Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στις 18.00

Εκδήλωση συλλογικοτήτων ενάντια στην επισφάλεια και την ανεργία

Λάρισα, 20/1, (Κτίριο Κατσίγρα-Τμήμα Ιατρικής, πλατεία Ταχυδρομείου, 18.00)

«Σε χώρους εργασίας και γειτονιές υψώνουμε τις γροθιές μας απέναντι σε Εργοδοσία-Κυβέρνηση-Ε.Ε.: Οργανωνόμαστε, Παλεύουμε, Νικάμε!»

«Την ώρα που αεροκοπανάνε οι άρχοντες περί δημοκρατικής τάξης,
ανάμεσά μας οι αμίλητοι ζούνε.
Κι όσο σαν δούλοι εμείς μένουμε σιωπηλοί,
οι ηγεμόνες δυναμώνουν»
Β.Μαγιακόφσκι , «Επίκαιροι Αμίλητοι»

Παραφράζοντας κάπως τους στίχους του Μαγιακόφκι, βρισκόμαστε ακριβώς στην περίοδο που οι σύγχρονοι πολιτικοί άρχοντεςτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Ε.Ε.αεροκοπανάνε περί «successstory», με το πολυνομοσχέδιο τωνπροαπαιτούμενωνγια να κλείσει η 3η αξιολόγηση.Το σύνολο των αντιπολιτευόμενων αστικών δυνάμεων προβαίνει σε αντεγκλίσεις μιντιακής κοπής, για να υποστηρίξει οτι θα τα κατάφερνε καλύτερα, χωρίς βέβαιανα διασαλευτεί η κερδοφορία της οικονομικής ολιγαρχίας και να συνεχίσει έτσι να αναπαράγεται η κοινωνική πυραμίδα του καπιταλισμού στην περίοδο της μεγαλύτερης δομικής του κρίσης.

Έργα και ημέρες της «δημοκρατικής τάξης τους»...

Η «δημοκρατική τάξη τους» κλείνει το μάτι στις τράπεζες (νόμος Κοντονή)και καθόλου τυχαία χτυπάει την απεργία, ακριβώς γιατί είναι το πιο πολύτιμο όπλο στα χέρια των εργαζομένων, έχοντας τις πλάτες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που με απεργιακές λιτανίες εκβιάζουν στα όρια του καπιταλιστικά εφικτού τις ανάγκες και τις προσδοκίες των εργαζομένων. Η «δημοκρατική τάξη τους» έχει εφεύρει όλα αυτά τα χρόνια ευρυματικούς τίτλους για να διαμορφώσει ένα καθεστώς εργαζομένων πολλαπλών ταχυτήτων, πλήττοντας κυρίως τη νεολαία (stage, κοινωφελή εργασία, μαθητεία, εργολαβικοί, μπλοκάκια, τίτλοι κτήσηςκ.ο.κ. και φυσικά προγράμματα ΕΣΠΑ με το τσουβάλι που έχουν νομιμοποιήσει την καταστρατήγηση της εξαρτημένης εργασίας μέσω ΟΑΕΔ, ΙΝΕ ΓΕΣΕΕ, ερευνητικών προγραμμάτων κτλ), εισάγωντας ένα μοντέλο ανακυκλώσιμης εργασίας, στο οποίο οι εργαζόμενοι/ες θα δουλεύουν τόσο ώστε να μπορούν να επαναξιοποιηθούν κάθε φορά με λιγότερα δικαιώματα και απολαβές στη μηχανή παραγωγής κέρδους για την εργοδοσία. Είναι κοινό μυστικό η εργασίαχωρίς ασφάλιση, με μεροκάματα πείνας και απαιτήσεις εξαντλητικής εργασίας, χωρίς καταβολή αμοιβών υπερωρίας, με το πιο εκμεταλλεύσιμο τμήμα της εργατικής τάξης να εντοπίζεται στον επισιτισμό, τον κλάδο των διανομέων και στις αλυσίδες εμπορικών καταστημάτων. Ανεργία και επισφάλεια, αμφότερες δομικές πολιτικές επιλογές στην υπηρεσία της εργοδοσίας, με μεγάλη μαεστρία παρουσιάζονται σαν τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα στα θα επιδιωχθεί λύση. Θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα σημαίνει μείωση κερδοφορίας των κυρίαρχων τάξεων, και φυσικά το πολιτικό σύστημα που τους υπηρετεί δε σκοπεύει να βάλει χέρι σε αυτό τον πλούτο.

Δεν τους αφήνουμε να πλουτίζουν στην πλάτη μας!

Τα τελευταία χρόνια, από θέση μάχης απέναντι στον υποταγμένο συνδικαλισμό και την εργοδοσία, έχουν συγκροτηθεί συλλογικότητες ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, οι οποίες έχουν κατορθώσει ναοργανώσουν τους «επίκαιρους αόρατους» της επισφάλειας. Η οργανωμένη πάλη μέσα από αυτές τις συλλογικότητες έχει αποδόσει καρπούς νίκης με επαναπροσλήψεις απολυμένων, καταβολή δεδουλευμένων, λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, βελτίωση συνθηκών εργασίας, κατοχύρωση δικαιωμάτων σε ανέργους (δωρεάν μεταφορές, καταβολή επιδομάτων ανεργίας σε σπουδαστές κ.α.), μπλοκάρισμα μέτρων που πλήττουν επισφαλώς εργαζόμενους και ανέργους. Ταυτόχρονα με δημόσιο - μαχητικό τρόπο, έχει αποκαλύψει το αποκρουστικό πρόσωπο της εργοδοτικής ασυδοσίας, στέλνοντας το μήνυμα πως καμία αυθαιρεσία και δε θα μένει αναπάντητη, επιχειρώντας παράλληλα να στήσει ένα παρατηρητήριο εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ώστε να μην νιώθουν μόνοι τους οι εργαζόμενοι και χωρίς αντίπαλο οι εργοδότες! Όλα αυτά δεν ήρθαν με ευχολόγια, ούτε με διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία! Κερδίθηκαν με τον μόνο τρόπο που υπάρχει για να βγούμε νικητές στον κοινωνικό πόλεμο που έχουν κηρύξει εργοδοσία - κυβέρνηση - Ε.Ε.! Με την μαχητική παρέμβαση και την ανυποχώρητη μάχη των εργαζομένων που δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, που δεν θεώρησαν μάταιη τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγουν και των δικαιωμάτων τους!

Σε αυτή την κατεύθυνση και βαδίζοντας προς το Διημέρο συλλογικοτήτων ανεργίας-επισφάλειας στην Β. Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί 27-28/1 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να υπάρξει μια ανατροφοδότηση εμπειριών και αγώνων και σκοπό τον μεταξύ μας αναγκαίο κοινό βηματισμό, αλλά και την προσπάθεια για τη δημιουργία μιας πανελλαδικής αντικαπιταλιστικής πτέρυγας που θα παρεμβαίνει στο πεδίο της επισφάλειας και της ανεργίας, διοργανώνουμε προπαρασκευαστικά Πανθεσσαλική εκδήλωση. Στόχος μας είναι να συναντηθούμε με όλο εκείνο το δυναμικό εργαζόμενων που βιώνουν στο πετσί τους την επισφάλεια και την ανεργία και μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες. Η συνάντησή μας σκοπό έχει να συζητήσουμε, να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας και να συντονίσουμε τις δράσεις μας και σε επίπεδο Θεσσαλίας. Καλούμε άνεργους/άνεργες, επισφαλώς εργαζόμενους/ες και κάθε συλλογικότητα που παρεμβαίνει στα αντίστοιχα πεδία εργασίας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να οργανώσουμε τις επόμενες μάχες από κοινού, ως ενεργό κομμάτι από τη σάρκα της εργατικής τάξης, της οποίας τον πλούτο καρπώνεται και λυμαίνεται η εργοδοσία!

attack στην ανεργία και την επισφάλεια Βόλου
ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό-Τουρισμό
Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων

πηγή : http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2…