Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 στις 20.00

Προβολή για το κίνημα NoDAPL

Black Snake Killaz: Μια ιστορία από το κίνημα NoDAPL

Το ντοκυμανταίρ του Unicorn Riot για το κίνημα κατά της κατασκευής του πετρελαϊκού αγωγού DAPL στην Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ και με ελληνικούς υποτίτλους (από omniatv)

Το Black Snake Killaz: Μια ιστορία από το κίνημα #NoDAPL (120′) καταγράφει την αντίσταση κατά της κατασκευής του αγωγού Dakota Access Pipeline (DAPL) από τον Απρίλιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017. Η ταινία αναδεικνύει τις ενέργειες των Υπερασπιστών του Νερού ενάντια στην κατασκευή του πετρελαϊκού αγωγού και εξετάζει τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων, του στρατού και των εταιρικών μισθοφόρων που είχαν σκοπό να πατάξουν την πολύμηνη διαμαρτυρία. Το Black Snake Killaz βάζει σε χρονολογική σειρά τα ιστορικά γεγονότα που ξεδιπλώθηκαν στο Στάντινγκ Ροκ και σας παρέχει μια άμεση εμπειρία πρώτης γραμμής των δράσεων. Αν και ο DAPL ολοκληρώθηκε, ο αντίκτυπος του κινήματος αντίστασης θα παραμείνει μακροχρόνιος. Η σημασία της ιστορίας των Υπερασπιστών του Νερού γίνεται μεγαλύτερη όσο τα σχέδια εξόρυξης καυσίμων εξακολουθούν να επηρεάζουν κάποιες απ' τις πιο ευάλωτες κοινότητες ανά τον κόσμο.

Το Black Snake Killaz: Μια ιστορία από το κίνημα #NoDAPL είναι μια από τις πολλές ιστορίες που προέκυψαν από το κίνημα #NoDAPL. Το Unicorn Riot προσφέρει την ταινία ως κοινό κτήμα, για να δώσει μια συνοπτική αλλά και λεπτομερή εξιστόρηση αυτών των ιστορικών γεγονότων.

Η ταινία διατίθεται στο κοινό υπό την άδεια χρήσης Creative Commons Non-Commercial No-Derivatives (CC-BY-NC-ND) δωρεάν για μη εμπορικούς, εκπαιδευτικούς σκοπούς.

πηγή : http://ntougrou.squat.gr/2018/01/22/προβολή-γ…