Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 στις 20.00

Προβολή ταινιας: Πριν τη βροχή


Τετάρτη 24/1: Προβολή "Loveless"

Μια ταινία που εκτυλίσσεται στη Ρωσία του σήμερα. Κι όμως αφουγκράζεται όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο. Βάζοντας στο κέντρο την οικογένεια, μιλάει για τις σχέσεις της που μπορεί να σέρνονται χωρίς αγάπη -ανάμεσα στη ρουτίνα και την αηδία.

Τετάρτη 31/1: Προβολή "Πριν τη βροχή"

Έτος 1994. Την ίδια περίοδο που διεξάγεται ο πόλεμος στην Βοσνία και η σφαγή δεκάδων χιλιάδων Βόσνιων από τους σέρβους εθνικιστές (με τη συνδρομή και των «ελλήνων αδερφών»), σε ένα μικρό χωριό στο νεοσύστατο κράτος της Μακεδονίας, οι χριστιανοί καταδιώκουν ένα κορίτσι αλβανικής καταγωγής. Παράλληλα, ένας φωτογράφος γυρίζει στο χωριό μετά από 16 χρόνια και βλέπει ότι οι κάτοικοι ζουν πλέον χωρισμένοι στα δύο…

Τετάρτη 7/2: Παλαιστίνη: Η χωροταξία του απαρτχάιντ

Προβολή - Συζήτηση: "The architecture of occupation"

Το ισραηλινό κράτος έχει επιβάλλει εδώ καιδεκαετίες ένα καθεστώς απαρτχάιντ στους παλαιστίνιους. Τα παλαιστινιακά εδάφη βρίσκονται περικυκλωμένα από checkpoints του ισραηλινού στρατού, τείχη και λεωφόρους μόνο για ισραηλινούς. Απώτερος στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή εξάπλωση του Ισραήλ, με την οριστική καταπάτηση των παλαιστινιακών εδαφών και τον πλήρη εξανδραποδισμό τους.

Η αναγνώριση, εκ μέρους των ΗΠΑ, της Ιερουσαλήμ ως νέας πρωτεύουσας του Ισραήλ, νομιμοποιεί περαιτέρω την καθυπόταξη των παλαιστινίων, ενώ δίνει και το «ελεύθερο» για την επέκτασή της. Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε μια συγκυρία όπου μια σειρά κράτη της Μέσης Ανατολής βρίσκονται σε πόλεμο, με την συμμετοχή τοπικών, περιφερειακών και παγκόσμιων δυνάμεων. Έρχεται σε μια συγκυρία καταστροφής, μαζικών δολοφονιών και μετανάστευσης για τα πληβειακά στρώματα, σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα του παγκόσμιου χάρτη.

>>Το Antifascist Action στεγάζεται στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Περιστερίου (Καρυάτιδος 166, πλατεία Δέγλερη, Περιστέρι).

>>Κάθε Τετάρτη στο χώρο του στεκιού από τις 20:30 έως τις 23.00 πραγματοποιούνται antifa events (πχ. ανοιχτή συζήτηση, workshop, προβολή, κ.α. ). Σε περίπτωση που δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο event τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί κανονικά το antifa καφενείο όπου σας καλούμε για χαλαρή κουβέντα και για να γνωριστούμε. Tυχόν εξαιρέσεις θα ανακοινώνονται ηλεκτρονικά. Επιπλέον, στο χώρο του στεκιού λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη και διατίθονται κινηματικά έντυπα, εκδόσεις αλλά και αυτοκόλλητα.

πηγή : http://www.antifalive.gr/2018/01/antifa-event…