Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση-μικροφωνική αλληλεγγύης στη Μundo Nuevo

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

Η κατάληψη Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη έχει τεθεί εκ νέου στο στόχαστρο των κατασταλτικών μεθοδεύσεων του κράτους και των μηχανισμών του, καθώς το τελευταίο διάστημα το Τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος της ΓΑΔΘ έχει αποστείλει κατ' οίκον κλητεύσεις σε 16 άτομα προκειμένου να προσέλθουν σε προανάκριση σχετικά με την κατάληψη του κτιρίου, ενώ τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για "διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατάληψη δημόσιου κτήματος". Η πρόσφατη αυτή κίνηση των κρατικών μηχανισμών δεν αποτελεί παρά μέρος του κατασταλτικού σχεδίου του κράτους που συστηματικά κατασκευάστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με εξακριβώσεις στοιχείων σε άτομα που κινούνταν στην περιοχή πέριξ της κατάληψης και από τα οποία αυθαίρετα επιλέχθηκαν όσοι διώκονται. Ενώ, είχε προηγηθεί δημοσίευση συκοφαντικού άρθρου, στο ηλεκτρονικό site, voria.gr, που στοχοποιούσε την κατάληψη, αναφέροντας την ολιγωρία των κρατικών μηχανισμών να εφαρμόσουν την εισαγγελική εντολή εκκένωσης της από το 2015 προκειμένου ο Δήμος Θέρμης να προχωρήσει στην "αξιοποίηση" του χώρου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι καταληψίες της Mundo Nuevo: «Η νέα αυτή κατασταλτική μεθόδευση που στήνουν οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές υπό τις οδηγίες της κυβέρνησης στοχεύει:

• στην τρομοκράτηση των νέων αγωνιστών που έρχονται σε επαφή με τους χώρους ζύμωσης και ανάπτυξης των επαναστατικών αναρχικών ιδεών, στέλνοντας «προειδοποιητικά μηνύματα»

• στην απομόνωση των πολιτικών και κοινωνικών χώρων του κινήματος από τους φυσικούς τους συμμάχους: τους νέους, τους φοιτητές, τους ανέργους και τους εργαζόμενους, επιχειρώντας την ποινικοποίηση της παρουσίας τους μέσα σ' αυτήν.

• στη στοχοποίηση αναρχικών αγωνιστών ώστε να κατασκευάσουν νέες διώξεις εναντίον τους, συντηρώντας έτσι κι αναπαράγοντας την κρατική βιομηχανία ποινικοποίησης της πολιτικής ένταξης και της αντικαθεστωτικής δράσης.»

Σε μια περίοδο όπου οι υποσχέσεις για έναν "καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο" έχουν εξανεμιστεί, το κράτος επιστρατεύει την καταστολή και την ωμή βία προκειμένου να εξαλείψει κάθε εστία αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και την υποταγή και στον ολοκληρωτικό έλεγχο που επιχειρούν να επιβάλλουν τα οικονομικά και πολιτικά αφεντικά. Η κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και αργίας, η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απολύσεις, η προώθηση του αντι-απεργιακού νόμου και η ουσιαστική κατάργηση της νομικής υπόστασης του εργατικού ατυχήματος, η συκοφάντηση, και η στυγνή καταστολή απεργιακών συγκεντρώσεων αλλά και κάθε μορφής κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων αποτελούν μέρος της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας που επιχειρείται να επιβληθεί στην κοινωνία.

Η πρόσφατη κατασταλτική μεθόδευση εναντίον της κατάληψης Mundo Nuevo δεν είναι μεμονωμένη ούτε τυχαία. Αντίθετα, αποτελεί πάγια μέρος της κατασταλτικής ατζέντας του κράτους για το χτύπημα συνολικά των αυτοοργανωμένων αγώνων και ειδικότερα του αναρχικού κινήματος. Οι κινηματικές δομές -οι καταλήψεις, οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, οι συλλογικότητες της πολιτικής, κοινωνικής και ταξικής αυτοοργάνωσης- χτυπιούνται ως αναπόσπαστα κομμάτια των αντιστάσεων των από τα κάτω και ως ορατά σημεία αναφοράς του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού αγώνα. Για αυτό το λόγο η υπεράσπισή τους είναι ζωτικής σημασίας για το σύνολο των αντιστεκόμενων, με προοπτική τη σύνδεση των αγώνων που θα ανακόψουν την επίθεση του κράτους και του κεφάλαιου και θα προτάξουν το όραμα μίας νέας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Από το κατειλημμένο έδαφος της ΛΚ37, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κατάληψη Mundo Nuevo και στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που στέκονται ανυποχώρητα απέναντι στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και των μηχανισμών του καθώς και στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Μέχρι την οριστική συντριβή του κόσμου της Εξουσίας, για την Κοινωνική Επανάσταση, για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ, ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ

ΤΡΙΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 6 Μ.Μ.

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1581642/


1 2 3

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

που αποτελεί ένα ανοιχτό πεδίο ζυμώσεων και ανάπτυξης των αναρχικών ιδεών και δυναμικό, μαχητικό και αναπόσπαστο μέρος των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων

Από τις 21 Νοέμβρη έχει ξεκινήσει μία νέα κατασταλτική μεθόδευση εναντίον της κατάληψης Mundo Nuevo, στη Θεσσαλονίκη, με το τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να καλεί 16 άτομα -παραδίδοντας τις κλήσεις κατ' οίκον σε όλη την Ελλάδα- να καταθέσουν στη ΓΑΔΘ, στο πλαίσιο προανακριτικής εξέτασης, για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και κατάληψης δημόσιου κτηρίου κατ΄ εξακολούθηση, που αφορούν στο κτήριο που στεγάζεται η κατάληψη. Το αποκλειστικό κριτήριο βάσει του οποίου καλέστηκαν τα 16 άτομα ήταν πως σε όλους είχε πραγματοποιηθεί, κάποια στιγμή κατά το παρελθόν, εξακρίβωση στοιχείων.

Αυτή τη φορά, οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές ενεργώντας στο πλαίσιο της πάγιας κρατικής πολιτικής επιχειρούν να στήσουν έναν κατασταλτικό κλοιό γύρω από την κατάληψη, προλειαίνοντας το έδαφος για εκκένωσή της, στοχεύοντας στην απομόνωση και περιθωριοποίησή της. Έτσι προσπαθούν να αμφισβητήσουν τον ανοιχτό κοινωνικό χαρακτήρα της κατάληψης και να περιστείλουν την πολιτική της δράση στοχεύοντας στην τρομοκράτηση των νέων αγωνιστών/στριών που έρχονται μέσω της δομής σε επαφή με τον αναρχικό αγώνα -στέλνοντάς τους "προειδοποιητικά μηνύματα". Προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο εργαζόμενων, ανέργων, νεολαίων στο χώρο -ποινικοποιώντας ακόμα και την απλή παρουσία- και εκκινώντας νέους κύκλους διώξεων αναρχικών συντρόφων και συντροφισσών.

Αυτή η κίνηση αποτελεί άλλη μία έκφανση της συντονισμένης και ολομέτωπης επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας με την επιβολή όλο και επαχθέστερων όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Μία επίθεση που κλιμακώνεται στην κατεύθυνση εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού με την αναβάθμιση του νομικού και κατασταλτικού οπλοστασίου της κυριαρχίας, προκειμένου να πνιγεί κάθε φωνή αμφισβήτησης και ανυπακοής. Στο στόχαστρο αυτής της καταστολής είναι οι ακηδεμόνευτοι και αυτοοργανωμένοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες, γιατί είναι αυτοί που συνεχίζουν να βάζουν φραγμούς στα αντικοινωνικά σχέδια κράτους και αφεντικών. Σε αυτό το πλαίσιο απαγορεύονται παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους, συλλαμβάνονται απεργοί, εγκληματοποιείται η δράση σωματείων βάσης, ποινικοποιείται η δράση αγωνιζόμενων εργαζομένων, ξυλοκοπούνται φοιτητές, αναρχικά μπλοκ δέχονται επιθέσεις, βασανίζονται αγωνιστές, και ξεδιπλώνονται οι κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον των πολιτικών καταλήψεων.

Κι αυτό συμβαίνει επειδή οι καταλήψεις αποτελούν δομές του κοινωνικού και ταξικού αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον κοινωνικό κανιβαλισμό που μας επιβάλλουν οι από τα πάνω και ταυτόχρονα προεικονίζουν το όραμα της απελευθερωμένης κοινωνίας λειτουργώντας οριζόντια και αντιιεραρχικά, στη βάση των αρχών τις ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ

ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΑΘΗΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΤΡΙΤΗ 19/12, 18.00

Τοπικό συντονιστικό Αθήνας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΟΡΕΙΑ: ΚΑΜΑΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ 21/12, 18.00

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό- Μαύρο & Κόκκινο

ΠΑΤΡΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΕΜΠΤΗ 21/12, 18.00

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος"

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΛ.ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΠΕΜΠΤΗ 21/12, 19.00

αναρχική ομάδα cumulonimbus

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ|ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1581680/


1 2 3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΡΙΤΗ 19/12, 18.00 |

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

KAI ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

Το τελευταίο διάστημα η κατάληψη Μundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη έχει βρεθεί στο επίκεντρο των κατασταλτικών επιχειρήσεων του κρατικού μηχανισμού. Το τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καλεί 16 άτομα, στο πλαίσιο προανακριτικής εξέτασης, να καταθέσουν για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και κατάληψης δημοσίου κτήματος με μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο την πραγματοποίηση εξακρίβωσης στοιχείων των 16 συντρόφων/συντροφισσών περιμετρικά του κτιρίου στο παρελθόν. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη κατάληψη στοχοποιείται για την πολιτική και αγωνιστική της δράση, καθώς στο παρελθόν καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, μέσω της δημοσίευσης άρθρων, δημιουργούσαν κλίμα για την εκκένωση του κτιρίου μετά από εισαγγελική εντολή του 2015 για την αξιοποίησή του από τον Δήμο Θέρμης.

Στο πλαίσιο της πάγιας κρατικής κατασταλτικής πολιτικής, αστυνομία και εισαγγελικές αρχές επιχειρούν την απομόνωση της κατάληψης από τον κοινωνικό ιστό, την τρομοκράτηση των αναρχικών αγωνιστών/ριών αλλά και την ποινικοποίηση της αντικρατικής και αντικαπιταλιστικής τους δράσης. Η συγκεκριμένη κατασταλτική επιχείρηση εντάσσεται στα ευρύτερα σχέδια της εξουσίας για τον αφανισμό των αυτοοργανωμένων δομών αγώνα που υψώνουν αναχώματα στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας και είναι κομμάτι της σχεδιασμένης εγκληματοποίησης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, καθώς αναγνωρίζει σε αυτές τον μόνο πραγματικό εχθρό ενάντια στην επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού .

Μέσα στις συνθήκες γενικευμένης συστημικής κρίσης όπου η ολομέτωπη επίθεση στην κοινωνία εντείνεται με την επιβολή ολοένα και δυσβάστακτων όρων επιβίωσης, ελέγχου και υποταγής, οι αυτοοργανωμένες δομές αγώνα και οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που δεν χειραγωγούνται από τους φορείς συστήματος και βάζουν φραγμούς στους σχεδιασμούς των κυρίαρχων, βρίσκονται στο στόχαστρο της εξουσίας. Από τις αστυνομικές επιθέσεις σε φοιτητές -που διεκδικούν την κάλυψη βασικών τους αναγκών- έξω από το Υπ. Παιδείας, σε απεργούς έξω από το κατάστημα του Market In στις 26/10 στα Ιωάννινα, μέχρι την ποινικοποίηση ολόκληρων σωματείων όπως το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και της Συνέλευσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, και από την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την εντατικοποίηση των όρων εργασίας, τα αναρίθμητα εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς, τη λεηλασία της φύσης μέχρι και τον κοινωνικό έλεγχο και την τοποθέτηση μπαρών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναδεικνύεται η εκμεταλλευτική και καταπιεστική φύση του κρατικού- καπιταλιστικού συστήματος.

Από την πλευρά μας, ως αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην κατάληψη Mundo Nuevo ως ορατό σημείο του αναρχικού λόγου και δράσης και στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που δέχονται την επίθεση κράτους και κεφαλαίου. Είναι ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη της διασύνδεσης των αδιαμεσολάβητων και αντιεραρχικών αγώνων που βρίσκονται στην κατεύθυνση της ανατροπής του κόσμου της εξουσίας και στην οικοδόμηση ενός κόσμου που θα βασίζεται στις αρχές της Αλληλεγγύης, της Ισότητας και της Ελευθερίας.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΡΙΤΗ 19/12, 18.00

Αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου & Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

πηγή : http://stekiantipnoia.espivblogs.net/2017/12/…