Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Αντιφασιστική-διεθνιστική συγκέντρωση-πορεία

Με αφορμή τα γεγονότα στα Ίμια τον Γενάρη του 1996 η χρυσή αυγή οργανώνει κάθε χρόνο μια πανελλαδική φασιστοσύναξη στο μνημείο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το πολεμοκάπηλο κλίμα και να στήσει την δική της φιέστα.

Αυτή η θλιβερή παράδοση έλαβε τέλος τα τελευταία χρόνια χάρη στην συντονισμένη και ενωτική δράση του Αντιφασιστικού Κινήματος. Μέσα από τις επιτυχημένεςκινητοποιήσεις μας η χρυσαυγίτικη εθνικιστική φιέστα στην Πλατεία Ρηγίλλης ματαιώνεται και μεταφέρεται κακήν κακώς στα γραφεία τους στην οδό Μεσογείων όπου και πραγματοποιεί μια θλιβερή και άμαζη φασιστοσύναξη. Για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος οι τραμπούκοι της χρυσής αυγής θα μείνουν κλεισμένοι στα γραφεία τους. Το αντιφασιστικό κίνημα για άλλη μία φορά δεν θα τους επιτρέψει να κυκλοφορήσουνστους δρόμους της πόλης.

Φέτος διαδηλώνουμε ξανά στην Πλ. Ρηγίλλης, δίπλα στο μνημείο των Ιμίων. Τούρκοι, Κούρδοι και Έλληνες στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα διεθνισμού, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών ενάντια στις εθνικιστικές υστερίες, τον φασισμό, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό. Γιατί μόνο οι κοινοί αγώνες των λαών μας μπορούν να αποτρέψουν νέα Ίμια και μπορούν να δώσουν ένα τέλος στον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό.

Δεν εφησυχάζουμε για την δράση της φασιστικής συμμορίας. Τα γεγονότα στο εθνικιστικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου δείχνουν το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού ειδικά όταν αυτό βρίσκει πρόσφορο έδαφος στον εθνικισμό. Ο εμπρησμός της κατάληψης Λιμπερτάτια, η επίθεση στο Σχολείο για την μάθηση της Ελευθερίας και στην συγκέντρωση στην Καμάρα δεν μας φοβίζουν.

Το εθνικιστικό συλλαλητήριο που στήθηκε στην Θεσσαλονίκη, γεμάτο εθνικιστικό μίσος πριμοδοτήθηκε από βουλευτές της ΝΔ, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων, των παπάδων, δημάρχων και επιμελητηρίων μαζί με όλο τον γνωστό συρφετό των «μακεδονομάχων», έδωσε την ευκαιρία να μαζευτεί από όλη την Ελλάδα η συμμορία της χρυσής αυγής και με την ανοικτή ανοχή της αστυνομίας να επιτεθεί σε διαδηλώσεις και κοινωνικούς χώρους ανενόχλητη, ενώ την επόμενη ημέρα η αστυνομία επιτίθεται στην διαδήλωση αλληλεγγύης και συλλαμβάνει 5 αγωνιστές με κατηγορίες για εμπρησμό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει τις εξορμήσεις του ελληνικού κεφάλαιου στα Βαλκάνια και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Εξορμήσεις και σχεδιασμοί που το μόνο που έχουν να προσφέρουν στους λαούς είναι η φτώχεια η εξαθλίωση και η απειλή του πολέμου.Συμμαχεί με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την νέα μοιρασιά στην ΑΟΖ μαζί με την Κύπρο και απειλεί με επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων. Επιτρέπει την προβολή της ΧΑ από την κρατική τηλεόραση, την κοινή παρουσία κυβερνητικών στελεχών και χρυσαυγιτών βουλευτών σε Καστελόριζο, Ρω και Στρογγυλή, αφήνει ανέγγιχτη την διαπλοκή της χρυσής αυγής με την αστυνομία.

Δεν θα τους αφήσουμε. Το φασισμό θεριεύουν η ρατσιστική-ξενοφοβική αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών, ο εθνικισμός και ο καλλιεργούμενος συνεχής μιλιταριστικός ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών.

Οι ναζιστικές φιέστες μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για συνεχή και οξυμένη αντιφασιστική επαγρύπνηση. Το χρωστάμε σε όσους υπέφεραν και αγωνίστηκαν ενάντια στους Ναζί. Στον καθένα και την καθεμία που θέλει να ζει ελεύθερα και ειρηνικά. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε σε συγκέντρωση στο Εφετείο Αθήνας
την Παρασκευή 26/1 στις 8:30 πμ. στην δίκη της χρυσής αυγής.

Καλούμε σε αντιφασιστική - διεθνιστική συγκέντρωση
στην πλατεία Ρηγίλλης στις 27 Ιανουαρίου 6 μμ.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Καλούμε σε αντιφασιστική - διεθνιστική συγκέντρωση
στην πλατεία Ρηγίλλης στις 3 Φεβρουαρίου 6 μμ.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τα γραφεία της χρυσής αυγής στην Λ. Μεσογείων.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων θα τοποθετηθούν οι συλλογικότητες που στηρίζουν τη δράση.

  • Ακυρώνουμε τις εθνικιστικές φασιστικές φιέστες.
  • Ούτε σπιθαμή ελεύθερου χώρου στους υπόδικους ναζί της χρυσής αυγής.
  • Ενάντια στον εθνικισμό που τροφοδοτεί το μίσος μεταξύ των λαών.
  • Κοινός αγώνας Ελλήνων - Τούρκων -Κούρδων αγωνιστών ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
  • Άμεση απελευθέρωση των 9 Τούρκων αγωνιστών.
  • Ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο που ενισχύει την φασιστική απειλή.
  • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Οικογενειακή επανένωση, παροχή ασύλου, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες.
  • Όχι στα απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • Όχι στην αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης.

Ακολουθούν οι υπογραφές ( η λίστα παραμένει ανοιχτή).
Καλούν:
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας -Πειραιά
ΠΕΝΕΝ -Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού
Antinazi zone -YRE
Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό
ΣΥ. ΠΡΟ. ΜΕ- Συντονισμός για το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων
ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου
ΚΙΦΑ Ιλίου
ΚΙΦΑ Κ. Πατησίων-Αχαρνών
Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

Στηρίζουν:
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Αριστερή Ενότητα σε ΑΕΙ ΤΕΙ
Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
Ανασύνθεση ΟΝΡΑ
Αριστερή Ανασύνθεση
Ξεκίνημα - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
ΟΚΔΕ Σπάρτακος
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νΚΑ-νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Λαϊκή Ενότητα

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2018/01/25/αν…


1 2 3 4 5

Αντιφασιστική Αντεπίθεση και Διεθνιστική Ταξική Αλληλεγγύη - H απάντηση στην φασιστική απειλή και τον εθνικισμό

Το επόμενο Σαββατοκύριακο η ακροδεξιά θα παίξει το χαρτί της εθνικιστικής υστερίας, καθώς επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως τον ολοκληρωτικό και αδιαμφισβήτητο πολιτικό παράγοντα της κοινωνίας.

Το εθνικιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής, που στήνει το 42% του ελληνικού κοινοβουλίου, προσπαθεί να κρύψει το στρατηγικό αδιέξοδο της αστικής τάξης. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από πανηγυρισμούς περί «καθαρής εξόδου από το μνημόνιο», ούτε από τη «δημιουργική λογιστική» που μεταμορφώνει την οικονομική στασιμότητα σε ασθμαίνουσα ανάπτυξη του 2%. Όμως, ούτε η παγκόσμια ακροδεξιά γύρω από Τραμπ, Φάρατζ, Λεπέν, AfD φαίνεται ικανή να παρουσιάσει ουσιαστικές προτάσεις, ακόμα και όταν αναλαμβάνουν τις κυβερνήσεις.

Η συντριβή της Χρυσής Αυγής την τελευταία τριετία έχει προκαλέσει τεράστια πολιτική «καθυστέρηση» στο χτίσιμο του ακροδεξιού πόλου στην Ελλάδα. Η ΝΔ υπενθυμίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά μετά το 2015, ποιός είναι ο βασικός πυλώνας της αστικής τάξης, ανοίγει την δίοδο επανεμφάνισης της ναζιστικής σκόνης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση παραμένει απαθής απέναντι στο ξεδίπλωμα των ακροδεξιών κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης ελπίζοντας ακόμα στην ειρηνική συνύπαρξη και μίας δημοκρατικής διαμεσολάβησης στα πλαίσια της ΕΕ.

Το ταξικό στρατόπεδο των δυνάμεων της εργασίας έχει μια διπλή πολιτική ευθύνη το επόμενο Σαββατοκύριακο:

Το Σάββατο 03/02 διαδηλώνει στις 6μμ στην πλ. Ρηγίλλης προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Για άλλη μια φορά, δεν θα αφήσουμε τα ναζιστικά Τάγματα Εφόδου να παρελάσουν στην Αθήνα.

Απέναντι στο εθνικιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής, το ταξικό κίνημα θα υποστηρίξει πως οι μέρες της εθνικής ομοψυχίας του 1992 ανήκουν στο παρελθόν και η πως η ακροδεξιά προσπάθεια αντεπανάστασης δεν θα περάσει αμαχητί. Η συγκρότηση ενός ταξικού, κομμουνιστικού στρατοπέδου στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα που προσπαθεί να συντάξει κοινό βηματισμό με τους Μακεδόνες, Τούρκους, Αλβανούς, Κούρδους και Βούλγαρους εργάτες είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Αυτό θα γίνει ενάντια στις επιθετικές βλέψεις της ελληνικής αστικής τάξης στα Βαλκάνια, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών σχηματισμών ΝΑΤΟ και ΕΕ, με πλήρη αναγνώριση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των εθνοτήτων.

Την Κυριακή 04/02 πραγματοποιεί διεθνιστική συγκέντρωση στη 1μμ στα Προπύλαια.

Ενάντια στον εφιάλτη του εθνικιστικού και του κοινωνικού κανιβαλισμού, με τα όπλα της εξέγερσης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2018/01/31/αν…


1 2 3 4 5

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Από την Κυριακή 21/1 η χώρα ζει στο ρυθμό που έχει επιβάλει το ακροδεξιό σκουπιδαριό και το βαθύ κράτος, ύστερα στο εθνικιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Η επίσημη κυβέρνηση χορεύει επίσης στο ρυθμό της άκρας δεξιάς όπως άλλωστε συνηθίζει όταν η κατάσταση οξύνεται, εκτελώντας τις διαταγές της ΕΕ και των φιλελεδων του μένουμε Ευρώπη. Προς συμμόρφωσή της άλλωστε στην πραγματική εξουσία αυτής της χώρας, οι μονάδες καταστολής αβαντάρουν τις προκλήσεις των φασιστοειδών, όπως έγινε 3 φορές τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη όταν από κοινού επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο αφού απωθήθηκαν από την περιφρούρηση και λίγο αργότερα όταν πυρπόλησαν την κατάληψη Libertatia με τους μπάτσους να μην επιτρέπουν να προσεγγίσουν ούτε τα πυροσβεστικά. Η κοινή δράση φασιστοειδών και ΜΑΤ συνεχίστηκε την επόμενη μέρα όταν επιτέθηκαν στην πορεία αλληλεγγύης έξω από τη κατάληψη Libertatia στην οποία συμμετείχαν περί τα 2500 άτομα κατά τη διάρκεια της οποίας χτυπήθηκαν δεκάδες διαδηλωτές ύστερα από τις κατά συρροή επιθέσεις με δακρυγόνα και κλομπ των ΜΑΤ ενώ 5 από αυτούς συνελήφθησαν με βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες.
Τουναντίον οι φασίστες εμπρηστές χαίρουν απόλυτης ασυλίας από την κυβέρνηση κλείνοντας το μάτι στους μακεδονόπληκτους νοικοκυραίους που έχουν καταπιεί αμάσητο τον καπιταλιστικό κανιβαλισμό και παριστάνουν τώρα τους εθνικά υπερήφανους τσαμπουκάδες των βαλκανιών.
Το ακροδεξιό παρακράτος με το σπρώξιμο της επίσημης δεξιάς και την ανοιχτή υποστήριξη των φασιστικών οργανώσεων, δεν περιορίζει την ατζέντα που άνοιξε τις τελευταίες μέρες στο μακεδονικό. Η κινητοποίηση που κλιμακώνεται αυτές τις μέρες έχει χτίσει από καιρό τα δικά της δίκτυα. Είναι οι ίδιοι που στην αντιμνημονιακή περίοδο εμφανίστηκαν στις συνάξεις των αγανακτισμένων να φωνάζουν για τους προδότες και τα γουδιά, είναι οι ίδιοι που στην πάνω πλατεία του συντάγματος τραγουδούσαν σαν τους αφηνιασμένους το «Μακεδονία ξακουστή» και το «ή ταν ή επί τάς». Είναι αυτοί που τον Οκτώβρη '11 με τις επεμβάσεις τους στις παρελάσεις μας έφεραν από το παράθυρο τον Παπαδήμο και τους Σαμαροβενιζέλους για να περάσουν το πιο σκληρό ταξικό πακέτο του Μνημονίου. Είναι τα ίδια σκουλήκια που την περίοδο του δημοψηφίσματος εμφανίστηκαν ως Μένουμε Ευρώπη την ίδια ώρα που το βαθύ κράτος απειλούσε με επέμβαση του Στρατού μαζί με τον σημερινό πρόεδρο που μας κουβάλησε ο Σύριζα για να δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Είναι ο ίδιος μικροαστικός απόπατος που βγήκε στους δρόμους με το κίνημα της γραβάτας μαζί με τους μεγαλοαγρότες που απαιτούσαν τη διαγραφή από τα μητρώα του ΟΓΑ και την εξαίρεση από τις επιδοτήσεις των φτωχών αγροτών. Όλος αυτός ο συρφετός είναι οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, της Χ, τα παιδιά της Φρειδερίκης και του δεξιού παρακράτους, οι νοσταλγοί του Μεταξά και της Χούντας. Είναι το σκυλολόι που ενώ ληστεύει τη χώρα και την εργατική τάξη εδώ και δεκαετίες μας λεει τώρα ότι για όλα αυτά ευθύνονται τα εργατικά δικαιώματα, οι συνδικαλιστές και η αριστερά.
Είναι γεγονός ότι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης συμμετείχε κόσμος που δεν ανήκει στον εθνικιστικό βόθρο. Το να συναγελάζεται όμως μαζί με τους φασίστες παριστάνοντας το εκστασιασμένο ακροατήριο στο ακροδεξιό παπαδαριό και τον νεοφιλελε Νατοϊκό Φράγκο Φραγκούλη που τώρα βρίσκεται επικεφαλής της σωβινιστικής υστερίας είναι μια πολιτική επιλογή. Προφανώς ο κόσμος θέλει κάπου να ελπίζει. Η απουσία μιας φερέγγυας αριστερής εναλλακτικής λύσης ύστερα από την ήττα του κινήματος και το ρεζιλίκι του Συριζα, που να εμπνέει τον κόσμο που συνεχίζει να πλήττεται από την κρίση και την αστική επίθεση, ενδεχομένως να σπρώχνει ένα μέρος της δυσαρέσκειας από την άλλη μεριά. Αυτό είναι το τίμημα της ήττας. Το χειρότερο όμως θα ήταν να υποκλιθεί η αριστερά σε αυτό το είδος δυσαρέσκειας. Να νομίζει ότι κατά βάθος μπορεί να το επηρεάσει «τώρα που σηκώθηκε από τον καναπέ». Μέγα λάθος.
Αυτή τη φορά στο δρόμο δεν είναι ο δικός μας -απογοητευμένος- λαός. Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι για να επιβιώσεις πρέπει να πατήσεις πάνω στον πιο αδύναμο. Είναι αυτοί που βλέπουν στα «Σκόπια», όπως λένε υποτιμητικά τη γειτονικό κράτος, όχι έναν κίνδυνο, αλλά έναν φτωχό λαό προς λεηλασία και επίδειξη τσαμπουκά. Είναι ο ίδιος κόσμος που βλέπει τον κίνδυνο στους απόκληρους, τους πεινασμένους, τους κυνηγημένους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Είναι οι ίδιοι που απέναντι στα ισχυρά έθνη του πλανήτη και κυρίως στα αφεντικά τους στέκονται σούζα έτοιμοι να πουλήσουν κάθε είδους εκδούλευση.
Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης δεν μπορεί και δεν έχει καμία σχέση με αυτό το κανιβαλικό μίσος, του σωβινισμού, της εθνικής έπαρσης, της ανοχής στις φασιστικές συμμορίες, της αντικομμουνιστικής υστερίας.
Η άκρα δεξιά, είτε ανοιχτά μέσα από τη Χρυσή Αυγή, είτε καμουφλαρισμένα μέσα από τους φραγκούληδες και την ΝΔ, είτε με την ανοχή των Λεβέντηδων και του κάθε αστού πολιτικάντη, είτε με την υπόκλιση της νεοφιλελεύθερης κεντροαριστεράς, είτε ακόμα μέσα από τα θρησκευτικά παράκεντρα ή τις μαφίες των χούλιγκαν, ξεδιπλώνει την επίθεσή της ενάντια στον κόσμο της αριστεράς, του συνειδητού προλεταριάτου, σε κάθε πολιτική και κοινωνική δύναμη που συνεχίζει τον αγώνα εμπνεόμενη από τα ιδανικά της κοινωνικής ισότητας, της αλληλεγγύης, που οραματίζεται μια κοινωνία χωρίς αφεντικά, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς κυρίαρχες τάξεις και έθνη που θα κάθονται πάνω στο σβέρκο των πιο αδύναμων αυτού του πλανήτη. Το μακεδονικό είναι μόνο μια αφορμή για να επιβάλουν τη δική τους αντιδραστική ατζέντα, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου η ρατσιστική δεξιά αποτελεί πλέον έναν από τους επίσημους πολιτικούς πυλώνες του συστήματος, ύστερα από την κατάρρευση του κοινωνικού συμβολαίου.
Η εθνικιστική κινητοποίηση όχι μόνο δεν αποτελεί κάποια μπερδεμένη και συγχυσμένη συνέχεια του αντιμνημονιακού αγώνα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για μια αστική αντιεξέγερση από την οποία οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι απανταχού ακροδεξιοί καθώς και η φασιστική τους πτέρυγα.
Στις 4 Φλεβάρη οι εθνικόφρονες ετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα. Ενδεχομένως μαζί τους θα τραβηχτούν και χιλιάδες ψεκασμένοι αναζητώντας εκεί τη χαμένη τους αξιοπρέπεια. Τη μέρα εκείνη θα επιχειρήσουν να σφραγίσουν μια και καλή τις εξελίξεις. Όχι μόνο για το μακεδονικό. Η όρεξή τους έχει ανοίξει για τα καλά. Και επειδή στο διάβα τους δεν θα βρούνε «σκοπιανούς», το μένος τους θα κατευθυνθεί στους «προδότες» του έθνους. Ας μην έχουμε καμία αμφιβολία. Παντού διαμηνύουν ότι η πυρπόληση της Λιμπερτάτια ήταν μόνο η αρχή. Τα συνθήματά τους το ξεκαθαρίζουν: «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει». Οι φασιστικές συμμορίες για ακόμα μια φορά επιχειρούν να αιφνιδιάσουν. Τα κανάλια μετά από καιρό βλέπουν με συμπάθεια την επαναφορά τους, ενώ το κράτος δείχνει την ανοχή της περιόδου 2008-2013. Στο στόχαστρό τους δεν βρίσκονται μόνο μερικές καταλήψεις αναρχικών, αλλά ολόκληρη η αριστερά, το μαχόμενο προλεταριάτο, η ανυπότακτη νεολαία που δεν μασάει το εθνικό κουτόχορτο, το κομμουνιστικό και το αναρχικό κίνημα, ο κόσμος που δεν συμμερίζεται την εθνικιστική υστερία. Καμία αριστερά δεν βρίσκεται εξώ από το στόχαστρο, ακόμα κι αυτή που βλέπει στις εθνικιστικές λαοσυνάξεις κάποιο γνήσιο πατριωτισμό.
Θα επιτρέψουμε σε αυτά τα σκουπίδια να κάνουν περίπατο; Θα αφήσουμε το κάθε τσογλάνι να απειλεί και να εγκληματεί εις βάρος των συντρόφων μας; Θα τους αφήσουμε να λεηλατούν την τιμημένη ιστορία των νεκρών μας, να τσαλαπατούν τις αξίες και τα λάβαρα της κοινωνικής απελευθέρωσης; Θα επιτρέψουμε μετά τα μνημόνια να κατσικωθούν και τα φασιστόμουτρα πάνω στο σβέρκο μας;
Η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση καλεί όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του οργανωμένου προλεταριάτου να απαντήσουν εδώ και τώρα την ακροδεξιά προβοκάτσια, οργανώνοντας τα δικά μας συλλαλητήρια και περιφρουρώντας μαχητικά και ανυποχώρητα κάθε χώρο του κινήματος που βρίσκεται στο στόχαστρο του ακροδεξιού παρακράτους. Στην κρίσιμη αυτή μάχη δέν πρέπει να λείπει κανείς. Καμία πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Το μήνυμα πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Όλοι στις αντιφασιστικές, διεθνιστικές συγκεντρώσεις:

  • Σάββατο στην πλατεία Ρηγίλλης στις 3 Φεβρουαρίου 6 μμ. και πορεία προς τα γραφεία της χρυσής αυγής στην Λ. Μεσογείων
  • Κυριακή 4 Φλεβάρη Προπύλαια στις 12.00 μ.

Κομμουνιστική Επαναστατική ΔράσηAvantgarde

πηγή : email που λάβαμε στις 31 Ιανουάριος 22h


1 2 3 4 5

Κάλεσμα της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης 3 και 4 Φεβρουαρίου ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο

Το Σάββατο στις 3 Φεβρουαρίου και την Κυριακή στις 4 Φεβρουαρίου θα δοθεί μια μάχη ενάντια στον εθνικισμό και το φασισμό, στο κέντρο της Αθήνας και στους περιφρουρόμενους από τις επιθέσεις των φασιστών κοινωνικούς χώρους.

Τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τα ίδια που νομιμοποίησαν τα ''Μνημόνια" και τις "κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας" διαλύοντας ανθρώπινες ζωές, μας έχουν φλομώσει τις τελευταίες μέρες με ψέματα με το εθνικιστικό τους δηλητήριο. Πως η Ελλάδα, λένε, "αμύνεται" απέναντι στον "αλυτρωτισμό" των γειτόνων, πως η λεγόμενη ΠΓΔΜ, Δημοκρατία της Μακεδονίας, έχει ''αλυτρωτικό Σύνταγμα'', πως όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις γίνονται υπέρ ή κατά του ελληνικού πολιτισμού, αντί να εξυπηρετούν, απλά και κυνικά, τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων, της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ που κυριαρχούν στα Βαλκάνια. Πιάσαμε όλα αυτά τα ψέματα στο κείμενό μας ποιός απειλεί ποιόν-μακεδονομάχοι ενάντιον δημοκρατίας της μακεδονίας.

Δεν είναι καιρός για μπερδέματα, στον κοινωνικό πόλεμο που ζούμε σήμερα. Ο Σαχζάτ Λουκμάν, ο Παύλος Φύσσας και δεκάδες άλλοι και άλλες δολοφονήθηκαν από Χρυσαυγίτες. Οι Χρυσαυγίτες χειροκροτήθηκαν και έγιναν αποδεκτοί από τον κόσμο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης. Το εθνικιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης έδωσε το χώρο και την πολιτική κάλυψη σε φασιστικές επιθέσεις, που κατέληξαν στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia και σε συλλήψεις αντιφασιστών. Όπως γράφαμε ''Το εθνικιστικό συλλαλητήριο, που προωθήθηκε από όλο το μηντιακό κατεστημένο, μαζί με το ελληνικό κράτος και το παρακράτος έφτιαξαν τις ζώνες ασφαλείας και την "ειρηνική πτέρυγα" της δράσης των φασιστικών ταγμάτων εφόδου'' . To γιατί η διοργάνωση του εθνικιστικού συλλαλητηρίου (και) της Αθήνας είναι εθνικιστική, έχει αποδειχθεί και εδώ. Αυτό το συλλαλητήριο, μία μέρα μετά την πανελλαδική φιέστα της Χρυσής Αυγής, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στις διάφορες ναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις, με τις πλάτες εκατοντάδων χιλιάδων ''μακεδονομάχων'' Ελλήνων, να εξαπολύσουν σειρά επιθέσεων σε κοινωνικούς χώρους, μετανάστες, διαδηλωτές. Από κοντά και η ελληνική αστυνομία, που όταν τις τελευταίες μέρες δεν πραγματοποιεί ''επιχειρήσεις σκούπα" στο κέντρο της Αθήνας ενάντια σε μετανάστες, τους χτυπά στο ξύλο ενοχοποιώντας τους μάρτυρες.

Οι πολεμικές εκστρατείες στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου , ο ρόλος της Ελλάδας, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, του άξονα που συγκροτείται με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο για να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, επιβάλλουν ως στόχο αυτών των των πολύμορφων αντιεθνικιστικών κινητοποιήσεων την αντιπολεμική και διεθνιστική αυτοάμυνα των καταπιεσμένων απέναντι στην επίθεση που δέχονται, και ενάντια στο φόβο.

Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση καλεί και στα δύο συλλαλητήρια, και στις περιφρουρήσεις κοινωνικών χώρων από τις επιθέσεις των φασιστών όλο το διήμερο των πολύμορφων αντιεθνικιστικών κινητοποιήσεων, γιατί αναγνωρίζει πως θα παιχτούν πολλά και ιστορικά αυτές τις κρίσιμες μέρες.

Αν θα κερδίσει ο εθνικισμός, ο πόλεμος, ο ρατσισμός, ο αλληλοσκοτωμός των λαών, αντί για τον διεθνισμό, το αντιπολεμικό κίνημα και τη συναδέλφωση των λαών και των καταπιεσμένων.

Αν θα κερδίσει η "εθνική ενότητα απέναντι στους ξένους" και η υποταγή μας στους ντόπιους εκμεταλλευτές μας και το πολιτικό τους προσωπικό, ή η συνειδητοποιήση πως οι φτωχοί όλων των χωρών, των γλωσσών και των πολιτισμών έχουν κοινό συμφέρον και κοινό αγώνα απέναντι στους πλούσιους καταπιεστές τους.

Υ.Γ Καλό είναι όσοι και όσες κατέβουν να είναι ενήμεροι για τις κινητοποιήσεις προσεγγίζοντας το χώρο, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να αναπροσαρμοστούν ή να κοπούν σε κάποιο σημείο πριν ολοκληρώσουν τη διαδρομή τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή : http://diktiospartakos.blogspot.gr/2018/02/3-…


1 2 3 4 5

Τα Βαλκάνια στους λαούς τους κι όχι στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους φασίστες!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΕΚ

Τα Βαλκάνια στους λαούς τους

κι όχι στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους φασίστες!

Αφού ξεπούλησαν τα πάντα με τα μνημόνια , αφού ξεπούλησαν και το αίμα του λαού σε ΕΕ και ΔΝΤ, όλοι οι υπηρέτες του κεφάλαιου είτε κάθονται τώρα στις κυβερνητικές καρέκλες είτε καθόντουσαν πριν είτε θέλουν να στρογγυλοκαθήσουν ξανά, παρέα με χρυσοποίκιλτους δεσποτάδες, "ψεκασμένους" μασκαράδες "μακεδονομάχους", και κυρίως παρακρατικούς, χρυσαυγίτες Ναζί, και λοιπούς φασίστες, επιχειρούν τώρα να μας ρίξουν στην φωτιά του εθνικιστικού κανιβαλισμού. Με πρόσχημα "ένα πουκάμισο αδειανό" , το "όνομα" της γειτονικής Μακεδονίας.

Η "αριστεροδεξιά" κυβέρνηση της Αθήνας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέει ασύστολα ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι οι συνομιλίες με τους ομογάλακτους της στα Σκόπια για "εξεύρεση κοινής λύσης στο θέμα του ονόματος κλπ" γίνονται προς το συμφέρον του λαοϋ της Ελλάδας. Γίνονται κατ'εντολήν του ιμπεριαλισμού, της Αμερικής του Τραμπ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, προς το συμφέρον το δικό τους αλλά και της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας που ονειρεύεται ,"να πάρει τον ηγεμονικό ρόλο στα Βαλκάνια που της αναλογεί", όπως για λογαριασμό της είπε ο Τσίπρας. Η ελληνική άρχουσα τάξη ξαναζεσταίνει την παλιά της χίμαιρα που έφερε ιστορικές καταστροφές, να γίνει εμπροσθοφυλακή της ιμπεριαλιστικής Δύσης στα αποσταθεροποιημένα Βαλκάνια και την φλεγόμενη Μέση Ανατολή, ολοκληρώνοντας και την νατοϊκή περικύκλωση της Ρωσίας. Η ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου με τον ακροδεξιό Νετανιάχου και τον Αιγύπτιο δικτάτορα αλ Σίσι εντάσσεται σ'αυτό το πλαίσιο, για νάχουν κι οι άρχουσες τάξεις της περιοχής μερτικό στα κέρδη των πολυεθνικών του πετρελαίου και του αερίου.

Από την άλλη μεριά, το δεξιό σκορπιοχώρι της ΝΔ του Άδωνη και του Κούλη Μητσοτάκη νομίζει ότι πουλώντας "πατρίδα" και υποδαυλίζοντας τον υπαρκτό εθνικιστικό αγριανθρωπισμό θα εισπράξει ψήφους και κυβερνητικές καρέκλες. Φοράει φουστανέλα και ζώνεται την χατζάρα του εθνοσωτήρα, στο πλευρό του στρατοκράτη Φραγκούλη, ενώ κι άλλοτε και τώρα η Δεξιά είναι πρόθυμη να πουλήσει τα πάντα, και τον εαυτό της μαζί, στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά. Κραυγαλέα απόδειξη ο θλιβερός Κούλης που ενώ διατυμπάνιζε ότι δεν θα συναντηθεί επουδενί με τον Τσίπρα για το Μακεδονικό, μόλις τον διέταξε ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, πήγε αμέσως, με την ουρά στα σκέλη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι, σαν αρχηγος της ΝΔ, έδειξε έμπρακτα ποιον θεωρεί αφεντικό στον τόπο του.

Γεγονός είναι ότι μετά την αντιδραστική πανελλαδική σύναξη του εθνικιστικού καρναβάλου στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου, που την ακολούθησαν ο εμπρησμός της Libertatia, η επίθεση στο 'Σχολείο και στην Καμάρα τα πογκρόμ στους δρόμους της πόλης, από φασίστες με την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, όλες οι μαύρες δυνάμεις της Δεξιάς και της ακροδεξιάς, του κράτους και του παρακράτους, της Εκκλησίας και της ίδιας της άρχουσας τάξης πήραν θάρρος κι εξάγγειλαν νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου.

Ορισμένοι κύκλοι της κεφαλαιοκρατίας ανησυχούν με την παρατεινόμενη κρίση εξουσίας και την αδυναμία της ΝΔ να δώσει πειστική και σταθερή εναλλακτική λύση σε ένα ΣΥΡΙΖΑ που καταρρέει. Επιθυμούν να συσπειρώσουν τα πιο αντεπαναστατικά φασιστοειδή σαν δύναμη κρούσης αλλά και πιθανόν ακροδεξιό εταίρο σε μια κυβέρνηση συνασπισμού Δεξιάς-ακροδεξιάς, όπως στην Αυστρία. Ελπίζουν ότι και στην Ελλάδα, μέσα σε συνθήκες κοινωνικής αποσάθρωσης, απόγνωσης κι εφιαλτικής ανόδου των εθνικισμών σε ευρωπαϊκή και διεθνή κλίμακα, θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το εθνικιστικό χαρτί.

Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός κι ορατός σε όποιον δεν θέλει να κλείνει τα μάτια, μένοντας σε βολική σύγχυση. Καθώς οι κρατούντες θέλουν να δηλητηριάσουν με το εθνικιστικό φαρμάκι έναν λαό που τον κατάντησαν έθνος αποκλήρων, οποιαδήποτε παραχώρηση στον εθνικισμό, μαζί και σ' εκείνον που μιλάει στο όνομα του "αριστερού πατριωτισμού" είναι έγκλημα. Μετά την Θεσσαλονίκη, ορισμένοι, όπως η ηγεσία της ΛΑΕ, η προσωποκεντρική "Πλεύση Ελευθερίας", κι άλλοι φωστήρες , νόμισαν ότι θα μαζέψουν ψήφους από τον αναζωπυρωμένο εθνικισμό, νομιμοποιώντας με "αριστερά", "κοινωνικά ευαίσθητα" ή "γνήσια πατριωτικά" εύσημα την σύναξη. Καλούμε κάθε έντιμο αγωνιστή κι αγωνίστρια μέσα κι έξω από αυτές τις κινήσεις να διαχωρίσει την θέση του δημόσια και να έρθει σε ρήξη με τους "αριστερούς ψάλτες" του Φραγκούλη . Καλούμε όλα τα αριστερά κόμματα, τις οργανώσεις, τις συλλογικότητες του εργατικού, του λαϊκούκαι του νεολαιίστικου κινήματος, να αντιταχτούν στους βαρβάρους. Κανένας συμβιβασμός, καμιά ταλάντευση! Η διέξοδος ή θα είναι διεθνιστική κι επαναστατική ή δεν θα υπάρξει.

Το ζήτημα είναι ταξικό: ή το κεφάλαιο με τον εθνικισμό θα πνίξει τον λαό σήμερα στην εθνικιστική χολή κι αύριο στο αίμα ενός πολέμου, ή η εργατική τάξη επικεφαλής των φτωχών λαϊκών μαζών θα σηκώσει την σημαία της αδερφοσύνης των καταπιεσμένων λαών και θα τσακίσει το κεφάλαιο. Κανένας λαός δεν μπορεί να είναι ελεύθερος εάν θέλει να υποδουλώσει ή να "ονοματοδοτήσει" άλλο λαό, μαζί και τους κατοίκους της γειτονικής Μακεδονίας.

Αρκετές καταστροφές φέρανε στην περιοχή μας οι ιμπεριαλιστές με τους ντόπιους υποτακτικούς τους, τους αστούς πολιτικάντηδες, τους στρατοκράτες τους, τους ταγματασφαλίτες και τους φασίστες τους. Έξω οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από τα Βαλκάνια, εμπρός στον δρόμο του Ρήγα, για την Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία! Θάνατος στον φασισμό, λευτεριά στον λαό!

Ας κάνουμε αμέσως ένα μικρό αλλά θαρραλέο βήμα μπροστά, ας ακουστεί ισχυρή η αντίθετη φωνή του διεθνισμού αυτό το Σαββατοκύριακο. Το ΕΕΚ καλεί στην συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο-πορεία του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου στην Ρηγίλης στις 6μμ αλλά και στα Προπύλαια, στην αντισωβινιστική διεθνιστική συγκέντρωση την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 12.30 πμ.

EEK

πηγή : http://www.eek.gr/index.php/announcements/542…