Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

Άνω Λιόσια, 10 Ιανουαρίου,

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και νέα ΓΣ

αυτές τις μέρες ενάντια στα μνημόνια και την 3η αξιολόγηση

1. Κυριακή, 14/1, ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ! Είμαστε ενάντια στο άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές και στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Όμως, στις 14/1 δεν ψωνίζει κανείς συμμετέχοντας έτσι και στον αγώνα κατά των μνημονίων και της 3ης αξιολόγησης.

2. Η Δευτέρα, 15/1, είναι η ημέρα ενάντια στη ψήφιση της 3ης αξιολόγησης. Υπάρχει η 24ωρη απεργία (3ωρη ΟΛΜΕ & 3ωρη ΑΔΕΔΥ) κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Η 3ωρη στάση (από 8 ως 11) της ΟΛΜΕ συμπληρώνει την 3ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ και ο κλάδος πραγματοποιεί 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενος για την ψήφιση των προαπαιτούμενων για την 3η αξιολόγηση, που διογκώνουν τα προβλήματα στην εκπαίδευση. Καλούμε στις συγκεντρώσεις των σωματείων και των ομοσπονδιών το πρωί και το απόγευμα. Στις 12μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή και μετά τις 5.30μμ στο άγαλμα Κολοκοτρώνη και στο Σύνταγμα.

3. Νέα Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη, 18/1, στις 12.30μμ στο 2ο Γυμνάσιο ΄Ανω Λιοσίων(αν δοθεί άδεια από 1μμ ως 2μμ). Θα πάρουμε αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην εκπαίδευση, που αυξάνονται με την 3η αξιολόγηση.

Ήδη έγιναν αρκετές κινητοποιήσεις κατά των μνημονίων και της 3ης αξιολόγησης.

1. Τετάρτη, 10/1, Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ στην Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής στη Τσόχα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν και στην υπόλοιπη χώρα.

2. Τετάρτη, 10/1, Κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς της 1ης λαϊκής κατοικίας κι ενάντια στη φίμωση όσων διαμαρτύρονται γι΄ αυτό. Η κινητοποίηση στην Αθήνα έγινε στα δικαστήρια, Λουκάρεως & Αλεξάνδρας. Στήριξαν κυρίως συντονισμοί πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων και συνελεύσεων και ΠΑΜΕ, ΜΕΤΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Στα χαρτιά μόνο, ως συνήθως, στήριξαν η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.

3. Πέμπτη, 11/1, στις 6μμ. Συγκέντρωση στα γραφεία της ΓΣΕΕ (Αλεξάνδρας & Πατησίων) με καταγγελία της ενδοτικής στάσης της και πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρακαι την 3η αξιολόγηση.

4. Παρασκευή, 12/1, 3ωρη στάση εργασίας, 11 - 2 από την ΕΛΜΕ και συγκεντρώσεις σε Προπύλαια, Κλαυθμώνος, Ομόνοια. Από τον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα πολλά σωματεία και ομοσπονδίες κινητοποιήθηκαν ενάντια στη ψήφιση των προαπαιτούμενων για την 3η αξιολόγηση.Καλέσαμε στις 12μμ στα Προπύλαια στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ


Μαζική και μαχητική απάντηση η απεργία της 12ης Γενάρη - Συνεχίζουμε!

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη την χώρα, δίνοντας έτσι δυναμική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που με τη στήριξη της ΝΔ χτυπά το απεργιακό δικαίωμα. Οι μαζικές και μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, «θεσμούς» και κεφάλαιο ότι οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός θα αντισταθούν στη νέα μνημονιακή λαίλαπα.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες απέδειξαν ότι δεν έχουν ανάγκη τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,ΕΚΑ, ΟΙΥΕ κλπ που αποτελούν τα τσιράκια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, χωρίς να κρατούν πλέον ούτε καν τα προσχήματα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δε δίστασε να χτυπήσει με ΜΑΤ και χημικά τους διαδηλωτές που επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής και να αναρτήσουν πανό που έγραφε «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία - Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων».

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι και την μέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου!

Κυριακή, 14 Γενάρη, μέρα απεργίας στο εμπόριο:

10.00πμ απεργιακή συγκέντρωση στα Factory Outlet (Πειραιώς 76, Ρέντης),

Δευτέρα, 15 Γενάρη, μέρα ψήφισης των μέτρων:

12.00μμ στα Προπύλαια, απεργιακή συγκέντρωση για τα σωματεία του δημοσίου,

5.30 μμ στην πλατεία Κολοκοτρώνη και πορεία στην Βουλή

o ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ"

o ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

o ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ -ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Η γραμματεία της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων