Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στον έλεγχο και τον αποκλεισμό στα ΜΜΜ

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στον έλεγχο και τον αποκλεισμό στα ΜΜΜ

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 στις 18.00 Πολυτεχνείο

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Ο αποκλεισμός στο μετρό έχει ήδη ξεκινήσει. Οι μπάρες άρχισαν σταδιακά να κλείνουν από τις 20 Νοεμβρίου του 2017 και να περιορίζουν την πρόσβαση στα ΜΜΜ, που είναι κοινωνική ανάγκη. Ουσιαστικά, μέσα στο αστικό περιβάλλον, είμαστε αναγκασμένοι να τα χρησιμοποιούμε για να πηγαίνουμε στη δουλειά μας, τη σχολή μας, τη ψυχαγωγία μας. Τα ΜΜΜ είναι κοινό αγαθό και η πρόσβαση σε αυτά πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους. Η εξαναγκαστική χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αποκλείει όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το αγοράσουν.

Η επιβολή του νέου συστήματος στηρίζεται στο επιχείρημα της επαρκέστερης χρηματοδότησης και συντήρησης των υποδομών. Στην πραγματικότητα, ο οργανισμός είναι ήδη επικερδής. Στην ήδη υπάρχουσα εκμετάλλευση τόσο από τα κόμιστρα όσο και από τη φορολογία, προστίθεται ο καταναγκασμός του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Απώτερος σκοπός του νέου συστήματος είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση των μέσων και η επακόλουθη ιδιωτικοποίησή τους. Παράλληλα, στοχεύει στην πειθάρχηση και τον ολοκληρωτικό έλεγχο των επιβατών σε ένα ήδη αποστειρωμένο περιβάλλον. Στο καθεστώς επιτήρησης, που ήδη υπήρχε (ελεγκτές, κάμερες, αστυνόμευση), προστίθεται η προσωποποιημένη καταγραφή εισόδου και εξόδου. Έτσι, ελαχιστοποιείται η απώλεια κερδών και δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση των ΜΜΜ (εισαγωγή στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων τον Μάιο 2017).

Το νέο σύστημα είχε ήδη εξαγγελθεί το 2001 και οι κοινωνικοί αγώνες στα ΜΜΜ καθυστέρησαν την υλοποίησή του. Τον τελευταίο χρόνο, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής του εκφράστηκε έντονα η εναντίωση σε αυτό μέσα από παρεμβάσεις, δράσεις και αγώνες. Το κράτος, για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο γενικευμένης αντίδρασης, ανέβαλε συνεχώς την εφαρμογή και ποινικοποίησε τους αγώνες. Οι διώξεις δεν μας πτοούν. Η ανάγκη και η επιθυμία μας για ελεύθερη μετακίνηση είναι πιο δυνατές. Τώρα που ο αποκλεισμός γίνεται πράξη είναι η ώρα να αντιδράσουμε και να σπάσουμε τους φραγμούς του.

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ

ΣΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ

Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στον έλεγχο και τον αποκλεισμό στα ΜΜΜ

κάθε Τρίτη 6μμ στο Πολυτεχνείο (Στουρνάρη