Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 στις 19.30

Ο άνθρωπος Καστοριάδης, ο φιλόσοφος Καστοριάδης

Φέτος η Βαβυλωνία διοργάνωσε μία σειρά εκδηλώσεων υπό τον τίτλο "2017: Έτος Καστοριάδη", με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του φιλοσόφου. Αυτό το πολιτικό αφιέρωμα ξεκίνησε από το Αγρίνιο τον περασμένο Φλεβάρη και θα τελειώσει στην Αθήνα στις 21 του μήνα στο Νοσότρος.

Καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν 12 συνολικά πολιτικές εκδηλώσεις σε διαφορετικές πόλεις για το πρόταγμα της ατομικής και κοινωνικής αυτονομίας: Αγρίνιο, Ναύπακτος, Χαλκίδα, Σόφια, Πρέβεζα, Πειραιάς, Λάρισα, Γιάννενα, Θεσ/νίκη, Κοζάνη, Ηράκλειο, Αθήνα. Σε αυτόν τον "μαραθώνιο" πολιτικών εκδηλώσεων συζητήσαμε με εκατοντάδες ανθρώπους διαπιστώνοντας όχι μόνο την επικαιρότητα της σκέψης του Καστοριάδη αλλά και τη διάνυξη ενός νέου πολιτικού ορίζοντα, τη γέννηση ενός νέου πολιτικού κινήματος που επιζητά τον ριζικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:30 συζητάμε με ανθρώπους που γνώρισαν προσωπικά τον Καστοριάδη, συζητάμε για τον άνθρωπο Καστοριάδη, συζητάμε για τον φιλόσοφο Καστοριάδη με τους:
Κώστα Σπαντιδάκη,
Γιώργο Οικονόμου,
Γρηγόρη Τσιλιμαντό
στον Eλεύθερο Kοινωνικό Xώρο Nosotros.

πηγή : https://www.facebook.com/events/1967047009064...
πηγή : email που λάβαμε στις 16 Δεκέμβριος 10h