Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις 11.00

Πρόσκληση για συνέντευξη Τύπου

Οι διοργανωτές της αντιφασιστικής συγκέντρωσης & διαδήλωσης στην περιοχή του Περάματος που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/12 στις 12 το μεσημέρι, καλούν τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Αθηναϊκού, αλλά και του Τοπικού ημερήσιου / περιοδικού τύπου, ραδιοτηλεοπτικών μέσων και ηλεκτρονικών σελίδων, καθώς και οποιοδήποτε άλλο φορέα σε ενημερωτική συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Παρασκευή 15/12 στις 11πμ.

Την Δευτέρα 11/12 η αντιφασιστική πολιτική εκδήλωση που διεξαγόταν στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, δέχτηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ανενόχλητοι από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που υπήρχαν στην περιοχή, έριξαν πέτρες και μπουκάλια στο χώρο της εκδήλωσης και επέστρεψαν στα ανοιχτά τοπικά γραφεία τους, πάντα υπό την ανοχή και κάλυψη των δυνάμεων «ασφαλείας». Είναι η δεύτερη επίθεση, μετά από αυτή της 20ης Σεπτέμβρη, απέναντι σε αντιφασίστες στην περιοχή Περάματος - Σαλαμίνας που γίνεται από δυνάμεις της Χρυσής Αυγής.

Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δεν είναι χώροι πολιτικής, αλλά γιάφκες που οργανώνονται ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις σε πολίτες και αγωνιστές. Δεν θα αφήσουμε τους χώρους εργασίας σε παρακρατικούς απεργοσπάστες και εγκάθετους της εργοδοσίας, όπως αυτό που στήνει η Χρυσή Αυγή στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Δεν θα αφήσουμε πρόσφυγες και μετανάστες στο έλεος των ρατσιστικών πογκρόμ και των στρατοπέδων συγκέντρωσης που στήνει η Ε.Ε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ στην συνεχή κατρακύλα από τους συμβιβασμούς στην πλήρη επιβολή των συμφερόντων των καπιταλιστών επιτρέπει στους φασίστες να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η διαδήλωση που διοργανώνουμε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο Πέραμα είναι μόνο η αρχή απέναντι στην προσπάθεια των φασιστών να επαναφέρουν το κλίμα τρομοκρατίας και κοινωνικού κανιβαλισμού.

Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα - Πειραιά
Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία (Ε.Α.Σ. - Ε.Θ.Ε.Λ.)
Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας
Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό (Κ.Α.Ρ.)
Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.)
Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.)
Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων των εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΤΑΝΠΥ)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ
Συντονισμός Σωματείων Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων για το Προσφυγικό -
Μεταναστευτικό (ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ.)
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας - Άγιου Ιωάννου Ρέντη
Σωματείο Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/12/13/%c...