Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 5 διωκόμενους της διαδήλωσης NO EXPO

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ & ΤΑ ΕΥΡΩΕΝΤΑΛΜΑΤΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η διαδήλωση της 1ης Μαΐου του 2015 στο Μιλάνο ενάντια στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης EXPO αποτέλεσε το αποκορύφωμα ενός επταετούς πολύμορφου κινήματος, που επιχείρησε να αντισταθεί στα αναπτυξιακά της σχέδια. Δηλαδή στην ανάπλαση κι εμπορευματοποίηση περιοχών, στις μαζικές εξώσεις και μετακινήσεις φτωχοποιημένων πληθυσμών από τις γειτονιές τους, στα παιχνίδια αντικειμενικών αξιών για τη συσσώρευση ακινήτων σε χέρια επενδυτών, στην προώθηση της επισφάλειας και της απλήρωτης εθελοντικής εργασίας για χάρη της έκθεσης, σε συνδυασμό με την τότε αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων (νομοσχέδιο Jobs Act). Το κίνημα ΝΟ-EXPO με αποκορύφωμα την πρωτομαγιάτικη διαδήλωση, κατάφερε να δημιουργήσει μια μίνι πολιτική κρίση στην Ιταλία και να σπάσει ένα είδος κοινωνικής ειρήνης που επιχειρήθηκε να επιβληθεί στο Μιλάνο μέσω της έκθεσης και των ιδεολογημάτων της, αυτό της υποτιθέμενης ανάπτυξης και της καλής εικόνας που έπρεπε να δείξει η πόλη.

Στη μαζικότητα και τη δυναμική αυτής της διαδήλωσης, οι ιταλικές αρχές απαντούν την επόμενη ημέρα με πογκρόμ προσαγωγών και συλλήψεων. Μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται και 5 σύντροφοι, από την Αγία Παρασκευή, που προσάγονται από την αστυνομία του Μιλάνου μετά την έξοδό τους από κατειλημμένο πολιτικό χώρο. Μετά από πολύωρη κράτηση και χωρίς την παρουσία διερμηνέα, αφού υποχρεώνονται να δώσουν δείγμα DNA και αποτυπώματα, αφήνονται ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Η εν λόγω επιχείρηση της αστυνομίας αποτελούσε μια ακόμα ψηφίδα σε ένα μωσαϊκό που είχε αρχίσει να σχηματίζεται ήδη πριν τη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς, με μια σειρά εκκενώσεων κατειλημμένων χώρων, ερευνών και επιχειρήσεων της αστυνομίας και τη στρατιωτικοποίηση ολόκληρων συνοικιών του Μιλάνου· ένα μωσαϊκό που αποσκοπούσε να τροφοδοτήσει μία τοξική αφήγηση γύρω από τις κινητοποιήσεις εκείνων των ημερών και γύρω από όσους και όσες συμμετείχαν σε αυτές.

Έξι μήνες μετά, το ιταλικό κράτος εκδίδει ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για τους 5 στην Ελλάδα, με την ΕΛ.ΑΣ να εισβάλει στα σπίτια τους και να τους συλλαμβάνει. Παράλληλα την ίδια μέρα, συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται 4 ιταλοί διαδηλωτές στο Μιλάνο ενώ ένας ακόμη ιταλός κατηγορούμενος διαφεύγει της σύλληψης όπου και καταζητείται μέχρι και σήμερα.

Για δύο μήνες, μέχρι τις ημέρες συνεδριάσεων του συμβουλίου εφετών (7,8 και 11 Γέναρη 2016), αναπτύχθηκε ένα δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης με τη συμμετοχή πλήθους αγωνιζόμενων ανά την επικράτεια [Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Μυτιλήνη] που έθεσε ως πρωταρχικό στόχο το μπλοκάρισμα αυτών των εκδόσεων. Το πολύμορφο αυτό κίνημα, μέσα από δεκάδες ανακοινώσεις συμπαράστασης και ποίκιλες δράσεις όπως συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, στάσεις εργασίας, καταλήψεις πανεπιστημίων, δημαρχείων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών καθώς και του ιταλικού προξενείου σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, κατάφερε να δημιουργήσει τους απαραίτητους συσχετισμούς ώστε να εμποδίσει επιτυχώς την έκδοσή τους στην Ιταλία. Οι αποφάσεις του συμβουλίου εφετών για τη μη έκδοση των 5, συνοδεύονται με την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης για την άσκησης ποινικής δίωξης στην Ελλάδα για τα «αδικήματα» που κατηγορούνται από τις ιταλικές αρχές ότι διέπραξαν. Όμως, 2 χρόνια μετά τα Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης και το τελικό μπλοκάρισμά τους, η ιταλική δικαιοσύνη επανέρχεται, ορίζοντας δικάσιμο στις 15 Νοέμβρη στο Μιλάνο για τους 5 συντρόφους μας. Θα πρόκειται για μια δίκη, όπου οι 5 έχουν ήδη καταδικαστεί - πριν από οποιαδήποτε δικαστική απόφαση - με την στοχοποίηση και διαπόμπευση των προσώπων τους σε όλα τα ιταλικά μέσα ως βασικών υπαιτίων των καταστροφών. Εξάλλου, είναι εξέχουσα η ανάγκη να υπάρξουν «ένοχοι», ώστε να μετατοπιστεί η προσοχή από την "καμένη" γή που άφησε η Expo φεύγοντας από το Μιλάνο.

Τελικώς, η δίκη παίρνει αναβολή για τις 31 Ιανουαρίου του 2018. Είναι ολοφάνερο ότι το ιταλικό κράτος θέλει να έχει τον αποκλειστικό λόγο για τις ποινές των 5 και τη δυνατότητα - αφού τους καταδικάσει - να εκδώσει νέα Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης που θα αναφέρονται πλέον σε έκτιση ποινής, με την πιθανότητα αυτή την φορά να γίνουν δεκτά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ - ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΤΩΝ 4 ΙΤΑΛΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Τον Απρίλη του 2016 πραγματοποιήθηκε η δίκη των τεσσάρων Ιταλών με αποτέλεσμα μία αθώωση και τρείς καταδίκες με ανασταλτικό χαρακτήρα. Η κακουργηματική κατηγορία της καταστροφής και λεηλασίας έπεσε για όλους τους κατηγορούμενους, οι οποίοι καταδικάστηκαν μόνο για αδικήματα μικρότερης βαρύτητας, δηλαδή της απόκρυψης και αλλοίωσης των χαρακτηριστικών τους και της αντίστασης, ενώ ο 4ος κατηγορούμενος διαδηλωτής τελικά αθωώθηκε πλήρως, έχοντας προφυλακιστεί περίπου 6 μήνες.

Η τεράστια έρευνα των DIGOS (η Ιταλική Αντιτρομοκρατική - Γενική Διεύθυνση Ερευνών και Ειδικών Επιχειρήσεων) και του εισαγγελέα Basilone για τη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς, που φαινόταν ότι θα έπρεπε να γεννήσει ένα βουνό, στο τέλος γέννησε ένα ποντίκι. Ήταν πασιφανές ότι οι ιταλικές αρχές στόχευαν στην καταδίκη όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα που επισύρει υψηλότατες ποινές φυλάκισης (8-15 χρόνια κάθειρξη). Η χρήση αυτού του αδικήματος - λείψανο του Κώδικα Rocco (άρθρο 419 του Ιταλικού Ποινικού Κώδικα που θεσπίσθηκε την περίοδο του φασισμού για καταστάσεις άλλης φύσης και σοβαρότητας) εφαρμόζεται αρχικά το 1998, κατά διαδηλωτών της μεγάλης διαδήλωσης που έγινε στις 4 Απριλίου στο Τορίνο, ενάντια στη δολοφονία του Edoardo (Baleno) Massari μέσα στη φυλακή. Ξαναχρησιμοποιήθηκε για την εξέγερση στην Γένοβα ενάντια στη σύνοδο G8 το 2001 και για άλλες 4 ριζοσπαστικές διαδηλώσεις: Το 2003 στο Μιλάνο, το 2011 στην Ρώμη και το 2015 στην Κρεμόνα και το Μιλάνο. Βάση του συγκεκριμένου νόμου ακόμα και η απλή φυσική παρουσία σε διαδήλωση που αποκτά συγκρουσιακά χαρακτηριστικά μπορεί να διωχθεί ποινικά - όπως συμβαίνει και με την περίπτωση των 5.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΟ-EXPO ΠΙΟ ΒΑΣΙΜΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Το παραμύθι που είχαν στήσει επί ένα χρόνο οι ιταλικές διωκτικές αρχές σε συνεργασία με τα ΜΜΕ πάνω στο μιλανέζικο ανταγωνιστικό κίνημα ξεφούσκωσε. Το σαθρό κατηγορητήριο, η διαπόμπευση των συντρόφων μας, η στοχοποίηση κατειλημμένων κοινωνικών κέντρων και πολιτικών χώρων από μπατσοφυλλάδες τύπου Corierre della sera δεν φάνηκαν αρκετά ώστε να αποδώσουν τη «καταστροφή» του Μιλάνου στους διαδηλωτές (και όχι στην κυβέρνηση, τους τοπικούς άρχοντες και τους μαφιόζους εργολάβους).

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κύκλος διώξεων για την διαδήλωση του NO EXPO ξεκίνησε την περίοδο όπου ο ιταλικός τύπος αποκαλύπτει οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα σχετικά με την έκθεση, που αφορούν διαπλεκόμενα κέντρα εξουσίας (συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου του Μιλάνου και πρώην διευθυντή της EXPO, Beppe Sala, ο οποίος σε κάποια φάση αποφάσισε μέχρι και να απέχει προσωρινά από τα δημαρχιακά του καθήκοντα σε μια προσπάθεια να γλιτώσει τα χειρότερα).

Μακριά από την μιντιακή σκανδαλολογία, τα δικαστικά πανηγύρια και τους ενδοσυστημικούς ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της εισαγγελίας του Μιλάνου, αυτό που επιβεβαιώνεται μέχρι και σήμερα, είναι η αρχική επιλογή των κινημάτων της Ιταλίας να εναντιωθούν στην παγκόσμια φιέστα των αφεντικών και σ' όλα αυτά που σκόρπισε στο πέρασμα της: χρέος, τσιμέντο και επισφάλεια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑ-ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η χρήση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για συμμετοχή σε διαδήλωση (ενώ μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για βαριά ποινικά αδικήματα, όπως εμπορία ναρκωτικών, σωματεμπορία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κλπ) ανοίγει «τον ασκό του Αιόλου» για την αναβάθμιση του εύρους της καταστολής με διεθνοποιημένα χαρακτηριστικά, η οποία σημαδεύει τις ολοένα και πιο συχνές συναντήσεις αγωνιζόμενων απ' όλη την Ευρώπη, όπως αυτές στην Φρανκφούρτη το 2015 ενάντια στα εγκαίνια των νέων κτιρίων της ΕΚΤ αλλά κι αυτές κατά της G20 στο Αμβούργο το καλοκαίρι του 2017. Επίσης, ανοίγει περαιτέρω τον δρόμο για την έκδοση αγωνιζόμενων σε χώρες όπου η σύγκρουση κράτους-κινημάτων διεξάγεται με ανοιχτούς δικτατορικούς τρόπους (π.χ. Τουρκία), όπως έχει ήδη συμβεί στην υπόθεση ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη).

Το νικηφόρο μπλοκάρισμα των εκδόσεων των 5 κατάφερε να βάλει ένα φρένο σε αυτή την απόπειρα, μέσα από τον 2μηνο αγώνα που δόθηκε. Όμως τα βασικά διακυβεύματα παραμένουν ακόμα ανοιχτά, όπως και ο αγώνας για να μην αφήσουμε κανέναν σύντροφο μας όμηρο της (δια)κρατικής καταστολής. Οι διώξεις αυτές δεν πλήττουν μόνο τους 5. Πλήττουν και όλους-ες εμάς που επιλέξαμε εκείνη την ημέρα να διαδηλώσουμε πλάι τους στους δρόμους του Μιλάνου. Πλήττουν κυρίως όλους όσους, αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σηκώνουν κεφάλι, διαδηλώνουν, απεργούν και αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια.

2,5 χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Σε μια εποχή όπου παντού υψώνονται φράχτες και σύνορα, ο εθνικισμός εντείνεται και το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης περνάει πάνω απ τις πλάτες μας, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις διεθνείς κινητοποιήσεις και να ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγωνιζόμενους/ες από τον υπόλοιπο κόσμο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1, 19.00, ΑΣΟΕΕ

Συζήτηση - ενημέρωση για τις εξελίξεις στην υπόθεση ΝΟ-EXPO και τις δίκες των5 συντρόφων μας σε Ελλάδα & Ιταλία

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1, 09.00, Δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 9)

Έναρξη δίκης | Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Σύντροφοι/Συντρόφισσες που συμμετείχαμε στη Διαδήλωση τη 1η Μάη στο Μιλάνο ενάντια στην διεθνή έκθεση Expo 2015

Γενάρης '18

Παίρνουμε θέσεις μάχης απέναντι στην καταστολή και τα ευρωεντάλματα - Αλληλεγγύη στους 5 διωκόμενους της διαδήλωσης NO EXPO!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1, 19.00, ΑΣΟΕΕ

Συζήτηση - ενημέρωση για τις εξελίξεις στην υπόθεση ΝΟ-EXPO και τις δίκες των5 συντρόφων μας σε Ελλάδα & Ιταλία

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1, 09.00, Δικαστήρια Ευελπίδων

Έναρξη δίκης | Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Σύντροφοι/φισσες που συμμετείχαν στην πρωτομαγιάτικη διαδήλωση στο Μιλάνο ενάντια στην διεθνή έκθεση Expo 2015

πηγή : http://free5.gr/pernoume-thesis-machis-apenan…


1 2 3 4

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους του NO EXPO σε Ελλάδα και Ιταλία

Η διαδήλωση την πρωτομαγιά του 15′ στο Μιλάνο ενάντια στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης EXPO κατάφερε με το μέγεθος και τα μαχητικά χαρακτηριστικά της να θρυμματίσει τη βιτρίνα της κοινωνικής ειρήνης και της καπιταλιστικής φιέστας του EXPO και να προκαλέσει μια μίνι πολιτική κρίση στην Ιταλία. Από την επόμενη μέρα οι ιταλικές αρχές ξεκινούν έναν πογκρόμ διώξεων σε όσους διαδήλωσαν εκείνη την ημέρα προχωρόντας σε μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και 5 φοιτητές από την Αγία Παρασκευή που προσαγάγονται από την αστυνομία του Μιλάνου μετά την έξοδο τους από κατηλειμένο πολιτικό χώρο και έπειτα αφήνονται ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες. Ένα χρόνο μετά το ιταλικό κράτος εκδίδει ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για τους 5, ενώ συλλαμβάνει και προφυλακίζει 4 Ιταλούς διαδηλωτές από το Μιλάνο.

Μετά από αγώνα δύο μηνών διεθνιστικής αλληλεγγύης αποτρέπονται οι εκδόσεις των 5 με τις αποφάσεις των εφετείων στις 7, 8 και 11 Γενάρη του '16 και αποφασίζει την άσκηση δίωξης των 5 συντρόφων στην Ελλάδα. Τον Απρίλη του 16' πραγματοποιείται στο Μιλάνο η δίκη των τεσσάρων Ιταλών με αποτέλεσμα μία αθώωση και τρείς καταδίκες

Η χρήση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για συμμετοχή σε διαδήλωση, οι αστυνομικές εισβολές στα σπίτια των 5, η δημοσίευση των φωτογραφιών και των στοιχείων τους και η διαπόμπευση τους από τα ιταλικά ΜΜΕ αποτέλεσε μια αναβάθμιση της διεθνοποιημένης καταστολής ενάντια στις συναντήσεις αγωνιζόμενων σε όλη την Ευρώπη.

Στις 15 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί η δίκη των 5 στην Ευελπίδων. Θα είμαστε εκεί για να μην αφήσουμε κανένα σύντροφο όμηρο της (δια)κρατικής καταστολής.

Μπλόκο στα ευρωεντάλματα

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Ασοεε

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Ιανουάριος 18h


1 2 3 4

Αλληλεγγύη στους 5 διωκόμενους της διαδήλωσης NO EXPO!

Παίρνουμε θέσεις μάχης ενάντια στην καταστολή και τα Ευρωεντάλματα

Στις 12/11/2015 οι ελληνικές αρχές, με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Μιλάνου με σκοπό την άσκηση ποινικής δίωξης, συνέλαβαν 5 συντρόφους μας για τη συμμετοχή τους σε διαδήλωση την Πρωτομαγιά του 2015, ενάντια στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Expo 2015.

Στις 7, 8 και 11 Ιανουαρίου του 2016 το συμβούλιο εφετών αποφάσισε τη μη έκδοση των 5 στις ιταλικές αρχές και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για άσκηση ποινικής δίωξης για τα «αδικήματα» που τους κατηγορεί η αστυνομία του Μιλάνου ότι διέπραξαν, αυτή τη φορά στην Ελλάδα.

Δύο χρόνια, όμως μετά το μπλοκάρισμα των Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης , η ιταλική δικαιοσύνη επανέρχεται ορίζοντας νέα δικάσιμο. Με τη λήξη της δίκης στην Ιταλία θα έρθουν και τα νέα Ευρωεντάλματα για έκδοση με σκοπό την έκτιση της ποινής που θα έχει οριστεί καθώς και τη πιθανότητα να γίνουν δεκτά. Στις 15/01/2018 όμως, αρχίζει και η δίκη στην Ελλάδα για τα ίδια αδικήματα.

Για το λόγο αυτό, καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, στα δικαστήρια Ευέλπιδων, κτίριο 9, στις 15 Ιανουαρίου στις 09:00.

Αν κράτη και αφεντικά ψάχνουν για ενόχους, να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους.

Κανένας σύντροφός μας μόνος απέναντι στην διακρατική καταστολή.

Α.Σ★ΦΜΣ

πηγή : http://asfms.espivblogs.net/2018/01/11/allhle…


1 2 3 4

Να μπει τέλος στην ομηρία των 5 συμπολιτών μας - Όλοι/ολες στο δικαστήριο 15/1/18

Στις 2 Μάϊου 2015 στο Μιλάνο,(μια μέρα μετά την πρωτομαγιάτικη απεργία με αιχμή την εναντίωση στη διεθνή έκθεση EXPO) σε μία καφετέρια κοντά σε ένα κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο, διεξάγεται ένα μαζικό κύμα προσαγωγών, μέσα στο οποίο βρίσκονταν και 5 φοιτητές από την Αγία Παρασκευή, οι οποίοι συμμετέχουν στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του, στη συνέλευση κατοίκων της πόλης μας, σε εργατικές και ταξικές διεκδικήσεις. Στη συνέχεια οι προσαχθέντες έμειναν επί 12 ώρες στην αστυνομική διεύθυνση του Μιλάνου, χωρίς διερμηνέα, όπου κι έγινε λήψη DNA και αποτυπωμάτων και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καμία κατηγορία.

Έξι μήνες μετά, οι Ιταλικές αρχές αποφασίζουν να βγάλουν Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, με το οποίο ζητούν την έκδοση των 5 συναγωνιστών μας στην Ιταλία με μόνη κατηγορία ότι ''εθεάθησαν'' να βρίσκονται σε πλήθος που συμμετείχε στα επεισόδια της πρωτομαγιάτικης απεργίας, χωρίς να διευκρινίζεται από ποιόν και αν εθεάθησαν να κάνουν κάτι. Στην Ιταλία ακόμα και η απλή φυσική παρουσία σε κινητοποίηση που αποκτά συγκρουσιακά χαρακτηριστικά μπορεί να διωχθεί ποινικά, διώκοντας έτσι το πολιτικό φρόνημα.

Στις 7, 8 και 11 Ιανουαρίου το 2016, το συμβούλιο των εφετών, ύστερα από ένα δίμηνο αγώνα με αιχμή το μπλοκάρισμα των εκδόσεων και την παρουσία εκατοντάδων αλληλέγγυων έξω από το εφετείο , αποφάσισε τη μη έκδοση των 5 στις ιταλικές αρχές και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για άσκηση ποινικής δίωξης για τα «αδικήματα» που η αστυνομία του Μιλάνου κατηγορεί ότι διέπραξαν. Η απόφαση αυτή άφησε προηγούμενο σε μελλοντικές διακρατικές διώξεις για συμμετοχή σε διαδηλώσεις. Παρά την απόφαση αυτή, στις 15 Νοεμβρίου ξεκίνησε η δίκη στην Ιταλία (αναβλήθηκε τελικά για 31 Ιανουαρίου 2018) ερήμην των 5 δείχνοντας ότι το Ιταλικό κράτος επιμένει η σκευωρία που έχει στηθεί να τελειώσει με καταδικαστικές ποινές στην Ιταλία και έκδοση νέων Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης για έκτιση ποινής αυτή τη φορά καλύπτοντας έτσι τα οικονομικά σκάνδαλα και το πλήγμα στις ζωές των κατοίκων του Μιλάνου που έφερε η ΕΧΡΟ. Μία έκθεση στημένη σε μίζες, σε μαφιόζους και μεγαλοεργολάβους, και μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό, παράλληλα με τις άθλιες συνθήκες -συχνά απλήρωτης- εργασίας πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τις εκτοπίσεις πληθυσμών από τις φτωχογειτονιές, τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας κτλ.

Στις 15 Ιανουαρίου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ξεκινάει η δίκη των 5 συμπολιτών μας με πλημμεληματικές κατηγορίες. Απαιτούμε την αθώωση των 5 συμπολιτών μας που θα σημάνει τέλος στην ομηρία τους και την δυνατότητα απόρριψης ευρωεντάλματος.

Την περίοδο των ευρωενταλμάτων συλλογικότητες, εργατικά σωματεία, φορείς, συνελεύσεις γειτονιών, φοιτητικοί σύλλογοι στήριξαν τον αγώνα των 5 διαδηλωτών δημιουργώντας ένα κύμα αλληλεγγύης. Έτσι και τώρα στεκόμαστε στο πλευρό των 5 κάνοντας πράξη την έννοια της κοινότητας και της αλληλεγγύης παίρνοντας θέσεις μάχης απέναντι στην καταστολή και υπερασπιζόμαστε την επιλογή των 5 συναγωνιστών μας να διαδηλώσουν και να ενώσουν τις φωνές τους με τους καταπιεσμένους της Ευρώπης.

Την πρωτομαγιά στο Μιλάνο ήμασταν όλοι/όλες εκεί. Κανένας/καμία μόνη ποτέ και πουθενά κοινότητες αγώνες σε κάθε γειτονιά!

μικροφωνική ενημέρωσης και αλληλεγγύης την Κυριακή 14/1 στην πλατεία αγίας παρασκευής ώρα 12:00

συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της ΕυελπίδωνΔευτέρα 15/1 ώρα 09:00

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής

πηγή : http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.…