Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Αθήνα: Συγκέντρωση-διαδήλωση αλληλεγγύης στους αγωνιστές από την Τουρκία

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

πηγή : http://oagonas.blogspot.gr/2018/01/blog-post_…


1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση Αληλλεγγύης στους 9 Tούρκους αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, 6 μ.μ.

Συγκέντρωση - διαδήλωση

Προπύλαια - Βουλή - Τουρκική Πρεσβεία

Διαβάστε σχετική ανακοίνωση του ΕΕΚ: http://www.eek.gr/index.php/announcements/536…

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail…


1 2 3 4 5 6

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ - ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Πέμπτη 25 Γενάρη στις 18.00, Συγκέντρωση στα Προπύλαια και Διαδήλωση στη Βουλή και την Τουρκική Πρεσβεία.

θα 'ρθει η μέρα που θ' αρπάξουμε τις λόγχες
που μες το αίμα το δικό μας έχουν βαφτεί

Η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) στηρίζει και συμμετέχει στη Συγκέντρωση-Διαδήλωση που έχει καλέσει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, την Πέμπτη 25 Γενάρη από τα Προπύλαια στη Βουλή και την Τουρκική Πρεσβεία, ενάντια στην έκδοση και για την άμεση απελευθέρωση των 9 αγωνιστών πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία.
Οι σύντροφοι συνελήφθησαν στην Αθήνα στις 28.11.17, λίγες μέρες πριν την άφιξη του φασίστα Ερντογάν, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα) και αφού ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν από τα ανδρείκελα της "αντι"τρομοκρατικής (ΔΑΑΕΒ), μετά την προφυλάκιση τους διασκορπίστηκαν σε διάφορες ελληνικές φυλακές.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους γιατί όπως γράφαμε και στο κάλεσμα Αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 4.12.17: "όσο και να προσπαθούν οι δυνάμεις καταστολής και οι μυστικές υπηρεσίες των ιμπεριαλιστικών κρατών και των συμμάχων τους , να πείσουν πως το DHKP-C αποτελεί "τρομοκρατική" οργάνωση, οι λαοί της Τουρκίας γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός τρομοκράτης. Γιατί βιώνουν ένα καθεστώς καταπίεσης που έχει επιβάλλει ως καθημερινότητα, σε όποιον διαφωνεί μαζί του, τις συλλήψεις, τις διώξεις, τις προφυλακίσεις, τα βασανιστήρια. Γιατί το DHKP-C διεξάγει εδώ και πολλές δεκαετίες ένα πολύ σκληρό μα και συνάμα δίκαιο αγώνα, ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, στην ταξική ανισότητα και την αδικία, πάντα στο πλευρό των λαών, των εργαζομένων, της νεολαίας. Γιατί αποτελεί φωτεινό σηματοδότη για τα επαναστατικά κινήματα ανά τον κόσμο, καθώς μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες διεξάγει μια πολύ σημαντική πολύμορφη πάλη, με εκατοντάδες φυλακισμένους και νεκρούς αγωνιστές, από την οποία έχουμε να διδαχθούμε πολλά. Γιατί παρ' όλο τις υπέρμετρες δυσκολίες, τις φυλακές και τα βασανιστήρια, τα πρόσωπά τους είναι πάντα χαμογελαστά, εκπέμποντας τη δύναμη της ψυχής των αγωνιστών που πιστεύουν στο συλλογικό όραμα, στην προλεταριακή έφοδο στον ουρανό".

ΤΟ ΝΑ ΜΑΧΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Πέμπτη 25 Γενάρη στις 18.00: Συγκέντρωση στα Προπύλαια και Διαδήλωση στη Βουλή και την Τουρκική Πρεσβεία.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/arc…


1 2 3 4 5 6

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ 9 ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.

Η σκευωρία και η εξόντωση των 9 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών είναι μια ακόμη απόδειξη της συμμαχίας του ελληνικού και του τούρκικου κράτους απέναντι στην αντίσταση. Ενώ η επίθεση του τούρκικου κράτους στην επαναστατημένη Ροζάβα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ενώ οι Μονάδες άμυνας του λαού αλλά και οι Μονάδες άμυνας των γυναικών αντιστέκονται με κάθε μέσο στους αεροπορικούς και χερσαίους βομβαρδισμούς, το ελληνικό κράτος με τη διαχειριστική υποτέλεια του Σύριζα στέκεται αρωγός και σύμμαχος σε αυτή τη στρατοκρατική επιλογή της «γείτονος» ενάντια στα κινήματα αντίστασης.

Δέκα μέρες πριν την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, στις 28 Νοέμβρη 2017 η Ελληνική αστυνομία εισβάλει σε 3 σπίτια Τούρκων πολιτικών προσφύγων και μέσα από το προσφιλές κρατικό θέαμα της τρομολαγνίας και του τρομοθεάματος τους χαρακτηρίζει τρομοκράτες και τους κλείνει φυλακή.

Ακολουθούν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του ψέματος για να πλέξουν την σκευωρία ενισχύοντας και πολλαπλασιάζοντας τον φόβο και τον τρόμο. Μαζί με τους δικαστές συγκροτούν το ποινικό δίκαιο του εχθρού το οποίο γνωρίζουμε καλά από την πολύχρονη εφαρμογή του σε ντόπιους αγωνιστές. Όπλα, εκρηκτικά, ρουκέτες, χειροβομβίδες, μολότοφ ακόμα και σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν με την ονομασία ''Σκορπιός'' επιστράτευσαν οι αρχές για να κάνουν το ψέμα τους πιο επαίσχυντο.

Είναι όλα ψέματα: οι 9 Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές είναι πολιτικοί πρόσφυγες και αγωνίζονται ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν που τώρα αρχίζει να ξετυλίγει τις πραγματικές του προθέσεις . Είναι αγωνιστές και αυτός είναι ο λόγος που βασανίστηκαν από τους μπάτσους (οι ίδιοι καταγγέλλουν άγριο ξυλοδαρμό ακόμα και έξω από το γραφείο του ανακριτή) και γι' αυτό φυλακίστηκαν από τους δικαστές. Οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Αντίθετα, οι ελληνικές αρχές, αστυνομία και κυβέρνηση διαπράττουν έγκλημα με τις αναίτιες συλλήψεις, τις παράνομες επιχειρήσεις, τα βασανιστήρια και την έκθεση των αγωνιστών στους διώκτες τους με τη δημοσίευση των φωτογραφιών τους.

Στην ανακοίνωσή τους οι ίδιοι, μέσα σ' άλλα, αναφέρουν: «…Ελληνικέ λαέ μην πιστεύεις σ' αυτές τις ψεύτικες πληροφορίες. Εσύ μας γνωρίζεις πολύ καλά, εμείς είμαστε αγωνιστές απ' την Τουρκία. Αγωνιζόμαστε απέναντι του ιμπεριαλισμού - φασισμού για την ανεξαρτησία και για την ελευθερία. Ποτέ δεν είχαμε δράσει κατά του ελληνικού ή οποιουδήποτε άλλου λαού. Στην Ελλάδα δεν έχομε καμία ένοπλη δράση. Εμείς έχουμε πάντα εμπιστοσύνη στους αγωνιζόμενους λαούς και στη διεθνή αλληλεγγύη. Σας χαιρετούμε με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.»

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 9 ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ, 18:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

κάλεσμα : Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/72847/


1 2 3 4 5 6

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Στις 28 Νοέμβρη του 2017, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα, η αντιτρομοκρατική με βίαια εισβολή και έρευνα στα σπίτια Τούρκων πολιτικών προσφύγων στην Αθήνα και συνέλαβε 9 Τούρκους αγωνιστές. Οι 9 οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με σημάδια άγριας κακοποίησης. Τους συνέλαβαν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, τους εντάσσουν στη διεθνή λίστα τρομοκρατίας, χωρίς όμως να αναφέρεται σε ποια οργάνωση τους εντάσσουν.

Από την ώρα της σύλληψης διασκορπίστηκαν σε διαφορετικές φυλακές, απομακρυσμένες, με δυσκολία επικοινωνίας με τους δικηγόρους, λόγω απόστασης και γλώσσας. Δεν τηρήθηκε ούτε η αστική νομιμότητα, παραβίασαν το διεθνές προστατευτικό πλαίσιο για τους πρόσφυγες δημοσιοποίησαν τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τους.

Η δίωξη και η δίκη των Τούρκων αγωνιστών είναι ξεκάθαρα πολιτική. Διώκονται για τις ιδέες τους και για την αντιφασιστική πολιτική δράση τους ενάντια στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας και τις κυβερνήσεις του. Οι αγωνιστές είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες είτε αιτούντες άσυλο και δεν επιτρέπεται να γνωστοποιούνται τα στοιχεία τους προς τις αρχές χωρών όπου κινδυνεύουν, όπως η Τουρκία. Είναι γνωστοί στην Ελλάδα από την συμμετοχή τους στο κίνημα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην ίδια γραμμή και πολιτική με την πολιτική της ΕΕ που στοχοποιεί και ποινικοποιεί αγωνιστές, εργάτες και εργαζόμενους, πολιτικούς πρόσφυγες, κομμουνιστές και επαναστάτες. Της ΕΕ που σε συμπόρευση με τις ΗΠΑ, επιβάλλουν αντικομμουνιστικά μνημόνια, περνούν αντιτρομοκρατικούς νόμους και επεκτείνουν το πλαίσιο της τρομοκρατίας και της καταστολής. Δεν πέρασε καιρός από τις δηλώσεις του Κοντονή. Μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τους ίδιους τους λαούς, οι οποίοι μπαίνουν στο στόχαστρο μιας πολιτικής φασιστικοποίησης.

Η αλληλεγγύη στους τούρκους αγωνιστές είναι επείγον καθήκον, για όλους τους αγωνιστές, εργάτες και εργαζόμενους, πολιτικούς πρόσφυγες, κομμουνιστές κι επαναστάτες που μπαίνουν στο στόχαστρο μιας φασίζουσας πολιτικής.

Με τις διώξεις των τούρκων αγωνιστών διώκεται το δικαίωμα των εργαζόμενων και των λαών να αγωνίζονται, να αντιστέκονται στην επίθεση, να διεκδικούν δικαιώματα και ελευθερίες, να οργανώνονται και να παλεύουν ενάντια στον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Διώκεται κάθε δημοκρατική και αντιφασιστική φωνή και συλλογικότητα, το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτικών προσφύγων να οργανώνονται και να δραστηριοποιούνται πολιτικά στις χώρες που ζουν.

Για όλους αυτούς τους λόγους, συγκροτήθηκε στην Θεσσαλονίκη πρωτοβουλία αλληλεγγύης για να δημιουργηθεί μια πλούσια μαζική δράση, να εκδοθούν ψηφίσματα από εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικούς φορείς συλλόγους και επιτροπές γειτονιάς και κάθε συλλογικότητα της πόλης, με την συμμετοχή πολιτικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων της αριστεράς και τούρκων αγωνιστών. Σας καλούμε σε:

Εκδήλωση στις 19 Γενάρη στις 5μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση και πορεία στις 25 Γενάρη 6μμ στη ΚΑΜΑΡΑ.

Να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε:

Να αφεθούν ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Να ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ πουθενά και άμεσα να χορηγηθεί ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ σε όλους!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 9 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ


1 2 3 4 5 6

Κάτω τα χέρια από τους 9 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές - Διαδηλώσεις, ΠΕΜΠΤΗ 25/1 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Υπερασπίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα

Όλοι στις διαδηλώσεις, Πέμπτη 25/1

Αθήνα, 18:00, Προπύλαια - Bουλή - Τουρκική πρεσβεία

Θεσσαλονίκη, 18:00, Καμάρα

Λίγες μέρες πριν από την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν (Δεκέμβριος 2017), ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση με ενορχηστρωτή τον αναπληρωτή Υπουργό «Προστασίας του Πολίτη» Νίκο Τόσκα, η Αντιτρομοκρατική με εφόδους σε διαμερίσματα στις περιοχές της Καλλιθέας και του Ν. Κόσμου προχώρησε σε 9 συλλήψεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών (8 άνδρες, 1 γυναίκα), που συνδέονται με την «Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν».

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται σαν μέλη του DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατικό» από τους παγκόσμιους τρομοκράτες, τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΕΕ. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου τους ασκήθηκαν διώξεις για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια-κατοχή εκρηκτικών κ.ά. Υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους αποδίδονται, ότι είναι πρόσφυγες που ζητούν ή έχουν ήδη πάρει άσυλο.

Όταν εμφανίστηκαν στον εισαγγελέα, είχαν μώλωπες και επιδέσμους στα κεφάλια. Καταγγέλλουν μέσω των συνηγόρων τους ότι τους χτύπησαν βάναυσα, τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και έξω από το γραφείο του εισαγγελέα. Η μία δικηγόρος τους υποστήριξε πως οι συλληφθέντες «ήταν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχθηκαν επίθεση από 25 άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, επειδή διεκδίκησαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορέσουν να πιουν νερό. Και επειδή φώναξαν συνθήματα για την αξιοπρέπειά τους, τους έκαναν κανονική επίθεση».

Στη συνέχεια, τους διασκόρπισαν σε διάφορες φυλακές ανά την Ελλάδα, καθιστώντας αδύνατη την επικοινωνία μεταξύ τους και με τους δικηγόρους τους. Η μετάβαση των δικηγόρων σε κάθε φυλακή κοστίζει πολύ σε χρήμα και χρόνο, ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επειδή οι συλληφθέντες δεν μιλούν καλά τα ελληνικά. Ακόμη δεν έχουν λάβει τους φακέλους της δικογραφίας. Όλα αυτά παρεμποδίζουν σοβαρά την υπεράσπισή τους. Η δίκη τους θα οριστεί αφού παραλάβουν το φάκελο της δικογραφίας, ενώ για δύο έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία έκδοσης στην Τουρκία.

Την ίδια στιγμή που, το Δεκέμβρη, ο Τόσκας (σε ρόλο τάχα δημοκράτη που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα) έλεγε πως δεν έχει αποδειχθεί ότι οι προσαχθέντες ανήκουν σε συγκεκριμένη οργάνωση και πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ετοίμαζαν επίθεση για την επίσκεψη Ερντογάν, όλος ο στημένος μηχανισμός των άθλιων ΜΜΕ, σε διατεταγμένη υπηρεσία, επαναλάμβανε διαρκώς αυτές τις κατηγορίες καθ' υπόδειξη της Αντιτρομοκρατικής, για τη δημιουργία του απαραίτητου «κλίματος».

Το χτύπημα στους αγωνιστές από την Τουρκία μάλλον έγινε κατά άμεση παραγγελία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν. Άλλωστε, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν χρειάζεται ενθάρρυνση, ώστε «να τα δώσει όλα» για να κολακέψει κάποιον ισχυρό! Επίσης, οι μυστικές υπηρεσίες και οι κρατικοί μηχανισμοί της Ελλάδας έχουν πολλές φορές συνεργαστεί άψογα μ' αυτούς της Τουρκίας, παραδίδοντάς τους αγωνιστές (που στην Τουρκία κινδυνεύουν με βασανιστήρια ή θάνατο), απελαύνοντας πρόσφυγες κ.λπ. Τα χτυπήματά στους 9 αγωνιστές είναι ακόμα πιο βάναυσα και προκλητικά, καθώς την ίδια στιγμή το καθεστώς Ερντογάν χτυπάει σκληρά τους Κούρδους, με στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και σφίξιμο του αυταρχικού κλοιού στο εσωτερικό της χώρας.

Κυρίως όμως η κυβέρνηση αξιοποιεί την υπόθεση στα πλαίσια του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, που έχει επαναφέρει πλήρως και οικοδομεί συστηματικά. Γι' αυτό συνεχίζεται η γνωστή προπαγάνδα για «υλικά που εξετάζονται», άλλα «σπίτια-πιθανά κρησφύγετα» κ.λπ. Ένα χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών απόλυτα απαραίτητο και για τον ρόλο μισθοφόρου που θέλει να παίξει στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, σε συμμαχία με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα (Αίγυπτος / δικτατορία Σίσι, Ισραήλ / σιωνιστές χασάπηδες των Παλαιστινίων, Σ. Αραβία, Ιορδανία κ.ά.).

Αυτό το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης του Τσίπρα και της επικίνδυνης παρέας του πρέπει να τσακιστεί. Όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι οργανώσεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές. Να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που τους χτύπησαν. Να παλέψουμε για να καταπέσουν τα κατασκευάσματα της Αντιτρομοκρατικής, για την απόσυρση των κατηγοριών, για να μην εκδοθούν στην Τουρκία και για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Να αφεθούν ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ οι συλληφθέντες!

Να ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ πουθενά - Άμεσα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ σε όλους!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/7047