Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

1ο Art against fascism

Το Art against fascism θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φλεβάρη 2018 στον κοινωνικό χώρο ΤΑΚΙΜ - Κατούνη 25, Λαδάδικα

fb event

Αν έχεις μουσικό συγκρότημα, θεατρική ομάδα, αν ασχολείσαι με τα comics, τη φωτογραφία ή έχεις οποιαδήποτε άλλη καλλιτεχνική ανησυχία και θέλεις να παλέψεις ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, δήλωσε συμμετοχή και θα πάρεις μέρος.

Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές μέχρι και μια εβδομάδα πριν το φεστιβάλ.

Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή:

Ποιος είναι ο στόχος μας:

Στόχος του φεστιβάλ Art against fascism είναι να δώσει βήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές και νέους που βλέπουν την τέχνη σαν ένα όπλο ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.

Ενώνουμε και εμείς την φωνή μας, ενισχύουμε και ενδυναμώνουμε τις δράσεις ενάντια στους ναζί, παλεύουμε, διεκδικούμε και φωνάζουμε!

Όπως ο φασισμός σκοτώνει τη φαντασία, έτσι η τέχνη και η δημιουργία τη γεννά!

Ο φασισμός, το δολοφονικό χέρι του συστήματος

Ο φασισμός, ο ναζισμός, ο ρατσισμός, όποια μάσκα κι αν φορέσουν αποτελούν θανάσιμη απειλή για τις ζωές μας. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Όσο κι αν θέλουν να παρουσιάζονται ως «αντισυστημικοί» και «εναντίον όλων», οι Ναζί της Χρυσής Αυγής εξυπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών, γι' αυτό και είναι ενάντια σε κάθε αγώνα της νεολαίας, των εργαζομένων και του λαού. Ακόμη και μετά τις δολοφονίες του αγωνιστή μουσικού Παύλου Φύσσα, του νέου εργαζόμενου από το Πακιστάν, Σαχτζάτ Λουκμάν και άλλων, παρά τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους, αγωνιστές του κινήματος, η Χρυσή Αυγή παραμένει με πολύ ψηλά εκλογικά ποσοστά.

Η απειλή του φασισμού είναι υπαρκτή και για να την αντιμετωπίσουμε χρειάζεται να οργανωθούμε σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά ενάντια στο φασισμό.

πηγή : http://www.takim.gr/2018/01/1o-art-against-fa…
πηγή : email που λάβαμε στις 14 Ιανουάριος 18h


Το πλήρες πρόγραμμα του 1ου «Art against Fascism» στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 3/2

To Σάββατο 3 Φλεβάρη, στον κοινωνικό χώρο ΤΑΚΙΜ (Κατούνη 25, Λαδάδικα) από τις 7.00 μ.μ., διοργανώνεται το πρώτο φεστιβάλ «Art against Fascism» στη Θεσσαλονίκη, από το Antinazi Zone. Το σκεπτικό της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει την δουλειά νέων ανθρώπων με καλλιτεχνικές ανησυχίες και με τη διάθεση να συνδεθεί με τον αγώνα ενάντια στον φασισμό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παραστάσεις:

  • Μονόλογοι από τη Γάζα
  • Η εγκατάσταση του φόβου
  • Stand-up comedy

Μουσική:

  • Έντεχνο μουσικό σχήμα
  • ΦΥΓΗ (Hard Rock & Punk)
  • bonzai (Heavy Rock/Stoner)
  • + Rap & Freestyle Rap

PLUS+

  • Ποιήματα - Comic
  • Φωτογραφία - Ζωγραφική
  • Project για αδέσποτα

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Στο χώρο θα λειτουργεί μπάρ

Δείτε το πλήρες κείμενο του καλέσματος εδώ