Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Συνέλευση εν’ όψει του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στις 4 Φεβρουαρίου

Το Σάββατο 27/1 διοργανώνουμε συνέλευση στο Πολυτεχνείο στις 19:00 και καλούμε σε συσπείρωση τις ταξικές και κοινωνικές δυνάμεις του κινήματος, εν' όψει του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στις 4 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο…

Θεσσαλονίκη 21.1.18: για άλλη μια φορά, φασίστες και μπάτσοι ενωμένοι στον κοινό "αγών" τους…

Η αποκαθήλωση από τον πρωθυπουργικό θώκο του εθνικιστή Γκρούεφσκι από τον "μετριοπαθή" σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ τον περασμένο Μάιο, άνοιξε το δρόμο για την από τα πάνω "επίλυση" του ζητήματος για την ονομασία της FYROM, με σκοπό την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ. Μέσα από την ομίχλη της ονοματολογίας και την αναμόχλευση των εθνικισμών ξεπροβάλει το μακρύ χέρι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και οι επικίνδυνες επιδιώξεις του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια. Η συνεχόμενη αύξηση της ρωσικής επιρροής στη Σερβία επιταχύνει ακόμα περισσότερο την αναγκαιότητα γρήγορης "επίλυσης" του ζητήματος, αυξάνοντας τις πιέσεις προς τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της FYROM. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο οξύτατων ενδοαστικών και ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ο αστικός κοσμοπολιτισμός και ο εθνικισμός, παρά τη φαινομενική τους αντιπαλότητα, λειτουργούν αλληλοσυμπληρωματικά υπέρ των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή.

Στις 21 Ιανουαρίου συγκεντρώθηκε στη Θεσ/νίκη όλος ο εθνικιστικός εσμός για να "διαδηλώσει" την αντίθεσή του στη χρήση του όρου "Μακεδονία" από το γειτονικό κράτος. Αν και οι σχεδιασμοί των οργανωτών και συμμετοχόντων στο εθνικιστικό συλλαλητήριο είναι τόσο ετερόκλητοι όσο και το πλήθος που το πλαισίωσε, μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα. Οι τριγμοί που δημιουργούνται στα κυρίαρχα αστικά κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ανοίγουν το δρόμο για την κομματική συγκρότηση ενός "πατριωτικού πόλου", της πολυπόθητης "σοβαρής Χρυσής Αυγής", που θα καλύψει το κενό που άφησε πίσω της η χρεοκοπία του ΛΑΟΣ. Καθόλου τυχαίος δεν ήταν άλλωστε και ο κεντρικός ρόλος που επιφύλαξαν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου στον νατοϊκό ακροδεξιό απόστρατο αξιωματικό, επίτιμο αρχηγό του ΓΕΣ, υπουργό εθνικής άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου και ένθερμο υποστηρικτή των "Μένουμε Ευρώπη" Φραγκούλη Φράγκο. Όπως κι αν εκφραστεί στο τέλος, μετά τις ανακατατάξεις και τους διαγκωνισμούς στο στρατόπεδο της νέας εθνικοφροσύνης, αυτός ο "σοβαρός" και εξημερωμένος εθνικισμός θα λειτουργήσει ως χρήσιμη τσόντα στο αστικό πολιτικό πεδίο, αφού η ομαλή ενσωμάτωση της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό σύστημα υπό τις παρούσες συνθήκες φαντάζει ανέφικτη για πολλούς και διάφορους λόγους. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου εύκολο για μια παρακρατική συμμορία να αναβαθμίσει το ρόλο στο αστικό πολιτικό σύστημα: Έκαστος εφ' ω ετάχθη…

Η 21η Ιανουαρίου, όμως, αποτέλεσε και μια ημέρα επανασυσπείρωσης των φασιστικών και ναζιστικών δυνάμεων, που κολυμπώντας σαν το ψάρι στο νερό μέσα στο κλίμα της εθνικιστικής εξαλλοσύνης βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν και να επιτεθούν σε κινηματικές δομές. Τα εθνικοσοσιαλιστικά καθιζήματα, παρέα με εθνικιστές χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, επιτέθηκαν χωρίς επιτυχία στον εκχ Σχολείο, αφού αποκρούστηκαν από την περιφρούρηση της κατάληψης, ενώ με δυο διαδοχικές επιθέσεις κατάφεραν να κάψουν ολοσχερώς την κατάληψη Libertatia. Ταυτόχρονα, σε όλη τη διάρκεια των επιθέσεων αναδείχθηκαν για ακόμα μια φορά οι διαχρονικές σχέσεις στοργής των φασιστικών σκουπιδιών με τους μπάτσους. Κανένας δεν αιφνιδιάστηκε από την προκλητική ανοχή και κάλυψη που προσέφερε η αστυνομία ώστε να είναι επιχειρησιακά εφικτές οι ναζιστικές επιθέσεις.

Κανένας, επίσης, δεν αιφνιδιάστηκε και από την εκ διαμέτρου αντίθετη στάση που κράτησαν οι μπάτσοι απέναντι στην αντιφασιστική διαδήλωση που ξεκίνησε την επόμενη μέρα μπροστά από τα ερείπια της Libertatia. Οι ένστολοι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο στην πορεία, συλλαμβάνοντας μία συντρόφισσα και τέσσερις συντρόφους, φορτώνοντάς τους 1 κακούργημα και 7 πλημελήματα. Παρά την καταστολή, όμως, η μαζική αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε κανονικά, θυμίζοντας σε όλους μας πως:

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ

Συνέλευση εν' όψει του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα: Σάββατο 27/1 στις 19.00 στο Πολυτεχνείο

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…