Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στις 12.00

18 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση

Πίσω φασίστες - Εμπρός Σύντροφοι!

Καμμία συμμετοχή - Καμμία ανοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια.

Πίσω φασίστες - Εμπρός Σύντροφοι!

Διεθνιστική Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Κυριακή 4 Φλεβάρη Προπύλαια στις 12.00

Επόμενη Συνέλευση Τετάρτη 31 Γενάρη στις 18.00 (ΕΜΠ κτ. Γκίνη)

Πολιτικές Ομάδες, Συλλογικότητες, Στέκια, Καταλήψεις, Σύντροφοι-Συντρόφισσες

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


Αντιεθνικιστική-Αντιφασιστική Συγκέντρωση 4/10

post image

Κυριακή 12:00μ.μ, στα Προπύλαια, δίνουμε πολιτική απάντηση ενάντια στην εθνικιστική-φασιστική συγκέντρωση για την ονομασία της Μακεδονίας. Καμία σπιθαμή δημόσιου χώρου και λόγουν σε εθνικιστές και νεοναζί.

Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1583193/


ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00

Γινόμαστε μάρτυρες της ανάδυσης ενός εθνικιστικού-μιλιταριστικού κινήματος.

Ένα κίνημα που εξυπηρετεί την καταστολή του εσωτερικού εχθρού. Ήδη στην μαζικότερή παρουσία του έφερε ως αποτέλεσμα δύο φασιστικές επιθέσεις. Την αποτυχημένη επίθεση στον ελεύθερό κοινωνικό χώρο 'Σχολείο' και το κάψιμο της κατάληψης Libertatia. Στην πορεία αλληλεγγύης που ακολούθησε τις επόμενες μέρες, οι μπάτσοι επιτέθηκαν και συνέλαβαν 5 συντρόφους και συντρόφισσες .

Ένα κίνημα που εξυπηρετεί την επεκτατική στρατηγική του ελληνικού κράτους, την επέκταση των ελληνικών συνόρων στην Μακεδονία. Η διάλυση του μακεδονικού κράτους και η μοιρασιά της λεία με άλλα κράτη ήταν ανέκαθεν στην εθνική ατζέντα. Η επέκταση του ελληνικού κεφαλαίου πραγματοποιείται ήδη εδώ και χρόνια με τους έλληνες κεφαλαιοκράτες να αποτελούν ισχυρούς εκμεταλλευτές στην μακεδονική επικράτεια.

Το ελληνό-χριστιανικό, φασιστό-πατριωτικό μάζεμα, παράλληλα, εκπροσωπεί την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση και εθνικοποίηση του καθεστώτος, την ενδυνάμωση του στρατού και της αστυνομίας και την επιβολή των ελληνορθόδοξων ιδεολογικών και οικονομικών συμφερόντων. Ένα σύμπλεγμα από ρασοφόρους, δημοσιογράφους, δικαστές, πολιτικούς, στρατιωτικούς, μπάτσους, επιχειρηματίες, καθηγητές-διευθυντές, βαθιά ριζωμένο στον κρατικό μηχανισμό.


Η συγκρότηση του ελληνικού έθνους-κράτους πέρασε και περνάει πάνω από εθνικές μειονότητες με διώξεις, δολοφονίες, φυλακίσεις και απαγόρευση της πολιτισμικής τους ύπαρξης.


Τα κέντρα κράτησης μεταναστών, οι δολοφονίες στα σύνορα και οι απελάσεις. Τα ρατσιστικά πογκρόμ, οι βασανισμοί και οι δολοφονίες μεταναστών. Οι κοινωνικοί αποκλεισμοί και ο καθημερινός ρατσισμός. Είναι όλα όψεις του ίδιου νομίσματος. Της εθνικής κυριαρχίας. Με τον ίδιο τρόπο, το κάψιμο καταλήψεων και οι δολοφονίες αντιφασιστών, είναι η ίδια πολεμική πραγματικότητα με τις εκκενώσεις- κατεδαφίσεις καταλήψεων, τις διώξεις και φυλακίσεις αγωνιστών-αγωνιστριών.

Η εθνική κυριαρχία αποτυπώνεται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύμπλεγμα. Στην σχολική πειθάρχηση μέσω εθνικής παιδείας. Στην εργατική πειθάρχηση στο όνομα της εθνικής οικονομίας. Στην πειθάρχηση των γυναικείων σωμάτων για την αναπαραγωγή του έθνους. Σε κάθε στιγμή της στρατιωτικοποιημένης καθημερινότητας.

Εμείς ως αναρχικοί και αναρχικές θέλουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων που μάχονται σε κάθε τόπο. Για την ενότητα και την οργάνωση που μπορεί να συντρίψει τους στρατούς των καθεστώτων και τους φασίστες τους. Για να τινάξουμε τα σύνορα που επιβάλλονται στα εδάφη της γης και στα μυαλά των ανθρώπων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
LIBERTATIA

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ 'Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ

Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

11:00 Προσυγκέντρωση του μπλοκ της Έκτακτης αντιφασιστικής συνέλευσης για την κατάληψη libertatia, στην πλ. Εξαρχείων


Έκτακτη
αντιφασιστική συνέλευση για την κατάληψη libertatia


ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
10 πμ Αντιφασιστική περιφρούρηση της γειτονιάς των Εξαρχείων - συγκέντρωση στην Κατάληψη Rosa de Foc (Ασημάκη Φωτήλα)
11 πμ Προσυγκέντρωση του μπλοκ της Έκτακτης αντιφασιστικής συνέλευσης για την κατάληψη libertatia, στην πλατεία Εξαρχείων
12 Προπύλαια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Στις 21 Γενάρη, κατά τη διάρκεια εθνικιστικής κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη, κάηκε η αναρχική κατάληψη Libertatia από εμπρηστική επίθεση φασιστών. Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί επίθεση στην κατάληψη ΕΚΧ Σχολείο η οποία αποκρούστηκε από συντρόφους που την περιφρουρούσαν. Τα πολιτικοοικονομικά παζάρια του ελληνικού κράτους έβγαλαν στην επιφάνεια τη φασιστική συγκρότηση του πυρήνα του και της ιστορίας του. Μέσα από την επιστροφή μιας διπλωματικής διαμάχης σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας, στο πλαίσιο της επεκτατικής πολιτικής του νατοϊκού μπλοκ εξουσίας και του ελληνικού εθνικισμού-καπιταλισμού, συσπειρώθηκε ένας συρφετός κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών και υποκειμένων ταυτισμένων με το μύθο της εθνικής κυριαρχίας. Ο εθνικισμός ξεμύτησε για ν' ανοίξει δρόμο για τον κρατικό ολοκληρωτισμό. Αιχμή της κινητοποίησης ήταν οι ομάδες που εκτέλεσαν τις επιθέσεις στις καταλήψεις.

Η επιλογή των στόχων ήταν παραπάνω από αυτονόητη. Οι καταλήψεις στοχοποιούνται από το κράτος και τους φασίστες γιατί αποτελούν το υπαρκτό έδαφος του αγώνα των ταξικά και κοινωνικά καταπιεσμένων ενάντια στην κυριαρχία. Είναι ζωντανά σώματα που παρεμβαίνουν δραστικά στο κοινωνικό πεδίο, ως ανοιχτές οριζόντιες δομές και εστίες αλληλοβοήθειας με μετανάστες, υποκείμενα καταπιεσμένα από την πατριαρχία και φτωχούς άνεργους και εργάτες. Παράλληλα αποτελούν καταφύγια-ορμητήρια του διαρκούς αντικρατικού και αντιφασιστικού πολέμου. Για την καθεμία/έναν από εμάς οι επιθέσεις στις καταλήψεις αποτελούν πράξεις πολέμου ενάντια στην ύπαρξή μας.

Ο κρατικός μηχανισμός επιτίθεται και εκκενώνει καταλήψεις ακατάπαυστα. Ο εμπρησμός της Libertatia ήταν η συνέχεια της κατεδάφισης του κτηρίου της κατάληψης Τερμίτα και της δίωξης τριων στνροφισσών. Οι παρακρατικές-φασιστικές επιθέσεις επαναλαμβάνονται συστηματικά. Ως Δομή Αυτοάμυνας Καταλήψεων και Εγχειρημάτων Στέγασης Μεταναστών έχουμε αντιμετωπίσει την από κοινού δράση μπάτσων και φασιστών στην κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών Αλεξάνδρας.

Τα γεγονότα μας καλούν να πάρουμε την πρωτοβουλία στον πολέμου που διαρκώς αναβαθμίζεται από την πλευρά της εξουσίας. Απαιτούν αφενός την ενίσχυση των αμυντικών δομών μας. Αφετέρου ζητούν δραστικές απαντήσεις. Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Να χτυπήσουμε τον φασισμό με κάθε μέσο. Να τσακίσουμε τον κρατισμό που τον γεννά. Να χτίσουμε εδώ και τώρα έναν κόσμο χωρίς σύνορα και κράτη.

Να συκγροτήσουμε ένα πλατύ αυτοοργανωμένο μέτωπο αντίστασης.

Να συνοργανωθούμε, κάθε κοινότητα, σε μια αλυσίδα με όλες τις εστίες αγώνα.

Να αντεπιτεθούμε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Δομή Αυτοάμυνας Καταλήψεων και Εγχειρημάτων Στέγασης Μεταναστών

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Δομή Αυτοάμυνας Καταλήψεων και Εγχειρημάτων Στέγασης Μεταναστών


Πίσω φασίστες - Εμπρός Σύντροφοι! Διεθνιστική Αντιφασιστική Συγκέντρωση: Κυριακή 4/2 Προπύλαια στις 12.00

Ταξική Αντεπίθεση

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 4/2

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.00μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου διοργανώνεται στην Αθήνα συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος από δυνάμεις που επιχειρούν να επιβάλουν κοινωνικά την εθνικιστική πολιτική ατζέντα του κράτους με βάση το «μακεδονικό», σε συνέχεια αντίστοιχης συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη. Δυνάμεις που συμπεριλαμβάνουν από συλλόγους, κομματικούς μηχανισμούς της Νέας Δημοκρατίας και των συγκυβερνώντων με το ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, εκκλησιαστικές οργανώσεις, μέχρι τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και που εγκολπώνουν φασιστικές ομάδες κρούσεις στις τάξεις τους, σε μία κίνηση που αντικειμενικά λειτουργεί ως ιμάντας διάχυσης της μισαλλοδοξίας και ως πόλος συσπείρωσης και κινητοποίησης αντιδραστικών αντανακλαστικών.

Οι οξυμένοι διακρατικοί ανταγωνισμοί και οι νατοϊκοί σχεδιασμοί δεν προοιωνίζουν τίποτα άλλο παρά πολεμικές συγκρούσεις και ακραίες συνθήκες εξαθλίωσης για τους λαούς της περιοχής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κατατίθενται συγκεντρώσεις, οι οποίες «προετοιμάζουν» και προεικονίζουν τη ζοφερή προοπτική των εμπόλεμων κοινωνιών όπου οι πληβείοι θα πρέπει να ταυτίζονται ιδεολογικά με τις κρατικές πολεμικές μηχανές. Απέναντι στις κρατικές μυθολογίες και τις εθνικιστικές αφηγήσεις που στόχο έχουν να χωρίζουν τους ταξικά και κοινωνικά καταπιεσμένους αυτού του κόσμου, αντιτάσσουμε τον κοινό αγώνα ενάντια στον πόλεμο, στην εξαθλίωση και στην εκμετάλλευση τους από τις κυρίαρχες τοπικές και υπερεθνικές ελίτ.

Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση καλούμε σε συσπείρωση των κοινωνικών-ταξικών αντιφασιστικών δυνάμεων ώστε να θέσουν φραγμούς στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Σε αντιφασιστική επαγρύπνηση και υπεράσπιση των χώρων αγώνα, που βρίσκονται στο στόχαστρο των κρατικών δυνάμεων και των παρακρατικών συμμοριών. Σε διεθνιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση ώστε να τεθεί στο κεντρικό πολιτικό πεδίο το αναρχικό πρόταγμα, η αλληλεγγύη των λαών απέναντι στους κοινούς τους δυνάστες. Για να εκφράσουμε στους δρόμους την οργή μας απέναντι στην εμπρηστική επίθεση από φασιστοειδή που συνόδευαν διμοιρίες των ΜΑΤ, στην κατάληψη Libertatia, την επίθεση στο ΕΚΧ σχολείο και την αντιφασιστική συγκέντρωση και την αποφασιστικότητα απέναντι στην κρατική καταστολή που χτύπησε τη μαζική αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στη Libertatia τη Δευτέρα. Για να υπερασπιστούμε το κέντρο της Αθήνας ενάντια στην προσπάθεια να παρελάσουν σε αυτό ανεμπόδιστες, τα φασιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ

ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση-Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1583302/


Αντιφασιστική Αντεπίθεση και Διεθνιστική Ταξική Αλληλεγγύη - H απάντηση στην φασιστική απειλή και τον εθνικισμό

Το επόμενο Σαββατοκύριακο η ακροδεξιά θα παίξει το χαρτί της εθνικιστικής υστερίας, καθώς επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως τον ολοκληρωτικό και αδιαμφισβήτητο πολιτικό παράγοντα της κοινωνίας.

Το εθνικιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής, που στήνει το 42% του ελληνικού κοινοβουλίου, προσπαθεί να κρύψει το στρατηγικό αδιέξοδο της αστικής τάξης. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από πανηγυρισμούς περί «καθαρής εξόδου από το μνημόνιο», ούτε από τη «δημιουργική λογιστική» που μεταμορφώνει την οικονομική στασιμότητα σε ασθμαίνουσα ανάπτυξη του 2%. Όμως, ούτε η παγκόσμια ακροδεξιά γύρω από Τραμπ, Φάρατζ, Λεπέν, AfD φαίνεται ικανή να παρουσιάσει ουσιαστικές προτάσεις, ακόμα και όταν αναλαμβάνουν τις κυβερνήσεις.

Η συντριβή της Χρυσής Αυγής την τελευταία τριετία έχει προκαλέσει τεράστια πολιτική «καθυστέρηση» στο χτίσιμο του ακροδεξιού πόλου στην Ελλάδα. Η ΝΔ υπενθυμίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά μετά το 2015, ποιός είναι ο βασικός πυλώνας της αστικής τάξης, ανοίγει την δίοδο επανεμφάνισης της ναζιστικής σκόνης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση παραμένει απαθής απέναντι στο ξεδίπλωμα των ακροδεξιών κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης ελπίζοντας ακόμα στην ειρηνική συνύπαρξη και μίας δημοκρατικής διαμεσολάβησης στα πλαίσια της ΕΕ.

Το ταξικό στρατόπεδο των δυνάμεων της εργασίας έχει μια διπλή πολιτική ευθύνη το επόμενο Σαββατοκύριακο:

Το Σάββατο 03/02 διαδηλώνει στις 6μμ στην πλ. Ρηγίλλης προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Για άλλη μια φορά, δεν θα αφήσουμε τα ναζιστικά Τάγματα Εφόδου να παρελάσουν στην Αθήνα.

Απέναντι στο εθνικιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής, το ταξικό κίνημα θα υποστηρίξει πως οι μέρες της εθνικής ομοψυχίας του 1992 ανήκουν στο παρελθόν και η πως η ακροδεξιά προσπάθεια αντεπανάστασης δεν θα περάσει αμαχητί. Η συγκρότηση ενός ταξικού, κομμουνιστικού στρατοπέδου στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα που προσπαθεί να συντάξει κοινό βηματισμό με τους Μακεδόνες, Τούρκους, Αλβανούς, Κούρδους και Βούλγαρους εργάτες είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Αυτό θα γίνει ενάντια στις επιθετικές βλέψεις της ελληνικής αστικής τάξης στα Βαλκάνια, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών σχηματισμών ΝΑΤΟ και ΕΕ, με πλήρη αναγνώριση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των εθνοτήτων.

Την Κυριακή 04/02 πραγματοποιεί διεθνιστική συγκέντρωση στη 1μμ στα Προπύλαια.

Ενάντια στον εφιάλτη του εθνικιστικού και του κοινωνικού κανιβαλισμού, με τα όπλα της εξέγερσης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2018/01/31/αν…


Αφίσα και κάλεσμα της ΣΑΚΤΧ στην διεθνιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια, 4/2/2018, 12:00

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

Στις 21 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του παρακρατικού εσμού για το «Μακεδονικό» που συμπεριλαμβάνει ακροδεξιούς, χουντικούς, εθνικιστές και φασίστες στη Θεσσαλονίκη, ένα συνονθύλευμα φασιστοειδών χουλιγκάνων και νεοναζί με την συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, επιχείρησε να προσεγγίσει την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καμάρα, ενώ επιτέθηκε στον ΕΚΧ «Σχολείο», και στην κατάληψη Libertatia, καίγοντάς την ολοσχερώς.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

& ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 12:00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1583305/


Ανακοίνωση ΚΕΔ

Από την Κυριακή 21/1 η χώρα ζει στο ρυθμό που έχει επιβάλει το ακροδεξιό σκουπιδαριό και το βαθύ κράτος, ύστερα στο εθνικιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Η επίσημη κυβέρνηση χορεύει επίσης στο ρυθμό της άκρας δεξιάς όπως άλλωστε συνηθίζει όταν η κατάσταση οξύνεται, εκτελώντας τις διαταγές της ΕΕ και των φιλελεδων του μένουμε Ευρώπη. Προς συμμόρφωσή της άλλωστε στην πραγματική εξουσία αυτής της χώρας, οι μονάδες καταστολής αβαντάρουν τις προκλήσεις των φασιστοειδών, όπως έγινε 3 φορές τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη όταν από κοινού επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο αφού απωθήθηκαν από την περιφρούρηση και λίγο αργότερα όταν πυρπόλησαν την κατάληψη Libertatia με τους μπάτσους να μην επιτρέπουν να προσεγγίσουν ούτε τα πυροσβεστικά. Η κοινή δράση φασιστοειδών και ΜΑΤ συνεχίστηκε την επόμενη μέρα όταν επιτέθηκαν στην πορεία αλληλεγγύης έξω από τη κατάληψη Libertatia στην οποία συμμετείχαν περί τα 2500 άτομα κατά τη διάρκεια της οποίας χτυπήθηκαν δεκάδες διαδηλωτές ύστερα από τις κατά συρροή επιθέσεις με δακρυγόνα και κλομπ των ΜΑΤ ενώ 5 από αυτούς συνελήφθησαν με βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες.

Τουναντίον οι φασίστες εμπρηστές χαίρουν απόλυτης ασυλίας από την κυβέρνηση κλείνοντας το μάτι στους μακεδονόπληκτους νοικοκυραίους που έχουν καταπιεί αμάσητο τον καπιταλιστικό κανιβαλισμό και παριστάνουν τώρα τους εθνικά υπερήφανους τσαμπουκάδες των βαλκανιών.

Το ακροδεξιό παρακράτος με το σπρώξιμο της επίσημης δεξιάς και την ανοιχτή υποστήριξη των φασιστικών οργανώσεων, δεν περιορίζει την ατζέντα που άνοιξε τις τελευταίες μέρες στο μακεδονικό. Η κινητοποίηση που κλιμακώνεται αυτές τις μέρες έχει χτίσει από καιρό τα δικά της δίκτυα. Είναι οι ίδιοι που στην αντιμνημονιακή περίοδο εμφανίστηκαν στις συνάξεις των αγανακτισμένων να φωνάζουν για τους προδότες και τα γουδιά, είναι οι ίδιοι που στην πάνω πλατεία του συντάγματος τραγουδούσαν σαν τους αφηνιασμένους το «Μακεδονία ξακουστή» και το «ή ταν ή επί τάς». Είναι αυτοί που τον Οκτώβρη '11 με τις επεμβάσεις τους στις παρελάσεις μας έφεραν από το παράθυρο τον Παπαδήμο και τους Σαμαροβενιζέλους για να περάσουν το πιο σκληρό ταξικό πακέτο του Μνημονίου. Είναι τα ίδια σκουλήκια που την περίοδο του δημοψηφίσματος εμφανίστηκαν ως Μένουμε Ευρώπη την ίδια ώρα που το βαθύ κράτος απειλούσε με επέμβαση του Στρατού μαζί με τον σημερινό πρόεδρο που μας κουβάλησε ο Σύριζα για να δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Είναι ο ίδιος μικροαστικός απόπατος που βγήκε στους δρόμους με το κίνημα της γραβάτας μαζί με τους μεγαλοαγρότες που απαιτούσαν τη διαγραφή από τα μητρώα του ΟΓΑ και την εξαίρεση από τις επιδοτήσεις των φτωχών αγροτών. Όλος αυτός ο συρφετός είναι οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, της Χ, τα παιδιά της Φρειδερίκης και του δεξιού παρακράτους, οι νοσταλγοί του Μεταξά και της Χούντας. Είναι το σκυλολόι που ενώ ληστεύει τη χώρα και την εργατική τάξη εδώ και δεκαετίες μας λεει τώρα ότι για όλα αυτά ευθύνονται τα εργατικά δικαιώματα, οι συνδικαλιστές και η αριστερά.

Είναι γεγονός ότι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης συμμετείχε κόσμος που δεν ανήκει στον εθνικιστικό βόθρο. Το να συναγελάζεται όμως μαζί με τους φασίστες παριστάνοντας το εκστασιασμένο ακροατήριο στο ακροδεξιό παπαδαριό και τον νεοφιλελε Νατοϊκό Φράγκο Φραγκούλη που τώρα βρίσκεται επικεφαλής της σωβινιστικής υστερίας είναι μια πολιτική επιλογή. Προφανώς ο κόσμος θέλει κάπου να ελπίζει. Η απουσία μιας φερέγγυας αριστερής εναλλακτικής λύσης ύστερα από την ήττα του κινήματος και το ρεζιλίκι του Συριζα, που να εμπνέει τον κόσμο που συνεχίζει να πλήττεται από την κρίση και την αστική επίθεση, ενδεχομένως να σπρώχνει ένα μέρος της δυσαρέσκειας από την άλλη μεριά. Αυτό είναι το τίμημα της ήττας. Το χειρότερο όμως θα ήταν να υποκλιθεί η αριστερά σε αυτό το είδος δυσαρέσκειας. Να νομίζει ότι κατά βάθος μπορεί να το επηρεάσει «τώρα που σηκώθηκε από τον καναπέ». Μέγα λάθος.

Αυτή τη φορά στο δρόμο δεν είναι ο δικός μας -απογοητευμένος- λαός. Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι για να επιβιώσεις πρέπει να πατήσεις πάνω στον πιο αδύναμο. Είναι αυτοί που βλέπουν στα «Σκόπια», όπως λένε υποτιμητικά τη γειτονικό κράτος, όχι έναν κίνδυνο, αλλά έναν φτωχό λαό προς λεηλασία και επίδειξη τσαμπουκά. Είναι ο ίδιος κόσμος που βλέπει τον κίνδυνο στους απόκληρους, τους πεινασμένους, τους κυνηγημένους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Είναι οι ίδιοι που απέναντι στα ισχυρά έθνη του πλανήτη και κυρίως στα αφεντικά τους στέκονται σούζα έτοιμοι να πουλήσουν κάθε είδους εκδούλευση.

Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης δεν μπορεί και δεν έχει καμία σχέση με αυτό το κανιβαλικό μίσος, του σωβινισμού, της εθνικής έπαρσης, της ανοχής στις φασιστικές συμμορίες, της αντικομμουνιστικής υστερίας.

Η άκρα δεξιά, είτε ανοιχτά μέσα από τη Χρυσή Αυγή, είτε καμουφλαρισμένα μέσα από τους φραγκούληδες και την ΝΔ, είτε με την ανοχή των Λεβέντηδων και του κάθε αστού πολιτικάντη, είτε με την υπόκλιση της νεοφιλελεύθερης κεντροαριστεράς, είτε ακόμα μέσα από τα θρησκευτικά παράκεντρα ή τις μαφίες των χούλιγκαν, ξεδιπλώνει την επίθεσή της ενάντια στον κόσμο της αριστεράς, του συνειδητού προλεταριάτου, σε κάθε πολιτική και κοινωνική δύναμη που συνεχίζει τον αγώνα εμπνεόμενη από τα ιδανικά της κοινωνικής ισότητας, της αλληλεγγύης, που οραματίζεται μια κοινωνία χωρίς αφεντικά, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς κυρίαρχες τάξεις και έθνη που θα κάθονται πάνω στο σβέρκο των πιο αδύναμων αυτού του πλανήτη. Το μακεδονικό είναι μόνο μια αφορμή για να επιβάλουν τη δική τους αντιδραστική ατζέντα, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου η ρατσιστική δεξιά αποτελεί πλέον έναν από τους επίσημους πολιτικούς πυλώνες του συστήματος, ύστερα από την κατάρρευση του κοινωνικού συμβολαίου.

Η εθνικιστική κινητοποίηση όχι μόνο δεν αποτελεί κάποια μπερδεμένη και συγχυσμένη συνέχεια του αντιμνημονιακού αγώνα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για μια αστική αντιεξέγερση από την οποία οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι απανταχού ακροδεξιοί καθώς και η φασιστική τους πτέρυγα.

Στις 4 Φλεβάρη οι εθνικόφρονες ετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα. Ενδεχομένως μαζί τους θα τραβηχτούν και χιλιάδες ψεκασμένοι αναζητώντας εκεί τη χαμένη τους αξιοπρέπεια. Τη μέρα εκείνη θα επιχειρήσουν να σφραγίσουν μια και καλή τις εξελίξεις. Όχι μόνο για το μακεδονικό. Η όρεξή τους έχει ανοίξει για τα καλά. Και επειδή στο διάβα τους δεν θα βρούνε «σκοπιανούς», το μένος τους θα κατευθυνθεί στους «προδότες» του έθνους. Ας μην έχουμε καμία αμφιβολία. Παντού διαμηνύουν ότι η πυρπόληση της Λιμπερτάτια ήταν μόνο η αρχή. Τα συνθήματά τους το ξεκαθαρίζουν: «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει». Οι φασιστικές συμμορίες για ακόμα μια φορά επιχειρούν να αιφνιδιάσουν. Τα κανάλια μετά από καιρό βλέπουν με συμπάθεια την επαναφορά τους, ενώ το κράτος δείχνει την ανοχή της περιόδου 2008-2013. Στο στόχαστρό τους δεν βρίσκονται μόνο μερικές καταλήψεις αναρχικών, αλλά ολόκληρη η αριστερά, το μαχόμενο προλεταριάτο, η ανυπότακτη νεολαία που δεν μασάει το εθνικό κουτόχορτο, το κομμουνιστικό και το αναρχικό κίνημα, ο κόσμος που δεν συμμερίζεται την εθνικιστική υστερία. Καμία αριστερά δεν βρίσκεται εξώ από το στόχαστρο, ακόμα κι αυτή που βλέπει στις εθνικιστικές λαοσυνάξεις κάποιο γνήσιο πατριωτισμό.

Θα επιτρέψουμε σε αυτά τα σκουπίδια να κάνουν περίπατο; Θα αφήσουμε το κάθε τσογλάνι να απειλεί και να εγκληματεί εις βάρος των συντρόφων μας; Θα τους αφήσουμε να λεηλατούν την τιμημένη ιστορία των νεκρών μας, να τσαλαπατούν τις αξίες και τα λάβαρα της κοινωνικής απελευθέρωσης; Θα επιτρέψουμε μετά τα μνημόνια να κατσικωθούν και τα φασιστόμουτρα πάνω στο σβέρκο μας;

Η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση καλεί όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του οργανωμένου προλεταριάτου να απαντήσουν εδώ και τώρα την ακροδεξιά προβοκάτσια, οργανώνοντας τα δικά μας συλλαλητήρια και περιφρουρώντας μαχητικά και ανυποχώρητα κάθε χώρο του κινήματος που βρίσκεται στο στόχαστρο του ακροδεξιού παρακράτους. Στην κρίσιμη αυτή μάχη δέν πρέπει να λείπει κανείς. Καμία πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Το μήνυμα πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Όλοι στις αντιφασιστικές, διεθνιστικές συγκεντρώσεις:

  • Σάββατο στην πλατεία Ρηγίλλης στις 3 Φεβρουαρίου 6 μμ. και πορεία προς τα γραφεία της χρυσής αυγής στην Λ. Μεσογείων
  • Κυριακή 4 Φλεβάρη Προπύλαια στις 12.00 μ.

Κομμουνιστική Επαναστατική ΔράσηAvantgarde

πηγή : https://avantgarde2009.wordpress.com
πηγή : email που λάβαμε στις 31 Ιανουάριος 22h


Κάλεσμα της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης 3 και 4 Φεβρουαρίου ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο

Το Σάββατο στις 3 Φεβρουαρίου και την Κυριακή στις 4 Φεβρουαρίου θα δοθεί μια μάχη ενάντια στον εθνικισμό και το φασισμό, στο κέντρο της Αθήνας και στους περιφρουρόμενους από τις επιθέσεις των φασιστών κοινωνικούς χώρους.

Τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τα ίδια που νομιμοποίησαν τα ''Μνημόνια" και τις "κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας" διαλύοντας ανθρώπινες ζωές, μας έχουν φλομώσει τις τελευταίες μέρες με ψέματα με το εθνικιστικό τους δηλητήριο. Πως η Ελλάδα, λένε, "αμύνεται" απέναντι στον "αλυτρωτισμό" των γειτόνων, πως η λεγόμενη ΠΓΔΜ, Δημοκρατία της Μακεδονίας, έχει ''αλυτρωτικό Σύνταγμα'', πως όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις γίνονται υπέρ ή κατά του ελληνικού πολιτισμού, αντί να εξυπηρετούν, απλά και κυνικά, τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων, της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ που κυριαρχούν στα Βαλκάνια. Πιάσαμε όλα αυτά τα ψέματα στο κείμενό μας ποιός απειλεί ποιόν-μακεδονομάχοι ενάντιον δημοκρατίας της μακεδονίας.

Δεν είναι καιρός για μπερδέματα, στον κοινωνικό πόλεμο που ζούμε σήμερα. Ο Σαχζάτ Λουκμάν, ο Παύλος Φύσσας και δεκάδες άλλοι και άλλες δολοφονήθηκαν από Χρυσαυγίτες. Οι Χρυσαυγίτες χειροκροτήθηκαν και έγιναν αποδεκτοί από τον κόσμο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης. Το εθνικιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης έδωσε το χώρο και την πολιτική κάλυψη σε φασιστικές επιθέσεις, που κατέληξαν στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia και σε συλλήψεις αντιφασιστών. Όπως γράφαμε ''Το εθνικιστικό συλλαλητήριο, που προωθήθηκε από όλο το μηντιακό κατεστημένο, μαζί με το ελληνικό κράτος και το παρακράτος έφτιαξαν τις ζώνες ασφαλείας και την "ειρηνική πτέρυγα" της δράσης των φασιστικών ταγμάτων εφόδου'' . To γιατί η διοργάνωση του εθνικιστικού συλλαλητηρίου (και) της Αθήνας είναι εθνικιστική, έχει αποδειχθεί και εδώ. Αυτό το συλλαλητήριο, μία μέρα μετά την πανελλαδική φιέστα της Χρυσής Αυγής, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στις διάφορες ναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις, με τις πλάτες εκατοντάδων χιλιάδων ''μακεδονομάχων'' Ελλήνων, να εξαπολύσουν σειρά επιθέσεων σε κοινωνικούς χώρους, μετανάστες, διαδηλωτές. Από κοντά και η ελληνική αστυνομία, που όταν τις τελευταίες μέρες δεν πραγματοποιεί ''επιχειρήσεις σκούπα" στο κέντρο της Αθήνας ενάντια σε μετανάστες, τους χτυπά στο ξύλο ενοχοποιώντας τους μάρτυρες.

Οι πολεμικές εκστρατείες στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου , ο ρόλος της Ελλάδας, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, του άξονα που συγκροτείται με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο για να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, επιβάλλουν ως στόχο αυτών των των πολύμορφων αντιεθνικιστικών κινητοποιήσεων την αντιπολεμική και διεθνιστική αυτοάμυνα των καταπιεσμένων απέναντι στην επίθεση που δέχονται, και ενάντια στο φόβο.

Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση καλεί και στα δύο συλλαλητήρια, και στις περιφρουρήσεις κοινωνικών χώρων από τις επιθέσεις των φασιστών όλο το διήμερο των πολύμορφων αντιεθνικιστικών κινητοποιήσεων, γιατί αναγνωρίζει πως θα παιχτούν πολλά και ιστορικά αυτές τις κρίσιμες μέρες.

Αν θα κερδίσει ο εθνικισμός, ο πόλεμος, ο ρατσισμός, ο αλληλοσκοτωμός των λαών, αντί για τον διεθνισμό, το αντιπολεμικό κίνημα και τη συναδέλφωση των λαών και των καταπιεσμένων.

Αν θα κερδίσει η "εθνική ενότητα απέναντι στους ξένους" και η υποταγή μας στους ντόπιους εκμεταλλευτές μας και το πολιτικό τους προσωπικό, ή η συνειδητοποιήση πως οι φτωχοί όλων των χωρών, των γλωσσών και των πολιτισμών έχουν κοινό συμφέρον και κοινό αγώνα απέναντι στους πλούσιους καταπιεστές τους.

Υ.Γ Καλό είναι όσοι και όσες κατέβουν να είναι ενήμεροι για τις κινητοποιήσεις προσεγγίζοντας το χώρο, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να αναπροσαρμοστούν ή να κοπούν σε κάποιο σημείο πριν ολοκληρώσουν τη διαδρομή τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή : http://diktiospartakos.blogspot.gr/2018/02/3-…


«Αποσκότισόν με».

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΕΙΧΗ ΑΡΝΗΣΗΣ

... στον εθνικισμό και στο πόλεμο

... στις ιστορίες της Μακεδονίας και στις συνακόλουθες δυναστείες μελετώντας τες.

...στην Χαιρώνεια, στην πόλη-κράτος στο έθνος μετατρέποντας τα σε άμεσες σχέσεις του ανθρώπινου γένους και σε άμεσες δημοκρατίες.

... στη κλειστοφοβία στις περιφράξεις στα σύνορα.

... στην εμπειρία του κλειστού.

... στον εθνοκρατισμό σε αυτό το σαράκι που κατέφαγε και κατατρώει τις κοινωνίες.

... στη δεξαμενή αίματος που ποτίζει το χαμένο γόητρο κάθε ξεπεσμένου μικροαστού και την αποκατάσταση του ανήμπορου και υποταγμένου.

... στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

... στην κατάσταση εξαίρεσης και εκτάκτου ανάγκης.

... στα στερεότυπα στις προλήψεις και στις δεισιδαιμονίες.

... στον λαϊκισμό και στο ψεύδος που τον ακολουθεί.

... στο κουράγιο της στέρησης και στο καταφύγιο της ανεπάρκειας.

... στην ιστορία του ψέματος και της ψεύτικης ιστορίας.

... στις κρατικές πολιτικές και στην αναπαραγωγή της εξουσίας.

... στη κατασκευασμένη ενότητα που οδηγεί στον όλεθρο την κοινωνία και στον τεμαχισμό το άτομο.

... στην κυριαρχία του φόβου και της υποταγής.

... στο διαχωρισμό στον ανταγωνισμό.

... στη μαζοποίηση και στην ισοπέδωση.

... σε όλα τα «καθολικά είναι», στους θεούς, και στους λεκέδες τους.

Να υψώσουμε τείχη άρνησης στο ΘΑΝΑΤΟ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 4 ΓΕΝΑΡΗ ΩΡΑ 12Μ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αντιεξουσιαστική κίνηση Αθήνας

πηγή : https://el-gr.facebook.com/AntiexousiastikiKi…


Τα Βαλκάνια στους λαούς τους κι όχι στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους φασίστες!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΕΚ

Τα Βαλκάνια στους λαούς τους

κι όχι στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους φασίστες!

Αφού ξεπούλησαν τα πάντα με τα μνημόνια , αφού ξεπούλησαν και το αίμα του λαού σε ΕΕ και ΔΝΤ, όλοι οι υπηρέτες του κεφάλαιου είτε κάθονται τώρα στις κυβερνητικές καρέκλες είτε καθόντουσαν πριν είτε θέλουν να στρογγυλοκαθήσουν ξανά, παρέα με χρυσοποίκιλτους δεσποτάδες, "ψεκασμένους" μασκαράδες "μακεδονομάχους", και κυρίως παρακρατικούς, χρυσαυγίτες Ναζί, και λοιπούς φασίστες, επιχειρούν τώρα να μας ρίξουν στην φωτιά του εθνικιστικού κανιβαλισμού. Με πρόσχημα "ένα πουκάμισο αδειανό" , το "όνομα" της γειτονικής Μακεδονίας.

Η "αριστεροδεξιά" κυβέρνηση της Αθήνας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέει ασύστολα ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι οι συνομιλίες με τους ομογάλακτους της στα Σκόπια για "εξεύρεση κοινής λύσης στο θέμα του ονόματος κλπ" γίνονται προς το συμφέρον του λαοϋ της Ελλάδας. Γίνονται κατ'εντολήν του ιμπεριαλισμού, της Αμερικής του Τραμπ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, προς το συμφέρον το δικό τους αλλά και της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας που ονειρεύεται ,"να πάρει τον ηγεμονικό ρόλο στα Βαλκάνια που της αναλογεί", όπως για λογαριασμό της είπε ο Τσίπρας. Η ελληνική άρχουσα τάξη ξαναζεσταίνει την παλιά της χίμαιρα που έφερε ιστορικές καταστροφές, να γίνει εμπροσθοφυλακή της ιμπεριαλιστικής Δύσης στα αποσταθεροποιημένα Βαλκάνια και την φλεγόμενη Μέση Ανατολή, ολοκληρώνοντας και την νατοϊκή περικύκλωση της Ρωσίας. Η ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου με τον ακροδεξιό Νετανιάχου και τον Αιγύπτιο δικτάτορα αλ Σίσι εντάσσεται σ'αυτό το πλαίσιο, για νάχουν κι οι άρχουσες τάξεις της περιοχής μερτικό στα κέρδη των πολυεθνικών του πετρελαίου και του αερίου.

Από την άλλη μεριά, το δεξιό σκορπιοχώρι της ΝΔ του Άδωνη και του Κούλη Μητσοτάκη νομίζει ότι πουλώντας "πατρίδα" και υποδαυλίζοντας τον υπαρκτό εθνικιστικό αγριανθρωπισμό θα εισπράξει ψήφους και κυβερνητικές καρέκλες. Φοράει φουστανέλα και ζώνεται την χατζάρα του εθνοσωτήρα, στο πλευρό του στρατοκράτη Φραγκούλη, ενώ κι άλλοτε και τώρα η Δεξιά είναι πρόθυμη να πουλήσει τα πάντα, και τον εαυτό της μαζί, στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά. Κραυγαλέα απόδειξη ο θλιβερός Κούλης που ενώ διατυμπάνιζε ότι δεν θα συναντηθεί επουδενί με τον Τσίπρα για το Μακεδονικό, μόλις τον διέταξε ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, πήγε αμέσως, με την ουρά στα σκέλη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι, σαν αρχηγος της ΝΔ, έδειξε έμπρακτα ποιον θεωρεί αφεντικό στον τόπο του.

Γεγονός είναι ότι μετά την αντιδραστική πανελλαδική σύναξη του εθνικιστικού καρναβάλου στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου, που την ακολούθησαν ο εμπρησμός της Libertatia, η επίθεση στο 'Σχολείο και στην Καμάρα τα πογκρόμ στους δρόμους της πόλης, από φασίστες με την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, όλες οι μαύρες δυνάμεις της Δεξιάς και της ακροδεξιάς, του κράτους και του παρακράτους, της Εκκλησίας και της ίδιας της άρχουσας τάξης πήραν θάρρος κι εξάγγειλαν νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου.

Ορισμένοι κύκλοι της κεφαλαιοκρατίας ανησυχούν με την παρατεινόμενη κρίση εξουσίας και την αδυναμία της ΝΔ να δώσει πειστική και σταθερή εναλλακτική λύση σε ένα ΣΥΡΙΖΑ που καταρρέει. Επιθυμούν να συσπειρώσουν τα πιο αντεπαναστατικά φασιστοειδή σαν δύναμη κρούσης αλλά και πιθανόν ακροδεξιό εταίρο σε μια κυβέρνηση συνασπισμού Δεξιάς-ακροδεξιάς, όπως στην Αυστρία. Ελπίζουν ότι και στην Ελλάδα, μέσα σε συνθήκες κοινωνικής αποσάθρωσης, απόγνωσης κι εφιαλτικής ανόδου των εθνικισμών σε ευρωπαϊκή και διεθνή κλίμακα, θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το εθνικιστικό χαρτί.

Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός κι ορατός σε όποιον δεν θέλει να κλείνει τα μάτια, μένοντας σε βολική σύγχυση. Καθώς οι κρατούντες θέλουν να δηλητηριάσουν με το εθνικιστικό φαρμάκι έναν λαό που τον κατάντησαν έθνος αποκλήρων, οποιαδήποτε παραχώρηση στον εθνικισμό, μαζί και σ' εκείνον που μιλάει στο όνομα του "αριστερού πατριωτισμού" είναι έγκλημα. Μετά την Θεσσαλονίκη, ορισμένοι, όπως η ηγεσία της ΛΑΕ, η προσωποκεντρική "Πλεύση Ελευθερίας", κι άλλοι φωστήρες , νόμισαν ότι θα μαζέψουν ψήφους από τον αναζωπυρωμένο εθνικισμό, νομιμοποιώντας με "αριστερά", "κοινωνικά ευαίσθητα" ή "γνήσια πατριωτικά" εύσημα την σύναξη. Καλούμε κάθε έντιμο αγωνιστή κι αγωνίστρια μέσα κι έξω από αυτές τις κινήσεις να διαχωρίσει την θέση του δημόσια και να έρθει σε ρήξη με τους "αριστερούς ψάλτες" του Φραγκούλη . Καλούμε όλα τα αριστερά κόμματα, τις οργανώσεις, τις συλλογικότητες του εργατικού, του λαϊκούκαι του νεολαιίστικου κινήματος, να αντιταχτούν στους βαρβάρους. Κανένας συμβιβασμός, καμιά ταλάντευση! Η διέξοδος ή θα είναι διεθνιστική κι επαναστατική ή δεν θα υπάρξει.

Το ζήτημα είναι ταξικό: ή το κεφάλαιο με τον εθνικισμό θα πνίξει τον λαό σήμερα στην εθνικιστική χολή κι αύριο στο αίμα ενός πολέμου, ή η εργατική τάξη επικεφαλής των φτωχών λαϊκών μαζών θα σηκώσει την σημαία της αδερφοσύνης των καταπιεσμένων λαών και θα τσακίσει το κεφάλαιο. Κανένας λαός δεν μπορεί να είναι ελεύθερος εάν θέλει να υποδουλώσει ή να "ονοματοδοτήσει" άλλο λαό, μαζί και τους κατοίκους της γειτονικής Μακεδονίας.

Αρκετές καταστροφές φέρανε στην περιοχή μας οι ιμπεριαλιστές με τους ντόπιους υποτακτικούς τους, τους αστούς πολιτικάντηδες, τους στρατοκράτες τους, τους ταγματασφαλίτες και τους φασίστες τους. Έξω οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από τα Βαλκάνια, εμπρός στον δρόμο του Ρήγα, για την Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία! Θάνατος στον φασισμό, λευτεριά στον λαό!

Ας κάνουμε αμέσως ένα μικρό αλλά θαρραλέο βήμα μπροστά, ας ακουστεί ισχυρή η αντίθετη φωνή του διεθνισμού αυτό το Σαββατοκύριακο. Το ΕΕΚ καλεί στην συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο-πορεία του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου στην Ρηγίλης στις 6μμ αλλά και στα Προπύλαια, στην αντισωβινιστική διεθνιστική συγκέντρωση την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 12.30 πμ.

EEK

πηγή : http://www.eek.gr/index.php/announcements/542…


Ενάντια στα συλλαλητήρια εθνικιστικής μισαλλοδοξίας. Για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Το εθνικιστικό μίσος τροφοδοτεί τις επεκτατικές βλέψεις του ελληνικού καπιταλισμού, τους ανταγωνισμούς των καπιταλιστών στα Βαλκάνια και τις σχέσεις πατρωνίας με τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ο εθνικισμός που συγκροτείται απέναντι στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ανοίγει το δρόμο για τη στρατιωτικοποίηση των κοινωνιών και των κρατών, ενισχύει το ρατσισμό στη μακεδονική μειονότητα που κατοικεί στην Ελλάδα και γίνεται όχημα για την άνοδο του φασισμού.

Η ταξική αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας του Ελληνικού και Μακεδονικού λαού είναι ο μοναδικός όρος για μια ειρηνική συνύπαρξη στα Βαλκάνια. Οι εργατικές τάξεις και οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Εχθρός τους είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, και όχι κανένας γείτονας.

Διεθνιστική συγκέντρωση Κυριακή 4/2 1μμ Προπύλαια

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) , Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ) - Σπάρτακος, Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1583344/


Ειρήνη στα Βαλκάνια - Πόλεμο σε Φασισμό και Ιμπεριαλισμό

post image

Ειρήνη στα Βαλκάνια - Πόλεμο σε Φασισμό και Ιμπεριαλισμό
Αντιφασιστική Διεθνιστική Συγκέντρωση
Προπύλαια / 12:00 / Κυριακή 4 Φλεβάρη

«Μίρκο Κράλη, τι ζητάς; εδώ δεν είναι παίξε γέλασε:εδώ είναι Μπαλκάνια».Ν. Εγγονόπουλος

Το σχεδόν ξεχασμένο «μακεδονικό ζήτημα» ήρθε τις τελευταίες μέρες βίαια στο προσκήνιο της δημόσιας συζήτησης εντός της ελληνικής κοινωνίας. Η επίλυση των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Π.Γ.Δ. της Μακεδονίας γύρω από το «όνομα», θύμισε στην ελληνική αστική τάξη και μεγάλο κομμάτι του πολιτικού της προσωπικού, τις «ένδοξες» στιγμές του '92 όταν μπορούσε στο φόντο του «τέλους της ιστορίας» και για λόγους κυρίως εσωτερικής κατανάλωσης και περιφερειακής ενδυνάμωσης (ενσωμάτωση του λαού σε αντιδραστική ατζέντα, τσάκισμα εστιών κοινωνικής αντίστασης, επιβολή κοινωνικής συναίνεσης στη συμμετοχή στο ιμπεριαλιστικό πλιάτσικο στα Βαλκάνια) να πουλάει τζάμπα εθνικιστική μαγκιά και βλαχομπαρόκ τσαμπουκά που συμπυκνώνονταν στο επικίνδυνο και ανυπόστατο ότι "η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική".

Το project της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας την ίδια στιγμή, με εντολές της «πολιτισμένης Δύσης», είχε σαν βασικό συστατικό του, έτσι κι αλλιώς, την αναζωπύρωση του εθνικισμού για κάθε μία από τις υπό απόσχιση περιοχές της και συνολικά τη γειτονιά μας, επιβάλλοντας και στη γειτονική χώρα την ενίσχυση υπερβολικών και ανιστόρητων φωνών με στόχο τη συγκρότηση «στα γρήγορα» μιας συμπαγούς εθνικής ταυτότητας.

Στις 21 Γενάρη του 2018 πάντως οι ιαχές και τα συνθήματα τύπου "στα όπλα, στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια", "η λύση είναι μία, σύνορα με τη Σερβία" ξανακούστηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σαν φάρσα και μαζί σαν τραγωδία, στα πλαίσια ενός συλλαλητηρίου ετερόκλητων πολιτικών σχεδιασμών και ετερόκλητης κοινωνικοπολιτικής αναφοράς των ανθρώπων που το πλαισίωσαν.

Η αναγκαιότητα που έφερε το ζήτημα στο προσκήνιο δεν έχει να κάνει σε πρώτο χρόνο ούτε με την αλλαγή σκυτάλης στην κυβέρνηση του γειτονικού κράτους (από εθνικιστικά σε πιο μετριοπαθή χέρια), ούτε με τις πρωτοβουλίες της ίδιας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφώς ευθυγραμμισμένη, υπαγορευμένη και προσδεμένη στα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία και την επέκταση της επιρροής της δεύτερης στους γεωπολιτικούς προσανατολισμούς της Σερβίας. Η εν λόγω αναγκαιότητα χρειάζεται θανάσιμα αναβαθμισμένη στρατιωτική παρουσία στο γειτονικό κράτος και συνολικά στα Βαλκάνια και με αυτή την έννοια επίλυση των ιδιαίτερων διαφωνιών δύο -διαφορετικής σημασίας και βεληνεκούς- εταίρων της στην περιοχή.

Στην Ελλάδα όλοι οι πολιτικοί πρωταγωνιστές των συλλαλητηρίων (από τον Φραγκούλη και τον Λεβέντη μέχρι τον Βορίδη, και από τον Καμμένο και τον Μητσοτάκη μέχρι τη ΧΑ και την Εκκλησία) χωρίς φυσικά να διανοούνται ή να θέλουν να θέσουν την παραμικρή αντίρρηση σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, ξεσπάθωσαν εναντίον της επικείμενης «προδοσίας», επιδιώκοντας: α) να διαπραγματευτούν / επανεπιβεβαιώσουν την θέση της ελληνικού κράτους ως πρώτου τη τάξει νατοϊκού επιστάτη στην περιοχή (μετά και την ιδιαίτερη τροπή που έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους) β) να ανταγωνιστούν και να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφορές όσον αφορά την ιεραρχία και την γεωγραφία στην (ακρο)δεξιά πολυκατοικία και γ) να κατοχυρώσουν ηγεμονικά μια ακροδεξιά, αντιδραστική ατζέντα και πρόσημο στην αντιπολίτευση που δέχεται και θα δέχεται όλο το επόμενο διάστημα η μνημονιακή αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Από κοντά δυστυχώς και διάφοροι, που λένε ότι θέλουν να έχουν σχέση με την αριστερά και δεν διστάζουν να γίνονται φτωχοί συγγενείς και νεροκουβαλητές της αντίδρασης, προβάλλοντας και εκφυλλίζοντας δήθεν αντινατοϊκά, αντιιμπεριαλιστικά, αντιμνημονιακά, πατριωτικά στοιχεία που μπορεί να έχει η εν λόγω εθνικιστική υστερία, η οποία όμως έμπρακτα καταλήγει να δίνει δυνατότητα στους μαχαιροβγάλτες νεοναζί να σουλατσάρουν στους δρόμους και τις γειτονιές μας με νέο αέρα και να φτάνουν μέχρι του σημείου να πυρπολούν την κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη.

Στη βάση των παραπάνω πρέπει να ξανατονιστεί ότι για την αριστερά και το ταξικό κίνημα η υπεράσπιση της αυτοδιάθεσης των λαών και του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού τους αποτελεί κρίσιμο και στοιχειώδες κόμβο πάλης. Γίνεται σαφές βέβαια ότι η πιθανότητα - δυνατότητα επίλυσης του ζητήματος (διά μιας σύνθετης ονομασίας και φιλικής ειλικρινούς δέσμευσης των δύο λαών για σεβασμό στα σύνορα, την αυτοδιάθεση και την ειρηνική συνύπαρξη) που θα μπορούσε να περιθωριοποιήσει τις ανιστόρητες και εθνικιστικές κραυγές ένθεν κακείθεν, επισκιάζεται από τους πολιτικούς και γεωστρατηγικούς κίνδυνους που προβάλλουν απειλητικά. Καθήκον της αριστεράς και συνολικά του αντισυστημικού πολιτικού χώρου, σε μια τέτοια στιγμή, είναι να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, και χωρίς μισόλογα να βάλει φραγμό στον ακροδεξιό συρφετό, στα συνθήματα και την ατζέντα που επιχειρούν να ηγεμονεύσουν σε ένα ευρύ ακροατήριο (που δεν είναι ολόκληρο απέναντί μας αλλά φαίνεται επιρρεπές σε μια τέτοια ρητορική αυτή τη στιγμή).

Τόσο πριν , όσο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το νέο συλλαλητήριο (που προγραμματίζεται στην Αθήνα αυτή τη φορά, στις 4/2) υπάρχει η αναγκαιότητα και η δυνατότητα να καταδικαστεί η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων και να καλεστεί ο κόσμος της εργασίας να απέχει από αυτές. Είναι καθήκον μας να αναδείξουμε και να στιγματίσουμε στην κοινωνία τον εθνικιστικό - ακροδεξιό χαρακτήρα τέτοιων συλλαλητηρίων, στέλνοντας το μήνυμα ότι στους δρόμους θέση έχουν οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες. Ότι οι φασίστες, οι ρατσιστές και οι εθνικιστές είναι ανεπιθύμητοι όλες τις μέρες του χρόνου από όλες τις γειτονιές και τις πλατείες. Υπάρχει δυνατότητα και κρίσιμη αναγκαιότητα τέλος να περιφρουρηθούν αποτελεσματικά όλοι οι ελεύθεροι ριζοσπαστικοί χώροι που πιθανόν βρεθούν στο στόχαστρο των παρακρατικών νεοναζί. Με μια τέτοια λογική, άνθρωποι από διάφορους χώρους, σχήματα και συλλογικότητες της αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος, κρίνουμε ότι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Αντιφασιστικού Συντονισμού, το Σάββατο 3/2, στην πλατεία Ρηγίλλης στις 18:00 και η διοργάνωση μιας αντιφασιστικής διεθνιστικής συγκέντρωσης την Κυριακή 4 Φλεβάρη στα Προπύλαια στις 12:00, είναι αναγκαία και χρήσιμη. Γι αυτό καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους αγωνιστές των ριζοσπαστικών κοινωνικών και πολιτικών χώρων να δώσουν το παρών, όντας παράλληλα σε εγρήγορση για την πιθανή αντιμετώπιση επιθέσεων και λοιπών ακροδεξιών προκλήσεων.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ - ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12:00

Αριστεροί /ες - Κομμουνιστές /στριες - Αντιφασίστες /στριες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1583349/


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥΣ
ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4/2 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 12Μ.Μ
Αναρχική ομάδα NON SERVIAM απο την Ελευσίνα και τα πέριξ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/73020/


Η Μακεδονία ανήκει στις αρκούδες της και ο ελληνικός εθνικισμός το ίδιο! - Αντιεθνικιστική διαδήλωση την Κυριακή (4/2) στις 12 στα Προπύλαια

«Ξύπνησαν πάλι οι άθλιες σκουριασμένες ορδές
Λυσσασμένες θρησκείες, πατρίδες, οικογένειες
Σκούζουν και σφάζονται για ένα καλύτερο χθες
Μα οι σημαίες τους ανεμίζουν βρωμερές και νικημένες»

Τρύπες, 1996

Η εθνικιστική έξαρση που εκφράστηκε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 21 Ιανουαρίου ετοιμάζεται να πάρει την δυσωδία της και να κατέβει και στην Αθήνα. Ένα γαϊτανάκι από συνειδητούς φασίστες και αυθόρμητους εθνικιστές μέχρι κάτι θλιβερές περσόνες που έχουν χτίσει ολόκληρες καριέρες επενδύοντας στα εθνικιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και ο στρατηγός Φράγκος, ετοιμάζονται να στήσουν τη δική τους φιέστα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού, προφανώς τόσο επειδή ζήλεψαν τον παραλογισμό της Θεσσαλονίκης όσο και επειδή -εδώ που τα λέμε- πολιτική κεφαλαιοποίηση χωρίς παρέμβαση στην Αθήνα είναι λειψή.

Έτσι, έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο ύφεσης, το φασιστικό μπλοκ επανασυγκροτείται για τα καλά και εκμεταλλευόμενο το κοινωνικό κλίμα που γαλουχείται από κάθε μεριά του πολιτικού τόξου, επιχειρεί να παίξει και πάλι ρόλο στα πράγματα. Ό,τι δεν κατάφεραν οι φασίστες την περίοδο της ανόδου των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα, τότε που το κίνημα αλληλεγγύης τους περιόρισε πανηγυρικά σε ρόλους κομπάρσων, το καταφέρνουν τώρα με το ζήτημα της Μακεδονίας: για μια ακόμα φορά, το μακεδονικό ζήτημα συγκροτεί τον ελληνικό φασισμό.

Αυτό δεν είναι τυχαίο: η συντήρηση του ψέματος πως «η Μακεδονία είναι ελληνική», πασπαλισμένη με φαντασιώσεις περί αλυτρωτικών υστεριών στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, είναι έργο της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτικών χώρων που παρεμβαίνουν στη κοινωνία. Το χαλί για την επέλαση του φασισμού είναι στρωμένο από κάθε λογής πολιτική δύναμη που ντρέπεται να πει αυτό που αποτελεί αναμφισβήτητη αλήθεια για όλο τον πλανήτη με εξαίρεση ένα μεγάλο τμήμα των Ελλήνων: η Μακεδονία δεν είναι (μόνο) ελληνική και η χώρα που συνορεύει με τη Βόρειο Ελλάδα δεν λέγεται «Σκόπια» αλλά «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Και όσο αυτό δεν ειπώνεται με σαφήνεια και αδιαλλαξία ως απάντηση στις εθνικιστικές μπουρδολογίες που ακούγονται κατά κόρον για το ζήτημα, ο φασισμός θα κερδίζει μέτρα στο έδαφος του κοινωνικού πολέμου χωρίς να ιδρώνει ιδιαίτερα.

Τμήμα της παραπάνω υστερίας είναι προφανώς και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς, της πολιτικής δύναμης δηλαδή εκείνης που κάποιος αφελής θα περίμενε πως θα αντιστεκόταν σύσσωμη σε όλο αυτό τον επικίνδυνο παραλογισμό. Κι όμως: ανίκανη να αποβάλλει τα πατριωτικά της σύνδρομα καθώς και τον προφανή ελιτισμό της που την κάνει να θεωρεί ότι ο κακόμοιρος ο λαός «δεν ξέρει» και υπηρετεί την εθνικιστική ατζέντα κατά λάθος, κλείνει το μάτι στον συντηρητισμό της εποχής. Κρατάει ίσες αποστάσεις ανάμεσα «στους δυο εθνικισμούς», τα βάζει γενικά και αόριστα με το ΝΑΤΟ ξεχνώντας προφανώς τον κυριαρχικό ρόλο του ελληνικού κράτους έναντι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, καλεί γενικόλογα σε ενότητα ενάντια στον εθνικισμό χωρίς καν να αναφέρει το όνομα της χώρας για το οποίο γίνεται όλη αυτή η ιστορία και καλά-καλά δεν αναφέρει καν την Μακεδονία με το όνομά της, της ξεφεύγει και την αποκαλεί «Σκόπια».

Ενάντια στο δηλητήριο της εθνικής ενότητας, της μισσαλοδοξίας και του εθνικισμού που δηλητηριάζει συστηματικά την ελληνική κοινωνία, το (αληθινό και όχι αυτοαποκαλούμενο) αντικαπιταλιστικό κίνημα οφείλει να συγκροτήσει την κοινωνική συμμαχία του διεθνισμού και της ταξικής αλληλεγγύης, να αντιταχθεί αδιάλλακτα σε αντιδραστικές κινήσεις όπως το εθνικιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής και να υπενθυμίσει ένα από τα προτάγματα που το έχουν κατοχυρώσει ως υπαρκτή κοινωνική δύναμη: η εργατική τάξη δεν έχει πατρίδα.

Η Αναρχοσυνδικαλιστή Πρωτοβουλία Ροσινάντε, πιστή στην αξιακή θέση της πως η Μακεδονία στην πραγματικότητα ανήκει στις αρκούδες της (όπως και ο ελληνικός εθνικισμός) στηρίζει και συμμετέχει στην αντιεθνικιστική συγκέντρωση-διαδήλωση της Κυριακής, 4/2, στις 12 μμ, στα Προπύλαια.

-ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

-ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ

-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ

πηγή : http://rocinante.gr/i-makedonia-aniki-stis-ar…


Οι φασίστες θέλουν με προφάσεις να ξαναβγούν
στο δρόμο, ύπουλα όπως το συνηθίζουν και κρυμμένοι
κάτω από το πέπλο του πατριωτισμού, δεν πρέπει να τους
αφήσουμε.
Ως Α.ΣΥ.ΚΑ.ΜΟ. θεωρούμε οτι το αντιφασιστικό κίνημα
πρέπει να δώσει δυνατό παρών στο δρόμο και να καταλάβουν
όλοι οι φασίστες οτι εδώ δεν πρόκειται να γίνουμε Ουκρανία
να το ξεχάσουν.
Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia, τον ΕΚΧ Σχολείο και στους 5 συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης στις 22/1 που διώκονται απο το κρατος.

Κάλεσμα και στήριξη στην Διεθνιστική Αντιφασιστική Συγκέντρωση
4/2 στα Προπύλαια 12:00
Καμμία ανοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια.

Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου (Α.ΣΥ.ΚΑ.ΜΟ.)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/asykamo/


Όμοιος ομοίω αεί πελάζει

Ως Λειτουργοί Υγείας, βλέπουμε όσους υποφέρουν ως ανθρώπους και όχι ως εθνότητες πάντα σεβόμενοι την καταγωγή τους. Γι' αυτό και αρνούμαστε να κατανοήσουμε συλλαλητήρια που χωρίζουν τους ανθρώπους με βάση το φύλο ή την φυλή τους. Απ' την άλλη, ανέκαθεν τα εθνικά ζητήματα λειτουργούσαν ως το όπιο των λαών. Κι αυτό γιατί, είναι εντυπωσιακά θλιβερό το γεγονός ότι, μετά από τόσα χρόνια μνημονίων, φτώχειας, εξαθλίωσης και κατάργησης θεμελιωδών δικαιωμάτων όπως η απεργία, το μοναδικό πράγμα που κατέβασε τον κόσμο στο δρόμο είναι το αν το γειτονικό κράτος θα ονομαστεί ή όχι «Μακεδονία». Ας είμαστε ειλικρινείς: Το συλλαλητήριο της 4ης Φλεβάρης, εκφράζει την παλινόρθωση του εθνοκεντρισμού και της μισαλλοδοξίας . Του αναχρονισμού και της ημιμάθειας. Δίνουν βήμα δε στον φασισμό, που αν και ηττήθηκε 75 χρόνια πριν, θέλει να αναγεννηθεί ως ο χουντικός φοίνικας από τις στάχτες του και να ξαναπάρει την κόκκινη μηλιά. Αν αυτό δεν είναι αλυτρωτισμός, τότε τι είναι? Φυσικά και δεν πιστεύουμε πως όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της 21ης Γενάρη, ήταν στην πλειοψηφία τους φασίστες. Σίγουρα όμως, συμμετείχε ένα συρφετός από πατριώτες και δεξιούς οι οποίοι στο όνομα της εθνικής ενότητας, βρέθηκαν πλάι πλάι με ακροδεξιούς, φασίστες, εκκλησία, αλλά και με τους «φιλήσυχους διαδηλωτές» που επιτέθηκαν στο ΕΚΧ Σχολείο και πυρπόλησαν την κατάληψη Libertatia. Απ΄ την επίθεση αυτή θα μπορούσαμε να θρηνούμε θύματα, την οποία κανείς τους δεν καταδικάζει, ούτε συνειδητά ή υποσυνείδητα διαχωρίζεται. Αφήνοντας με αυτό τη στάση τους να αιωρείται ένα «καλά τους έκαναν». Για λόγους δεοντολογίας, δεν θα σχολιάσουμε γεροντικές συμπεριφορές, ούτε θα κατέβουμε στο επίπεδο του lifestyle καταδικάζοντας γραφικές προσωπικότητες «επιστημονικών συλλόγων» και «προέδρους αυτοδιοικήσεων» που θα διεκδικήσουν για μια ακόμα φορά την δημοσιότητα.

Στέλνουμε μήνυμα προς πάσα αποδέκτη ότι δεν μας ενδιαφέρει αν η Μακεδονία είναι ή δεν είναι ελληνική, αλλά αν θα παραμείνει ανθρώπινη όπως και η Ελλάδα. Άλλωστε όλοι οι λαβωμένοι άνθρωποι ματώνουν το ίδιο- ας μην το ξεχνάμε αυτό. Στο πλαίσιο της ενότητας των ανθρώπων, υποστηρίζουμε την συγκέντρωση στις 4/2 στα προπύλαια δηλώνοντας ότι κανένα όνομα δεν μας χωρίζει -καμία πατρίδα δεν μας ενώνει. Ο αγώνας μας συνεχίζει, ενάντια σε ότι χωρίζει τους ανθρώπους, ενάντια στον εθνικισμό, τη βία, το μίσος και την υποταγή. Οι άνθρωποι θα παραμένουν πραγματικά αλύτρωτοί όσο υπάρχουν τα σύνορα και τα έθνη που τους διαχωρίζουν.

Τηλέφωνα για άμεση βοήθεια: 6906812945 & 6945196224

Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας
4/2/2017

πηγή : https://el-gr.facebook.com/solidarityhealthwo…