Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Διεθνής μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού

17 Μάρτη ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ - Διαδηλώνουμε!
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΑΘΗΝΑ Ομόνοια 3μμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άγαλμα Βενιζέλου, 12 μες
ΠΑΤΡΑ Πλ. Γεωργίου, 12 μες
ΓΙΑΝΝΕΝΑ Περιφέρεια, 12 μες
ΧΑΝΙΑ Πλ. Αγοράς, 12μες
ΗΡΑΚΛΕΙΟ Πλ. Ελευθερίας, 12 μες
ΒΟΛΟΣ Πλ. Ελευθερίας 6μμ
ΞΑΝΘΗ Κεντρική Πλατεία,12μες

• ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ
• ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
• ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΛΙΒΥΗΣ
• ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
• ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡOΣΦΥΓΕΣ

Ξεσηκωμός σε όλη την Ευρώπη για να μπει φραγμός στην άνοδο της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού!Στις 17 Μάρτη, εργαζόμενοι και νεολαία, πρόσφυγες και μετανάστες, ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν τους δρόμους στην Βρετανία, την Αυστρία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Πολωνία, την Κύπρο, την Τουρκία, την Δανία, την Ολλανδία για να στείλουν το μήνυμα της αντίστασης στην Ευρώπη-φρούριο που έφερε στο προσκήνιο τους φασίστες.

Και εμείς μαζί τους συνεχίζουμε! Βάζουμε φραγμό στην άνοδο των φασιστών, καθηλώνοντας την Χρυσή Αυγή

στο εδώλιο της δίκης να απολογείται για τις δολοφονίες της, απαιτώντας να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές μας, χτίζοντας την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες για να σπάσουμε την απομόνωση στα νησιά και να τους υποδεχτούμε σε ανοιχτές πόλεις.

Η άνοδος της ακροδεξιάς και των φασιστών στην Ευρώπη γεννήθηκε από τις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων. Έτσι έφτασε η ακροδεξιά να συμμετέχει στη κυβέρνηση της Αυστρίας, η Λεπέν να περ- νάει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και η ρατσιστική Εναλλακτική για την Γερμανία να μπαίνει στη Βουλή. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ έκλεισαν τα σύνορα με τις συμφωνίες με την Τουρκία και τη Λιβύη και άνοιξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τις ερήμους της Λιβύης όπου ξεφύτρωσαν ακόμη και δουλοπάζαρα μεταναστών! Πάνω από τρεις χιλιάδες πνίγηκαν στα παγωμένα νερά της Μεσογείου μέσα στο 2017. Οι μουσουλμάνοι μετατράπηκαν σε αποδιοπομπαίους τράγους από τις κυβερνήσεις για να διασπάσουν την αντίσταση στις πολιτικές της άγριας λιτότητας και να στηρίξουν τις ωμές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ασία, την Μ.Ανατολή, την Αφρική. Ο Τράμπ στις ΗΠΑ έδωσε ώθηση στην ακροδεξιά παίζοντας ανοιχτά το χαρτί της ισλαμοφοβίας και του σεξισμού.Κι όμως η αντίσταση συνεχίζεται! Μπορούμε να σταματήσουμε τους φασίστες και να ανατρέψουμε τις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο.

Η Χρυσή Αυγή δεν καταφέρνει να εκτιναχθεί εδώ, παρά την απογοήτευση που προκαλούν οι συμβιβασμοί της κυβέρνησης με τους τροϊκανούς και τον Τράμπ, μόνο και μόνο γιατί ένα μαζικό ενωμένο αντιφασιστικό κίνημα της φράζει το δρόμο. Ένας ολόκληρος κόσμος αγανακτεί με τις πολιτικές του Μουζάλα και της κυβέρνησης αλλά γυρνάει την πλάτη στη ΝΔ, την ακροδεξιά και τους Δημάρχους που τους στηρίζουν χυδαία για να καταδιώξουν τους πρόσφυγες, για να γίνουν μαζικές απελάσεις προς την Τουρκία του Ερντογάν.


Το 2017, έγιναν μαζικά συλλαλητήρια χιλιάδων, στις 18 Μάρτη και μαζική πορεία για να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί στις 9 Απρίλη με τα την δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη. Στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 16 Σεπτέμβρη χιλιάδες βάδισαν ξανά προς τα κεντρικά γραφεία των νεοναζί μαζί με εκατοντάδες οργισμένους μετανάστες για τις σφαγές των Ροχιγκία στην Μιανμάρ.


Καλούμε τους εργαζόμενους,τους φοιτητές και τους μαθητές, τα συνδικάτα, τις κοινότητες μεταναστών,τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τις δημοτικές κινή- σεις να κινητοποιηθούμε μαζικά ώστε να γίνει η 17 Μάρτη σταθμός για να μπει τέλος στην απειλή του φασισμού και τις ρατσιστικές πολιτικές. Να ανοίξουμε το δρόμο για μια Ευρώπη χωρίς νεοναζί και ρατσισμό!

Πηγή :http://www.antiracismfascism.org/index.php/20…


1 2 3 4

Το Σάββατο 17 Μάρτη βγαίνουμε στους δρόμους κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας.

ΑΘΗΝΑ Ομόνοια 3μμ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άγαλμα Βενιζέλου, 12 μ
ΠΑΤΡΑ Πλ. Γεωργίου, 12 μ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ Περιφέρεια, 12 μ
ΧΑΝΙΑ Πλ. Αγοράς, 12 μ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ Πλ. Ελευθερίας, 12 μ
ΒΟΛΟΣ Πλ. Ελευθερίας 6μμ
ΞΑΝΘΗ Κεντρική Πλατεία,12 μ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία στα μεγάλα συλλαλητήρια στις 17 Μάρτη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Είμαστε κομμάτι ενός μεγάλου διεθνούς κινήματος που θα διαδηλώνει την ίδια μέρα σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες.
Η E.E των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των «φραχτών» και της ισλαμοφοβίας δυνάμωσε την ακροδεξιά και τους φασίστες. Η άνοδος της ακροδεξιάς και των φασιστών στις ιταλικές εκλογές είναι δικιά τους ευθύνη. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ με τις ρατσιστικές συμφωνίες με την Τουρκία και την Λιβύη έχουν μετατρέψει το δικαίωμα στο άσυλο σε κουρέλι. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πνίγονται στη Μεσόγειο, δουλεμπόριο μεταναστών εμφανίστηκε στη Λιβύη, πρόσφυγες είναι απομονωμένοι στα νησιά-φυλακές του Αιγαίου.
Διαδηλώνουμε για να απαιτήσουμε ότι η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα επιταχυνθεί, θα ολοκληρωθεί και θα στείλει επιτέλους τους δολοφόνους στη φυλακή. Δεν ανεχόμαστε η ΕΡΤ και τα ΜΜΕ να προβάλλει τους νεοναζί φονιάδες, αυτή την εγκληματική ναζιστική συμμορία λες και είναι άλλο ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα.
Δεν ανεχόμαστε να λειτουργούν Γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές για να συνεχίζουν τις ρατσιστικές και δολοφονικές επιθέσεις όπως μόλις λίγες μέρες πριν στον Πειραιά. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παριστάνουν τους «πατριώτες» μ' αφορμή το μακεδονικό και τα «εθνικά θέματα» και να ξαναβγάζουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου.
Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα, να μετακινούνται ελεύθερα οι πρόσφυγες από τα νησιά προς την ενδοχώρα και την Ευρώπη. Να αποκτήσουν άσυλο και στέγη βάζοντας τέλος στον αποκλεισμό στα στρατόπεδα γκέτο έξω από τις πόλεις και στις απελάσεις που επέβαλε η κυβέρνηση και η ΕΕ. Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ίσα δικαιώματα για όλους. Μαζί ενωμένοι παλεύουμε για δουλειές, σπίτια και ανθρώπινους μισθούς για όλους.
Οι φλόγες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου στην Μ. Ανατολή, την Αφρική και την Ασία πυρπολούν τα δικαιώματα των προσφύγων. Είμαστε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την αντιδραστική εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που διεκδικεί να συμμετάσχει ως «στρατηγικός εταίρος» στα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, οικοδομεί τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου επιδιώκοντας ανταλλάγματα που θα αναβαθμίσουν τη θέση του ελληνικού καπιταλισμού στην περιοχή.
Στοπ στις ρατσιστικές συμφωνίες της ΕΕ με Τουρκία και Λιβύη
Το ΝΑΤΟ κλείστε, τα σύνορα ανοίξτε!
Καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν τα «γραφεία» ορμητήρια των δολοφόνων του Π. Φύσσα
Ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4733


1 2 3 4

Τέρμα οι αυταπάτες:
ή με τους φονιάδες
ή με την προσφυγιά, την ταξική πάλη και τους λιποτάκτες

Τα «θερμά» μέτωπα των πολέμων πολλαπλασιάζονται, κυρίως στην αφρικανική ήπειρο και την Ασία, σε μια περίοδο αναζήτησης λύσεων για τις ισχυρές οικονομίες και τις πολεμικές τους βιομηχανίες. Οι γεωπολιτικοί ανασχηματισμοί στους χάρτες γράφονται μέσα από τις δολοφονίες των παιδιών, των αμάχων, των προσφύγων, τις αναγκαστικές επιστρατεύσεις, τις συνεχείς αλλαγές στρατιωτικών συσχετισμών και συμμαχιών. Ο πρώην φιλικός στρατός γίνεται εχθρός και ο εχθρός γίνεται πάλι φίλος, υπάρχει μπόλικο κρέας για τα βομβαρδιστικά και τα κανόνια, υπάρχουν πολλά εργοστάσια με βόμβες. Ο «πόλεμος» (και όχι κάποια κοινωνική μεταφορά του), εκείνος ο παλιός βρικόλακας, αγκαλιασμένος στην καπιταλιστική εποχή με το κεφάλαιο και αιώνιο τέκνο της ανθρώπινης άγνοιας, φαίνεται πως μπαίνει πάλι στην πρώτη θέση των επενδύσεων των αφεντικών και των πρόθυμων κοινωνικών τους συμμάχων.
Ταυτόχρονα στην Ελλάδα, δεκάδες χιλιάδες προσφύγων από τους πολέμους, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες, σε άτυπες φυλακές στα νησιά, σε υπερπλήρεις και εσκεμμένα ανθυγιεινές υποδομές της ντροπής. Εκεί συνωστίζονται ευπαθείς ομάδες και παιδιά, άνθρωποι τραυματισμένοι στην ψυχή και το σώμα τους από πολέμους, σε κάποιους από τους οποίους συμμετείχε - ως «σωτήρια ανθρωπιστική δύναμη» - και ο ελληνικός στρατός. Στα ελληνο - τουρκικά σύνορα στον Έβρο, συνεχίζονται οι παράνομες και βίαιες επαναπροωθήσεις και τα βασανιστήρια προσφύγων και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Άγνωστος παραμένει και ο αριθμός των παιδιών που συνεχίζουν να εξαφανίζονται στο εσωτερικό της Ευρώπης, αφού περάσουν αναγκαστικά παράνομα από την Ελλάδα. Μέσα σε κλίμα κοινωνικής αδιαφορίας, συνεχίζονται και τα ναυάγια των προσφυγικών πλοιαρίων στο Αιγάιο, με θύματα ανθρώπους που έχουν το δικαίωμα της διεθνούς προστασίας.
Στο εσωτερικό της χώρας, συμμαχίες μιλιταριστών και εθνικιστών, όπως και καθαρμάτων του βαθέως ελληνικού κράτους, έχουν εξαπολύσει μία επικοινωνιακή εκστρατεία εθνικιστικής και φιλοπόλεμης ρητορείας και παραγωγής επικίνδυνων γεγονότων, ώστε να διαφημίσουν τα σχέδια τους για την επίλυση της ελληνικής εκδοχής της κρίσης των αφεντικών μέσα από την εμπλοκή της Ελλάδας σε μια σειρά θερμών επεισοδίων ή/ και πόλεμο.
Όταν ο καπιταλισμός επιδιώκει την επίλυση των κρίσεων και των διακρατικών συγκρούσεων μέσα από τη διεύρυνση των πολέμων, οι δικοί μας αγώνες είναι στο πλευρό όσων κοινωνικών ή ταξικών αγώνων βάζουν ζητήματα, πρώτα και κύρια στο εσωτερικό των κρατών τους, ενάντια στο μιλιταρισμό και την εκμετάλλευση. Με έξυπνο τρόπο, ώστε να ματαιώνουν αντί να αναπαράγουν τα σχέδια των μιλιταριστών. Με προτεραιότητα, την υπεράσπιση της προσφυγιάς και της λιποταξίας, και όποιων συλλογικών ή χαοτικών κινήσεων μπορούν να μπλοκάρουν την απαξίωση της ζωής και την υποτίμηση της εργασίας, τους σχεδιασμούς των αφεντικών και των εθνικιστικών όχλων.
Βασική προϋπόθεση, όχι απλά να τελειώνουμε, αλλά να τσακίσουμε μαζί με τις εθνικιστικές αφηγήσεις, και το «αδερφάκι» τους: τις σαπισμένες αντι-ιμπεριαλιστικές αφηγήσεις, που οδήγησαν στην στρατολόγηση και την κατάντια ριζοσπαστικών κοινωνικών κομματιών στο να γίνουν πολιτικές ουρές, από πράκτορες μέχρι απλοί υποστηρικτές, απολυταρχικών και δολοφονικών καθεστώτων, εθνικισμών και διακρατικών συμμαχιών - λυκοφιλιών που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τα εγκλήματα των δυτικών κρατών: πράγματι, τα «αντι-ιμπεριαλιστικά» κράτη και τα εθνικο-απελευθερωτικά αντάρτικα σχήματα και οι διακρατικές συμμαχίες τους, δεν υστέρησαν, ούτε υστερούν, καθόλου στην υπόθαλψη εμφυλίων και δικτατοριών, στην εξόντωση μειονοτήτων, στη στρατολόγηση πρώην ναζί εγκληματιών, στο εμπόριο όπλων, τις δολοφονίες αμάχων και παιδιών, τη θανάτωση, τη χρήση βασανιστηρίων και βιασμών ενάντια σε όσους θεωρούν αντιφρονούντες.
Το χρέος της εργατικής τάξης σε όσες από τις χώρες του κόσμου υπάρχει ακόμα η δυνατότητα αντιεθνικιστικών και αντιπολεμικών αντιστάσεων απέναντι στους σχεδιασμούς των κρατών μας για νέες σφαγές, είναι να απαιτήσει με κάθε έξυπνο, μαζικό ή ατομικό και συγκρουσιακό μέσο το τέλος των σφαγών και των βομβαρδισμών από όπου και αν προέρχονται οι στρατοί και τα όπλα που τις διαπράττουν. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, προϋπόθεση είναι το τσάκισμα όσων πολιτικών δυνάμεων θεωρούν πως υπάρχουν καλοί στρατοί. Όσο ακόμα είναι καιρός, πριν μας αναγκάσουν να βρεθούμε, αναγκαστικά πλέον, με ένα όπλο στο χέρι να πολεμάμε για σκοπούς που θα μας ξεπερνάνε και εμάς και όσους άλλους νομίζουν ότι θα βρίσκονται στη «σωστή μεριά». Μακριά λοιπόν, από όσους ψεκασμένους λενινιστές πιστεύουν ακόμα στην «οικοδόμηση του σοσιαλισμού μέσα από την εκτροπή του παγκόσμιου πολέμου».
Να δούμε τη δυνατότητα της διεθνούς αλληλεγγύης σε μια νέα προοπτική και για ένα νέο παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα μέσα από τη συνεργασία με όσους κινούνται «από τα κάτω», με όσους αρνούνται τον πόλεμο και στέκονται ενάντια στους εθνικισμούς και τον καπιταλισμό, χωρίς να επιθυμούν να γίνουν πρώτιστα θύματα ή θύτες κάποιας διαμεσολάβησης που τους εργαλειοποιεί και τους χρησιμοποιεί στα σφαγεία των διακρατικών ανταγωνισμών.
Η ιστορία διδάσκει πως όποιος αδιαφορεί για την βαρβαρότητα δίπλα του, σύντομα ο όλεθρος θα χτυπήσει και τη δική του πόρτα. Να απαντήσουμε με τη διεθνή αλληλεγγύη ενάντια στην άνοδο των εθνικισμών και των μιλιταρισμών. Διεθνής ταξική πάλη, άμεσα, για να υποχωρήσουν οι πόλεμοι, οι βομβαρδισμοί και οι ένοπλες αντιπαραθέσεις και να προστατευτούν οι πληθυσμοί που δολοφονούνται - και με δική μας ευθύνη- στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, τη μέση Ανατολή και τις χώρες της κεντρικής Αφρικής. Έμπρακτη αλληλεγγύη στους άμαχους και όσους στέκονται με διαφορετικό τρόπο ενάντια στη βαρβαρότητα των πολέμων των «φίλων», των «σωτήρων» και των «εχθρών» τους, από το Αφρίν, μέχρι τους άμαχους στο Ιμπλίντ, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, από τις εξεγέρσεις στις μητροπόλεις της Ευρώπης μέχρι το Μεξικό.
Και κυρίως στην Ελλάδα, εδώ που ζούμε και η ευθύνη μας είναι άμεση:

Ούτε συμμετοχή, ούτε σιωπή στα πολεμικά σχέδια του ελληνικού κράτους.
Άσυλο και υποστήριξη των προσφύγων και των αγώνων των μεταναστών για την ελευθερία της ανθρώπινης μετακίνησης.
Αγώνας Ταξικός Αντιφασιστικός, ενάντια στον καπιταλισμό και το μιλιταρισμό.

πηγή : https://rosanera.squat.gr/2018/03/15/συγκέντρ…


1 2 3 4

ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Τους είδαμε στις ειδήσεις τα τελευταία χρόνια να παίρνουν τα ψαροκάικα από τα τουρκικά παράλια και να θαλασσοπνίγονται στην προσπάθεια τους να αγκυροβολήσουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αναζητώντας μια νέα πατρίδα.

Τους είδαμε να ακολουθούν το δρόμο του Γολγοθά μέσα από πολυήμερες πορείες με τα πόδια κάτω από τις αντίξοες συνθήκες του χιονιά, να προσπαθούν να πατήσουν τα «ασφαλή» χώματα της Ευρώπης, στα σύνορα του ΄Εβρου. Εκεί που οι άνθρωποι επιστρέφονται σαν παράνομα δέματα πίσω. Εκεί που καμιά φορά τα φουσκωμένα νερά του ποταμού καταπίνουν μικρά παιδιά.

Τους βλέπουμε εδώ και δεκαετίες να κάθονται στις πλατείες μας, να νοικιάζουν ανά δεκάδες το υπόγειο της πολυκατοικίας μας, να στήνουν παραπήγματα σε εγκαταλελειμμένα κτίρια της γειτονιάς μας. Πρόσφατα να εκπορνεύονται ..ανήλικα παιδιά-, στο ιστορικό κέντρο της πρωτευούσης.

Τους πήραμε για δουλειά στο χωράφι μας, στην οικοδομή, στο εστιατόριο για τη λάτζα, είναι βλέπεις το φτηνό μεροκάματο. Ψωνίσαμε από το μπακάλικο τους για να γευτούμε τις εξωτικές και ανατολίτικες γεύσεις τους.

Είναι όλοι αυτοί οι «άλλοι», οι αόρατοι άνθρωποι που το πείσμα τους για ζωή τους έδωσε τη δύναμη να φύγουν από τον πόλεμο, τη δικτατορία και τον εμφύλιο της χώρας τους. Είναι όλοι αυτοί που θέλουν να χτίσουν μια αξιοπρεπή ζωή στην Ευρώπη.

Είναι ο Αμπντούλ, η Λέιλα, ο Μωχάμεντ, η Εμινέ.. Είναι όλοι αυτοί που σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης (1951) δικαιούνται να αιτηθούν για άσυλο στην πρώτη χώρα υποδοχής της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Στην Ελλάδα όμως που καταστρατηγούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάτι τέτοιο καθίσταται σχεδόν ανέφικτο.

Η σημερινή κυβέρνηση, παρά την πρωτοβουλία της για δημιουργία δεκατριών Περιφερειακών γραφείων Ασύλου, επιλέγει να υποστελεχώνει τις δομές αυτές, δημιουργώντας συνεχώς νέους απόκληρους, ανθρώπους χωρίς χαρτιά, χωρίς δικαιώματα. Οι αόρατοι αυτοί άνθρωποι καλούνται να κλείσουν ραντεβού για να αιτηθούν για άσυλο μέσω διαδικτυακής κλήσης(skype) συγκεκριμένες ώρες την εβδομάδα ανάλογα με την εθνικότητα τους, πράγμα ανέφικτο. Η γραμμή είναι πάντα κατειλημμένη. Πριν ένα εξάμηνο τέθηκε σε λειτουργία το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Κρήτης, στο Ηράκλειο, δομή που υπολειτουργεί λόγω ανεπαρκούς δυναμικού. Οι διαμένοντες στην Κρήτη είναι υποχρεωμένοι να καλέσουν στη γραμμή του Ηρακλείου, αλλά πάντα ακούν μόνο τον ήχο της αναμονής.

Δεν μπορούμε πια να μην βλέπουμε τους ανθρώπους αυτούς, γιατί έτσι δεν βλέπουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, «εμάς» μας διώχνουν από τη δουλειά μας, από το σπίτι μας, εντέλει από τη ζωή και τα όνειρα μας.

Δεν μπορούμε πια να ορίζουμε φιλομεταναστευτική μια πολιτική που δημιουργεί γκρίζες ζώνες, κέντρα κράτησης, που πονικοποιεί τη μετανάστευση ως έγκλημα και δε σέβεται τις ευάλωτες ομάδες ανθρώπων. Δεν μπορούμε να βαφτίζουμε φιλομεταναστευτική πολιτική την υπογραφή συμφωνιών με την «δημοκρατική» Τουρκία που στόχο έχει τις παράνομες απελάσεις ακόμη και προσφύγων.

Δεν μπορούμε παρά να απαιτήσουμε να καταργηθούν οι απάνθρωπες αντιμεταναστευτικές ευρωπαϊκές και διακρατικές συμφωνίες τις οποίες υπέγραψε η κυβέρνηση, να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν μπορούμε παρά να απαιτήσουμε να ανοίξει άμεσα η διαδικασία ασύλου, να στελεχωθούν οι αντίστοιχες δομές. Δεν μπορούμε παρά να απαιτήσουμε να νομιμοποιηθούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες και να επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση για όλους.

ΚΑΛΟΥΜΕ 17/3 στις 12.0.00 στην πλ. ΑΓΟΡΑΣ

ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ, ΠΟΛΕΜΟ, ΦΤΩΧΕΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ | ΧΑΝΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ | ΡΕΘΥΜΝΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ | ΗΡΑΚΛΕΙΟ