Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 στις 9.00 πμ

Συμπαρασταση στους αγωνιστές από την Τουρκία, στο Εφετείο Μυτιλήνης

Τη Δευτέρα, 9.00 π.μ., θα επανεκδικαστεί από δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ΕΦΕΤΕΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Μυτιλήνης, η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία, που είχε ολοκληρωθεί το Γενάρη του 2015

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Στις 30 Ιουλίου 2013, στα ανοιχτά της Λέσβου, συνέλαβαν 2 Τούρκους αγωνιστές, μέσα σε βάρκα με όπλα. Το επόμενο διάστημα ακολουθούν εισβολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα γραφεία του περιοδικού και της «Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν». Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων προσάγονται και συλλαμβάνονται πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, τους οποίους οι κατασταλτικοί μηχανισμοί προσπάθησαν να συνδέσουν με την ίδια υπόθεση.

Ένα χρόνο μετά, στις 27 Ιουνίου 2014, πραγματοποιείται θεαματική επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στα Εξάρχεια, κατά την οποία συλλαμβάνονται 3 ακόμη αγωνιστές/αγωνίστριες, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης με σταθερή παρουσία σε αγώνες και κινηματικές δράσεις στην Ελλάδα. Η κατηγορία ήταν συλλογή πληροφοριών και οικονομική υποστήριξη της DHKP-C. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η παράγραφος 6 του αντιτρομοκρατικού νόμου 187Α, που στοχεύει στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των συντροφικών σχέσεων, με κύριο σκοπό την πολιτική και σωματική εξόντωση όσων αντιστέκονται.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους αγωνιστές από την Τουρκία, στο Εφετείο Μυτιλήνης. Όπως είναι γνωστό τον τελευταίο καιρό μετά από πίεση της Τουρκίας αυξήθηκαν οι διώξεις εις βάρος των αγωνιστών - πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία.

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Ιανουάριος 18h