Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική-αντιεθνικιστική συγκέντρωση

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

______________________________________________

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΙΡΗΝΗ

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΜΜΕ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΝΕΟΝΑΖΙ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ.

Με αφορμή το λεγόμενο ''Μακεδονικό ζήτημα'', σύσσωμος ο πατριωτικός, εθνικιστικός, φασιστικός χώρος, με την αρωγή του κράτους και τη σύμπραξη μπάτσων, ΜΜΕ και εκκλησίας, διεκδικεί θέση στο δρόμο και την καθημερινότητα, επιχειρώντας να επιβάλλει τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό, τη μισαλλοδοξία, ως κυρίαρχα περιεχόμενα των κοινωνικών σχέσεων και του δημόσιου λόγου, προς όφελος πάντα των αφεντικών. Το συνονθύλευμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ναζί, φασίστες αλλά και όλο το παπαδαριό, τις παρακρατικές εφεδρείες κάθε είδους (όπως σύλλογοι απόστρατων αξιωματικών, κλπ), είναι κομμάτι του καπιταλιστικού, ιεραρχικού, εξουσιαστικού κόσμου που ως στόχο δεν έχει τίποτε άλλο παρά τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της λεηλασίας των ζωών μας και του φυσικού κόσμου, την υποταγή σε κράτος και κεφάλαιο. Και σε αυτές τις κατευθύνσεις εχθρεύεται ό, τι δε χωρά στις κυρίαρχες κοινωνικές νόρμες. Το διαφορετικό που προσωποποιείται στον/ην ξένο/-η, σε όποιον έχει διαφορετική σεξουαλικότητα, σε όποιον/α περισσεύει στο εξουσιαστικό πλαίσιο. Εχθρεύεται τέλος, όσους και όσες πολεμούν καθημερινά ενάντια σε όλα τα παραπάνω, ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και κάθε εξουσία, με προοπτική την οικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ-ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΞΟΥΣΙΑ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 3/2, 11:00 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 4/2, 12:00 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αντιφασίστριε-ες, αναρχικές-οί, συντρόφισσες-οι

πηγή : https://saktapatra.wordpress.com/2018/02/02/α…


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ & ΦΑΣΙΣΜΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ & ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Την Κυριακή 4 Φλεβάρη πραγματοποιείται συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στην Αθήνα για το Μακεδονικό ζήτημα και πιο συγκεκριμένα για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής Μακεδονίας. Το συλλαλητήριο αυτό οργανώνεται από έναν εσμό εθνικιστικών-πατριωτικών οργανώσεων απόστρατων αξιωματικών, από εθνικιστικούς μακεδονικούς συλλόγους και από λοιπούς φασίστες, ενώ ισχυρό παρόν θα δώσει και η εκκλησία. Εκμεταλλευόμενος ολόκληρος ο εθνικιστικός-πατριωτικός χώρος την αναμπουμπούλα που τεχνηέντως καλλιεργείται για το όνομα της ονομασίας της Μακεδονίας, προσπαθεί να συσπειρωθεί και να διεκδικήσει την ύπαρξή του στον πραγματικό κοινωνικό χώρο και χρόνο. Τέτοιες εθνικιστικές-πατριωτικές συνάξεις αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία σε λογής λογής φασίστες να διαχύσουν το φασιστικό του δηλητήριο προσπαθώντας να κάνουν αυτό για το οποίο τους χρειάζεται η κυριαρχία, δηλ. να στρέψουν τον εκάστοτε καταπιεσμένο ενάντια όχι στον καταπιεστή του αλλά ενάντια στον διπλανό καταπιεσμένο.

Σε ό, τι αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα της άσκησης βέτο για την πιθανή ένταξη της Μακεδονίας στο μηχανισμό του ΝΑΤΟ. Το ζήτημα της ονομασίας της αποκαλούμενης και F.Y.R.O.M, που είχε συνταράξει την εγχώρια πολιτική σκηνή και την ευρύτερη ελληνική κοινωνία πριν δυο δεκαετίες, πυροδότησε εκ νέου μια εκστρατεία κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών (εκκλησία, εθνικιστικές οργανώσεις, κόμματα, δημάρχους, ΜΜΕ), μια εκστρατεία με ξεκάθαρα αντιδραστικά χαρακτηριστικά που επιχειρούν να παίξουν γι' άλλη μια φορά το χαρτί του εθνικισμού, του σωβινισμού και της μισαλλοδοξίας. Παρ' όλη την εθνικιστική φιέστα αντίδρασης στη χρήση του όρου ''Μακεδονία'' από τη γειτονική χώρα, αντιλαμβανόμαστε πως η πιθανή είσοδος της F.Y.R.O.M στο ΝΑΤΟ αλλά και την Ε.Ε είναι στρατηγική επιδίωξη για τη δυτική καπιταλιστική αγορά, τόσο για οικονομικούς, όσο και για γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς λόγους που σχετίζονται με τον ενδοκυριαρχικό ανταγωνισμό ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας στα Βαλκάνια αλλά και τα συμφέροντα της ελληνικής και σλαβομακεδονικής άρχουσας τάξης.

Δεν ξεχνούμε ότι το αντίστοιχο εθνικιστικό συλλαλητήριο πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για τις διάφορες ναζιστικές και φασιστοχουλιγκανικές γκρούπες να επιτεθούν σε καλεσμένες αντιεθνικιστικές συγκεντρώσεις και υποδομές του ελευθεριακού κινήματος. Συγκεκριμένα, το μπαράζ επιθέσεων ξεκίνησε με το ανεπιτυχές ''χτύπημα'' του Ελευθεριακού Κοινωνικού Χώρου Σχολείο, το οποίο απωθήθηκε από την ομάδα περιφρούρησης. Σειρά είχε η κατάληψη Libertatia, στην οποία αρχικά προξένησαν κάποιες μικρές υλικές φθορές στο φράχτη και το κτήριο. Οι αιμοδιψείς τάσεις των φασιστών όμως δεν είχαν τελειώσει εκεί. Μερικές ώρες αργότερα επανήλθαν με την ασυλία των αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποιώντας οργανωμένη επίθεση με φωτιές προξενώντας ολοσχερή καταστροφή στην κατάληψη.

Ως κόσμος του αγώνα που μάχεται ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε από τους από πάνω, από το κεφάλαιο δηλ. και το κράτος, δεν μπορούμε παρά να ορθώνουμε αντιστάσεις κάθε φορά που η κυριαρχία επιχειρεί μέσα από τα δεκανίκια της, ήτοι τους φασίστες-εθνικιστές-πατριώτες, τα ΜΜΕ,να αμβλύνει τις κοινωνικές και ταξικές ανισότητες και να συσκοτίσει την εκμετάλλευση και την καταπίεση που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία από τους κυρίαρχους.

Ενάντια στη φενάκη της εθνικής ομοψυχίας , ενάντια στο κρατικο-καπιταλιστικό αφήγημα της εθνικής συσπείρωσης κι ενότητας να προτάξουμε τη διεθνιστική μαχητική αντίσταση κόντρα στη λεηλασία της ζωής μας από το κράτος και το κεφάλαιο αλλά και την κοινωνική αυτοοργάνωση των αναγκών κι επιθυμιών μας και την ταξική μας αλληλεγγύη ανάμεσα στους σύγχρονους πληβείους. Γιατί ο μοναδικός νεκροθάφτης αυτού του συστήματος στο σύνολο του δεν παύει να είναι το ταξικά συγκροτημένο και πολιτικά οργανωμένο κίνημα των από τα κάτω που μπορεί να οργανώσει την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση και να φέρει ένα βήμα πιο κοντά έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης. Τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό και την Αναρχία !

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ

ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ !

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ !

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 3/2, 11:00 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 4/2, 12:00 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα, Φλεβάρης 2018

πηγή : https://saktapatra.wordpress.com/2018/02/02/α…