Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στις 11.30

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική πικετοφορία σε Νίκαια-Ρέντη

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΡΕΝΤΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/1 11.30πμ (Σήμειο έναρξης η συμβολή των οδών Θηβών και Θεσσαλονίκης)

Να σταματήσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών στο Ρέντη!
Εξω οι νεοναζί απο τις προσφυγογειτονιές της Νίκαιας και του Ρέντη !
Νόμιμοι οι Μετανάστες!

Το τελευταίο μήνα στη περιοχή Ρέντη-Nίκαια μία οργανωμένη ομάδα φασιστών έχει προχωρήσει σε αρκετές ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών.
Αυτή η ομάδα κάνει περιπολίες στις οδούς Μακρυγιάννη, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης και στην Θηβών και χτυπάει με πέτρες,ξύλα, μπουκάλια ακόμη και νεράντζια τα σπίτια και μαγαζιά των μεταναστών.
Παρά τις καταγγελίες των μεταναστών στην Αστυνομία, η ομάδα συνεχίζει να δρα στη περιοχή.
Οι επιθέσεις γίνονται κατά τις βραδυνές ώρες. Μέχρι τώρα έχουν στοχοποιήσει και επιτεθεί σε περίπου τριάντα σπίτια. Από τα Χριστούγεννα, κλιμακώθηκαν οι επιθέσεις.
Σε ένα από αυτά ο μετανάστης τους φώναξε γιατί τα κάνετε αυτά και πήρε απάντηση "βρωμοπακιστανοί φύγετε, να πάτε στην χώρας σας".
Εμφανίστηκαν μάλιστα φορώντας όλοι μαύρες κουκούλες.
Την ομάδα αποτελούσαν άτομα ηλικίας 18-22 ετών.
Ένας άλλος μετανάστης κατήγγειλε ότι άτομο μεγαλύτερης ηλικίας τους μάζεψε με ένα μαύρο αυτοκίνητο και τους απομάκρυνε όταν σε κάποια επίθεση διαμαρτυρήθηκαν οι μετανάστες άμεσα.
Πρόκειται για περιοχή στην οποία παλιότερα έδρασε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επιθέσεις ξανά σε σπίτια και στους δρόμους της γειτονιάς.
Δεν θα επιτρέψουμε στη Νίκαια και στο Ρέντη, στη περιοχή από όπου οι Ρουπακιάδες της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο Κερατσίνι για να δολοφονήσουν το Παύλο Φύσσα, να ξαναστηθούν τάγματα εφόδου κατά των μεταναστών.
Καλούμε το Δήμο Νίκαιας, τα συνδικάτα, την αριστερά να δώσουμε μαζί τη μάχη για να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις και να διαλυθεί η φασιστική ομάδα στη περιοχή Ρέντη-Νίκαιας.
Στις 17 Μάρτη διαδηλώνουμε συντονισμένα με αντιφασιστικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες με κεντρικό ραντεβού για την Αθήνα στην Ομόνοια στις 3μμ.
Προχωράμε σε αντιφασιστική πικετοφοριά το Σάββατο στις 13/1 και 11.30 πμ στη συμβολή των οδών θεσσαλονικής και θηβών.

Καλούμε όλους και όλες στις 20 Γενάρη στη μεγάλη συναυλία που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στο Gagarin με τη συμμετοχη πλήθος καλλιτεχνων!

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


Αντιρατσιστική συγκέντρωση και πορεία κατά των πογκρόμ

Σάββατο 11:30 στον Ρέντη - Θηβών & Θεσσαλονίκης

Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών καλεί τα μέλη και τους φίλους της και όλους τους αντιφασίστες πολίτες του ευρύτερου Πειραιά στην παμπειραϊκή αντιφασιστική συγκέντρωση και πικετοφορία στους δρόμους του Ρέντη το Σάββατο 13/1 στις 11:30 με σημείο εκκίνησης τη διασταύρωση Θηβών & Θεσσαλονίκης.

Είναι η απάντησή μας στις θρασύτατες ρατσιστικές επιθέσεις οργανωμένων ομάδων φασιστών σε περισσότερα από 30 σπίτια και μαγαζιά μεταναστών που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην περιοχή - για τις οποίες καμιά σύλληψη δεν έχει γίνει ακόμα από την αστυνομία...

Απαιτούμε να μπει επιτέλους τέλος στα προγκρόμ κατά των μεταναστών, να καθαρίσουν οι γειτονιές του Πειραιά από τους μπράβους της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και να μπουν στη φυλακή τα μέλη των ταγμάτων εφόδου της και των άλλων φασιστικών συμμοριών. Ο Πειραιάς δεν ανέχεται ρατσιστικούς τραμπουκισμούς και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μεταναστών που ζουν ανάμεσά μας από δεκαετίες καθώς και των νέων μεταναστών και προσφύγων.Η τρομοκράτηση των μεταναστών δεν θα περάσει!

Όλες και όλοι στην αντιφασιστική και αντιρατσιστική πορεία στον Ρέντη!

Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών