Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 στις 12.00

13 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Απεργιακή συγκέντρωση

12 ΓΕΝΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Να σημάνει παντού συναγερμός - Για εβδομάδα πολύμορφης μάχης, κλιμάκωσης και για απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη -Για να μην περάσουν τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης και ο αντιαπεργιακός νόμος

Με συμμετοχή εκπροσώπων και παρατηρητών από Εργατικά Σωματεία, Συλλογικότητες γειτονιών, Πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς και αγωνιστές του κινήματος, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8/01 η Σύσκεψη Αγώνα που κάλεσε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό. Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν πολλοί αγωνιστές και στην ολοκλήρωση της Σύσκεψης καταλήχθηκαν τα παρακάτω:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ σε συμφωνία με το κεφάλαιο και τους δανειστές, ετοιμάζεται να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της τρίτης αξιολόγησης (και στην συνέχεια και της Τέταρτης αξιολόγησης τον Μάιο. Η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο. Παρά τις κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου, οι επιλογές αυτές προχωρούν με την πολιτική συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων.

Στο στόχαστρο του αντισυνδικαλιστικού νόμου βρίσκονται, όχι προφανώς τυχαία, τα πρωτοβάθμια σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία. Η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και η ΕΕ θέλουν να δώσουν ένα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα. Επιδιώκουν να αποδυναμώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και ειδικά τα αγωνιστικά ταξικά σωματεία που μπορούν να σηκώσουν σοβαρές μάχες σε επιχειρήσεις και κλάδους. Κι ταυτόχρονα θέλουν να «χτυπήσουν» τις μορφές οργάνωσης στην βάση των εργαζόμενων μέσα από τις οποίες μπορούν να διαμορφωθούν οι όροι για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.

Το μεγαλύτερο μέρος του "πακέτου" των προαπαιτούμενων που αναμένεται να νομοθετηθεί αφορά την ολοκλήρωση της συνταγής της σκληρής λιτότητας στη βάση των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων και έναν ακόμη γύρο «διάσωσης των τραπεζών». Το αντεργατικό πακέτο περιλαμβάνει επίσης μέτρα που θα σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες με γνώμονα την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Ταυτόχρονα με τα μέτρα της γ΄ αξιολόγησης σειρά παίρνουν μια σειρά νέες ιδιωτικοποιήσεις ενώ τα προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο ριζικών ανατροπών.

Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται και νέες διατάξεις επέκτασης των περίφημων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Την ίδια ώρα οι θεσμοί διαμηνύουν πως μόνο αν γίνουν κανονικά οι επόμενοι πλειστηριασμοί θα δώσουν την επόμενη δόση!

Οι ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ έχουν αρνηθεί κάθε απεργιακό σχεδιασμό και στηρίζουν την κυβέρνηση, την ΕΕ και τον ΣΕΒ. Συμφωνούν πλήρως με το επιλεκτικό χτύπημα κατά των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να υλοποιούν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στα συνδικάτα.

Όμως και η πρόταση για απεργία την μέρα ψήφισης των μέτρων αποτελεί μια πρόταση «αναμονής του αντιπάλου», που δεν συσπειρώνει δυνάμεις, δεν δίνει καμιά προοπτική για τη συνέχεια.

Το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία πρέπει ΤΩΡΑ να απαντήσουν ενωτικά και αποφασιστικά! Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση - Να μην περάσει η 3η αξιολόγηση. Σύγκρουση -ρήξη με τα ευρωμνημόνια και με όλους όσους τα επιβάλουν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο

Να σημάνει παντού συναγερμός με διαδικασίες βάσης, για εβδομάδα πολύμορφης μάχης, κλιμάκωσης και απεργίας την Παρασκευή 12 Γενάρη:

1. Να δοθεί παντού στα σωματεία η μάχη για να υπάρξουν αποφάσεις και να προκηρυχτεί απεργία στις την Παρασκευή 12 Γενάρη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τις συνελεύσεις τους, τα πρωτοβάθμια σωματεία να συμβάλουν στην απεργιακή απάντηση, ανεξάρτητα από τι θα πράξουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Καλούμε σε απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια.

2. Την Τετάρτη 10 Γενάρη καλούμε σε μαζικές συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία για μαζική εργατική-λαϊκή ακύρωση των πλειστηριασμών και του νόμου ποινικοποίησης της δράσης ενάντιά τους. Είναι η πρώτη απόπειρα πλειστηριασμών μετά την ψήφιση του νόμου ενάντια στη δράση αποτροπής τους. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού είναι 3μμ στη Λουκάρεως.

3. Την Πέμπτη 11 Γενάρη στις 6μμ προχωράμε σε καταγγελία στα γραφεία της ΓΣΕΕ (συγκέντρωση Ιουλιανού και Πατησίων) και στην συνέχεια σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

4. Καλούμε σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων μέχρι και την μέρα της ψήφισης και στην συνέχεια σε κύκλο γενικών συνελεύσεων.

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό

πηγή : http://lantzaepet.blogspot.com/2018/01/12.htm…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε στις 9/1/18 το πολυνομοσχέδιο- πακέτο νέων αντιλαϊκών μέτρων για την ολοκλήρωση της γ αξιολόγησης του τρίτου επαίσχυντου μνημονίου. Παρά τις αποκλίσεις των «θεσμών», ως απόρροια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων μεταξύ του αμερικανοκρατούμενου ΔΝΤ και της υπό γερμανικής ηγεμονίας ΕΕ, αναφορικά με τα θέματα της διαχείρισης του χρέους, του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων και το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, κοινό σημείο επαφής των ιμπερια-ληστών δανειστών (EE, EKT, ΔΝΤ, ESM), της κυβέρνησης, της μνημονιακής «αντιπολίτευσης» και της ντόπιας ολιγαρχίας (ΣΕΒ, ΤτΕ κτλ) αποτελεί η πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων, δηλαδή η συνέχεια της ταξικής αφαίμαξης του εργαζόμενου λαού.

Ο νέος εργατοκτόνος νόμος θέτει στο εκτελεστικό απόσπασμα τις κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα της εργατικής τάξης. Αποβλέπει στο δραστικό περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, καθώς πλέον θα απαιτείται το 50%+ 1 των εγγεγραμμένων μελών (και όχι του 1/3 ) ενός πρωτοβάθμιου σωματείου για την κήρυξη απεργίας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ταξική αντίσταση των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε μία χρονική περίοδο υποχώρησης των μαζικών εργατικών αγώνων και απόλυτου συμβιβασμού των ηγεσιών ΑΔΕΔΥ-ΓΣΣΕ. Μάλιστα, οι ξεπουλημένες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πλήρως υποταγμένες στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, δεν τόλμησαν να κηρύξουν απεργία την ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου (12/1).

Παράλληλα, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ότι από 21.2 όλοι οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται ηλεκτρονικά, προκειμένου να αποτραπούν οι μαχητικές αντιδράσεις του κινήματος για την αρπαγή των λαϊκών σπιτιών από τα κοράκια του κεφαλαίου. Επιπλέον, για την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τραπεζικής ολιγαρχίας θεσμοθετήθηκε ήδη ένα σύγχρονο ιδιώνυμο για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρακαλύουν τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Στο στόχαστρο βρίσκονται τα λαϊκά στρώματα, καθώς πλέον η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα κινείται και για χρέη προς το Δημόσιο, που υπερβαίνουν τα 500 ευρώ! Εξάλλου, στόχος για το 2018 είναι η ένταξη στο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών 18.000 ακινήτων. Την ίδια στιγμή, όπου η οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας έχει καταργηθεί από το 2014 και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στον ν.Καστέλη έχουν αυστηριοποιηθεί, χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, παρά τις διαβεβαιώσεις Κοντονή, κινδυνεύουν να μείνουν δίχως στέγη. Στη μνημονική επταετία ο εργαζόμενος λαός δεν έχει σταματήσει να πληρώνει τα σπασμένα για την «διάσωση» των τραπεζών μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων και τώρα γίνεται θύμα μίας άγριας καταλήστευσης από τα αρπακτικά του κεφαλαίου (funds, τράπεζες κτλ), που συνέβαλαν στην έκρηξη της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Το «success story» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί «καταπολέμησης» της ανεργίας (31,3% η πραγματική ανεργία σύμφωνα με την ΕΚΤ) παραλείπει να αναφερθεί στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει εγκαθιδρυθεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας. Η συγκυβέρνηση ξεχνά μάλλον να αναφέρει ότι οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιήθηκαν, - στο διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου του 2017 το 54,4% των νέων θέσεων εργασίας ήταν εκ περιτροπής εργασίας και μερικής απασχόλησης -, ενώ ο αριθμός των μερικών απασχολούμενων υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια και 1 στους δύο νέους είναι άνεργος. Ξεχνά να σημειώσει ότι η οποιαδήποτε επαναφορά των διαλυμένων ΣΣΕ αποτελεί «δώρον άδωρο» σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, κατακρήμνυσης των μισθών και απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Το «success story» της συγκυβέρνησης για «τέλος των μνημονίων μετά τον Αύγουστο του 2018» σημαίνει αιμοσταγή πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5 % μέχρι το 2022 και περίπου 2% μέχρι το 2060, σημαίνει υπερμνημόνιο, σημαίνει διαρκή μετατροπή της χώρας σε «αποικία χρέους», σημαίνει πολυπόθητη «έξοδο στις αγορές», δηλαδή διπλή ιμπεριαλιστική επιτροπεία τόσο από τους «θεσμούς» όσο και από παράγοντες του χρηματιστικού κεφαλαίου. Το «success story» της συγκυβέρνησης πατάει πάνω στο πτώμα του στρατού των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία συνεχώς φτωχοποιούνται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ενώ, λοιπόν στην επταετία των μνημονιακών πολιτικών συντελέστηκε η πιο βίαιη για τα μεταπολεμικά δεδομένα ανακατανομή του πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω, τσακίζοντας τα εργατικά δικαιώματα ο ΣΕΒ έχει το θράσος να οργανώνει ημερίδα με θέμα «Το μέλλον της εργασίας μετά το μνημόνιο» και να ζητά περαιτέρω ελαστικόποιηση των εργασιακών σχέσεων (π.χ. mini jobs, συμβάσεις μηδενικών ωρών, συμβάσεις σύντομης διάρκειας, εργασία βάσει δελτίου/κουπονιού). Έχει το θράσος να μιλά για «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» και «συνέχεια των μεταρρυθμίσεων», προσδοκώντας την βαθύτερη πρόσδεση της χώρας στο άρμα της ευρωσυμμορίας για την διαφύλαξη των συμφερόντων της ντόπιας παρασιτικής αστικής τάξης. Και η ίδια η κυβέρνηση έχει το θράσος και την υποκρισία να πετά ψίχουλα («κοινωνικό μέρισμα») στον εργαζόμενο λαό, τον οποίο το αστικό κράτος και η πολιτική μνημονιακών κυβερνήσεων-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ έχουν καταληστέψει μέσω της υπερφορολόγησης, των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, των μειώσεων συντάξεων και μισθών. Μάλιστα, ο τελευταίος προϋπολογισμός της βουλής έφερε ένα δις πρόσθετους φόρους!

Ενώ, λοιπόν η συνέχεια της κοινωνικής γενοκτονίας δεν έχει τέλος, η κυβέρνηση συμμαχεί με δικτάτορες και το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ. Ενώ οι στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες (παιδεία, υγεία) αποτελούν πλέον πολυτέλεια για τον εργαζόμενο λαό και τους νεολαίους, η κυβέρνηση μετατρέπει όλη την χώρα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τον Άραξο, όπου πιθανολογείται η επαναφορά των πυρηνικών, και από τον Άραξο μέχρι τη Σούδα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών βάσεων. Ενώ τα μνημόνια και η λογική της καπιταλιστικής ανάπτυξης και όχι απλά τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα δολοφονούν την φτωχολογιά με τουλάχιστον 20 νεκρούς στη Δ. Αττική, η «αριστερά» του κεφαλαίου δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, καθώς εντείνεται η πολιτικο-στρατιωτική εξάρτηση από τις ΗΠΑ, αναβαθμίζοντας τα F16 με 2,4 δις. Ενώ στο εσωτερικό η μνημονιακή πολιτική ταυτίζεται με τον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία και την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων για το χτίσιμο γηπέδων μέσω φωτογραφικών διατάξεων, στο εξωτερικό η χώρα εμπλέκεται σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε μία χρονική συγκυρία, όπου η περιοχή της Μέσης Ανατολής μυρίζει μπαρούτι λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών και των γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων ισχυρών περιφερειακών δυνάμεων.

Εκατό χρόνια πλέον από την πρώτη έφοδο στον ουρανό, διδασκόμαστε ότι παρά την υποχώρηση του λαϊκού κινήματος εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι και καταπιεσμένοι μπορούν να οργανώσουν πολιτικά την ταξική τους αντεπίθεση και να νικήσουν. Γιατί ήρθε η ώρα ν΄αλλάξει στρατόπεδο ο φόβος, να στήσουμε αναχώματα αντίστασης στην ασυδοσία του κεφαλαίου και να ξαναβγούμε στους δρόμους. Για να μην συνηθίσουμε στην ήττα και στην απογόητευση. Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος έξω από το σφαγείο της ΕΕ, δίχως μνημόνια, χρέος, εξάρτηση και καπιταλιστική εκμετάλλευση.

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ ΓΣΕΕ (ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ & ΠΑΤΗΣΙΩΝ) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/1 ΣΤΙΣ 18:00

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1 ΣΤΙΣ 12:00

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/arc…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/01/18 12:00 Π.Μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Επτά χρόνια μετά την υπαγωγή του κράτους σε καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να συντονίζει την ολομέτωπη επίθεση κράτους και αφεντικών σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα επιχείρησε να αφομοιώσει και να απονοηματοδοτήσει τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου, σήμερα οξύνει ολοένα και περισσότερο την καταστολή των ακηδεμόνευτων και αυτοοργανωμένων κοινωνικών και ταξικών αγώνων που αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου, προωθώντας τις διαδικασίες κρατικής και καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης.

Οι πλειστηριασμοί α' κατοικίας, σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στις 21/12/17 και διώκει αυτεπάγγελτα όσους αγωνίζονται εναντίον τους, η εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ. και η γενικότερη αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών που συντελούν στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και επιτάσσουν τον έλεγχο και τον αποκλεισμό, οι άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με κορυφαία παραδείγματα των κολαστηρίων της Πέτρου Ράλλη και της Μόριας και η παραδειγματικά άγρια τιμωρία όσων αγωνίζονται, η καταστολή φοιτητικών και μαθητικών διαδηλώσεων που διεκδικούν την κάλυψη βασικών αναγκών και η γενικότερη αναδιάρθρωση της παιδείας καθώς και η στοχοποίηση δομών κοινωνικού και ταξικού αγώνα και η εγκληματοποίησή τους, αποτελούν κομμάτια του επιθετικού σχεδιασμού κράτους και κεφαλαίου τα οποία μαρτυρούν την ευρύτητά του.

Ένα ακόμη από τα μέτωπα αυτής της επίθεσης κράτους και κεφαλαίου είναι τα εργασιακά. Ξεκινώντας από την ψήφιση των 32 εργάσιμων Κυριακών σε τουριστικές ζώνες από το Μάη ως τον Οκτώβρη, μαζί με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο πανελλαδικά, έχουμε την ουσιαστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Αυτή, μαζί με τα ελαστικά ωράρια (για παράδειγμα λευκές νύχτες, Black Friday), την εργοδοτική αυθαιρεσία, την εγκληματοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι διώξεις περί "εκβιασμού" και "κινδύνου για το πολίτευμα" εναντίων μελών του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων) και την επί της ουσίας κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Από την άλλη, η απελευθέρωση των απολύσεων, οι συλλήψεις εργαζομένων και απεργών (πρόσφατο παράδειγμα οι συλλήψεις εργαζομένων έξω από τα Market In στα Ιωάννινα) οι συνεχώς αυξανόμενες δολοφονίες εργατών/ριών στα κάτεργα της εκμετάλλευσης (σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 5.930 εργατικά ατυχήματα καταγράφηκαν το 2015, 67 από αυτά θανατηφόρα και 6.515 το 2016, 72 από αυτά θανατηφόρα, ενώ ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2017 παρατηρείται αύξηση των εργατικών ατυχημάτων κατά 15%) και ο διαρκής εκβιασμός της ανεργίας, δημιουργούν οριακές συνθήκες επιβίωσης και καθυποτάσσουν τους εργαζόμενους σε ένα μοντέλο ευέλικτης και πειθαρχημένης εργασίας.

Στην ίδια κατεύθυνση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας να διαμορφώνει τους όρους μέσα από τους οποίους εκφράζεται η άγρια κρατική και καπιταλιστική επίθεση στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας, επιχειρεί σήμερα να τροποποιήσει τις διατάξεις σχετικά με το δικαίωμα κήρυξης απεργίας. Την Παρασκευή 12/1/18 κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και ψηφίζεται με συνοπτικές διαδικασίες την Δευτέρα 15/1/18. Μεταξύ άλλων, εξαπολύεται νέα επίθεση στην απεργία αφού τίθενται αυστηροί περιορισμοί για την κήρυξή της. Ενώ μέχρι τώρα προκειμένου ένα πρωτοβάθμιο σωματείο να κηρύξει απεργία, απαιτούνταν η πλειοψηφία από το 1/3 (στην πρώτη Γενική Συνέλευση) μέχρι το 1/5 (στην τρίτη Γενική Συνέλευση) των τακτοποιημένων οικονομικά μελών, τώρα θα απαιτείται η πλειοψηφία από το 50%, καταργώντας στην ουσία έτσι το δικαίωμα κήρυξης απεργίας.

Ακόμη, τροποποιούνται οι διατάξεις σχετικά με τα "εργατικά ατυχήματα" την στιγμή που οι δολοφονίες και το τσάκισμα εργατών/τριών αυξάνονται στο βωμό της καπιταλιστικής και κρατικής κερδοφορίας και ανάπτυξης, ώστε να μην καταλογίζεται πλέον στον εργοδότη η ευθύνη αυτών, καταργώντας στην πραγματικότητα οποιαδήποτε νομική κάλυψη των "εργατικών ατυχημάτων".

Ενάντια στη διαρκή υποτίμηση της ίδιας μας της ζωής, στις ασφυκτικές συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, υποταγής και ανέχειας που επιβάλλονται από κράτος και κεφάλαιο, είναι απαραίτητο το ξεπέρασμα κάθε απογοήτευσης, αδράνειας και ηττοπάθειας.

Ντόπιοι, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι να αγωνιστούμε αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα και αντιιεραρχικά ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, να οργανώσουμε την από τα κάτω κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, να δυναμώσουμε τον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, τη μόνη ρεαλιστική προοπτική των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων όλου του κόσμου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ-ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/01/18 12:00 Π.Μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΑΘΗΝΑ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1582364/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

apergia

Όλοι και όλες στην απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη
Για να μην περάσουν τα προαπαιτούμενα της γ΄ αξιολόγησης και ο αντιαπεργιακός νόμος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ σε συμφωνία με το κεφάλαιο και τους δανειστές, ετοιμάζεται να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της τρίτης αξιολόγησης (και στην συνέχεια και της Τέταρτης αξιολόγησης τον Μάιο). Η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο. Παρά τις κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου, οι επιλογές αυτές προχωρούν με την πολιτική συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων.
Στο στόχαστρο του αντισυνδικαλιστικού νόμου βρίσκονται, όχι προφανώς τυχαία, τα πρωτοβάθμια σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία. Η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και η ΕΕ θέλουν να δώσουν ένα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα. Επιδιώκουν να αποδυναμώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και ειδικά τα αγωνιστικά ταξικά σωματεία που μπορούν να σηκώσουν σοβαρές μάχες σε επιχειρήσεις και κλάδους. Κι ταυτόχρονα θέλουν να «χτυπήσουν» τις μορφές οργάνωσης στην βάση των εργαζόμενων μέσα από τις οποίες μπορούν να διαμορφωθούν οι όροι για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.
Το μεγαλύτερο μέρος του "πακέτου" των προαπαιτούμενων που αναμένεται να νομοθετηθεί αφορά την ολοκλήρωση της συνταγής της σκληρής λιτότητας στη βάση των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων και έναν ακόμη γύρο «διάσωσης των τραπεζών». Το αντεργατικό πακέτο περιλαμβάνει επίσης μέτρα που θα σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες με γνώμονα την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Ταυτόχρονα με τα μέτρα της γ΄ αξιολόγησης σειρά παίρνουν μια σειρά νέες ιδιωτικοποιήσεις ενώ τα προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο ριζικών ανατροπών.
Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται και νέες διατάξεις επέκτασης των περίφημων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Την ίδια ώρα οι θεσμοί διαμηνύουν πως μόνο αν γίνουν κανονικά οι επόμενοι πλειστηριασμοί θα δώσουν την επόμενη δόση!
Οι ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ έχουν αρνηθεί κάθε απεργιακό σχεδιασμό και στηρίζουν την κυβέρνηση, την ΕΕ και τον ΣΕΒ. Συμφωνούν πλήρως με το επιλεκτικό χτύπημα κατά των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να υλοποιούν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στα συνδικάτα.
Όμως και η πρόταση για απεργία την μέρα ψήφισης των μέτρων αποτελεί μια πρόταση «αναμονής του αντιπάλου», που δεν συσπειρώνει δυνάμεις, δεν δίνει καμιά προοπτική για τη συνέχεια.
Το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία πρέπει ΤΩΡΑ να απαντήσουν ενωτικά και αποφασιστικά! Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση - Να μην περάσει η 3η αξιολόγηση. Σύγκρουση -ρήξη με τα ευρωμνημόνια και με όλους όσους τα επιβάλουν: κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο.

Όλοι και όλες στην απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη:
Απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια.

Καλούμε σε συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων μέχρι και την μέρα της ψήφισης.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Καλούμε σε 24ωρη απεργία, την Παρασκευή 12/01, και συγκέντρωση -πορεία στα Προπύλαια, στις 12.00.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, ότι κερδίζεται γίνεται μόνο με σκληρό και ταξικό αγώνα. Να υπερασπιστούμε τα εργατικά μας συμφέροντα.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Μόλις πριν ένα μήνα, η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας στο έπακρο τον ρόλο του καλύτερου διαχειριστή της κρίσης του κεφαλαίου, είχε φέρει άρον-άρον στη Βουλή προς ψήφιση μια έκτακτη τροπολογία που πλήττει μια από τις κορυφαίες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, την απεργία, και την ίδια στιγμή ναρκοθετεί το κατακτημένο, επίσης, δικαίωμα της αποζημίωσης μετά από εργατικό ατύχημα. Μερικές μέρες μετά η τροπολογία αποσύρθηκε για να ξανακατέβει μέσα στα πλαίσια του πολυνομοσχεδίου που κατεβαίνει και ψηφίζεται εσπευσμένα αυτές τις μέρες.

Η τροπολογία περιλαμβάνει στο πρώτο σκέλος της ρυθμίσεις που ουσιαστικά καταργούν την κήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια σωματεία. Και αυτό γιατί, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας, απαιτείται η παρουσία στη γενική συνέλευση σωματείου τουλάχιστον του ενός δεύτερου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Σε μια εποχή που στους χώρους δουλειάς κυριαρχεί ο φόβος της ανεργίας, οι εκδικητικές απολύσεις, αλλά και το κλίμα εκβιασμού και τρομοκρατίας πριν από μια απεργία, τώρα το κράτος έρχεται και βάζει νέα εμπόδια. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι ήδη οι περισσότερες απεργίες βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές με αυθημερόν συζητήσεις στα δικαστήρια από αγωγές της εργοδοσίας, να μην ξεχνάμε τις επιστρατεύσεις απεργών αλλά και τη νομοθέτηση από την τωρινή κυβέρνηση της εργοδοτικής ανταπεργίας (λοκ άουτ), που εξασφαλίζει στα αφεντικά να μην πληρώνουν μισθό και σε όσους εργαζόμενους δεν απεργούν κατά την διάρκεια μιας απεργίας, ασκώντας επιπλέον πίεση στους απεργούς.

Στο άλλο σκέλος της τροπολογίας, τσακίζεται η ήδη υποτιμημένη έννοια του εργατικού ατυχήματος και ναρκοθετείται το δικαίωμα του εργαζόμενου να λαμβάνει αποζημίωση μετά από εργατικό ατύχημα. Μάλιστα, με το γνώριμο σχήμα της αμφίσημης νοηματοδότησης και επιμελημένης διγλωσσίας της αριστερής διαχείρισης, η τροπολογία παρέχει φαινομενικά ευνοϊκότερους όρους, εντάσσοντας στη νομοθεσία για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικά ατυχήματα, πέρα από τον δόλο του εργοδότη στον οποίο οφείλεται ένα ατύχημα, και την ευθύνη αυτού για τις παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής. Εν τούτοις, κι ενώ μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν δικαστικά την επιπλέον αποζημίωσή τους από τον εργοδότη (πχ, για ηθική βλάβη) μιας και τα ταμεία, παρέχοντας και μια σχετική ασφάλεια, συνήθως κάλυπταν ένα μεγάλος μέρος αυτής, με την παραπάνω τροπολογία δίνεται η δυνατότητα να επανακαθορίσουν το όριο αυτής της αποζημίωσης (ή γιατί όχι να την καταργήσουν κιόλας), στέλνοντας τους εργαζόμενους να τα διεκδικήσουν δικαστικά από τους εργοδότες με το πρόσχημα της κατατεθειμένης πλέον νομοθεσίας. Εξάλλου, η ρητορική της κυβέρνησης περιλαμβάνει τη δήθεν πρόθεση να μετακυλήσει το κόστος των αποζημιώσεων των εργατικών ατυχημάτων από τα ταμεία προς τους εργοδότες, ωστόσο αυτό που κάνουν δεν είναι άλλο από το να μετατοπίζουν νομοθετικά και εννοιολογικά το βάρος απόδειξης και καταβολής της αποζημίωσης για τα ατυχήματα προς τους εργαζόμενους, μέσω της χρονοβόρας και κοστοβόρας δικαστικής διαδικασίας.

Και όλα αυτά ενώ οι εργαζόμενοι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουμε ήδη νιώσει στο πετσί μας τι σημαίνουν οι ασθένειες λόγω επαγγέλματος, οι τραυματισμοί και τα σακατέματα και ενώ οι θάνατοι εν ώρα εργασίας σε πολλούς κλάδους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Τα εργατικά ατυχήματα δεν οφείλονται βέβαια στην θεά τύχη ή στην απροσεξία των ίδιων των εργαζομένων, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα αφεντικά, αλλά στην εντατικοποίηση, στη μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, στην εκμετάλλευση και το φόβο που επικρατεί σαν γενικότερο κλίμα στους χώρους δουλειάς. Αυτές τις συνθήκες προσπαθούν τώρα να δέσουν και με νόμους οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες.

Για να θυμόμαστε και για να μην έχουμε κοντή μνήμη, οι τωρινοί κυβερνητικοί σωτήρες του κεφαλαίου ισχυροποίησαν και επέκτειναν το αντεργατικό περιβάλλον των πρώτων μνημονιακών χρόνων, το οποίο περιελάμβανε την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Στο προϋπάρχον καθεστώς των ατομικών συμβάσεων, της πλήρους κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, του κατώτατου και υποκατώτατου μισθού, της μαθητείας, των voucher και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, ήρθαν να προσθέσουν και τις δικές τους πινελιές.

Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, η ουσιαστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, το εργοδοτικό λοκ άουτ και τα νέα αντεργατικά μέτρα που συνεχώς φέρνουν, σε συνδυασμό με την όξυνση της καταστολής, την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων μέχρι και τη σύλληψη απεργών μέσα από τα σπίτια τους (εργαζόμενοι Καρυπίδη) δείχνουν ότι το κράτος έχει συνέχεια, ανεξάρτητα από το ποιοι κυβερνούν.

Όλα τα παραπάνω ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις διαχρονικές επιδιώξεις των αφεντικών, που με προεξάρχοντα τον ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων) ζητούν και επιπλέον μέτρα όπως την γενίκευση της ''ευελιξίας'' στις εργασιακές σχέσεις, συμβάσεις μηδενικών ωρών, εργασία βάσει δελτίου - κουπονιών, μικροσυμβάσεις (mini jobs) κ.α. Φυσικά δε μας κάνει εντύπωση ότι για την τωρινή τροπολογία για την απεργία, σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό, οι εφημερίδες και τα κανάλια τους συγχαίρουν την κυβέρνηση και συντάσσονται όλοι μαζί στην ψήφισή του. Και ούτε μας κάνει εντύπωση ότι οι αλλαγές στα εργασιακά δεν αγγίζουν την ξεπουλημένη εργοδοτική ΓΣΕΕ, που έτσι κι αλλιώς συνεδριάζει και αποφασίζει με κλειστά Διοικητικά Συμβούλια.

Αυτό που θέλουν να χτυπήσουν είναι οι απεργιακές αποφάσεις πρωτοβάθμιων σωματείων, που αποκτούν νόημα γιατί παίρνονται μέσα από γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων και συχνά μπλοκάρουν την παραγωγή σαν μέσο πίεσης και αγώνα. Αυτό που επιδιώκουν είναι - επειδή για πολύ καιρό ακόμα θα φέρνουν νέα μέτρα- να μην υπάρχει η απεργία σαν μέσο πάλης και οι εργαζόμενοι και τα σωματεία να γίνουμε ''κοινωνικοί εταίροι''. Με λίγα λόγια επιδιώκουν να θωρακίσουν ένα καθεστώς ''εργασιακής ειρήνης'', φοβούμενοι εργατικές αντιδράσεις.

Όλοι εμείς που παράγουμε τα πλούτη και τα κέρδη των αφεντικών, οι εργαζόμενοι/ες και οι άνεργοι/ες, οι κακοπληρωμένοι και οι ανασφάλιστοι μπορούμε να βρεθούμε πάνω σε πολλά κοινά πράγματα και να αγωνιστούμε. Παίρνουμε θέση βάζοντας μπροστά εργατικά αιτήματα, διαλύοντας ταυτόχρονα τις όποιες ψευδαισθήσεις για ατομικές λύσεις ή σωτήρες. Οι εργατικές συλλογικότητες και τα σωματεία μας είμαστε εμείς και είναι το δικό μας όπλο, είναι δική μας δουλειά να συμμετέχουμε καθημερινά, να τα δυναμώσουμε και να αγωνιστούμε.

Η απεργία κατακτήθηκε με αίμα και αγώνα και η επιτυχία της κρίνεται από τη συμμετοχή μας στις παρεμβάσεις, στην περιφρούρηση, στους απεργιακούς αποκλεισμούς, στον δρόμο.

Καλούμε σε 24ωρη απεργία, την Παρασκευή 12/01

και συγκέντρωση -πορεία στα Προπύλαια, στις 12μ

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, ό,τι κερδίζεται γίνεται μόνο με σκληρό και ταξικό αγώνα.

Να υπερασπιστούμε τα εργατικά μας συμφέροντα.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΒΑΣΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ

πηγή : http://somateioserbitoronmageiron.blogspot.gr…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εγκαινιάσει τη νέα χρονιά με το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται την Τρίτη 16/1 που πρακτικά αποτελεί τον αναγκαίο όρο για την ολοκλήρωση της γ΄ αξιολόγησης. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια μιας πορείας που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και επάξια ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση. Μια πορεία πλήρους υποταγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, του εγχώριου κεφαλαίου και στις πολιτικές λιτότητας ως απάντηση στην κρίση που ίδιοι δημιούργησαν. Παρά την όποια προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, η πραγματικότητα για τους εργαζομένους, τους ανέργους αλλά και τη νεολαία είναι ίδια. Οι μειωμένες αποδοχές, η ανασφάλιστη εργασία, τα εργατικά ατυχήματα, οι απολύσεις αλλά και τα τεράστια ποσοστά ανεργίας κάθε άλλο παρά δείχνουν έξοδο από τη κρίση.

Σε αυτό το σημείο η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμα επιθετικό βήμα απέναντι στους εργαζομένους με την διευκόλυνση της διαδικασίας πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ηλεκτρονικά και με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και συγκεκριμένα με την ευθεία αμφισβήτηση του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία. Η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη την υπαρκτή δυνατότητα των εργαζομένων μέσα από συλλογικές μορφές αγώνα να βάλουν ένα τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθεί, χτυπά τα πρωτοβάθμια σωματεία και τη δυνατότητα των εργαζομένων να αντισταθούν στις περικοπές μισθών, στις απολύσεις, στην ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία καθώς και στα φαινόμενα κάθε είδους εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο καθιστά ακόμα μεγαλύτερο ρυθμιστικό παράγοντα για την κήρυξη απεργιών τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που συντάσσονται με τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές.

Όλα αυτά γίνονται λίγες μέρες μετά από τη δημοσιοποίηση καταγγελίας εργαζομένων σε χώρου επισιτισμού στη Λάρισα όπου εργοδότης απέλυσε εργαζομένους εφόσον οι ίδιοι αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων. Την ίδια περίοδο που εργοδότης στη Πάτρα μηνύει εργαζομένους επειδή τον κατήγγειλαν στην επιθεώρηση εργασίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων για συκοφαντική δυσφήμιση. Επειδή, λοιπόν, ο κατάλογος είναι μακρύς τόσο στο κλάδο όσο και γενικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη πραγματικότητα δίνει το άλλοθι για να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση που δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο τη καθημερινότητα των εργαζομένων. Γι αυτό σήμερα οι εργαζόμενοι πρέπει να σηκώσουν το γάντι της αντιπαράθεσης με τη κυβέρνηση, να βγουν μαζικά στο δρόμο για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην απεργία, να διεκδικήσουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του υποκατώτατου για νέους κάτω των 25 ετών, καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Την Παρασκευή 12/1 όλοι και όλες στην Απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 , στα προπύλαια

ΛΑΝΤΖΑ

πηγή : http://lantzaepet.blogspot.com/2018/01/blog-p…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Χωρίς τη ΓΣΕΕ και το Κράτος απεργούμε καλύτερα - Όλοι και όλες στον δρόμο και στις απεργιακές περιφρουρήσεις την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου

Ένα ακόμα τουβλο 1356 σελίδων δίνεται στα χέρια κάθε αφεντικού για να σπάσει και τα τελευταία απομεινάρια κάθε εργασιακού δικαιώματος.
Ήδη βιώνουμε μια συνεχή ανατροπή εργασιακών δεδομένων- υποαπασχόληση, μαύρη εργασία, απλήρωτα ημερομισθία, ατομικές συμβάσεις. Το Κράτος και η κυβέρνηση δίνουν ακόμα ένα όπλο στα αφεντικά να κλιμακώσουν τη βια και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και με την απειλή της απόλυσης, να λιώσουν την αντίσταση και την αντίδραση των εργαζόμενων. Μόλις προχτές η αλυσίδα χαμπουργκεράδικων Brothers in Law απαίτησε να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι το δώρο που τους είχε καταβληθεί στους λογαριασμούς τους. Και αυτή η περίπτωση μπορεί να είναι περίπατος , όταν σε άλλες τα αφεντικά βάζουν μπράβους να τους απειλήσουν να δώσουν πίσω τον μισθό τους.

Δεν κλέβουν μόνο με απειλές και τραμπουκισμούς το εισόδημα των εργαζόμενων. Νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, αύξηση της φορολογίας στα φτωχά στρώματα με το κεφάλαιο να μένει ανέγγιχτο και να οργιάζει. Επιπλέον οι ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται και ολοκληρώνονται σε Δημόσιους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας στερούν από τον κόσμο της εργασίας ένα έμμεσο εισόδημα αφού περιορίζεται η πρόσβαση τους σε δημόσιες υπηρεσίες και παροχές (ρεύμα, νερό, ΜΜΜ).

Η επιχείρηση κατάργησης των απεργιών που μπορούν να προκηρύξουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα ζωντανά κύτταρα του κόσμου της εργασίας, εκεί που οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες οργανώνονται και δρουν, εκεί που διεκδικούν δικαιώματα για τον κλάδο και την τάξη τους, ανατρέπει τον ανέγγιχτο από κάθε κυβέρνηση νόμο 1264/1982 και αφήνει το σκύβαλο της ΓΣΕΕ να δικαιολογει την υπαρξή της διοργανώνοντας δυο φορές το επετειακό απεργιακό της καθήκον.

Είναι τραγέλαφος το υπόμνημα που στέλνει η διοίκηση της ΓΣΕΕ στους 300 που τάχα διαμαρτύρεται για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, κατεβάζοντας μια χαρτιαπιάγκα αναφορών σε νόμους που ισχύουν για να νουθετήσει και να δικαιολογήσει γιατί δεν πρέπει να συναινέσουν και την ίδια στιγμή δεν κάνει ούτε το στοιχειώδες: να κηρύξει απεργία, παρά μόνο συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της ψήφισης του μπροστά στη Βουλή.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει στην απεργία που κήρυξαν τα σωματεία, οι ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και τα ανεξάρτητα ταξικά συνδικάτα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
Η επιτυχία της απεργίας αυτής είναι ουσιώδης, επιπλέον, για να τελειώνουμε με την εξάρτηση από τον κρατικό συνδικαλισμό που εκπροσωπεί η ΓΣΕΕ και να προχωρήσουμε γοργά στην συγκρότηση πραγματικών συνδικαλιστικών δομών των εργαζομένων, ανεξάρτητων από το Κράτος και το Κεφάλαιο.

Την Παρασκευή κανένας/καμία για δουλειά, όλοι/ες στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί σε απεργιακή προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι, την Παρασκευή 12/1

-ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 12/1
-ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
-ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΤΑΦΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
-ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/choris-ti-gsee-ke-to-krat…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Απεργιακή Συγκέντρωση

Απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια. Παλεύουμε για απεργία σε κάθε σωματείο, κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο για να μην περάσουν τα αντεργάτικα μέτρα για την περιστολή του δικαιώματος της απεργίας.

Διαβάστε σχετική ανακοίνωση του ΕΕΚ: http://www.eek.gr/index.php/announcements/535…

ΕΕΚ

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Παρασκευή 12/1, 12.00, Προπύλαια:

Όλες/οι, εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι στη συγκέντρωση

Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης που προωθεί το χτύπημα της απεργίας και την υπονόμευση των συλλογικών εργατικών διεκδικήσεων με την κατηγοριοποίησή τους σε «ατομική διαφορά εμπορικού δικαίου» προς επίλυση μέσω εξωδικαστικών συμβιβασμών.

Να αντισταθούμε στον απεργοσπαστικό καθεστωτικό εργοδοτικό συνδικαλισμό ΟΙΕΛΕ - ΕΚΑ - ΓΣΕΕ που αρνούνται να προκηρύξουν απεργία.

Να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας.

Αντίσταση στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση.

Καμία συνδιαλλαγή με τον καθεστωτικό συνδικαλισμό και την εθελόδουλη στάση του συμβιβασμού και της προσαρμογής στη «νομιμότητα».

Αυτοοργάνωση - Συντροφικότητα - Αλληλεγγύη ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και στην αντεργατική πολιτική αφεντικών - κυβέρνησης - ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ.

--


Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση

ergaexnidekp@rexiseup.neext, www.erganidekp.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Η «ΚΑΘΑΡΗ» ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΧΕΙ «ΒΡΩΜΙΚΑ» ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Για άλλη μια φορά γίνεται προσπάθεια να χτιστεί ένα νέο "success story" αλλά αυτή τη φορά με αριστερή υπογραφή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην ελάχιστη σανίδα σωτηρίας των λαϊκών στρωμάτων. Μετά τις μπάρες στα ΜΜΜ έρχεται το νέο πολυνομοσχέδιο που έρχεται να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο εφιαλτικό περιβάλλον για την εργατική τάξη. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας για χρέη σε τράπεζες και δημόσιο, η αποδιοργάνωση και παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ρεύματος και της ΔΕΗ, το «κλείδωμα» του ΑΦΜ για αυτοαπασχολούμενους δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το μπαξίσι του Κοινωνικού Μερίσματος.

Το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία δείχνει τις προθέσεις του αστικού μπλοκ. Ο αστικός κόσμος προετοιμάζεται για τις επερχόμενες συγκρούσεις και δημιουργεί κλίμα περιθωριοποίησης και κοινωνικής απομόνωσης της μαχόμενης εργατικής τάξης. Οι γραφειοκρατικές ηγεσίες των συνδικάτων μέσα από την άνευρη και συμβιβαστική στρατηγική τους δίνουν νομιμοποίηση στον ταξικό αντίπαλο, απονευρώνοντας τις δυνάμεις της εργασίας.

Δεν παραμυθιαζόμαστε πως μια ακόμα 24ωρη απεργία θα ήταν η νικηφόρα απάντηση των εργαζομένων. Όμως δεν μπορούμε να μην παρακολουθήσουμε τον κατήφορο των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Από τις αδιέξοδες κινητοποιήσεις που αυτοϋπονομεύονται, περάσαμε στη συνδυασμένη άρνηση της απεργίας. Το κράτος έρχεται μέσα από το νέο νομοσχέδιο να ποινικοποιήσει και φροντίσει να διασφαλίσει ώστε να μην υπάρχουν «από τα κάτω» αμφισβητήσεις της συμβιβασμένης και ξεπουληματικής τακτικής της σημερινές συνδικαλιστικής αριστοκρατίας.

Παρακολουθούμε, παράλληλα, το άνοιγμα της «εθνικής» ατζέντας για τα Ελληνοτουρκικά, την Κυπριακή ΑΟΖ και το Μακεδονικό και η προσπάθεια διαμόρφωσης νέας, επικαιροποιημένης πανεθνικής συμμαχίας. Η αντιμετώπιση της εθνικιστικής υστερίας και των υπό διαμόρφωση ακροδεξιών μπλοκ δεν θα έρθει μέσα από την υποταγή στους ευρωπαϊκούς και νατοϊκούς σχηματισμούς. Η διεθνιστική διαδήλωση για τα Ίμια στην πλατεία Ρηγίλλης στις 27 Ιανουαρίου θα είναι ένα ακόμα βήμα στη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου ταξικού στρατοπέδου κόντρα στη μνημονιακή υποταγή και στο φασιστικό κανιβαλισμό.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού θα συμμετέχει στην κινητοποίηση της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου και θα βρίσκεται κλιμάκιό της στη συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι. ΟΙ δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού θα δώσουν τις δυνάμεις τους για να συγκροτηθεί ένα κοινωνικό και πολιτικό δυναμικό ικανό να διαμορφώσει μια νέα αντικαπιταλιστική στρατηγική βασισμένο στις παραδόσεις του ταξικού, μαχητικού πολιτικού κινήματος

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2018/01/11/η-…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Η επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας και το καθήκον της αντεπίθεσης

Πριν από ένα μήνα περίπου, γράφαμε:

Μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε από το 20% του εκλογικού σώματος θεωρεί ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία θα πρέπει να παίρνουν απόφαση για απεργία με βάση την πλειοψηφία του 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Δεν κάνει καμία διάκριση για τα πρωτοβάθμια κλαδικά σωματεία, με αποτέλεσμα για τα σωματεία που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους μιας επιχείρησης σε πανελλαδικό επίπεδο να είναι σχεδόν αδύνατο να πάρουν απόφαση για απεργία.

Η κυβέρνηση έτσι ικανοποιεί το αίτημα του ΣΕΒ και των μεγαλοεργοδοτών για περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, και μάλιστα εκεί που τους καίει πιο πολύ: στο πρωτοβάθμιο, επιχειρησιακό επίπεδο, εκεί ακριβώς όπου ξεχειλίζει η οργή των εργαζόμενων για την απληρωσιά, για τις συνθήκες γαλέρας, για τα άθλια μεροκάματα, για τις εργοδοτικές πιέσεις.

Σήμερα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει πράξη τις... υποσχέσεις της, δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια.

Ο ΣΜΕΔ καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας, την Παρασκευή 12/1 και τη Δευτέρα 15/1.

Προσυγκέντρωση του ΣΜΕΔ για τη διαδήλωση της Παρασκευής 12/1 στην Αθήνα:

12 μ.μ., Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών

Όχι στη λεηλασία της ζωής μας

Έχουμε να κερδίσουμε έναν κόσμο ολόκληρο

ΣΜΕΔ

πηγή : http://www.smed.gr/2018/01/blog-post.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Όλοι/ες στην απεργία Παρασκευή 12 Γενάρη, 12:00 στα Προπύλαια

Η συνεχιζόμενη επίθεση στις λαϊκές κατακτήσεις μέσω της νέας δέσμης «προαπαιτούμενων» μέτρων που επιχειρεί να ψηφίσει η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε αυτές τις μέρες πρέπει να ανατραπεί!

Σενάριο ταινίας θρίλερ σκιαγραφεί το πολυνομοσχέδιο αυτό και οι Υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά διατάγματα που θα το ακολουθήσουν.

  • Καταργείται έμμεσα το δικαίωμα της απεργίας στα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, την ίδια στιγμή που η εργοδοτική αυθαιρεσία με τον εκβιασμό της απόλυσης παραβιάζει όλα τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Χτίζεται, σε συνδυασμό με το νέο ιδιώνυμο, ένα τείχος προστασίας όχι της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, αλλά των τραπεζών, των δανειστών, των εταιρειών στις οποίες ανοίγει πλέον διάπλατος ο δρόμος της αρπαγής κατοικιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων ακόμη και για χρέη 500€.
  • Η δημόσια περιουσία εξαϋλώνεται, ενώ ακόμη και τα πιο στοιχειώδη αγαθά όπως νερό, υγεία, παιδεία βαδίζουν ολοταχώς προς ιδιωτικοποίηση.

Μια πρώτη απάντηση θα δοθεί στις απεργίες και τις διαδηλώσεις που προκηρύχθηκαν για την Παρασκευή 12/1 και τη Δευτέρα 15/1 και στις οποίες ως λέσχη θα συμμετέχουμε.

  • Ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών, τους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τράπεζες και κράτος
  • Για την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας με τη διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών και επαναθεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας
  • Ενάντια στις διώξεις του κινήματος και των αγωνιστών του και την καταστολή, το ΙΔΙΩΝΥΜΟ του Κοντονή
  • Ενάντια στην κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών - Κάτω τα χέρια από την απεργία
  • Για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο, τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης - Αγώνας για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την απαλλαγή από τη θηλιά της Ε.Ε. και του ευρώ.

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας

πηγή : http://ydragogeio.gr/apergia-12-1-18/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και Δράσεις αυτές τις μέρες

Το Δημόσιο σχολείο απειλείται και πάλι!!!... Εμπρός για νέους αγώνες!

1. Πέμπτη, 11/1, στις 6μμ. Συγκέντρωση στα γραφεία της ΓΣΕΕ (Αλεξάνδρας & Πατησίων) με καταγγελία της ενδοτικής στάσης της και πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και την 3η αξιολόγηση

2. Παρασκευή, 12/1, συγκεντρώσεις σε Προπύλαια, Κλαυθμώνος, Ομόνοια από πολλά σωματεία και ομοσπονδίες εκείνη τη μέρα ενάντια στη ψήφιση των προαπαιτούμενων για την 3ηαξιολόγηση. Θα υπάρξει 3ωρη στάση εργασίας, 11 - 2, ή από την ΕΛΜΕ ή την ΑΔΕΔΥ, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα των συναδέλφων να μπορούν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις, που οργανώνονται στο κέντρο της Αθήνας. Καλούμε στις 12 στα Προπύλαια στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων.

3. Κυριακή, 14/1, ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ! Είμαστε ενάντια στο άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές και στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Όμως, στις 14/1 δεν ψωνίζει κανείς συμμετέχοντας έτσι και στον αγώνα κατά των μνημονίων και της 3ης αξιολόγησης.

4. 24ωρη απεργία (3ωρη ΟΛΜΕ & 3ΩΡΗ ΑΔΕΔΥ) την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή (πιθανόν την Δευτέρα, 15 Γενάρη). Η 3ωρη στάση εργασίας (από 8 ως 11) της ΟΛΜΕ συμπληρώνει την 3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για την ίδια μέρα και με αυτόν τον τρόπο ο κλάδος πραγματοποιεί 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενος για την ψήφιση των προαπαιτούμενων για την 3η αξιολόγηση.

Ήδη χτες, Τετάρτη, 10/1, έγιναν οι πρώτες κινητοποιήσεις:

1. Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ στην Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής στη Τσόχα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση.Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν και στην υπόλοιπη χώρα.

2. Κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς της 1ης λαϊκής κατοικίας κι ενάντια στη φίμωση όσων διαμαρτύρονται γι΄ αυτό. Η κινητοποίηση στην Αθήνα έγινε στα δικαστήρια, Λουκάρεως & Αλεξάνδρας. Στηρίξαν κυρίως συντονισμοί πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων και συνελεύσεων και ΠΑΜΕ, ΜΕΤΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Στα χαρτιά μόνο ως συνήθως στήριξαν η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.


Ο Τεμπονέρας εμπνέει τους αγώνες για Μόρφωση - Δουλειά - Δημοκρατία

Ζει, ζει, ο Τεμπονέρας ζει! Με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί!!!

Δειτε και τα αρχεία για το 30ωρο στα σχολεία κλπ κλπ.

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής