έχοντας γδάρει το λαό με τα «πλεονάσματα», μιλώντας θρασύτατα για «δίκαιη ανάπτυξη» με τα αντίδωρα του «μερίσματος» και χωρίς να σέβεται ούτε τους νεκρούς της Μάνδρας, πανηγυρίζει που έκλεισε τάχιστα την τεχνική συμφωνία και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την ψήφιση δεκάδων προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης. Το πρώτο πακέτο πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα και τα υπόλοιπα στις αρχές του 2018 (μέχρι το Γιούρογκρουπ στις 22 Ιανουαρίου). Τα πρώτα αυτά μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Πώληση πάνω από το 40% της παραγωγής λιγνίτη από την ΔΕΗ. Ξεπουλούν το πιο παραγωγικό κομμάτι, με την πώληση των μονάδων 3 και 4 της Μεγαλόπολης, καθώς και της μονάδας της Φλώρινας. Γι' αυτές δεν απαιτείται καμία απολύτως επένδυση, είναι οι αποδοτικότερες μονάδες και εντάσσονται πρώτες στο σύστημα αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αντίθετα με τις μονάδες που απομένουν στη ΔΕΗ (απαιτούνται επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων, προκειμένου να λειτουργήσουν μετά τον Ιούνιο του 2020). Παράλληλα, αποφασίστηκε η «απελευθέρωση» της αγοράς φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα έχει συμφωνηθεί η πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Σχεδόν όλη πλέον η δημόσια περιουσία (συγκοινωνίες, ύδρευση, υποδομές, γη κ.λπ.) έχει ενταχθεί στο Υπερταμείο και οδεύει σύντομα προς ολοκληρωτικό ξεπούλημα.
  • Για τους Πλειστηριασμούς συμφωνήθηκε να ψηφιστεί νόμος για να διώκεται αυτεπάγγελτα η παρεμπόδισή τους και να ληφθούν μέτρα για την επαρκή προστασία τους από την αστυνομία. Παράλληλα συμφωνήθηκε να αυστηροποιηθεί ο νόμος Κατσέλη, με στόχο να μην υπάρχει καμιά νομοθετική ρύθμιση που να προστατεύει την πρώτη κατοικία. Ταυτόχρονα ζητάνε να γίνουν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Κοινωνικά επιδόματα: Αυξάνεται από τα 40 στα 70 ευρώ το επίδομα για το πρώτο παιδί. Για οικογένεια με δυο παιδιά, φτάνει τα 140 ευρώ το μήνα και για τρία τα 280 (από 242 σήμερα). Παράλληλα, όμως, αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ καταργούνται τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων. Ταυτόχρονα έχει συμφωνηθεί νέο «ψαλίδι» στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα από την 1η Ιανουαρίου 2018.
  • Νέες αντιδραστικές «Μεταρρυθμίσεις» στα Εργασιακά: Χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, με προϋπόθεση το 50%+1 για την κήρυξή της από πρωτοβάθμια σωματεία. Σύντομα θα μπουν κι άλλοι περιορισμοί, μια συνολική αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, κατάργηση και τυπικά των περισσότερων συνδικαλιστικών ελευθεριών, φακέλωμα συνδικάτων και εργαζομένων. Επίσης, να μετατραπεί η «Εργατική» Νομοθεσία (όπως έχει καταρρακωθεί από τα Μνημόνια) σε Κώδικα Εργατικού Δικαίου με χρονικό ορίζοντα τον Μάιο του 2018, όπου θα ενταχθούν όλοι οι σχετικοί μνημονιακοί νόμοι.

Και τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό, ενόψει και της 4ης αξιολόγησης (άνοιξη 2018), ενώ έχει ήδη κλειδώσει η «επιτροπεία» των δανειστών για δεκαετίες μετά την… έξοδο από το Μνημόνιο(!) με το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Ζητούν άμεσα ταχύτερη νομοθεσία για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, έχει συμφωνηθεί νέα ριζική μείωση των συντάξεων (εφαρμογή ν. Κατρούγκαλου) και πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ, αυξήσεις στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ και στις ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολούμενων, πλήρης συγχώνευση όλων των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ… και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Πόσο βρωμερή και αντιδραστική είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το έδειξε και από την προσπάθεια να κατεβάσει αιφνιδιαστικά την αντιαπεργιακή τροπολογία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σε άσχετο νομοσχέδιο, ξεφτιλίζοντας ακόμη μια φορά και τη στοιχειώδη λειτουργία του αστικού κοινοβουλίου. Ένα ακόμα από τα πάμπολλα μνημονιακά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, που έχουν καταλύσει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας.

Η μνημονιακή μετατροπή των εργαζόμενων σε σύγχρονους δουλοπάροικους φαίνεται και από το ότι στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται δικαστική απόφαση πως αυτό οφείλεται σε δόλο του εργοδότη. Η τροπολογία αυτή επικυρώνει παλαιότερη απόφαση του Άρειου Πάγου. Μάλιστα προβλέπει η δικαστική απόφαση να είναι τελεσίδικη, πράγμα που απαιτεί ως και 15 χρόνια. Μπορεί η κυβέρνηση να απέσυρε την τροπολογία, είναι σίγουρο όμως ότι θα ξαναέρθει και θα είναι περισσότερο προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των δανειστών και των καπιταλιστών. Δηλαδή θα απαιτεί για την απεργία π.χ. το 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών του σωματείου (ή του κλάδου).

Τα μέτρα είναι δεδομένο ότι θα τα στηρίξουν, ειδικά τα αντιαπεργιακά και αντισυνδικαλιστικά, όλοι οι παλιοί και νέοι μνημονιακοί, που για άλλη μια φορά μας στέλνουν πρόβατα στην σφαγή. Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να εξεγερθούμε άμεσα απέναντι στη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων που μας έχουν επιβάλει και έχουν σαν στόχο τη συντριβή του βιοτικού μας επιπέδου, των εργασιακών σχέσεων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας. Μας παραδίδουν κρέας για τα κανόνια του κεφαλαίου και κάθε μαυραγορίτη επιχειρηματία.

Πρέπει να κινητοποιηθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, για μια σοβαρή ανασύνταξη των δυνάμεών μας. Οι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ και των μνημονιακών παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και παραλλαγές τους, Συριζαίοι κ.ά.) έχουν ταχθεί στο πλευρό των Μνημονίων, για να διασώσουν το ρόλο τους ως επόπτες της σφαγής της εργατικής τάξης. Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ εξαντλεί την «ταξικότητά» του σε κομματικές παρελάσεις, σ' έναν πόλεμο συκοφαντίας και εξόντωσης ενάντια σε ότι δεν ελέγχει μέσα στο κίνημα. Όλοι μαζί έχουν οδηγήσει σε παράλυση ή και αποσύνθεση το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η διέξοδος είναι να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, ενότητα και αυτοοοργάνωση παντού, με γενικές συνελεύσεις και επιτροπές, με ενωτικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες. Η Γενική Απεργία της 14 Δεκέμβρη πρέπει να είναι η αρχή και η προετοιμασία της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, που θα τσακίσει παλιούς και νέους μνημονιακούς και θα επιβάλλει τις δικές μας λύσεις.

-

  • Να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Αγώνας παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά: ενάντια στη φτώχεια και εξαθλίωση, για να μην χαθεί καμία λαϊκή κατοικία, για να σπάσουμε στην πράξη τον δεσποτισμό των εργοδοτών. Όχι στους νέους εξοπλισμούς, λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.
  • Να φύγουν παλιοί και νέοι Μνημονιακοί. Να επιβάλλουμε μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων.
  • Έξω τώρα από τη δικτατορία του Ευρώ και της ΕΕ. Κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους και νέους σε όλη την Ευρώπη.
  • Παύση πληρωμών και Μονομερής Διαγραφή του Χρέους.
  • Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στις Τράπεζες, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τομείς-κλειδιά της οικονομίας.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/6922


Όλοι-ες στην πανελλαδική 24ωρη πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη

24824364_906789252820114_855452834_n

δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ

Όλοι-ες στην πανελλαδική 24ωρη πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη, 10.30 π.μ. στο Μουσείο Κάτω τα χέρια από την απεργία

- Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης

- Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ,όπως ακριβώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ , συνεχίζει την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που επέβαλαν για τον λαό και την εργατική τάξη οι βιομήχανοι , οι τραπεζίτες ,η ΕΕ και οι τοκογλύφοι δανειστές με νέα σκληρά μέτρα.

Παρότι για να μας εξαπατήσουν βγαίνουν και δηλώνουν πως δήθεν δεν θα παρθούν άλλα μέτρα και πως βγαίνουμε από τα μνημόνια , ύπουλα και στα μουλωχτά προσπαθούν να ψηφίσουν αυτά που ήδη έχουν συμφωνήσει.

Η πρώτη προσπάθεια έγινε όταν πριν λίγες μέρες σε άσχετο νόμο , θέλησαν να καταστρατηγήσουν το δικαίωμα των πρωτοβάθμιων σωματείων στην απεργία. Είναι ολοφάνερο πως ξέρουν ότι ΜΟΝΟ από την βάση των εργαζομένων μπορούν να ξεσπάσουν μαχητικοί και δυναμικοί αγώνες ανατροπής.

Έτσι κι αλλιώς ελέγχουν τα περισσότερα δευτεροβάθμια ( Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες) και τριτοβάθμια ( ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) είτε μέσω συνέδρων από σωματεία σφραγίδες είτε μέσω της εργοδοτικής απειλής-διαχείρισης των εργαζομένων. Μπορεί βέβαια από την άμεση αντίδραση των εργαζομένων να απέσυραν στο παραπέντε την απεργοσπαστική τροπολογία, όμως σχεδιάζουν να την ξαναφέρουν σε λίγες μέρες για ψήφιση!

Παράλληλα όμως προωθούν προς ψήφιση στο όνομα της 3ης μνημονιακής αξιολόγησης νέα αντιδραστικά μέτρα.

• Νέες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα και στις συντάξεις μέχρι και 40%.

• Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τελευταίο λάφυρο τη ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας για να κερδοσκοπήσει το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο από τις λαϊκές ανάγκες.

Ταυτόχρονα μέσα από την ψήφιση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού προβλέπουν:

• μείωση στις δαπάνες για τις συγκοινωνίες ,την υγεία ,την παιδεία , την κοινωνική πρόνοια, το ΕΚΑΣ.

• Προβλέπουν βέβαια και αύξηση. Όχι για τους εργάτες αλλά για τους τραπεζίτες: 6.000.000.000 (ναι σωστά διαβάσατε έξη δις ευρώ) θα δώσουν απ όσα έκλεψαν απ τον λαό ,στους διεθνείς τοκογλύφους!!!

Και το φαγοπότι για τους βιομήχανους συμπληρώνεται με την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, την επέκταση της προσωρινής και επισφαλούς εργασίας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Όλα αυτά την ίδια ώρα που ο ΣΕΒ προτείνει συμβάσεις "μηδενικών ωρών" και μισθούς σε κουπόνια. Ταυτόχρονα ξαναβάζουν στο τραπέζι τα βαρέα και ανθυγιεινά

Γυρίζουμε την πλάτη στις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Είναι υπηρέτες των πλούσιων κι όχι των εργατών. Διάλεξαν για μια ακόμα φορά την άλλη πλευρά κρατώντας θέση αναμονής και ήττας κι όχι μάχης. Χωρίς καμία προετοιμασία και κήρυξη αγώνα για όλα τα ζητήματα που θέτει η γ' αξιολόγηση, έδωσαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο και στους δανειστές… Είναι μια χιλιοπαιγμένη τακτική που οδηγεί το συνδικαλιστικό κίνημα στην ήττα και στον εκφυλισμό.

Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας! Να οργανώσουμε την αποφασιστική απάντηση του εργατικού κινήματος ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο με την 3η αξιολόγηση.

Να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Να μην περάσουν τα μέτρα λαιμητόμος - Δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας

• Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία! Το αίμα των εργατών που χύθηκε για αυτό το δικαίωμα στοιχειώνει κάθε γωνιά αυτού του τόπου και εμπνέει τους αγώνες μας. Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, ελεύθερος μαζικός συνδικαλισμός, κανένας περιορισμός στα συνδικάτα και τις συνελεύσεις των εργαζομένων.

• Όχι στη εργασιακή ζούγκλα, δουλειά με δικαιώματα! Αυξήσεις στις αποδοχές (μισθούς-συντάξεις, κ.α.) τώρα, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια! Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και πλήρη επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας. Να σταματήσει το αίσχος της απληρωσιάς του κόπου και του ιδρώτα μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

• Ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο, που πυρήνας τους είναι το προχώρημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Τα κοινωνικά αγαθά δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο του κέρδους. Ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό, υποδομές στα χέρια της κοινωνίας, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα κοινωνικά αγαθά-υπηρεσίες.

• Αγώνας για το δικαίωμα στη στέγαση, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έξω το κράτος, οι τράπεζες και τα funds από τα σπίτια των εργαζόμενων και των ανέργων.

• Κατάργηση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας. Όχι στην «μαθητεία», τα voucher και τα προγράμματα τσάμπα και ευέλικτου εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

• Όχι σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, επεμβάσεις και εξοπλιστικά προγράμματα. Ούτε δεκάρα για τα αεροπλάνα τους και τα όπλα τους, ούτε σπιθαμή για βάσεις και πυρηνικά στη χώρα μας και τη γειτονιά μας. Έξω το ΝΑΤΟ και οι Βάσεις, καμία εμπλοκή στις επιδιώξεις και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών.

Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΕΑΣ - ΕΘΕΛ)

πηγή : http://www.easitis.gr/index.php?option=com_co…


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Εργαζόμενοι, άνεργοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρεί παραμονές των γιορτών των Χριστουγέννων (για ευνόητους λόγους) στην ψήφιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού για το 2018. Ο προϋπολογισμός αυτός, αποτελώντας συνέχεια των βαρβάρων μνημονιακών προϋπολογισμών των τελευταίων οχτώ χρόνων, κλιμακώνει την άγρια αντιλαϊκή πολιτική που επέβαλαν η Ε.Ε. το ΔΝΤ και η ντόπια μεγαλοαστική τάξη με τις κυβερνήσεις τους (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κολαούζων και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).

Ο νέος ληστρικός προϋπολογισμός προβλέπει πρόσθετους φόρους που αγγίζουν το 1 δις ευρώ, περικοπές στα ασφαλιστικά ταμεία και την υγεία, της τάξης των 700 εκατομ. ευρώ, αποκρατικοποιήσεις - ξεπουλήματα που ξεπερνούν τα 2,7 δις, και μέτρα όπως το κόψιμο του ΕΚΑΣ, η κατάργηση εκπτώσεων σε ιατρικές δαπάνες και πετρέλαιο θέρμανσης, η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και σε μια σειρά προϊόντα κ.α. Περιλαμβάνει, επίσης, τα όσα η κυβέρνηση συμφώνησε με τους εκπροσώπους του ιμπεριαλισμού για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης (ξεπούλημα της ΔΕΗ, περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, τη μείωση του αφορολόγητου ένα χρόνο νωρίτερα κλπ.).

Την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι πλειστηριασμοί για κατασχέσεις κατοικιών που απειλούν χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά με την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθώντας το νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων προσπαθεί να κρατήσει τους εργαζόμενους σε αδράνεια με ένα καταιγισμό παραπλανητικής προπαγάνδας που πλασάρει την ελεημοσύνη του «μερίσματος», τις λοταρίες αποδείξεων (!) και την προκλητική απάτη περί «εξόδου απ' τα μνημόνια και την επιτροπεία».

Επιδιώκει, ταυτόχρονα, να αποτρέψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων αφαιρώντας τους το δικαίωμα στην απεργία, με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, που εσπευσμένα και στα «κλεφτά» προ ημερών επιχείρησε να φέρει στη Βουλή με μια τροπολογία - αστραπή.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018 και τα νέα «προαπαιτούμενα» της τρίτης αξιολόγησης σηματοδοτούν μια κυβερνητική πολιτική που μαζί με τη μεγαλύτερη οικονομική λεηλασία συνεπάγεται και γενικότερες καταστροφικές συνέπειες στη ζωή του λαού, μια εικόνα των οποίων με τον πιο τραγικό τρόπο ζήσαμε με τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Μια σκληρή πολιτική κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, που φέρνει και την σφραγίδα της υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές - δυνάστες του λαού μας

Εργαζόμενοι, άνεργοι,

Η κυβέρνηση για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής της εκμεταλλεύεται τη στάση των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που ακολουθούν μια γραμμή υπονόμευσης των αντιστάσεων και του αγώνα των εργαζομένων για την απόκρουση της. Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κήρυξαν την απεργία της 14ης του Δεκέμβρη όχι ως αφετηρία ενός αποφασιστικού αγώνα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά σαν μια εθιμοτυπική απεργία για να συγκαλύψουν την πολιτική τους, που εξυπηρετεί την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τις μνημονιακές επιταγές.

Από την άλλη η γραμμή και η πρακτική του ΠΑΜΕ έρχεται να σταθεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη μαζικών εργατικών αγώνων με τις παραταξιακές - χωριστικές κινητοποιήσεις, (με …χωροταξικό κριτήριο), τις κούφιες διακηρύξεις, και της υπαγωγής των όποιων κινητοποιήσεων οργανώνει στις κοινοβουλευτικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ (προτάσεις νόμου κοκ).

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την αγωνιστική δραστηριοποίηση και παρέμβαση τους στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την μαζικοποίηση της πανεργατικής απεργίας και στων συλλαλητηρίων που θα γίνουν:

  • Για να ανοίξει ο δρόμος σε μια αγωνιστική προοπτική και να αξιοποιηθεί η απεργία της 14ης Δεκέμβρη στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός πλατιού μετώπου αντίστασης και πάλης της εργατικής τάξης και του λαού.
  • Για να υψώσουμε φραγμό στα νέα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα του κρατικού προϋπολογισμού και της τρίτης αξιολόγησης!
  • Για να υπερασπιστούμε το απεργιακό δικαίωμα και όλες τις συνδικαλιστικές κατακτήσεις και ελευθερίες!
  • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και πραγματική στήριξη στους ανέργους!
  • Για να σταματήσουμε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα φορομπηχτικά μέτρα, το ξήλωμα των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών για την υγεία, την ασφάλεια, την πρόνοια και την παιδεία. Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις!
  • Για την προστασία της λαϊκής κατοικίας!
  • Για το σταμάτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των ιδιωτικοποιήσεων!
  • Για άμεση-ουσιαστική στήριξη των πλημμυροπαθών!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ!

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ!

ακριβής τοποθεσία : Χαλκοκονδύλη και Πατησίων

πηγή : https://la-aas.blogspot.gr/2017/12/blog-post_...


Οι γενικές απεργίες, ακόμα και όταν τις καλούν αναξιόπιστες συνδικαλιστικές ηγεσίες, είναι στιγμές ρήξης με τον «κανονικό» χρόνο του κράτους και του κεφαλαίου. Είναι μάχες ανυπακοής, πρακτικά παραδείγματα ενάντια στη γενική απαισιοδοξία, την καθήλωση και τη γκρίνια. Κι έχουν, ας μην το ξεχνάμε, προσωπικό οικονομικό κόστος - πράγμα διόλου αμελητέο, σε δύσκολους καιρούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι γενικές απεργίες είναι οι στιγμές που οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι αποκτούν συνείδηση κοινών συμφερόντων - και που οι «από κάτω» εγγράφουν τους αγώνες τους σε μια εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση με την κυριαρχία.

Η απεργία της Πέμπτης είναι μια γενική απεργία. Είναι, δηλαδή, η απάντησή μας

  • στις προσπάθειες κυβέρνησης-δανειστών να περιορίσουν το δικαίωμα στην απεργία, με την αναθεώρηση της συνδικαλιστικής νομοθεσίας, που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση
  • στο ψαλίδισμα συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων
  • στο αίσχος των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, προς ικανοποίηση των τραπεζιτών και του κουαρτέτου
  • στη συνέχιση του αντικοινωνικού μνημονιακού «πειράματος». Όχι μόνο για την εξοντωτική φορολόγηση των χαμηλών εισοδημάτων, το αέναο κυνήγι των πλεονασμάτων και μετά το 2018 ή τον διαρκή εξευτελισμό των μισθών. Αλλά γιατί όλοι αυτοί οι αριθμοί αντιστοιχούν σε ζωές και σχέσεις ανθρώπων που δοκιμάζονται σκληρά. Και γιατί κανείς και καμιά δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις ζωές και τις σχέσεις αυτές μόνος και μόνη του.

Οι γενικές απεργίες δεν είναι τελετουργίες. Όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εργοδοσία και οι δανειστές έχουν τους δικούς τους «θεσμούς», απέναντί τους, οι απεργίες και οι αγώνες του κόσμου της εργασίας είναι οι δικοί μας. Δεν θα τους εκχωρήσουμε.

Η ΟΝΡΑ-Ανασύνθεση, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και η Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά καλούν την Πέμπτη 14/12:

  • στην Αθήνα, στις 11:00 π.μ., στο Μουσείο
  • στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 π.μ., στην Καμάρα

πηγή : http://www.diktio.org/node/1342


Η συνέλευση εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου και όλου του εργατικού κινήματος για την υπεράσπιση των κατακτήσεων της τάξης μας.

Καλούμε την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη σε προσυγκέντρωση στις 11:00 Στουρνάρη & Πατησίων (Πολυτεχνείο).

Συνέλευση εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ

πηγή : http://katalipsiesiea.blogspot.com/2017/12/bl...


Ρουβίκωνας: Απεργία Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Όταν καταστρατηγείται το παρόν και το μέλλον μας,
απαντάμε με τους συλλογικούς μας αγώνες.
Έχουμε να κερδίσουμε έναν ολόκληρο κόσμο!
Τα τελευταία χρόνια βιώσαμε την άρση ακόμη και των πιο στοιχειωδών εργατικών κατακτήσεων. Πάγια εργασιακά κεκτημένα καταστρατηγήθηκαν και επιδιώχτηκε η επιστροφή σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, ενώ παρακολουθήσαμε να χτίζεται το χειρότερο εργασιακό παρόν από την εποχή της μεταπολίτευσης και μετά.
Με άλλοθι την κρίση και την αποπληρωμή του χρέους πετσοκόβονται διαρκώς μισθοί και συντάξεις, επιδιώκεται η παγίωση ελαστικών και απλήρωτων θέσεων εργασίας, οι απολύσεις απελευθερώνονται και η ανεργία εκτινάσσεται. Οι Συλλογικές συμβάσεις καταργούνται, όπως και το 8ωρο,
ενώ την ίδια στιγμή που οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες
ποινικοποιούνται και καταστέλλονται, η εργοδοτική βία εντείνεται και
νομιμοποιείται.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των ραγδαίων αλλαγών, κοινωνικά αγαθά, όπως η παιδεία και η υγεία διαλύονται. Το ρεύμα και το νερό, ακόμη και η κατοικία μετατρέπονται σε προνόμια για λίγους. Παράλληλα ξεπουλιέται ότι έχει απομείνει από τα δημόσια κοινωνικά αγαθά με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου πεδίου κερδοφορίας.
Και το βαρέλι δεν έχει πάτο… Νέα, σκληρότερα μέτρα έρχονται να
προστεθούν σε όλα τα παραπάνω…
Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν νέο προϋπολογισμό λιτότητας, στον οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται μέτρα όπως η κατάργηση ΕΚΑΣ, η αύξηση του ΦΠΑ, η περικοπή κοινωνικών επιδομάτων, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και η ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών όπως το ρεύμα και το νερό. Ταυτόχρονα επιδιώκεται η θέσπιση φραγών στη συνδικαλιστική δράση με τη θεσμοθέτηση όρων που κάνουν πιο δύσκολη την κήρυξη απεργίας, ακυρώνοντας ουσιαστικά το δικαίωμα των πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων να μπορούν
να την κηρύσσουν.
"Οι χορτάτοι μιλούν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα έρθουν"… εξήγγειλαν νέα μέτρα… Οι συλλογικοί μας αγώνες θα κρίνουν την έκβαση της μάχης. Έχουμε εκείνο που δε τους σηκώνει, έχουμε το μέλλον.
Δε μας σέβονται, πρέπει να μάθουν να μας φοβούνται. Κι όσο παραμένουμε χύμα, παραιτημένοι/ες, στην έρημο της συλλογικής αμηχανίας και ατομικής διαχείρησης των πληγμάτων δεν θα γίνουμε ποτέ άξιοι/ες αυτού του φόβου.
Μόνο με τη συμμετοχή και την οργάνωση το μέλλον που έχουμε θα αποκτήσει υποσταση. Ο δρόμος μας είναι στον δρόμο.

Αν αγωνιστείς μπορεί και να χάσεις…
…Αν δεν αγωνιστείς έχεις ήδη χάσει!
Η ομορφιά είναι στους δρόμους, η ελπίδα στους αγώνες!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ:
11.00 ΜΟΥΣΕΙΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
ΠΟΡΕΙΑ
10:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ:
ΠΟΡΕΙΑ
10:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
συμμετέχουμε στο κοινό αναρχικό μπλοκ

Ρουβίκωνας, μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1581461/


Σωματειο σερβιτορων μαγειρων ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14/12

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14/12 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 Π.Μ. ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ)

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Μόλις πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας στο έπακρο τον ρόλο του καλύτερου διαχειριστή της κρίσης του κεφαλαίου, έφερε άρον-άρον στη Βουλή προς ψήφιση μια έκτακτη τροπολογία που πλήττει μια από τις κορυφαίες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, την απεργία, και την ίδια στιγμή ναρκοθετεί το κατακτημένο, επίσης, δικαίωμα της αποζημίωσης μετά από εργατικό ατύχημα.
Η τροπολογία, που απεσύρθη προσωρινώς για να επανακατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, περιλαμβάνει στο πρώτο σκέλος της ρυθμίσεις που ουσιαστικά καταργούν την κήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια σωματεία. Και αυτό γιατί, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας, απαιτείται η παρουσία στη γενική συνέλευση σωματείου τουλάχιστον του ενός δεύτερου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Σε μια εποχή που στους χώρους δουλειάς κυριαρχεί ο φόβος της ανεργίας, οι εκδικητικές απολύσεις, αλλά και το κλίμα εκβιασμού και τρομοκρατίας πριν από μια απεργία, τώρα το κράτος έρχεται και βάζει νέα εμπόδια. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι ήδη οι περισσότερες απεργίες βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές με αυθημερόν συζητήσεις στα δικαστήρια από αγωγές της εργοδοσίας, να μην ξεχνάμε τις επιστρατεύσεις απεργών αλλά και τη νομοθέτηση από την τωρινή κυβέρνηση της εργοδοτικής ανταπεργίας (λοκ άουτ), που εξασφαλίζει στα αφεντικά να μην πληρώνουν μισθό και σε όσους εργαζόμενους δεν απεργούν κατά την διάρκεια μιας απεργίας, ασκώντας επιπλέον πίεση στους απεργούς.
Στο άλλο σκέλος της τροπολογίας, τσακίζεται η ήδη υποτιμημένη έννοια του εργατικού ατυχήματος και ναρκοθετείται το δικαίωμα του εργαζόμενου να λαμβάνει αποζημίωση μετά από εργατικό ατύχημα. Μάλιστα, με το γνώριμο σχήμα της αμφίσημης νοηματοδότησης και επιμελημένης διγλωσσίας της αριστερής διαχείρισης, η τροπολογία παρέχει φαινομενικά ευνοϊκότερους όρους, εντάσσοντας στη νομοθεσία για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικά ατυχήματα, πέρα από τον δόλο του εργοδότη στον οποίο οφείλεται ένα ατύχημα, και την ευθύνη αυτού για τις παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής. Εν τούτοις, κι ενώ μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν δικαστικά την επιπλέον αποζημίωσή τους από τον εργοδότη (πχ, για ηθική βλάβη) μιας και τα ταμεία, παρέχοντας και μια σχετική ασφάλεια, συνήθως κάλυπταν ένα μεγάλος μέρος αυτής, με την παραπάνω τροπολογία δίνεται η δυνατότητα να επανακαθορίσουν το όριο αυτής της αποζημίωσης (ή γιατί όχι να την καταργήσουν κιόλας), στέλνοντας τους εργαζόμενους να τα διεκδικήσουν δικαστικά από τους εργοδότες με το πρόσχημα της κατατεθειμένης πλέον νομοθεσίας. Εξάλλου, η ρητορική της κυβέρνησης περιλαμβάνει τη δήθεν πρόθεση να μετακυλίσει το κόστος των αποζημιώσεων των εργατικών ατυχημάτων από τα ταμεία προς τους εργοδότες, ωστόσο αυτό που κάνουν δεν είναι άλλο από το να μετατοπίζουν νομοθετικά και εννοιολογικά το βάρος απόδειξης και καταβολής της αποζημίωσης για τα ατυχήματα προς τους εργαζόμενους, μέσω της χρονοβόρας και κοστοβόρας δικαστικής διαδικασίας.
Και όλα αυτά ενώ οι εργαζόμενοι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουμε ήδη νιώσει στο πετσί μας τι σημαίνουν οι ασθένειες λόγω επαγγέλματος, οι τραυματισμοί και τα σακατέματα και ενώ οι θάνατοι εν ώρα εργασίας σε πολλούς κλάδους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Τα εργατικά ατυχήματα δεν οφείλονται βέβαια στην θεά τύχη ή στην απροσεξία των ίδιων των εργαζομένων, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα αφεντικά, αλλά στην εντατικοποίηση, στη μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, στην εκμετάλλευση και το φόβο που επικρατεί σαν γενικότερο κλίμα στους χώρους δουλειάς. Αυτές τις συνθήκες προσπαθούν τώρα να δέσουν και με νόμους οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες.
Για να θυμόμαστε και για να μην έχουμε κοντή μνήμη, οι τωρινοί κυβερνητικοί σωτήρες του κεφαλαίου ισχυροποίησαν και επέκτειναν το αντεργατικό περιβάλλον των πρώτων μνημονιακών χρόνων, το οποίο περιελάμβανε την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Στο προϋπάρχον καθεστώς των ατομικών συμβάσεων, της πλήρους κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, του κατώτατου και υποκατώτατου μισθού, της μαθητείας, των voucher και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, ήρθαν να προσθέσουν και τις δικές τους πινελιές.
Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, η ουσιαστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, το εργοδοτικό λοκ άουτ και τα νέα αντεργατικά μέτρα που συνεχώς φέρνουν, σε συνδυασμό με την όξυνση της καταστολής, την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων μέχρι και τη σύλληψη απεργών μέσα από τα σπίτια τους (εργαζόμενοι Καρυπίδη) δείχνουν ότι το κράτος έχει συνέχεια, ανεξάρτητα από το ποιοι κυβερνούν.
Όλα τα παραπάνω ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις διαχρονικές επιδιώξεις των αφεντικών, που με προεξάρχοντα τον ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων) ζητούν και επιπλέον μέτρα όπως την γενίκευση της ''ευελιξίας'' στις εργασιακές σχέσεις, συμβάσεις μηδενικών ωρών, εργασία βάσει δελτίου - κουπονιών, μικροσυμβάσεις (mini jobs) κ.α. Φυσικά δε μας κάνει εντύπωση ότι για την τωρινή τροπολογία για την απεργία, σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό, οι εφημερίδες και τα κανάλια τους συγχαίρουν την κυβέρνηση και συντάσσονται όλοι μαζί στην ψήφισή του. Και ούτε μας κάνει εντύπωση ότι οι αλλαγές στα εργασιακά δεν αγγίζουν την ξεπουλημένη εργοδοτική ΓΣΕΕ, που έτσι κι αλλιώς συνεδριάζει και αποφασίζει με κλειστά Διοικητικά Συμβούλια.
Αυτό που θέλουν να χτυπήσουν είναι οι απεργιακές αποφάσεις πρωτοβάθμιων σωματείων, που αποκτούν νόημα γιατί παίρνονται μέσα από γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων και συχνά μπλοκάρουν την παραγωγή σαν μέσο πίεσης και αγώνα. Αυτό που επιδιώκουν είναι - επειδή για πολύ καιρό ακόμα θα φέρνουν νέα μέτρα- να μην υπάρχει η απεργία σαν μέσο πάλης και οι εργαζόμενοι και τα σωματεία να γίνουμε ''κοινωνικοί εταίροι''. Με λίγα λόγια επιδιώκουν να θωρακίσουν ένα καθεστώς ''εργασιακής ειρήνης'', φοβούμενοι εργατικές αντιδράσεις.
Όλοι εμείς που παράγουμε τα πλούτη και τα κέρδη των αφεντικών, οι εργαζόμενοι/ες και οι άνεργοι/ες, οι κακοπληρωμένοι και οι ανασφάλιστοι μπορούμε να βρεθούμε πάνω σε πολλά κοινά πράγματα και να αγωνιστούμε. Παίρνουμε θέση βάζοντας μπροστά εργατικά αιτήματα, διαλύοντας ταυτόχρονα τις όποιες ψευδαισθήσεις για ατομικές λύσεις ή σωτήρες. Οι εργατικές συλλογικότητες και τα σωματεία μας είμαστε εμείς και είναι το δικό μας όπλο, είναι δική μας δουλειά να συμμετέχουμε καθημερινά, να τα δυναμώσουμε και να αγωνιστούμε.
Η απεργία κατακτήθηκε με αίμα και αγώνα και η επιτυχία της κρίνεται από τη συμμετοχή μας στις παρεμβάσεις, στην περιφρούρηση, στους απεργιακούς αποκλεισμούς, στον δρόμο.
Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, ό,τι κερδίζεται γίνεται μόνο με σκληρό και ταξικό αγώνα.
Να υπερασπιστούμε τα εργατικά μας συμφέροντα.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΒΑΣΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ ΑΝΕΡΓΩΝ / ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

πηγή : http://somateioserbitoronmageiron.blogspot.gr…


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΑΣΗΣ

ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ, 11 ΠΜ

*

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς βρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις» με τους ιμπερια-ληστές δανειστές (EE, EKT, ΔΝΤ, ESM) για την ολοκλήρωση της γ αξιολόγησης του τρίτου επαίσχυντου μνημονίου, καλείται να εφαρμόσει ένα πακέτο 95 δυσβάστακτων μέτρων. Παρά τις αποκλίσεις των «θεσμών», ως απόρροια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων μεταξύ του αμερικανοκρατούμενου ΔΝΤ και της υπό γερμανική ηγεμονία ΕΕ, αναφορικά με τα θέματα της διαχείρισης του χρέους, του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων και το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, κοινό σημείο επαφής των ιμπερια-ληστών, της κυβέρνησης, της μνημονιακής «αντιπολίτευσης» και της ντόπιας ολιγαρχίας (ΣΕΒ, ΤτΕ) αποτελεί η πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων, δηλαδή η συνέχεια της ταξικής αφαίμαξης του εργαζόμενου λαού.

Ο νέος εργατοκτόνος νόμος θέτει στο εκτελεστικό απόσπασμα τις κατακτήσεις ολόκληρων αιώνων της εργατικής τάξης. Αποβλέπει στο δραστικό περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, καθώς πλέον θα απαιτείται το 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών (και όχι των παρισταμένων, τουλάχιστον το 1/3 των τακτικών) ενός πρωτοβάθμιου σωματείου για την προκήρυξη απεργίας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ταξική αντίσταση των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε μία χρονική περίοδο υποχώρησης των μαζικών εργατικών αγώνων και απόλυτου συμβιβασμού των ξεπουλημένων ηγεσιών ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ. Επιπλέον, μέχρι τον Φλεβάρη του 2018 τίθεται έντονα το ζήτημα άρσης της μονομερούς δυνατότητας των εργαζομένων να προσφεύγουν στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) παρά την αντίθεση του ΣτΕ, διαμορφώνοντας έναν ολοένα και πιο αρνητικό συσχετισμό σε βάρος του κόσμου της εργασίας και υπέρ του κεφαλαίου. Στα παραπάνω προστίθεται και η απαίτηση για τη νομοθέτηση fast-track διαδικασιών για την κήρυξη μίας απεργίας ως νόμιμης ή παράνομης και την επίλυση των διαφορών μεταξύ των εργαζομένων και του κεφαλαίου. Εξάλλου, ο θεσμός της αξιολόγησης στο δημόσιο έχει ως συνέπεια την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων (κινητικότητα, απολύσεις, μισθολογική εξέλιξη) σε συνθήκες άγριας νεοφιλελεύθερης επίθεσης.

Παράλληλα, τσακίζεται ότι έχει απομείνει από το κράτος πρόνοιας και το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης με περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων και αλλαγές στο σύστημα χορήγησής τους (οικογενειακά, στεγαστικά-φοιτητικά, επιδόματα τέκνων, αναπηρίας, ανεργίας θέρμανσης), βυθίζοντας στην εξαθλίωση τους απόκληρους αυτής της κοινωνίας. Μάλιστα, οι νεοαποικιοκράτες Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ, ΔΝΤ και τα πρόθυμα δεκανίκια τους, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ασκώντας μία ταξικά ανάλγητη μνημονιακή πολιτική, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (ημερομηνία έναρξης 29/11), προκειμένου να αποφύγουν τις αντιδράσεις του κινήματος για την αρπαγή των λαϊκών σπιτιών από τα κοράκια του κεφαλαίου. Από τους εκπλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών μέχρι το ληστρικό ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών (πώληση 40% των λιγνιτικών μονάδων τη ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ, ολοκλήρωση ιδιωτικοποίησης Ελληνικού) όλος ο κοινωνικά παραγόμενος πλούτος γίνεται βορά στα χέρια του κεφαλαίου και της τραπεζικής ολιγαρχίας.

Το «success story» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί «καταπολέμησης» της ανεργίας (31,3% η πραγματική ανεργία σύμφωνα με την ΕΚΤ) παραλείπει να αναφερθεί στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει εγκαθιδρυθεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας. Η συγκυβέρνηση ξεχνά μάλλον να αναφέρει ότι οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιήθηκαν -στο διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου του 2017 το 54,4% των νέων θέσεων εργασίας ήταν εκ περιτροπής εργασίας και μερικής απασχόλησης, ενώ ο αριθμός των μερικών απασχολούμενων υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια και 1 στους δύο νέους είναι άνεργος. Ξεχνά να σημειώσει ότι η οποιαδήποτε επαναφορά των διαλυμένων ΣΣΕ αποτελεί «δώρον άδωρο» σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, κατακρήμνισης των μισθών και απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Το «success story» της συγκυβέρνησης σημαίνει αιμοσταγή πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5 % μέχρι το 2022 και περίπου 2% μέχρι το 2060, σημαίνει υπερμνημόνιο, σημαίνει διαρκή μετατροπή της χώρας σε «αποικία χρέους», σημαίνει πολυπόθητη «έξοδο στις αγορές», δηλαδή διπλή ιμπεριαλιστική επιτροπεία τόσο από τους «θεσμούς» όσο και από παράγοντες του χρηματιστικού κεφαλαίου. Το «success story» της συγκυβέρνησης πατάει πάνω στο πτώμα του στρατού των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία συνεχώς φτωχοποιούνται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ενώ λοιπόν στην επταετία των μνημονιακών πολιτικών συντελέστηκε η πιο βίαιη για τα μεταπολεμικά δεδομένα ανακατανομή του πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω, τσακίζοντας τα εργατικά δικαιώματα ο ΣΕΒ έχει το θράσος να οργανώνει ημερίδα με θέμα «Το μέλλον της εργασίας μετά το μνημόνιο» και να ζητά περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων (π.χ. mini jobs, συμβάσεις μηδενικών ωρών, συμβάσεις σύντομης διάρκειας, εργασία βάσει δελτίου/κουπονιού). Έχει το θράσος να μιλά για «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» και «συνέχεια των μεταρρυθμίσεων», προσδοκώντας την βαθύτερη πρόσδεση της χώρας στο άρμα της ευρωσυμμορίας για την διαφύλαξη των συμφερόντων της ντόπιας παρασιτικής αστικής τάξης. Και η ίδια η κυβέρνηση έχει το θράσος και την υποκρισία να πετά ψίχουλα («κοινωνικό μέρισμα») στον εργαζόμενο λαό, τον οποίο το αστικό κράτος και η πολιτική μνημονιακών κυβερνήσεων-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ έχουν καταληστέψει μέσω της υπερφορολόγησης, των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, των μειώσεων συντάξεων και μισθών. Μάλιστα, ο τελευταίος προϋπολογισμός της βουλής φέρνει ένα δις πρόσθετους φόρους!

Ενώ λοιπόν η συνέχεια της κοινωνικής γενοκτονίας δεν έχει τέλος, η κυβέρνηση συμμαχεί με δικτάτορες και με το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ. Ενώ οι στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες (παιδεία, υγεία) αποτελούν πλέον πολυτέλεια για τον εργαζόμενο λαό και τους νεολαίους, η κυβέρνηση μετατρέπει όλη την χώρα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τον Άραξο, όπου πιθανολογείται η επαναφορά των πυρηνικών, και από τον Άραξο μέχρι τη Σούδα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών βάσεων. Ενώ τα μνημόνια και η λογική της καπιταλιστικής ανάπτυξης και όχι απλά τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα δολοφονούν την φτωχολογιά με τουλάχιστον 20 νεκρούς στη δυτική Αττική, η «αριστερά» του κεφαλαίου δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, καθώς εντείνεται η πολιτικο-στρατιωτική εξάρτηση από τις ΗΠΑ, αναβαθμίζοντας τα F16 με 2,4 δις. Ενώ στο εσωτερικό η μνημονιακή πολιτική ταυτίζεται με τον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία και την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων για το χτίσιμο γηπέδων μέσω φωτογραφικών διατάξεων, στο εξωτερικό η χώρα εμπλέκεται σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε μία χρονική συγκυρία, όπου η περιοχή της Μέσης Ανατολής μυρίζει μπαρούτι λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών και των γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων ισχυρών περιφερειακών δυνάμεων.

Εκατό χρόνια από την πρώτη έφοδο στον ουρανό, διδασκόμαστε ότι παρά την υποχώρηση του λαϊκού κινήματος εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαίοι μπορούν να οργανώσουν πολιτικά την ταξική τους αντεπίθεση και να νικήσουν.

Γιατί ήρθε η ώρα ν΄ αλλάξει στρατόπεδο ο φόβος, να στήσουμε αναχώματα αντίστασης στην ασυδοσία του κεφαλαίου και να ξαναβγούμε στους δρόμους. Για να μην συνηθίσουμε στην ήττα και την απογοήτευση. Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος έξω από το σφαγείο της ΕΕ, δίχως μνημόνια, χρέος, εξάρτηση και καπιταλιστική εκμετάλλευση.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ-ΣΦΑΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών )

πηγή : http://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/arc…


Όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Κάτω τα χέρια από την απεργία

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ-ΔΝΤ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΟΥΝ!

Η πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη είναι μια κρίσιμη μάχη για το εργατικό κίνημα και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της. Για να σταματήσουμε την λιτότητα και τις περικοπές που δολοφονούν εργάτες στην Μάνδρα, για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο χωρίς μνημόνια και εκμετάλλευση, για την κάλυψη των αναγκών και δικαιωμάτων μας, απαιτώντας τον κλεμμένο από τους εργαζομένους και το λαό πλούτο

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε πλήρη συνεργασία με τους «θεσμούς», προχωράει στο αντεργατικό έγκλημα για το οποίο τα ντόπια και ξένα αφεντικά της θα την ευγνωμονούν, αν τελικά τα καταφέρει. Προσπαθεί να φέρει την αλλαγή των όρων προκήρυξης της απεργίας για τα πρωτοβάθμια σωματεία, βάζοντας ως προϋπόθεση το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, χτυπώντας τον πρωτοβάθμιο συνδικαλισμό που αποτελεί την καρδιά της αντίστασης στη μνημονιακή βαρβαρότητα.

Υπηρέτες του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, αδίσταχτοι υπερασπιστές των μνημονίων, επιδιώκουν να καταφέρουν ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα στην εργατική τάξη και τους αγώνες της, χτυπώντας στοχευμένα το δικαίωμα των πρωτοβάθμιων σωματείων να προκηρύσσουν Απεργία, ακόμα και σε πείσμα των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και της ΓΣΕΕ.

Η δυναμική απάντηση του εργατικού κινήματος ήταν που εξανάγκασε την κυβέρνηση σε προσωρινή υπαναχώρηση, δείχνοντας ότι η κίνηση του εργατικού κινήματος έξω από την χειραγώγηση του κυβερνητικού συνδικαλισμού μπορεί να πετυχαίνει άμεσες νίκες.

Το ίδιο μήνυμα, ότι δηλαδή η απεργιακή και αγωνιστική κλιμάκωση μπορούν να μπλοκάρουν και να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική, φέρνει η απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ το καλοκαίρι, που κέρδισε την παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων, η επιτυχημένη απεργία-αποχή από την διαδικασία αξιολόγησης στο δημόσιο, η επιτυχία για παράταση στη δουλειά χιλιάδων συμβασιούχων των νοσοκομείων, αλλά και μικρότερες μάχες που κερδήθηκαν, όπως πχ στα Public

Ο οργανωμένος λαός πρέπει και μπορεί να βγει στο προσκήνιο και να βάλει φραγμό στη στέρηση του δικαιώματος στην Απεργία. Εκ των πραγμάτων -και αντίθετα στις επιδιώξεις της ΓΣΕΕ - η απεργία στις 14 Δεκέμβρη αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Είναι η μάχη που θα κρίνει όχι μόνο το Δικαίωμα στην Απεργία, αλλά και την εξέλιξη της επαίσχυντης «Τρίτης Αξιολόγησης».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αγωνιστικό συναγερμό όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του ταξικού εργατικού - λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος για την κινητοποίηση ενάντια στα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο με την 3η αξιολόγηση, με αιχμή το κρίσιμο κτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, δηλαδή στο δικαίωμα να αγωνίζεσαι για όλα τα άλλα δικαιώματα!

ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ

  • Εντείνει την επίθεση κατά της λαϊκής κατοικίας και του μικρού κλήρου, προωθώντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για να μεταφερθεί τεράστιος πλούτος σε τράπεζες και ξένα FUNDS.
  • Προστατεύει τους εργοδότες-δολοφόνους, αλλάζοντας τους όρους των εργατικών αποζημιώσεων σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος-δολοφονίας, απαιτώντας να αποδεικνύεται δικαστικά η ύπαρξη "δόλου" από την μεριά του εργοδότη
  • Φέρνει νέες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα (3τεκνοι και πολύτεκνοι) και μέχρι και 40% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις (καταργείται ακόμα και η προσωπική διαφορά του ν. Κατρούγκαλου)
  • Μειώνει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες: κοινωνική πρόνοια κατά 8% - νοσοκομεία 28% - συγκοινωνίες 32%. Το ΕΚΑΣ από 320 εκατ. το 2017, στα 80 εκατ. το 2018 και θα καταργηθεί το 2019!
  • Συνεχίζει και εντείνει τη φοροεπιδρομή στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, προβλέποντας να εισπράξει 950 εκατ. επιπλέον από φόρους το 2018.
  • Εντατικοποιεί το ρυθμό εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και αγαθών (ΔΕΗ, νερό κ.ά.)
  • Προωθεί νέες αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» στην υγεία και στην εκπαίδευση.
  • Προετοιμάζει μαζικές απολύσεις συμβασιούχων και ανακύκλωση της ανεργίας..
  • Εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, και δίνει άλλα 2,5 δισ για εξοπλισμούς

Μνημόνια και σκληρά αντιλαϊκά μέτρα επιβάλλονται με σκληρή καταστολή. Η κυβέρνηση για να ξεπεράσει τη λαϊκή οργή και τις αντιδράσεις γι αυτά κι όλα τ' άλλα μέτρα που θα 'ρθουν, ακολουθεί τον αυταρχισμό όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. με την επανεμφάνιση των ΜΑΤ στους πλειστηριασμούς, στους απεργούς στον Καρυπίδη, στους διαδηλωτές ενάντια στον απεργοκτόνο νόμο, στους φοιτητές, σε κάθε φωνή διαμαρτυρίας…

Την ίδια στιγμή επιδίδεται σε μια εκστρατεία πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας, με τα «πλεονάσματα» και το κοινωνικό μέρισμα, την «ανάπτυξη» και το «βγαίνουμε από τα μνημόνια»!

ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ !

Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να διεκδικήσουμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς - Καμία νέα περικοπή. Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.
  • Κάτω τα χέρια από την Απεργία και τους αγώνες. Καμιά παρέμβαση του κράτους στα συνδικάτα. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να οργανώνουν και να ελέγχουν τα σωματεία τους!
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών / αντισυνταξιοδοτικών νόμων-Ασφάλιση δικαίωμα όλων!
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση
  • -Όχι στους πλειστηριασμούς-Κάτω τα χέρια από την πρώτη κατοικία και την λαϊκή περιουσία!
  • Δημόσια και δωρεάν Παιδεία και υγεία για όλους - Όχι στη συρρίκνωση και τις περικοπές!
  • Κατάργηση των μνημονίων- Διαγραφή του χρέους - Απαλλαγή από τη "θηλιά" Ε.Ε. και ευρώ

Η επίθεση δεν έχει τέλος και δεν πρόκειται να σταματήσει παρά μόνο αν, κόντρα σε λογικές ανάθεσης κι αναμονής επίδοξων σωτήρων, κόντρα στο ξεπούλημα των αγώνων πριν ακόμα ξεκινήσουν, κόντρα στο συνδικαλισμό της διαμαρτυρίας και της ήττας, αποφασίσουμε

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ!

Αγώνας τώρα, μαζικός και αποφασιστικός, πανεργατικός και πανκοινωνικός:

  • Για την ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και κάθε κυβέρνησης που υλοποιεί την ίδια πολιτική.
  • Έξω από την ΕΕ, ρήξη με το κεφάλαιο και τα κέρδη του, κάτω το καθεστώς της επιτροπείας.
  • Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
  • Συνδικάτα ταξικά, μαχητικά, μαζικά, με αγώνες στα χέρια των εργαζομένων.
  • Να οργανώσουμε την αποφασιστική απάντηση του κινήματος με συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις παντού και κλιμάκωση!

Αθήνα: Κάλεσμα στο Μουσείο στις 10.30 πμ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4619


Η Σ.Ε.ΒΙΟΜΕ στη γενική απεργία

Οι εργαζόμενοι στη Σ.Ε.ΒΙΟΜΕ συμμετέχουμε στην απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη και καλούμε στην Αθήνα, στην απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία που θα ακολουθήσει, με συγκέντρωση στο Μουσείο στις 11:00 π.μ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/72333/