Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Κέντρο του Λαυρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για το Κέντρο του Λαυρίου και τους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες

Η Ομάδα Υγείας της Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης του Πεδίου του Άρεως συνεχίζει τις δράσεις παροχής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στο Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών Αιτούντων Άσυλο Λαυρίου. Το Σάββατο 13/01 θα επισκεφθούμε ξανά το Κέντρο. Πιο πριν όμως, την Παρασκευή 12/01 στις 12.00, θα συμμετάσχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η αλληλεγγύη μας δεν είναι μόνο υλική, αλλά σαφέστατα και πολιτική.

Είναι γνωστή η βούληση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τη σύμφωνη γνωμοδότηση του Δήμου Λαυρεωτικής, να εκδιώξουν από τα κτήρια του Κέντρου όλους τους πρόσφυγες, με προσχηματικό σκοπό την ανακαίνιση ή κατεδάφιση των ιστορικών αυτών χώρων που φιλοξενούν πολιτικούς πρόσφυγες εδώ και τουλάχιστον έξι δεκαετίες. Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ώθησε με τη στάση του τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό να αποχωρήσει από το Κέντρο τον προηγούμενο Αύγουστο, καθώς αρνήθηκε να το εντάξει στις μόνιμες δομές φιλοξενίας, με αποτέλεσμα να παυτεί κάθε χρηματοδότηση, αν και υπήρχε ήδη εξασφαλισμένη.

Είναι προφανές ότι ο σχεδιασμός της ανακαίνισης του καταυλισμού θα μπορούσε να περιλαμβάνει σταδιακή αποχώρηση των κατοίκων και κατόπιν επιστροφή τους στον χώρο. Εξίσου ξεκάθαρο είναι όμως ότι η κυβέρνηση, σε συμφωνία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιθυμεί το γκρέμισμα όχι μόνο των χώρων αλλά και της δομής αντίστασης που έχουν συγκροτήσει όλες αυτές τις δεκαετίες οι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, με σκοπό να προπαγανδίσουν τον δίκαιο αγώνα προς την αυτοδιάθεσή τους. Στα πλαίσια αυτά, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πρότεινε να μπει φύλαξη στο κτήριο -ενώ ποτέ δεν παρουσιάστηκε κανένα απολύτως πρόβλημα περιφρούρησης της ασφάλειας από τους ίδιους- και να καταγράφονται όσοι μπαίνουν και βγαίνουν από τον χώρο, απαγορεύοντας στην ουσία την όποια ενίσχυση από αλληλέγγυο κόσμο. Ακόμα όμως και οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για πλήρως ενσωματωμένους στην κοινότητα του Λαυρίου πρόσφυγες που δεν δημιούργησαν ποτέ κανένα πρόβλημα. Επίσης, απαίτησε την αφαίρεση όλων των συμβόλων του πολιτικού τους αγώνα από τους τοίχους. Θεωρούμε αυτονόητη και στηρίζουμε την αντίδραση των Κούρδων προσφύγων στις προτάσεις αυτές της κυβέρνησης που έχουν στόχο να αποπολιτικοποιήσουν την προσφυγιά τους, απαγορεύοντας την ανοικτή έκφραση των πολιτικών τους θέσεων, και να τους καταστήσουν πιο ευάλωτους και κατακερματισμένους.

Δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν διαπιστώναμε ότι η κίνηση αυτή να διαλύσουν τον ιστορικό καταυλισμό εντάσσεται στα γενικότερα ανταλλάγματα που προσφέρει η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη φασιστική κυβέρνηση Ερντογάν για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Άλλωστε, βάση της συμφωνίας αποτελεί η αναγνώριση της Τουρκίας ως ασφαλούς τρίτης χώρας ακόμα και για Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που δραπέτευσαν από την Τουρκία και τη Συρία λίγο πριν εξοντωθούν στις φυλακές από τα βασανιστήρια ή θανατωθούν.

Οι ίδιοι οι πρόσφυγες εκφράζουν την ανησυχία τους ότι στα πιθανά ανταλλάγματα ίσως ανήκει και η επαναπροώθησή τους στην Τουρκία, πράγμα που θα σήμαινε γι' αυτούς αυτόματο θάνατο. Είναι σαφές ότι στην ατζέντα του Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα, περιλαμβανόταν και η πίεση για να διαλυθεί η κοινότητα των Κούρδων προσφύγων του Λαυρίου ώστε να αποδυναμωθεί πολιτικά.

Η αλληλεγγύη μας παραμένει ακλόνητη: συνεχίζουμε να προσφέρουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εγκαταλελειμμένους απ' όλους πρόσφυγες, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και συντονίζουμε τις δράσεις μας. Οι απειλές της κυβέρνησης και οι υπόγειες συμφωνίες με το καθεστώς Ερντογάν δεν θα περάσουν. Ο αγώνας των Κούρδων προσφύγων θα δικαιωθεί.

Καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής την Παρασκευή 12/01 στις 12.00.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών.

ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

πηγή : http://oypedionareos.espivblogs.net/2018/01/1…


ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ - ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ:ΚΟΡΑΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 12μ

Η ΛΑ-ΑΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗ ΚΟΡΑΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΙΣ 12μ

Την ερχόμενη Δευτέρα ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιέχει τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης που έχει συμφωνήσει κυβέρνηση με τους ιμπεριαλιστές δανειστές σύμφωνα με το πρόγραμμα των μνημονιακών δεσμεύσεων. Στο νομοσχέδιο αυτό, όπου υπάρχουν δεκάδες προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα, κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα θέματα που αφορούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Συγκεκριμένα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου επιχειρείται να μπει ταφόπλακα στη κήρυξη απεργίας απ' τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάτι που απαιτούσαν ιδιαίτερα τόσο οι ιμπεριαλιστές δανειστές όσο και οι ντόπιοι καπιταλιστές του ΣΕΒ και των μεγάλων επιχειρήσεων. Καταργείται επίσης κάθε υποτιθέμενη προστασία της λεγόμενης πρώτης κατοικίας, δίνεται η δυνατότητα για κατασχέσεις απ' το δημόσιο ακόμα και για ποσά των 500 ευρώ και γενικότερα δίνεται η δυνατότητα σε τράπεζες- εφορία- δημόσιο και γενικά σε κάθε τοκογλυφικό κοράκι να ρουφήξει στη κυριολεξία το αίμα των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Περικόπτονται μια σειρά κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα. Επεκτείνονται οι ιδιωτικοποιήσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζοντας στους ίδιους δρόμους με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική με νέα αντιδημοκρατικα μετρα , όπως είναι το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας αλλά και η πρόσφατη τροπολογία για την ποινικοποίηση των αντιστάσεων στις κατασχέσεις κατοικιών.

Και ενώ η κυβέρνηση- κεφάλαιο - Ε.Ε.- ΔΝΤ αλωνίζουν με τα βάρβαρα μέτρα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό, η αντίδραση τους υπονομεύεται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που παραμένουν θεατές, στην πραγματικότητα σύμμαχοι της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό ,ακριβώς, ήλθε να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά και η προκλητική στάση τους που αρνήθηκε να γίνει απεργία ενάντια στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο και οδήγησε τη συνδικαλιστική διαμαρτυρία να ελαχιστοποιηθεί και να διασπασθεί σε μια συγκέντρωση μεσημεριανή της ΑΔΕΔΥ και σε μία ξεχωριστή απογευματινή της ΓΣΕΕ , την τελευταία μέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου (!)

Παράλληλα το ΠΑΜΕ με μια επίδειξη επικοινωνιακών κόλπων συνεχίζει να αδιαφορεί για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και ικανοποιείται με την διοργάνωση περιχαρακωμένων «δράσεων» που συσπειρώνουν μόνο τις δικές του δυνάμεις.

Μέσα σε αυτό το συνδικαλιστικό πλαίσιο υπόσκαψης της δυνατότητας αγωνιστικής αντίστασης της εργατικής τάξης, «προτάσεις» που εκτοξεύονται χωρίς να λογαριάζουν πως θα επιτευχθεί μαζική κινητοποίηση με την ευρύτερη συσπείρωση εργαζομένων δεν έχουν σαν αποτέλεσμα παρά να επιτείνουν τη σύγχυση.

Η σημερινή κατάσταση του εργατικού και λαϊκού κινήματος απέχει πολύ απ' τις πραγματικές ανάγκες για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή αντεργατική λαίλαπα. Η κυρίαρχη συνδικαλιστική πολιτική με την αποδιοργάνωση που έχει φέρει δυσκολεύει και φρενάρει την δυνατότητα τους να αντισταθούν και να διεκδικήσουν.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι δυνάμεις του αγωνιστικού κινήματος εργαζομένων είναι ανάγκη να εντείνουν και να επιμείνουν στις προσπάθειες τους να δημιουργήσουν εκείνες τις δυνατότητες που θα κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους, άνεργους και τη νεολαία με στόχο να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης- κεφαλαίου - Ε.Ε.- ΔΝΤ.

Με αυτή την κατεύθυνση να παρέμβουν και να ενισχύσουν τα συλλαλητήρια ενάντια στο αντιλαϊκό - αντεργατικό πολυνομοσχέδιο. Προβάλλοντας την ανάγκη της οργάνωσης και της συνέχισης των μαζικών αγώνων για την απόκρουση της επίθεσης με τα συνεχή βάρβαρα μέτρα και «μνημόνια».

  • Κάτω τα χέρια απ' τα συνδικαλιστικά- εργασιακά δικαιώματα!
  • Κάτω τα χέρια απ' την απεργία! Συνδικάτα ταξικά στα χέρια των εργαζομένων!
  • Κάτω τα χέρια απ' τη λαϊκή κατοικία! Όχι στις κατασχέσεις!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και πραγματική στήριξη στους ανέργους!
  • Να σταματήσουμε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα φορομπηχτικά μέτρα, το ξήλωμα των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών για την υγεία, την ασφάλεια, την πρόνοια και την παιδεία. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις!
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις!
  • Να αποκρούσουμε τη πολιτική κυβέρνησης- κεφαλαίου - Ε.Ε.-ΔΝΤ


ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ!

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ!

11.1.2018

πηγή : https://la-aas.blogspot.gr/2018/01/12-12.html
πηγή : email που λάβαμε στις 11 Ιανουάριος 15h