Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Διαδήλωση

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ / ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/01 ΣΤΙΣ 18:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Επτά χρόνια μετά την υπαγωγή του κράτους σε καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να συντονίζει την ολομέτωπη επίθεση κράτους και αφεντικών σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα επιχείρησε να αφομοιώσει και να απονοηματοδοτήσει τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου, σήμερα οξύνει ολοένα και περισσότερο την καταστολή των ακηδεμόνευτων και αυτοοργανωμένων κοινωνικών και ταξικών αγώνων που αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου, προωθώντας τις διαδικασίες κρατικής και καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης.

Οι πλειστηριασμοί α' κατοικίας, σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στις 21/12/17 και διώκει αυτεπάγγελτα όσους αγωνίζονται εναντίον τους, η εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ. και η γενικότερη αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών που συντελούν στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και επιτάσσουν τον έλεγχο και τον αποκλεισμό, οι άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με κορυφαία παραδείγματα των κολαστηρίων της Πέτρου Ράλλη και της Μόριας και η παραδειγματικά άγρια τιμωρία όσων αγωνίζονται, η καταστολή φοιτητικών και μαθητικών διαδηλώσεων που διεκδικούν την κάλυψη βασικών αναγκών και η γενικότερη αναδιάρθρωση της παιδείας καθώς και η στοχοποίηση δομών κοινωνικού και ταξικού αγώνα και η εγκληματοποίησή τους, αποτελούν κομμάτια του επιθετικού σχεδιασμού κράτους και κεφαλαίου τα οποία μαρτυρούν την ευρύτητά του.

Ένα ακόμη από τα μέτωπα αυτής της επίθεσης κράτους και κεφαλαίου είναι τα εργασιακά. Ξεκινώντας από την ψήφιση των 32 εργάσιμων Κυριακών σε τουριστικές ζώνες από το Μάη ως τον Οκτώβρη, μαζί με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο πανελλαδικά, έχουμε την ουσιαστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Αυτή, μαζί με τα ελαστικά ωράρια (για παράδειγμα λευκές νύχτες, Black Friday), την εργοδοτική αυθαιρεσία, την εγκληματοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι διώξεις περί "εκβιασμού" και "κινδύνου για το πολίτευμα" εναντίων μελών του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων) και την επί της ουσίας κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Από την άλλη, η απελευθέρωση των απολύσεων, οι συλλήψεις εργαζομένων και απεργών (πρόσφατο παράδειγμα οι συλλήψεις εργαζομένων έξω από τα Market In στα Ιωάννινα) οι συνεχώς αυξανόμενες δολοφονίες εργατών/ριών στα κάτεργα της εκμετάλλευσης (σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 5.930 εργατικά ατυχήματα καταγράφηκαν το 2015, 67 από αυτά θανατηφόρα και 6.515 το 2016, 72 από αυτά θανατηφόρα, ενώ ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2017 παρατηρείται αύξηση των εργατικών ατυχημάτων κατά 15%) και ο διαρκής εκβιασμός της ανεργίας, δημιουργούν οριακές συνθήκες επιβίωσης και καθυποτάσσουν τους εργαζόμενους σε ένα μοντέλο ευέλικτης και πειθαρχημένης εργασίας.

Στην ίδια κατεύθυνση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας να διαμορφώνει τους όρους μέσα από τους οποίους εκφράζεται η άγρια κρατική και καπιταλιστική επίθεση στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας, επιχειρεί σήμερα να τροποποιήσει τις διατάξεις σχετικά με το δικαίωμα κήρυξης απεργίας. Την Παρασκευή 12/1/18 κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και ψηφίζεται με συνοπτικές διαδικασίες την Δευτέρα 15/1/18. Μεταξύ άλλων, εξαπολύεται νέα επίθεση στην απεργία αφού τίθενται αυστηροί περιορισμοί για την κήρυξή της. Ενώ μέχρι τώρα προκειμένου ένα πρωτοβάθμιο σωματείο να κηρύξει απεργία, απαιτούνταν η πλειοψηφία από το 1/3 (στην πρώτη Γενική Συνέλευση) μέχρι το 1/5 (στην τρίτη Γενική Συνέλευση) των τακτοποιημένων οικονομικά μελών, τώρα θα απαιτείται η πλειοψηφία από το 50%, καταργώντας στην ουσία έτσι το δικαίωμα κήρυξης απεργίας.

Ακόμη, τροποποιούνται οι διατάξεις σχετικά με τα "εργατικά ατυχήματα" την στιγμή που οι δολοφονίες και το τσάκισμα εργατών/τριών αυξάνονται στο βωμό της καπιταλιστικής και κρατικής κερδοφορίας και ανάπτυξης, ώστε να μην καταλογίζεται πλέον στον εργοδότη η ευθύνη αυτών, καταργώντας στην πραγματικότητα οποιαδήποτε νομική κάλυψη των "εργατικών ατυχημάτων".

Ενάντια στη διαρκή υποτίμηση της ίδιας μας της ζωής, στις ασφυκτικές συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, υποταγής και ανέχειας που επιβάλλονται από κράτος και κεφάλαιο, είναι απαραίτητο το ξεπέρασμα κάθε απογοήτευσης, αδράνειας και ηττοπάθειας.

Ντόπιοι, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι να αγωνιστούμε αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα και αντιιεραρχικά ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, να οργανώσουμε την από τα κάτω κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, να δυναμώσουμε τον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, τη μόνη ρεαλιστική προοπτική των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων όλου του κόσμου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ-ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/01 ΣΤΙΣ 18:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1582478/


1 2 3

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! Δευτέρα 15/1, 18.00, Προπύλαια: Συγκέντρωση και Διαδήλωση στη Βουλή

από την απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11/1

και τη συγκέντρωση ενάντια στην ξεπουλημένη ΓΣΕΕ στις 12/1.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Δευτέρα 15 Γενάρη (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου)

Συγκέντρωση στις 18.00 στα Προπύλαια και Διαδήλωση στη Βουλή.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε στις 9/1/18 το πολυνομοσχέδιο-πακέτο νέων αντιλαϊκών μέτρων για την ολοκλήρωση της γ αξιολόγησης του τρίτου επαίσχυντου μνημονίου. Παρά τις αποκλίσεις των «θεσμών», ως απόρροια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων μεταξύ του αμερικανοκρατούμενου ΔΝΤ και της υπό γερμανικής ηγεμονίας ΕΕ, αναφορικά με τα θέματα της διαχείρισης του χρέους, του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων και το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, κοινό σημείο επαφής των ιμπερια-ληστών δανειστών (EE, EKT, ΔΝΤ, ESM), της κυβέρνησης, της μνημονιακής «αντιπολίτευσης» και της ντόπιας ολιγαρχίας (ΣΕΒ, ΤτΕ κτλ) αποτελεί η πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων, δηλαδή η συνέχεια της ταξικής αφαίμαξης του εργαζόμενου λαού.

Ο νέος εργατοκτόνος νόμος θέτει στο εκτελεστικό απόσπασμα τις κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα της εργατικής τάξης. Αποβλέπει στο δραστικό περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, καθώς πλέον θα απαιτείται το 50%+ 1 των εγγεγραμμένων μελών (και όχι του 1/3 ) ενός πρωτοβάθμιου σωματείου για την κήρυξη απεργίας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ταξική αντίσταση των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε μία χρονική περίοδο υποχώρησης των μαζικών εργατικών αγώνων και απόλυτου συμβιβασμού των ηγεσιών ΑΔΕΔΥ-ΓΣΣΕ. Μάλιστα, οι ξεπουλημένες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πλήρως υποταγμένες στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, δεν τόλμησαν να κηρύξουν απεργία την ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου (12/1).

Παράλληλα, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ότι από 21.2 όλοι οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται ηλεκτρονικά, προκειμένου να αποτραπούν οι μαχητικές αντιδράσεις του κινήματος για την αρπαγή των λαϊκών σπιτιών από τα κοράκια του κεφαλαίου. Επιπλέον, για την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τραπεζικής ολιγαρχίας θεσμοθετήθηκε ήδη ένα σύγχρονο ιδιώνυμο για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρακαλύουν τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Στο στόχαστρο βρίσκονται τα λαϊκά στρώματα, καθώς πλέον η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα κινείται και για χρέη προς το Δημόσιο, που υπερβαίνουν τα 500 ευρώ! Εξάλλου, στόχος για το 2018 είναι η ένταξη στο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών 18.000 ακινήτων. Την ίδια στιγμή, όπου η οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας έχει καταργηθεί από το 2014 και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στον ν.Καστέλη έχουν αυστηριοποιηθεί, χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, παρά τις διαβεβαιώσεις Κοντονή, κινδυνεύουν να μείνουν δίχως στέγη. Στη μνημονική επταετία ο εργαζόμενος λαός δεν έχει σταματήσει να πληρώνει τα σπασμένα για την «διάσωση» των τραπεζών μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων και τώρα γίνεται θύμα μίας άγριας καταλήστευσης από τα αρπακτικά του κεφαλαίου (funds, τράπεζες κτλ), που συνέβαλαν στην έκρηξη της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Το «success story» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί «καταπολέμησης» της ανεργίας (31,3% η πραγματική ανεργία σύμφωνα με την ΕΚΤ) παραλείπει να αναφερθεί στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει εγκαθιδρυθεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας. Η συγκυβέρνηση ξεχνά μάλλον να αναφέρει ότι οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιήθηκαν, - στο διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου του 2017 το 54,4% των νέων θέσεων εργασίας ήταν εκ περιτροπής εργασίας και μερικής απασχόλησης -, ενώ ο αριθμός των μερικών απασχολούμενων υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια και 1 στους δύο νέους είναι άνεργος. Ξεχνά να σημειώσει ότι η οποιαδήποτε επαναφορά των διαλυμένων ΣΣΕ αποτελεί «δώρον άδωρο» σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, κατακρήμνυσης των μισθών και απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Το «success story» της συγκυβέρνησης για «τέλος των μνημονίων μετά τον Αύγουστο του 2018» σημαίνει αιμοσταγή πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5 % μέχρι το 2022 και περίπου 2% μέχρι το 2060, σημαίνει υπερμνημόνιο, σημαίνει διαρκή μετατροπή της χώρας σε «αποικία χρέους», σημαίνει πολυπόθητη «έξοδο στις αγορές», δηλαδή διπλή ιμπεριαλιστική επιτροπεία τόσο από τους «θεσμούς» όσο και από παράγοντες του χρηματιστικού κεφαλαίου. Το «success story» της συγκυβέρνησης πατάει πάνω στο πτώμα του στρατού των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία συνεχώς φτωχοποιούνται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ενώ, λοιπόν στην επταετία των μνημονιακών πολιτικών συντελέστηκε η πιο βίαιη για τα μεταπολεμικά δεδομένα ανακατανομή του πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω, τσακίζοντας τα εργατικά δικαιώματα ο ΣΕΒ έχει το θράσος να οργανώνει ημερίδα με θέμα «Το μέλλον της εργασίας μετά το μνημόνιο» και να ζητά περαιτέρω ελαστικόποιηση των εργασιακών σχέσεων (π.χ. mini jobs, συμβάσεις μηδενικών ωρών, συμβάσεις σύντομης διάρκειας, εργασία βάσει δελτίου/κουπονιού). Έχει το θράσος να μιλά για «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» και «συνέχεια των μεταρρυθμίσεων», προσδοκώντας την βαθύτερη πρόσδεση της χώρας στο άρμα της ευρωσυμμορίας για την διαφύλαξη των συμφερόντων της ντόπιας παρασιτικής αστικής τάξης. Και η ίδια η κυβέρνηση έχει το θράσος και την υποκρισία να πετά ψίχουλα («κοινωνικό μέρισμα») στον εργαζόμενο λαό, τον οποίο το αστικό κράτος και η πολιτική μνημονιακών κυβερνήσεων-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ έχουν καταληστέψει μέσω της υπερφορολόγησης, των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, των μειώσεων συντάξεων και μισθών. Μάλιστα, ο τελευταίος προϋπολογισμός της βουλής έφερε ένα δις πρόσθετους φόρους!

Ενώ, λοιπόν η συνέχεια της κοινωνικής γενοκτονίας δεν έχει τέλος, η κυβέρνηση συμμαχεί με δικτάτορες και το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ. Ενώ οι στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες (παιδεία, υγεία) αποτελούν πλέον πολυτέλεια για τον εργαζόμενο λαό και τους νεολαίους, η κυβέρνηση μετατρέπει όλη την χώρα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τον Άραξο, όπου πιθανολογείται η επαναφορά των πυρηνικών, και από τον Άραξο μέχρι τη Σούδα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών βάσεων. Ενώ τα μνημόνια και η λογική της καπιταλιστικής ανάπτυξης και όχι απλά τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα δολοφονούν την φτωχολογιά με τουλάχιστον 20 νεκρούς στη Δ. Αττική, η «αριστερά» του κεφαλαίου δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, καθώς εντείνεται η πολιτικο-στρατιωτική εξάρτηση από τις ΗΠΑ, αναβαθμίζοντας τα F16 με 2,4 δις. Ενώ στο εσωτερικό η μνημονιακή πολιτική ταυτίζεται με τον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία και την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων για το χτίσιμο γηπέδων μέσω φωτογραφικών διατάξεων, στο εξωτερικό η χώρα εμπλέκεται σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε μία χρονική συγκυρία, όπου η περιοχή της Μέσης Ανατολής μυρίζει μπαρούτι λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών και των γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων ισχυρών περιφερειακών δυνάμεων.

Εκατό χρόνια πλέον από την πρώτη έφοδο στον ουρανό, διδασκόμαστε ότι παρά την υποχώρηση του λαϊκού κινήματος εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι και καταπιεσμένοι μπορούν να οργανώσουν πολιτικά την ταξική τους αντεπίθεση και να νικήσουν. Γιατί ήρθε η ώρα ν΄αλλάξει στρατόπεδο ο φόβος, να στήσουμε αναχώματα αντίστασης στην ασυδοσία του κεφαλαίου και να ξαναβγούμε στους δρόμους. Για να μην συνηθίσουμε στην ήττα και στην απογόητευση. Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος έξω από το σφαγείο της ΕΕ, δίχως μνημόνια, χρέος, εξάρτηση και καπιταλιστική εκμετάλλευση.

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


1 2 3

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ / ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ( 15/1, 18:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει με αμείωτη ένταση την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε η ελληνκή κοινωνία τα τελευταία 7 χρόνια, κατά την οποία γκρεμίστηκαν μονομιάς δικαιώματα που κατακτήθηκαν μεσα από πολύχρονους αγώνες και θυσίες. Η κυβέρνηση ενώ φέρνει για ψήφιση ένα νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων, συγχρόνως επιχειρεί να «χρυσώσει το χάπι» κάνοντας λόγο για δήθεν μέτρα με θετικό πρόσημο και για τέλος των μνημονίων . Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική, αφού είναι πλέον γνωστό ότι ήδη έχουν συμφωνηθεί περικοπές δημοσίων δαπανών και ενδεχόμενοι κόφτες, με στόχο να επιτευχθούν υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2021, πλεονάσματα που καλούνται πάλι να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και τα λαϊκά στρώματα.

Το πολυνομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση,γκρεμίζει κεκτημμένα δικαιώματα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η σχεδιαζόμενη αλλαγή της νομοθεσίας για την διαδικασία κήρυξης απεργιών , δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο ξήλωμα των δικαιωμάτων του συλλογικού εργατικού δικαίου που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να περάσει μία ρύθμιση που ούτε οι αντιδραστικότερες κυβερνήσεις του παρελθόντος δεν τολμούσαν να περάσουν: μπαίνει στο στόχαστρο το κύριο όπλο συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, η απεργία. Όταν είναι γνωστό σε όλους ότι πάνω από το 90% των απεργιών κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές από τα ελληνικά δικαστήρια, με την αιτιολογία ότι πλήττεται η "ανταγωνιστικότητα" της ελληνικής οικονομίας, μια αλλαγή,όπως η σχεδιαζόμενη (δηλαδή η προϋπόθεση της συμμετοχής του 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του σωματείου,στην Γενική Συνέλευση για την κήρυξη απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία), ουσιαστικά οδηγεί σε πλήρη παρεμπόδιση της άσκησης του απεργιακού δικαιώματος.

Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση εισάκουσε τις εκκλήσεις του Δ.Ν.Τ. και του ΣΕΒ, που διαχρονικά ζητούσαν περιορισμό των απεργιών και θέσπιση περιορισμών για την κήρυξη τους. Η δήθεν «αθώα» και «δημοκρατική», όπως τη χαρακτηρίζουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ρύθμιση ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα της απεργίας στα μεγάλα πρωτοβάθμια σωματεία με εκατοντάδες ή χιλιάδες μέλη, αφού είναι αυτονόητο ότι η συγέντρωση της απαρτίας του 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του σωματείου στην Γενική Συνέλευση για την απόφαση κήρυξης, καθίσταται ουσιαστικά αδύνατη. Ενώ , η εργοδοτική τρομοκρατία , οι απειλές και οι εκδικητικές απολύσεις στους χώρους δουλειάς εντείνονται, και η απορρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις έχει γίνει καθολική, η κυβέρνηση ακρωτηριάζει και το τελευταίο όπλο των εργαζομένων για να αντιδράσουν.

Περαιτέρω, η θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όταν μάλιστα δεν υπάρχει οριζόντια προστασία των λαικών κατοικιών από τις κατασχέσεις των τραπεζών , αφού μόνος τρόπος διαφύλαξης της πρώτης κατοικίας αποτελούν οι συνεχώς συρρικνούμενες ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη, αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το ζοφερό μέλλον που ετοιμάζεται για την πλειοψηφία της κοινωνίας τα επόμενα χρόνια, παρά τις απατηλές υποσχέσεις για δήθεν έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Καλούμε όλες και όλους σε συγκέντρωση , την Δευτέρα, 15-1-2018 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή ώστε να εμποδίσουμε την ουσιαστική κατάργηση της απεργίας, του σημαντικότερου όπλου και δικαιώματος των εργαζομένων , που επιχειρείται με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Κόκκινη Γραμμή

πηγή : http://redline.espivblogs.net/2018/01/καμια-α…