Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στις 21.30

Προβολή ντοκιμαντέρ: Black Snake Killaz: η ιστορία του NοDAPL

Η ιστορία του NoDAPL (120 λεπτά) καταγράφει την αντίσταση στον αγωγό πρόσβασης Dakota από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Μάρτιο του 2017. Η ταινία αναδεικνύει τις ενέργειες που έχουν αναλάβει οι προστάτες του νερού για να σταματήσουν την κατασκευή του πετρελαιαγωγού και διερευνά τις ενέργειες που έχουν διαπραχθεί απο τις δυνάμεις καταστολής , στρατιωτικούς και εταιρικούς μισθοφόρους για να εξουδετερώσουν τη διαρκή διαμαρτυρία. Το Black Snake Killaz χρονολογεί τα ιστορικά γεγονότα που ξεδιπλώνονται στο Standing Rock και παρουσιάζει μια πρωτοποριακή εμπειρία άμεσης δράσης. Αν και ο αγωγός πρόσβασης Dakota ολοκληρώθηκε, ο αντίκτυπος του κινήματος αντίστασης θα είναι μακροχρόνιος. Η σημασία της ιστορίας των προστατών του νερού αυξάνεται καθώς τα έργα εξόρυξης ορυκτών καυσίμων συνεχίζουν να επηρεάζουν ορισμένες από τις πιο ευάλωτες κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Black Snake Killaz: η ιστορία του NοDAPL είναι μία από τις πολλές ιστορίες που προέκυψαν απο το κίνημα NoDAPL .Η Unicorn Riot το παρήγαγε και το διαθέτει ως δημόσιο πόρο για να παρέχει ένα συνοπτικό αλλά λεπτομερή απολογισμό αυτών των ιστορικών γεγονότων.

Η παραγωγή πραγματοποιήθηκε από τη συλλογικότητα Unicorn Riot και διατίθεται στο κοινό υπό την άδεια χρήσης Creative Commons Non-Commercial No-Derivatives (CC-BY-NC-ND) δωρεάν για μη εμπορικούς, εκπαιδευτικούς σκοπούς.

πηγή : http://mpineio.vrahokipos.net/groups-2/2018/0…