Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 στις 9.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρώην εργαζόμενους του "Φούρνου του Λάμπρου"

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:30πμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΛΑΝΤΖΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα των απολυμένων από το «Φούρνο του Λάμπρου» που μάχονται ενάντια στις μεθοδεύσεις και στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Ενώ υπάρχει απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαιώνει τους εργαζόμενους, η εργοδοσία υλοποιώντας τα παράλογα και αντεργατικά της σχέδια προσπαθεί να ποινικοποιήσει τον δίκαιο αγώνα τους παρουσιάζοντας τους σαν εγκληματική οργάνωση (στήνοντας δικογραφία με ψεύτικα στοιχεία και εκβιάζοντας τους υπαλλήλους του να υπερασπιστούν το αφεντικό τους).
Είναι γνωστό πως πίσω από τις χαμηλές τιμές του φούρνου κρύβονται συνθήκες νέου εργασιακού μεσαίωνα: εργαζόμενοι που δουλεύουν υπερεντατικά με ελαστικά ωράρια που ξεπερνούν κατά πολύ το 8άωρο, χωρίς πλήρη ένσημα, χωρίς επίδομα αργίας, προσαυξήσεις νυχτερινής εργασίας και δώρα, χωρίς καν δικαίωμα καλοκαιρινής άδειας! Με το φόβητρο της τεράστιας πλέον στρατιάς των ανέργων, η εργοδοσία καλεί κάθε εργαζόμενο είτε να πειθαρχήσει στις συνθήκες "γαλέρας" είτε να φύγει απ το κατάστημα, καθώς "σαν και αυτόν υπάρχουν άλλοι 10 που περιμένουν για δουλειά". Η κατάσταση αυτή τείνει να γίνει καθεστώς στον κλάδο του επισιτισμού. Πατώντας στο ότι η εποχική και περιστασιακή εργασία στον κλάδο αποτελεί τον γενικό κανόνα, καθώς και στο γεγονός ότι πρόκειται για εργασία που κατά βάση δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη εξειδίκευση, οι εργοδότες έχουν επιβάλει σταδιακά ένα καθεστώς πλήρους εργασιακής επισφάλειας.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των απολυμένων που δε διάλεξαν το δρόμο της σιωπής του «έλα μωρέ παντού τα ίδια συμβαίνουν», αλλά διεκδίκησαν το αυτονόητο: τα ένσημά τους, τα δεδουλευμένα τους, τις οφειλές δώρων και επιδομάτων. Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στα δικαστήρια. Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν μπορεί να μένει αναπάντητη! Η νίκη ενός εργαζόμενου διασφαλίζει κεκτημένα για όλους μας! Η δύναμη στους εργαζομένους που παράγουν τον πλούτο με τη δουλειά τους και η ελπίδα στο συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη.

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
• ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
• ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
• ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
• ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ
• ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
• ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΛΑΝΤΖΑ_αγωνιστική εργατική συσπείρωση στον επισιτισμο-τουρισμό

https://lantzathes.wordpress.com/2016/11/21/ν…

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Ιανουάριος 12h


Πλειστηριασμός τέλος και για σήμερα. Νέα συγκέντρωση την επόμενη Πέμπτη. Η #ΒΙΟΜΕ συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς αφεντικά.
Η #ΒΙΟΜΕ συνεχίζει όμως και τον κοινωνικό Αγώνα.Καλεί σε νέα συγκέντρωση αύριο στα δικαστήρια σε αλληλεγγύη προς τους 5 αντιφασίστες που δικάζονται. Ταυτόχρονα προς τους πρώην εργαζόμενους στον Φουρνο του Λάμπρου που διώκονται επειδή διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/protbiometal/