Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στις 10.00 πμ

Αντιφασιστική περιφρούρηση της γειτονιάς των Εξαρχείων

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
10 πμ Αντιφασιστική περιφρούρηση της γειτονιάς των Εξαρχείων - συγκέντρωση στην Κατάληψη Rosa de Foc (Ασημάκη Φωτήλα)
11 πμ Προσυγκέντρωση του μπλοκ της
Έκτακτης αντιφασιστικής συνέλευσης για την κατάληψη libertatia, στην πλατεία Εξαρχείων
12 Προπύλαια

Στις 21 Γενάρη, κατά τη διάρκεια εθνικιστικής κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη, κάηκε η αναρχική κατάληψη Libertatia από εμπρηστική επίθεση φασιστών. Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί επίθεση στην κατάληψη ΕΚΧ Σχολείο η οποία αποκρούστηκε από συντρόφους που την περιφρουρούσαν. Τα πολιτικοοικονομικά παζάρια του ελληνικού κράτους έβγαλαν στην επιφάνεια τη φασιστική συγκρότηση του πυρήνα του και της ιστορίας του. Μέσα από την επιστροφή μιας διπλωματικής διαμάχης σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας, στο πλαίσιο της επεκτατικής πολιτικής του νατοϊκού μπλοκ εξουσίας και του ελληνικού εθνικισμού-καπιταλισμού, συσπειρώθηκε ένας συρφετός κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών και υποκειμένων ταυτισμένων με το μύθο της εθνικής κυριαρχίας. Ο εθνικισμός ξεμύτησε για ν' ανοίξει δρόμο για τον κρατικό ολοκληρωτισμό. Αιχμή της κινητοποίησης ήταν οι ομάδες που εκτέλεσαν τις επιθέσεις στις καταλήψεις.

Η επιλογή των στόχων ήταν παραπάνω από αυτονόητη. Οι καταλήψεις στοχοποιούνται από το κράτος και τους φασίστες γιατί αποτελούν το υπαρκτό έδαφος του αγώνα των ταξικά και κοινωνικά καταπιεσμένων ενάντια στην κυριαρχία. Είναι ζωντανά σώματα που παρεμβαίνουν δραστικά στο κοινωνικό πεδίο, ως ανοιχτές οριζόντιες δομές και εστίες αλληλοβοήθειας με μετανάστες, υποκείμενα καταπιεσμένα από την πατριαρχία και φτωχούς άνεργους και εργάτες. Παράλληλα αποτελούν καταφύγια-ορμητήρια του διαρκούς αντικρατικού και αντιφασιστικού πολέμου. Για την καθεμία/έναν από εμάς οι επιθέσεις στις καταλήψεις αποτελούν πράξεις πολέμου ενάντια στην ύπαρξή μας.

Ο κρατικός μηχανισμός επιτίθεται και εκκενώνει καταλήψεις ακατάπαυστα. Ο εμπρησμός της Libertatia ήταν η συνέχεια της κατεδάφισης του κτηρίου της κατάληψης Τερμίτα και της δίωξης τριων στνροφισσών. Οι παρακρατικές-φασιστικές επιθέσεις επαναλαμβάνονται συστηματικά. Ως Δομή Αυτοάμυνας Καταλήψεων και Εγχειρημάτων Στέγασης Μεταναστών έχουμε αντιμετωπίσει την από κοινού δράση μπάτσων και φασιστών στην κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών Αλεξάνδρας.

Τα γεγονότα μας καλούν να πάρουμε την πρωτοβουλία στον πολέμου που διαρκώς αναβαθμίζεται από την πλευρά της εξουσίας. Απαιτούν αφενός την ενίσχυση των αμυντικών δομών μας. Αφετέρου ζητούν δραστικές απαντήσεις. Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Να χτυπήσουμε τον φασισμό με κάθε μέσο. Να τσακίσουμε τον κρατισμό που τον γεννά. Να χτίσουμε εδώ και τώρα έναν κόσμο χωρίς σύνορα και κράτη.

Να συκγροτήσουμε ένα πλατύ αυτοοργανωμένο μέτωπο αντίστασης.

Να συνοργανωθούμε, κάθε κοινότητα, σε μια αλυσίδα με όλες τις εστίες αγώνα.

Να αντεπιτεθούμε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Δομή Αυτοάμυνας Καταλήψεων και Εγχειρημάτων Στέγασης Μεταναστών