Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 στις 9.00 πμ

Εφετειο του επαναστατικου αγωνα για την υποθεση της τραπεζας της ελλαδας

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

Τη Τετάρτη, 17 Γενάρη 2017 στις 9π.μ συνεχίζεται σε δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού το εφετείο του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση της οργάνωσης εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας* (στις 10/4/2014), του γραφείου του τότε μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα (Ουές Μακ Γκρόου) και του παραρτήματος της ΕΚΤ.
Υπόθεση για την οποία ο Ν.Μαζιώτης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την βομβιστική επίθεση εναντίον της τράπεζας και 129 χρόνια για την ''διεύθυνση ''της οργάνωσης, για 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Μέθανα και Κλειτορία για τις οποίες ο Ε.Α ανέλαβε την ευθύνη, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά 4 αστυνομικών σε Μοναστηράκι και Κλειτορία καθώς επίσης και για προμήθεια κατοχή,κατασκευή εκρηκτικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Η Πόλα Ρούπα σε 11 χρόνια κάθειρξη πρωτόδικα μόνο για πλημμεληματικές πράξεις,ευρισκόμενη στην ''παρανομία'' κατά την διάρκεια της δίκης.
Ο Γιώργος Πετρακάκος σε 36 χρόνια κάθειρξη για ένταξη κα συμμετοχή στον Ε.Α και για 3 απαλλοτριώσεις τραπεζών και τέλος ο Αντώνης Σταμπούλος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξης για ένταξη και συμμετοχή στον Ε.Α και για πλαστογραφία.

* Ενημερώνουμε πως το βιβλίο του Ε.Α που αφορά αυτή την υπόθεση θα διατίθεται κάθε Τρίτη 7-9 στο Πολυτεχνείο για όποιον ενδιαφέρεται.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/72688/