Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 στις 15.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Η μάχη κλιμακώνεται! 66 Πλειστηριασμοί την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στην Αττική! Όλοι στα Ειρηνοδικεία!

66 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι για αυτή την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στην Αττική, μεταξύ των οποίων και 13 πρώτες κατοικίες. Από τους 66 πλειστηριασμούς οι 54 θα διεξαχθούν στα Ειρηνοδικεία και οι 12 ηλεκτρονικά.

Συγκεκριμένα 22 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, 5 στου Αμαρουσίου, 3 στων Αχαρνών, 4 στου Ιλίου, 1 στης Καλλιθέας, 8 στου Κορωπίου, 4 στου Λαυρίου, 2 στου Μαραθώνα, 4 στου Πειραιά και 1 στου Περιστερίου.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα δώσει δυναμικό "παρών" για μία ακόμη Τετάρτη όπως 4 χρόνια τώρα. Η χούντα τραπεζιτών-κυβέρνησης-κορακιών δε θα περάσει!

Όλοι 3:30-5:00μμ στα Ειρηνοδικεία της Αττικής!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Θα νικήσουμε!

Κίνημα Δεν Πληρώνω

πηγή : https://www.kinimadenplirono.gr/66-pleistiria…


1 2 3 4

Από την Τετάρτη 10/1 και κάθε Τετάρτη, συνεχίζουμε να δηλώνουμε «παρών» στα Ειρηνοδικεία

Από την Τετάρτη 10/1 και κάθε Τετάρτη, συνεχίζουμε να δηλώνουμε «παρών» στα Ειρηνοδικεία

Δελτίο Τύπου

Η επιχείρηση υφαρπαγής πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών το 2018 ξεκινά με τις «υπογραφές» Τσιπρα - Καμμένου και την πολιτικά ένοχη στήριξη των Κ. Μητσοτάκη, Φ. Γεννηματά, Στ. Θεοδωράκη και Β. Λεβέντη

Από την Τετάρτη 10/1 και κάθε Τετάρτη, συνεχίζουμε να δηλώνουμε «παρών» στα Ειρηνοδικεία και στα συμβολαιογραφικά γραφεία που κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Δεν μας πτοούν τα ΜΑΤ, τα χημικά και η τρομοκρατία

Από την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου ξεκινά η νέα «επιχείρηση» υφαρπαγής των πρώτων κατοικιών και των λαϊκών νοικοκυριών, που φέρει τις «υπογραφές» Τσίπρα - Καμμένου και έχει την πολιτικά ένοχη στήριξη των Κ. Μητσοτάκη, Φ. Γεννηματά, Στ. Θεοδωράκη και Β. Λεβέντη. Τα στελέχη και τα μέλη της ΛΑΕ μαζί με το σύνολο των αγωνιστών του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών θα συνεχίσουν και φέτος, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, τον μεγάλο αγώνα κατά των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ενωτικά και μαζικά «παρών» κάθε Τετάρτη και κάθε μέρα που θα πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί (ηλεκτρονικοί και μη) στα Ειρηνοδικεία και στα συμβολαιογραφικά γραφεία που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας αντικοινωνικές, αντιλαϊκές «αποστολές», προσφέροντας με ένα «κλικ» ό,τι απέμεινε στα λαϊκά νοικοκυριά, ακόμη και το τελευταίο «κεραμίδι» φτωχών οικογενειών, στα «κοράκια», σε θυγατρικές - real estate τραπεζών και funds.

Με νέες, μεγάλες, ενωτικές και μαζικές κινητοποιήσεις, το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών θα ακυρώσει στην πράξη -και- τους «χουντικής έμπνευσης» νόμους, που έχουν στόχο την καταστολή, τον εκφοβισμό ακόμα και την τιμωρία με πολύμηνη φυλάκιση των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς και την υφαρπαγή των λαϊκών περιουσιών.

Δεν μας φοβίζουν ούτε τα χημικά, ούτε οι φυλακίσεις.

Και το 2018 συνεχίζουμε τον ενωτικό αγώνα για να προστατεύσουμε τον μόχθο του ελληνικού λαού.

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 3 μ.μ., καλούμε όλους και όλες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και στα Ειρηνοδικεία του λεκανοπεδίου της Αττικής και όλης της χώρας, δηλώνοντας ότι τα ιδιώνυμα και οι «χουντικής έμπνευσης» νόμοι δεν θα περάσουν.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

8/1/2018

πηγή : http://laiki-enotita.gr/2018/01/08/από-την-τε…


1 2 3 4

Εξόρμηση για το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού της ΒΙΟΜΕ

Αθήνα: πρόγραμμα εξορμήσεων για το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού του Αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ

- Παρασκευή 5/1, 17:00 - 19:00, Μοναστηράκι

- Δευτέρα 8/1, 16:00 - 18:00, Σύνταγμα
[και 19:00 συνέλευση στο χώρο της ΒΙΟΜΕ Περιστέρι, Ψαρών 33, ΜΕΤΡΟ Αγ.Αντώνης]

- Τρίτη 9/1, 15:00 - 17:00, Αττική

- Τετάρτη 10/1, 15:30, στα Ειρηνοδικεία στο Περιστέρι και στη Λουκάρεως

- Πέμπτη 11/1, 12:00, πλατεία Κλαυθμώνος με κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Βιο.Με Αθήνας

ΣΧΕΤΙΚΗ ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΕΒΙΟΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ

http://biom-metal.blogspot.gr/2017/12/ana_11.…

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/vio.me.Athens/


1 2 3 4

12 ΓΕΝΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Να σημάνει παντού συναγερμός - Για εβδομάδα πολύμορφης μάχης, κλιμάκωσης και για απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη -Για να μην περάσουν τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης και ο αντιαπεργιακός νόμος

Με συμμετοχή εκπροσώπων και παρατηρητών από Εργατικά Σωματεία, Συλλογικότητες γειτονιών, Πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς και αγωνιστές του κινήματος, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8/01 η Σύσκεψη Αγώνα που κάλεσε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό. Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν πολλοί αγωνιστές και στην ολοκλήρωση της Σύσκεψης καταλήχθηκαν τα παρακάτω:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ σε συμφωνία με το κεφάλαιο και τους δανειστές, ετοιμάζεται να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της τρίτης αξιολόγησης (και στην συνέχεια και της Τέταρτης αξιολόγησης τον Μάιο. Η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο. Παρά τις κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου, οι επιλογές αυτές προχωρούν με την πολιτική συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων.

Στο στόχαστρο του αντισυνδικαλιστικού νόμου βρίσκονται, όχι προφανώς τυχαία, τα πρωτοβάθμια σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία. Η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και η ΕΕ θέλουν να δώσουν ένα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα. Επιδιώκουν να αποδυναμώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και ειδικά τα αγωνιστικά ταξικά σωματεία που μπορούν να σηκώσουν σοβαρές μάχες σε επιχειρήσεις και κλάδους. Κι ταυτόχρονα θέλουν να «χτυπήσουν» τις μορφές οργάνωσης στην βάση των εργαζόμενων μέσα από τις οποίες μπορούν να διαμορφωθούν οι όροι για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.

Το μεγαλύτερο μέρος του "πακέτου" των προαπαιτούμενων που αναμένεται να νομοθετηθεί αφορά την ολοκλήρωση της συνταγής της σκληρής λιτότητας στη βάση των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων και έναν ακόμη γύρο «διάσωσης των τραπεζών». Το αντεργατικό πακέτο περιλαμβάνει επίσης μέτρα που θα σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες με γνώμονα την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Ταυτόχρονα με τα μέτρα της γ΄ αξιολόγησης σειρά παίρνουν μια σειρά νέες ιδιωτικοποιήσεις ενώ τα προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο ριζικών ανατροπών.

Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται και νέες διατάξεις επέκτασης των περίφημων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Την ίδια ώρα οι θεσμοί διαμηνύουν πως μόνο αν γίνουν κανονικά οι επόμενοι πλειστηριασμοί θα δώσουν την επόμενη δόση!

Οι ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ έχουν αρνηθεί κάθε απεργιακό σχεδιασμό και στηρίζουν την κυβέρνηση, την ΕΕ και τον ΣΕΒ. Συμφωνούν πλήρως με το επιλεκτικό χτύπημα κατά των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να υλοποιούν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στα συνδικάτα.

Όμως και η πρόταση για απεργία την μέρα ψήφισης των μέτρων αποτελεί μια πρόταση «αναμονής του αντιπάλου», που δεν συσπειρώνει δυνάμεις, δεν δίνει καμιά προοπτική για τη συνέχεια.

Το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία πρέπει ΤΩΡΑ να απαντήσουν ενωτικά και αποφασιστικά! Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση - Να μην περάσει η 3η αξιολόγηση. Σύγκρουση -ρήξη με τα ευρωμνημόνια και με όλους όσους τα επιβάλουν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο

Να σημάνει παντού συναγερμός με διαδικασίες βάσης, για εβδομάδα πολύμορφης μάχης, κλιμάκωσης και απεργίας την Παρασκευή 12 Γενάρη:

1. Να δοθεί παντού στα σωματεία η μάχη για να υπάρξουν αποφάσεις και να προκηρυχτεί απεργία στις την Παρασκευή 12 Γενάρη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τις συνελεύσεις τους, τα πρωτοβάθμια σωματεία να συμβάλουν στην απεργιακή απάντηση, ανεξάρτητα από τι θα πράξουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Καλούμε σε απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια.

2. Την Τετάρτη 10 Γενάρη καλούμε σε μαζικές συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία για μαζική εργατική-λαϊκή ακύρωση των πλειστηριασμών και του νόμου ποινικοποίησης της δράσης ενάντιά τους. Είναι η πρώτη απόπειρα πλειστηριασμών μετά την ψήφιση του νόμου ενάντια στη δράση αποτροπής τους. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού είναι 3μμ στη Λουκάρεως.

3. Την Πέμπτη 11 Γενάρη στις 6μμ προχωράμε σε καταγγελία στα γραφεία της ΓΣΕΕ (συγκέντρωση Ιουλιανού και Πατησίων) και στην συνέχεια σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

4. Καλούμε σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων μέχρι και την μέρα της ψήφισης και στην συνέχεια σε κύκλο γενικών συνελεύσεων.

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό

πηγή : http://lantzaepet.blogspot.com/2018/01/12.htm…