Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 15.30

Συγκέντρωση για την αποτροπή πλειστηριασμών

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΣΕ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ

Εδώ και πολλούς μήνες, συγκεντρωνόμαστε κάθε Τετάρτη μεσημέρι μπροστά στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας για να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς κατοικιών συνανθρώπων μας. Μαζί με άλλους αγωνιστές, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες και οργανώσεις, έχουμε κατορθώσει -προς το παρόν- να θέσουμε αναχώματα στην απόπειρα υφαρπαγής της πρώτης κατοικίας από το κράτος και τις τράπεζες. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται από πλήθος ανθρώπων στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Κινητοποιήσεις που κατά καιρούς έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και είχαν ως αποτέλεσμα τις διώξεις αρκετών αγωνιστών.

Σήμερα, η αδυναμία του κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος να αντλήσει συναίνεση στους σχεδιασμούς του, οδηγεί στην σταδιακή αντικατάσταση των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία και στην υιοθέτηση της μεθόδου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μέσω της -πρόσφατα επικυρωμένης από τη βουλή- νομοθέτησης σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξάγονται με την επιμέλεια των κατά τόπους συμβολαιογραφικών γραφείων σε ποικίλες μέρες και ώρες.

Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για άμεση λειτουργία του συστήματος εντός του Σεπτέμβρη, τεχνικά ζητήματα, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, δεν έχουν ακόμα επιτρέψει την εφαρμογή του. Στην πραγματικότητα, η ανάπτυξη ενός μαχητικού και ανυποχώρητου κινήματος υπεράσπισης της στέγασης και των βασικών κοινωνών αγαθών σε συνδυασμό με την ευρύτερη η όξυνση της κοινωνικής οργής και αγανάκτησης που γεννά η επίθεση των αφεντικών, έχουν διαμορφώσει κλίμα πλήρους κοινωνικής απονομιμοποίησης του μέτρου με συνέπεια η έναρξη του -που θα επιφέρει τεράστιο πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση- να αναβάλλεται, τοποθετούμενη πλέον στα τέλη του έτους.

Πιστοί σύμμαχοι σε όλη αυτή την επιθετική κίνηση του κράτους και του κεφαλαίου είναι τα μεγάλα συμβολαιογραφικά γραφεία, που λειτουργούν ως το μακρύ χέρι των τραπεζών αναλαμβάνοντας την υλοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Σαν να μην έφτανε αυτό, πρόσφατα, ο συμβολαιογραφικός σύλλογος εφετείων Πάτρας και Δυτικής Στερεάς αποφάσισε την αποχή του από τη διενέργεια πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του χρόνου, όχι όμως για να αποτραπεί η υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας, αλλά με βασικό αίτημα την άρτια διεξαγωγή τους και την προστασία των συμβολαιογράφων από "επιθέσεις ομάδων ή μεμονωμένων ατόμων που στρέφονται αδιακρίτως κατά της διενέργειας οποιουδήποτε πλειστηριασμού", προτείνοντας μάλιστα τη διενέργεια των πλειστηριασμών σε ώρες κανονικής λειτουργίας των δικαστηρίων και σε αίθουσα εντός του δικαστικού μεγάρου Πάτρας για να διασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή τους. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών…

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην προσπάθεια επιβολής του καθεστώτος εκμετάλλευσης και καταπίεσης σε κάθε σημείο όπου εκδηλώνεται η επιθετικότητα των αφεντικών και του κράτους. Η στέγαση, όπως και η πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία) είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα και θα τα υπερασπιστούμε απέναντι στο κράτος το οποίο χτυπώντας για μια ακόμα φορά τα κατώτερα και πιο φτωχοποιημένα κοινωνικά στρώματα επιβεβαιώνει το διαχρονικά αντικοινωνικό του ρόλο.

Ο μόνος δρόμος για να καταφέρουμε να απαντήσουμε σε αυτή την επίθεση που βιώνουμε είναι ο δρόμος των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες, γνωρίζοντας τις πραγματικές τους ανάγκες, πρέπει να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να οργανωθούν και να αγωνιστούν, συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα , σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, στα σχολεία και τις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους δρόμους, μακριά από οποιαδήποτε κομματική και συνδικαλιστική χειραγώγηση που αναπόφευκτα οδηγεί στην αποδυνάμωση και στον εκφυλισμό του κοινωνικού και ταξικού κινήματος. Πλέον γίνεται αντιληπτό ότι οι από τα κάτω της κοινωνίας, δεν μπορούν πια να έχουν καμία εμπιστοσύνη και δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τους κάθε λογής επίδοξους διαχειριστές και διαμεσολαβητές της κοινωνικής οργής. Ο μόνος δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης είναι οι αυτοοργανωμένοι, αδιαμεσολάβητοι, ακηδεμόνευτοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες, για τη συνολική ρήξη και την ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού.

Να συνδέσουμε τους μερικούς και αιτηματικούς αγώνες για μόνιμη και σταθερή εργασία, για πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της στέγασης, της περίθαλψης, της εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, με το συνολικό και επίκαιρο κοινωνικό και πολιτικό αίτημα για την ανατροπή του σάπιου κόσμου της εξουσίας και τον ελευθεριακό μετασχηματισμό της κοινωνίας.

Οι ύπουλες μεθοδεύσεις του κράτους, των αφεντικών, των τραπεζιτών και των συμβολαιογραφικών τους εκπροσώπων θα πέσουν στο κενό. Καμιά απόπειρα έξωσης δεν θα γίνει ανεκτή. Να περιφρουρήσουμε τις γειτονιές μας, να εφαρμόσουμε στην πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη και την ταξική αυτοοργάνωση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 3.30 μ.μ.

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" - μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

ipposd.wordpress.com | d_ipexpos@hotmexail.com

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2018/01/10/μπλοκ…