Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Aλληλεγγύη στην Παλαιστίνη! Συγκέντρωση Τρίτη 19 Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Aλληλεγγύη στην Παλαιστίνη!

Ενάντια στον Πόλεμο και τους Ιμπεριαλιστές Εμπρηστές του Κάτω η σιωνιστική κατοχή, Ελεύθερη, Ανεξάρτητη Παλαιστίνη

Να τσακίσουμε τη νέα επίθεση των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή

-

Όλοι στην Συγκέντρωση - Τρίτη 19 Δεκέμβρη - 18:00, Άγ. Βενιζέλου

καλούν παλαιστινιακές και ελληνικές οργανώσεις

-

Βόμβα μεγατόνων έριξαν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ στην έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά ταραγμένη και εύφλεκτη Μέση Ανατολή, ανακοινώνοντας τη μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και τη μεταφορά εκεί της πρεσβείας τους. Μετά από τις επεμβάσεις τους στο μέτωπο της Συρίας και τις ήττες που δέχτηκαν εκεί τα σχέδιά τους, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι σύμμαχοί του στην περιοχή επανέρχονται, απειλώντας με νέο χάος, πολέμους, λουτρό αίματος τους λαούς. Πρέπει να κινητοποιηθούμε παντού για να τους σταματήσουμε!

Η δίκαιη οργή του παλαιστινιακού λαού ξεχειλίζει, καθώς βλέπει ότι παρά τις υποχωρήσεις και τις υποσχέσεις ο πόθος του για ανεξάρτητη πατρίδα απειλείται να συντριβεί οριστικά, ότι ο ίδιος οδηγείται στην εξόντωση. Ήδη από την «στροφή» που εγκαινίασε ο Τραμπ προς την όλο και πιο ανοιχτή αντιπαράθεση με το Ιράν (και η οποία σήμαινε για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και μια πλήρη επανενεργοποίηση του Ισραήλ για τον έλεγχο της περιοχής), οι σιωνιστές αρπάζουν όλο και πιο πολύ τη γη των Παλαιστινίων με εποικισμούς, τους εγκλωβίζουν σε μια ασφυξία όπου δεν μπορούν να ζήσουν. Μια τεράστια διαδήλωση συγκλόνισε στις 7/12 τη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου οι Παλαιστίνιοι έχουν κηρύξει γενική απεργία. Ξέσπασαν συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες, τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, οι 4 από πραγματικά πυρά. Μια Νέα Ιντιφάντα είναι πολύ πιθανό ότι θα ξεσπάσει - όλη μας η υποστήριξη πρέπει να δοθεί για τη νίκη του Παλαιστινιακού λαού!

Το «τέρας» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού λυσσομανάει, γίνεται όλο πιο πολεμοκάπηλο και επικίνδυνο. Οι τυχοδιωκτισμοί του στη Συρία έγιναν μπούμερανγκ, καθώς προσπάθησε να πετύχει τους στόχους του σπέρνοντας ένα χάος «όλων εναντίον όλων» και βέβαια υποστηρίζοντας τους φονιάδες του Ισλαμικού Κράτους. Έχοντας αποτύχει, αντιμετωπίζει την παρουσία στην περιοχή ισχυρών ανταγωνιστών (Ρωσία, Ιράν αλλά και Κίνα). Για να αποτρέψει μια στρατηγική ήττα, δεν διστάζει να φουντώσει τη φωτιά νέων πολέμων, με την επιστράτευση των πιο αιματοβαμμένων, αντιδραστικών καθεστώτων. Με αυτά τα σχέδια (και με σημαία έναν σάπιο εθνικισμό) στοιχίζεται πλήρως ο ελληνικός καπιταλισμός, με πρωτεργάτες τους Τσίπρα-Καμμένο-Κοτζιά, νέους γύρους εξοπλισμών, πιο μεγάλες αλλά και νέες βάσεις, όλο και μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών - με τον «άξονα» (μαζί με την Κύπρο) δικτατόρων, πολεμοκάπηλων και φονιάδων: Ισραήλ, Αίγυπτος, Σ. Αραβία! Μας βάζουν στο επίκεντρο μιας τεράστιας σύγκρουσης, ακόμα και «τυφλών» χτυπημάτων.

Η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου κρέμεται πάνω από τους λαούς της περιοχής. Απλώνεται σε όλο τον κόσμο, από την αγιάτρευτη κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού/ιμπεριαλιστικού συστήματος. Μόνη διέξοδος ο κοινός, διεθνιστικός αγώνας του εργατικού κινήματος και των λαών της περιοχής: ενάντια σε εξοπλισμούς και πόλεμο - για να φύγει το ΝΑΤΟ και όλες οι βάσεις - ενάντια σε ιμπεριαλιστές και αντιδραστικές αστικές τάξεις - για μια επαναστατική διέξοδο, μια σοσιαλιστική ένωση, που θα βάλει τέλος στα σφαγεία του πολέμου και της προσφυγιάς.

-

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΝΩN ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/6930


Ενάντια στον πόλεμο, τα σύνορα και την καταπίεση
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Μπορεί ο κόσμος να κινείται προς μια πολύ-πολική κατάσταση των γεωπολιτικών σχέσεων, με διάφορα μπλοκ δυνάμεων να συγκροτούνται και να ανασχηματίζονται διαρκώς, ειδικότερα στην καπιταλιστική περιφέρεια. Αυτό ωστόσο δεν απέτρεψε τον Αμερικάνο πρόεδρο Donald Trump να λειτουργήσει ως «πλανητάρχης» αναγνωρίζοντας μονομερώς την Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, πυροδοτώντας ουσιαστικά από την Ουάσινγκτον το φυτίλι της σύγκρουσης στην Παλαιστίνη.
Αυτή η κίνηση που στοχεύει στην ενίσχυση και την αναβάθμιση της Αμερικάνικης συμμαχίας στην περιοχή, στο πλαίσιο μάλιστα της νέας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί- (πόλεμος στη Συρία, εκστρατεία ενάντια στο ISIS, μπλοκ Ιράν-Ρωσίας-Τουρκίας) δίνει το πράσινο φως στο Ισραήλ να εντείνει άλλη μια φορά την αντι-Παλαιστινιακή του εκστρατεία με πολεμικές παρεμβάσεις που προστίθενται στις προηγούμενες, στις πολιτικές απομόνωσης των Παλαιστινίων και τη μεθοδική εξολόθρευσή τους. Ταυτόχρονα οι Παλαιστίνιοι εξαναγκάζονται σε μια δυναμική αντίδραση, ανακηρύσσοντας μια νέα Ιντιφάντα, ώστε να αντιπαραθέσουν τη λαϊκή εξέγερση απέναντι στην υπεροπλία του Ισραηλινού στρατιωτικού μηχανισμού.

Η κίνηση των ΗΠΑ δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά ώθηση για τη δημιουργία νέων εκατομβών θυμάτων στην Παλαιστίνη, νέους βασανισμούς, συλλήψεις, καταστροφές για τον εξαθλιωμένο μα περήφανο παλαιστινιακό λαό.

Το δικαίωμα των Παλαιστινίων στον αγώνα προκύπτει και τίθεται ως αναπόσπαστο κομμάτι των διεθνών αγώνων, που υπερασπιζόμαστε ως αναρχικοί, όχι γιατί στοχεύει στη συγκρότηση ενός ακόμη κράτους στην περιοχή, όχι γιατί παίρνουμε θέση στους κίβδηλους θρησκευτικούς διαχωρισμούς, ούτε διότι συντασσόμαστε άκριτα στο πλάι ένοπλων μουσουλμανικών οργανώσεων τύπου Χαμάς ή Χεζμπολλάχ. Κάτι τέτοιο θα ήταν προφανώς αφύσικο για το αναρχικό επαναστατικό κίνημα, ενώ δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και την ιστορική πείρα των αντι-αποικιοκρατικών και αντικατοχικών αγώνων από την οποία συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι αγώνες για «εθνική απελευθέρωση», όταν δεν εκφράζονται ως άρνηση ακριβώς αυτής της εθνικής αφήγησης, δηλαδή ως κοινωνικοί αγώνες με διεθνιστικό ορίζοντα, καταλήγουν να αλλάζουν απλά την εθνικότητα του δυνάστη.

Η υπεράσπιση του Παλαιστινιακού λαού και του δίκαιου αγώνα του εδράζεται στο ότι είναι εκ των πραγμάτων και εξαιτίας της απροκάλυπτης ολοκληρωτικής/φασιστικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ και την αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας ένας αγώνας για την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής που απειλείται από τις άθλιες συνθήκες επιβολής μιας απάνθρωπης κατοχής κι ενός διαρκούς πολέμου απομόνωσης και αποξένωσης από όλες τις δυνατότητες επιβίωσης του λαού της Παλαιστίνης

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΤΡΙΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 18:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο", μέλος Α.Π.Ο -Ο.Σ-

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Δεκέμβριος 21h