Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Διεθνής μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού

17 Μάρτη ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ - Διαδηλώνουμε!
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΑΘΗΝΑ Ομόνοια 3μμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άγαλμα Βενιζέλου, 12 μες
ΠΑΤΡΑ Πλ. Γεωργίου, 12 μες
ΓΙΑΝΝΕΝΑ Περιφέρεια, 12 μες
ΧΑΝΙΑ Πλ. Αγοράς, 12μες
ΗΡΑΚΛΕΙΟ Πλ. Ελευθερίας, 12 μες
ΒΟΛΟΣ Πλ. Ελευθερίας 6μμ
ΞΑΝΘΗ Κεντρική Πλατεία,12μες

• ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ
• ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
• ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΛΙΒΥΗΣ
• ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
• ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡOΣΦΥΓΕΣ

Ξεσηκωμός σε όλη την Ευρώπη για να μπει φραγμός στην άνοδο της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού!Στις 17 Μάρτη, εργαζόμενοι και νεολαία, πρόσφυγες και μετανάστες, ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν τους δρόμους στην Βρετανία, την Αυστρία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Πολωνία, την Κύπρο, την Τουρκία, την Δανία, την Ολλανδία για να στείλουν το μήνυμα της αντίστασης στην Ευρώπη-φρούριο που έφερε στο προσκήνιο τους φασίστες.

Και εμείς μαζί τους συνεχίζουμε! Βάζουμε φραγμό στην άνοδο των φασιστών, καθηλώνοντας την Χρυσή Αυγή

στο εδώλιο της δίκης να απολογείται για τις δολοφονίες της, απαιτώντας να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές μας, χτίζοντας την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες για να σπάσουμε την απομόνωση στα νησιά και να τους υποδεχτούμε σε ανοιχτές πόλεις.

Η άνοδος της ακροδεξιάς και των φασιστών στην Ευρώπη γεννήθηκε από τις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων. Έτσι έφτασε η ακροδεξιά να συμμετέχει στη κυβέρνηση της Αυστρίας, η Λεπέν να περ- νάει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και η ρατσιστική Εναλλακτική για την Γερμανία να μπαίνει στη Βουλή. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ έκλεισαν τα σύνορα με τις συμφωνίες με την Τουρκία και τη Λιβύη και άνοιξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τις ερήμους της Λιβύης όπου ξεφύτρωσαν ακόμη και δουλοπάζαρα μεταναστών! Πάνω από τρεις χιλιάδες πνίγηκαν στα παγωμένα νερά της Μεσογείου μέσα στο 2017. Οι μουσουλμάνοι μετατράπηκαν σε αποδιοπομπαίους τράγους από τις κυβερνήσεις για να διασπάσουν την αντίσταση στις πολιτικές της άγριας λιτότητας και να στηρίξουν τις ωμές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ασία, την Μ.Ανατολή, την Αφρική. Ο Τράμπ στις ΗΠΑ έδωσε ώθηση στην ακροδεξιά παίζοντας ανοιχτά το χαρτί της ισλαμοφοβίας και του σεξισμού.Κι όμως η αντίσταση συνεχίζεται! Μπορούμε να σταματήσουμε τους φασίστες και να ανατρέψουμε τις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο.

Η Χρυσή Αυγή δεν καταφέρνει να εκτιναχθεί εδώ, παρά την απογοήτευση που προκαλούν οι συμβιβασμοί της κυβέρνησης με τους τροϊκανούς και τον Τράμπ, μόνο και μόνο γιατί ένα μαζικό ενωμένο αντιφασιστικό κίνημα της φράζει το δρόμο. Ένας ολόκληρος κόσμος αγανακτεί με τις πολιτικές του Μουζάλα και της κυβέρνησης αλλά γυρνάει την πλάτη στη ΝΔ, την ακροδεξιά και τους Δημάρχους που τους στηρίζουν χυδαία για να καταδιώξουν τους πρόσφυγες, για να γίνουν μαζικές απελάσεις προς την Τουρκία του Ερντογάν.


Το 2017, έγιναν μαζικά συλλαλητήρια χιλιάδων, στις 18 Μάρτη και μαζική πορεία για να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί στις 9 Απρίλη με τα την δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη. Στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 16 Σεπτέμβρη χιλιάδες βάδισαν ξανά προς τα κεντρικά γραφεία των νεοναζί μαζί με εκατοντάδες οργισμένους μετανάστες για τις σφαγές των Ροχιγκία στην Μιανμάρ.


Καλούμε τους εργαζόμενους,τους φοιτητές και τους μαθητές, τα συνδικάτα, τις κοινότητες μεταναστών,τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τις δημοτικές κινή- σεις να κινητοποιηθούμε μαζικά ώστε να γίνει η 17 Μάρτη σταθμός για να μπει τέλος στην απειλή του φασισμού και τις ρατσιστικές πολιτικές. Να ανοίξουμε το δρόμο για μια Ευρώπη χωρίς νεοναζί και ρατσισμό!

Πηγή :http://www.antiracismfascism.org/index.php/20…


Το Σάββατο 17 Μάρτη βγαίνουμε στους δρόμους κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας.

ΑΘΗΝΑ Ομόνοια 3μμ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άγαλμα Βενιζέλου, 12 μ
ΠΑΤΡΑ Πλ. Γεωργίου, 12 μ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ Περιφέρεια, 12 μ
ΧΑΝΙΑ Πλ. Αγοράς, 12 μ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ Πλ. Ελευθερίας, 12 μ
ΒΟΛΟΣ Πλ. Ελευθερίας 6μμ
ΞΑΝΘΗ Κεντρική Πλατεία,12 μ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία στα μεγάλα συλλαλητήρια στις 17 Μάρτη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Είμαστε κομμάτι ενός μεγάλου διεθνούς κινήματος που θα διαδηλώνει την ίδια μέρα σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες.
Η E.E των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των «φραχτών» και της ισλαμοφοβίας δυνάμωσε την ακροδεξιά και τους φασίστες. Η άνοδος της ακροδεξιάς και των φασιστών στις ιταλικές εκλογές είναι δικιά τους ευθύνη. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ με τις ρατσιστικές συμφωνίες με την Τουρκία και την Λιβύη έχουν μετατρέψει το δικαίωμα στο άσυλο σε κουρέλι. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πνίγονται στη Μεσόγειο, δουλεμπόριο μεταναστών εμφανίστηκε στη Λιβύη, πρόσφυγες είναι απομονωμένοι στα νησιά-φυλακές του Αιγαίου.
Διαδηλώνουμε για να απαιτήσουμε ότι η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα επιταχυνθεί, θα ολοκληρωθεί και θα στείλει επιτέλους τους δολοφόνους στη φυλακή. Δεν ανεχόμαστε η ΕΡΤ και τα ΜΜΕ να προβάλλει τους νεοναζί φονιάδες, αυτή την εγκληματική ναζιστική συμμορία λες και είναι άλλο ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα.
Δεν ανεχόμαστε να λειτουργούν Γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές για να συνεχίζουν τις ρατσιστικές και δολοφονικές επιθέσεις όπως μόλις λίγες μέρες πριν στον Πειραιά. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παριστάνουν τους «πατριώτες» μ' αφορμή το μακεδονικό και τα «εθνικά θέματα» και να ξαναβγάζουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου.
Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα, να μετακινούνται ελεύθερα οι πρόσφυγες από τα νησιά προς την ενδοχώρα και την Ευρώπη. Να αποκτήσουν άσυλο και στέγη βάζοντας τέλος στον αποκλεισμό στα στρατόπεδα γκέτο έξω από τις πόλεις και στις απελάσεις που επέβαλε η κυβέρνηση και η ΕΕ. Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ίσα δικαιώματα για όλους. Μαζί ενωμένοι παλεύουμε για δουλειές, σπίτια και ανθρώπινους μισθούς για όλους.
Οι φλόγες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου στην Μ. Ανατολή, την Αφρική και την Ασία πυρπολούν τα δικαιώματα των προσφύγων. Είμαστε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την αντιδραστική εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που διεκδικεί να συμμετάσχει ως «στρατηγικός εταίρος» στα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, οικοδομεί τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου επιδιώκοντας ανταλλάγματα που θα αναβαθμίσουν τη θέση του ελληνικού καπιταλισμού στην περιοχή.
Στοπ στις ρατσιστικές συμφωνίες της ΕΕ με Τουρκία και Λιβύη
Το ΝΑΤΟ κλείστε, τα σύνορα ανοίξτε!
Καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν τα «γραφεία» ορμητήρια των δολοφόνων του Π. Φύσσα
Ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4733